gape... OK. Razumem, kaj si mi hotel povedat.
Dejmo predpostavit da so te moji podatki tocni. Torej, da kurmo le 2% nasega procesorja in da je v ostalih procentih nekej rezervirano za normalno delovanje nase masine ostalo pa stagnira. Dejva izhajat iz tega.
Pa pustva povezanost z diniji, ker ce bi mi slo res tolk za dinije, pol bi se najbrz prigrebu kako hudo titulo in vleku mastne denarce. Znam uzivat ob mali skatli Lego kock in ne ob tem, da vem, da sem lastnik cele fabrke in da si lahko vzamem tolk kock, kokr hocem. Tud fous nisem tem lastnikom velikih fabrk, le pomilujem jih, ker so pozabl, kolk je ena sama skatlca fajn.
Gledal sem ene oddaje, ko so govorl, da je ostala kapaciteta mozganov rezervirana za bazo podatkov, le da se nimamo programcka, ki bi to znal brat. Torej, ce temu recem podzavest (ne vem ce sem se prav izrazil) in ce tista trditev znanstvenikov drzi, potemtakem imamo spravljeno v nasi betici cist vse podatke. Kdaj smo prvic vdihnili, kdaj shodili itd, itd... nekej placa more bit se frej, da se not zapisujejo novi dogodki al pa ce se recimo neuporabni brisejo. To je zame ena vrsta razlage, ki se mi zdi nekak razumljiva in jo lahko sprejmem.
Skusam razumet tvojo razlago. OK. Razum je ocitno ena butasta zadeva, k nuca smo 2% placa za to, da pac bluzi, ker bi lahko nucal vseh 100%. In ce enkrat prerastem to fazo, potemtakem pustim telo in razum (ki je del telesa) lepo fletno za sabo. Ce sem prav stekal, se pol moja dusa loci od vsega in gre na visji stadij, kjer ni teles, ker so itak smao lupine in kjer ni razuma, ker je to zgolj ena izmed funkcij telesa. No tega ne morem dosest, ker v to ne verjamem.
Pa recmo, da verjamem v to in da stremim k temu, ker imam firbcen karakter in sem tud delal poskuse s telepatijo in ugotavljal, da eni so dovzetni za to, drugi pa ne in vem, da neki more bit na vsem tem. No, pustva to. Ce zdej jest stremim k temu visjemu, k temu odceplenju od telesa, me se vedno bega nekaj... kaj za hudica je tam, da bi mogu it tja? Nakak se mi vse kriza. Ni nekih vporednic, da bi recimo lahko verjel v nekaj boljsega, cistejsega, blazenega, sploh ce preberem, da duse potujejo skozi nasa telesa in se packe niso naucile, da je pobijanje grdo in povzroca bolecino. OK, s tem nej bi se tud dusa razvijala. Sam, a se ti ne zdi, da bi se lahko skozi ves ta cajt mal vec dus naucil boljsega zivljenja, kot pa se jih je?
Na, zdej sem pa se jest cist odfilozofiral nekam, ko niti ne vem vec, kaj sem hotu napisat.