Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 53580 times)
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #45 - 15.07.2002 at 17:44:48
 
Bravo Amstel, moje strokovno mnenje je enako, ker ne delajo to samo v tujini, to delajo sedaj že tudi v SLO, vsaj v eni firmi-tam kjer sem jaz, in če ti povem razlog je zelo enostaven, konkurenca je velika, proizvodov je veliko, povpraševanje je enako. Kaj storiti, prodajal bo tisti ki bo bolj človeški, ker propaganda ne deluje več tako kot bi si želeli, vsaj v določenih sektorjih, pa tudi drugje počasi prihaja do tega. Izbira je tako velika, izdelki so podobo kvalitetni, prodajalec je tisti, ki bo odločilna figura v zmagi tega pehanja. A ker smo ljudje vedno bolj osveščeni, vedno bolj razviti(če lahko tako rečem), vedno lažje spoznamo lažnivce, vsaj tiste slabše, in odnosi se popravljajo iz dneva v dan.
To je samo moje strokovno mnenje.
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #46 - 15.07.2002 at 18:03:29
 
Thot – mislim, da vem, o kateri firmi govoriš… Zakaj se mi zdi, da vem? Ker med množico firm izstopa… Ravno po tem, kar si napisal… In je zato ni težko prepoznati…

Si želim, da bi bila (tako kot ti) bolj optimistična, kar se tega tiče… Pa se bojim, da ostajam pesimist… Žal…

Si bral knjigo »Plavaj z morskimi psi in ostani živ«?

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #47 - 15.07.2002 at 18:05:26
 
Miska nisem? O čem govori, če imaš čas kratke obnove?
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #48 - 15.07.2002 at 18:33:18
 
Thot,

Obnove ti ne bom pisala, ker je to potem subjektivna (moja) ocena knjige in te s tem lahko (ali pa ne) prikrajšam za nek užitek. Ti bom naredila kratek povzetek predgovora, če te bo potegnilo, pa povej, ti knjigo lahko posodim:

»… zbirka nepozabnih življenjskih lekcij, ki bodo nepogrešljive tako za novinca kot veterana v vsaki točki njegovega poslovnega in osebnega življenja:
- Smehljajte se in govorite ne, dokler vam jezik ne visi  iz ust.
- Odločajte se s srcem, pa boste končali bolani na srcu.
- Najboljši način, kako nekoga grajati.
- 66 stvari, ki bi jih morali vedeti o stranki.
- Pomoč otrokom, da prelisičijo srečo…«

Bo dovolj za pokušino?
M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #49 - 15.07.2002 at 18:49:00
 
Ja pozornost je pritegnjena. Grin Kdo je avtor?
Govori samo teorijo ali je tudi kaj preiskušenega, ker vemo, da se ameriški profil ljudi preveč razlikuje od slovenskega kupca ali stranke. Se strinjaš?
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #50 - 15.07.2002 at 20:29:11
 
Avtor: Harvey Mackay
Knjigica (bolj priročnik) je pisana v smislu izhajanja iz lastnih izkušenj, ki jih je doživljal Harvey Mackay, ko je pri 26-tih letih kupil propadajočo družbo Envelope Corporation in iz nje v treh desetletjih naredil uspešno podjetje.

Ja, seveda se strinjam, da se ameriška filozofija razlikuje od slovenske. Tudi zato ni treba knjigice vzeti v absolutnem smislu…

Pa tudi drugače je ni treba vzeti absolutno »zdravo za gotovo« – je samo še eden izmed tolikih priročnikov, ki obljubljajo slavo, uspeh, denar, veselje, zadovoljstvo, srečo, notranji mir… Vendar, saj veš – vsako knjigo je vredno prebrati in iz nje potegniti tisto, kar odgovarja tebi in zate. Vsaj jaz sama ne vzamem nobene knjige/priročnika absolutno. Preberem, ven pa potegnem puzzle, ki se prilegajo moji sestavljanki…

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #51 - 15.07.2002 at 23:48:54
 
Omenjate, da se vedno več dela oz. se bo delalo na človeku. S tem se popolnoma strinjam. Kljub temu naj dodam še moje mnenje.
Poznam nekaj firm, v katerih se je začelo delati na človeku. S tem mislim razne ankete o zadovoljstvu na delovnem mestu, dodatna izobraževanja, stiki z ljudmi ipd. To je vse v redu. Ampak, kaj pomaga vse skupaj, če je človek premalo stimuliran za svoje delo. Res je, da je nekaj intuzijastov, ki jih ne zanima stimulacija, večina pa je na drugi strani. Zato menim, da je potrebno človeka najprej stimulirati, nato pa lahko delaš na njem. Kako naj bo ena trgovka prijazna s stranko, kako naj se ji nasmiha, če pa ve, da bo petnajstega 80.000, pa če se ful trudi ali pa ne.
Še en primer. Zakaj ima Italija tako dobro finančno policijo? So strah in trepet vseh utajevalcev davkov. Zato ker so zelo dobro stimulirani in jih zato ne zanimajo nobene podkupnine. To je to.

LP Harry
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
Boo Ruth
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #52 - 16.07.2002 at 00:11:18
 
Ojla, Johndoe.
Evo sem se prebil skozi 4 strani dolge replaye in ne morem, da se ne bi oglasil tudi jaz.
Na začetku sem spremljal tvoje poste......in potem sem ugotovil, da ponavljaš eno te isto. OK. Kvadri, keš, realnost, pivo, itd, itd, itd..........potem pa se vse konča. Previješ kaseto nazaj in znova pritisneš play.
Tvoje trditve ne bom ovrgel. Imaš prav. Denar je potreben, ostati je potrebno na tleh - prizemljeni, itd, itd....vse prav. In na žalost je ta forum precej kontra usmerjen. In ker je precej dušic na tem forumu ne moreš pričakovati, da te bo kdo poslal v PM ali pa se bolj grobo obregnil ob tebe. To lahko naredi samo nekdo, ki je vsaj približno prizemljen kot ti. Vidiš, vsak ti poizkuša priti naproti.
Jaz ne in tega niti ne mislim. Zakaj bi pa moral? Odkrito te ta moment pošljem v PI## materino. In veš zakaj??? Ker preveč divjaš po forumu, postavljaš polena tam, kjer sploh ni potrebno, vtikaš se tudi tja, kjer sploh nimaš blage veze. Prav je, da poveš svoje mnenje a to, kar ti delaš, to ni!!!! Vsaj spoštovanje bi lahko pokazal. A ti ne. To, kar delaš, je ena čista provokacija in nič drugega. Za vsako temo najdeš tvojo luknjo, v vsakem topicu podstaviš kajlo. In če bi forum izgledal kot bife, bi ti bil glavni na šanku in razpravljal o svemu i svašta in se delal največji frajer v bifeju. Kot da je tebi vse jasno, kot da si ti to že vse dal skozi, da si en nivo višje in to vse skupaj gledaš z viška kot na neko brezvezarijo. In če je to res, potem sem prvi, ki te poziva, da greš v PIZ## materino. In če sem edini, ki te tja pošilja, sem pač edini. Dovoli, da folk razvija svoje debate na konstruktiven način in naj ne bere tvoje presvetljene destruktivne poste. Z njimi le razbijaš debato.
Ja..... in sam si dodal, da je tebi surfanje po forumu le zabijanje časa si s tem vse povedal.
Kje ste sedaj vrli teoteriki in praktiki v analitični psihologiji? Zanimivo bi bilo narediti tvoj psihološki prerez. Sam se ne bom spuščal v to, saj sem šele na začetku. Sicer že z branjem med vrsticami lahko razberem marsikaj. Da ne govorimo o povezovanju povedanega s tvoje strani na začetku in sedaj. Svojo pravo identiteto znotraj sebe skrivaš za agresivnostjo na forumu in v svoji bližnji okolici. Hočeš nas peljati po tvoji poti  - dati nek drug vtis. Govoriš eno, delaš drugo. Me prav zanima, če boš tvojim otrokom na tak po tvoje realističen način, predstavil svet. Ko bo tvoja mala prijokala domov iz šole in povedala, da je zaljubljena v nekoga, ta pa ji ne vrača ljubezni. Koga boš poslal v PM? Ali jo boš tolažil ob flaši piva?? Ji boš pomagal prebroditi krizo s flašo piva??? Kaj bo rekla hčerka, ko ji boš povedal, da se edino rodila ni ob flaši piva, ki ga očka tako rad sreblja? Misliš, da bo razumela?
Kaj pa žena? Je tudi strastni konzumator piva?

Pa da ne pozabim.......kdo nosi hlače doma? Ja, verjetno boš napisal, da se doma kolektivno in enotno odločata. Po tvojem pisanju in podjebavanju na forumu ti tega ne bom verjel niti pod razno.

Zato te pozivam, da sodeluješ konstruktivno, drugače pa se ne mislim več spuščati v debato s tabo. Ni vredno.

In seveda....dobro jutro ti želim ob zgodnjem vrčku piva ob računalniku. Nadaljuj tvoj pohod po forumu s prepevanjem enih in istih zgodbic o junaku JOHN DOE, ki je že zdavaj spoznal, da je najbolje vegetirat v množici, iz dolgočasja na forumu kako reči, kako "pametno" povedat, kako poleno podtaknit in tako ponovno prebit dan v službi.

Borut
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #53 - 16.07.2002 at 00:19:19
 
Quote:
Ampak, kaj pomaga vse skupaj, če je človek premalo stimuliran za svoje delo. Res je, da je nekaj intuzijastov, ki jih ne zanima stimulacija, večina pa je na drugi strani. Zato menim, da je potrebno človeka najprej stimulirati, nato pa lahko delaš na njem. Kako naj bo ena trgovka prijazna s stranko, kako naj se ji nasmiha, če pa ve, da bo petnajstega 80.000, pa če se ful trudi ali pa ne


Harry – sem iz tvojega posta pravilno razbrala, da se ti zdi, da je motivacija človeka mogoča samo z denarjem?

Pa ni, veš. Se ne spomnim več, kje so delali to raziskavo, niti točnih rezultatov se ne spomnim več – dobro pa sem si zapomnila: ja, denar je prvo motivacijsko sredstvo. In to zelo dobro motivacijsko sredstvo. Toliko časa, dokler človek ne zadovolji vseh osnovnih življenjskih potreb (kulturna raven preživetja, stanovanje/hiša, avto,…).

Potem pridejo na vrsto drugi motivacijski dejavniki: delo, ki ga opravljaš, sodelavci, s katerimi delaš, okolje, v katerem se giblješ, možnosti za izobraževanje, aja, skoraj pozabila na napredovanje…

Ja, ja, saj vem… Slovenija še mucho daleč, saj vem…

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #54 - 16.07.2002 at 01:25:27
 
Uf, Borut – mi danes ne daš spati…

Se ne želim vtikati med vaju z John_Doejem, res ne. Sem se že enkrat… Pa vendarle mi tvoj post ni dal miru in mi ni prinesel spanca… Zato kljub vsemu želim povedati samo svoje mnenje… Vidva - vsak posebej in vsak zase se bosta odločila, kako bosta nadaljevala (ali pa ne) vajine debate na temle forumu…

Glej, Borut – vsi se trudimo sprejemati… Vsi tukaj na forumu se učimo sprejemati vsakega posameznika takšnega, kakršen je… Brez razlike… Vsak človek je takšen, kakršen je in vsak človek v vsakem trenutku naredi tisto, česar je v tistem trenutku največ zmožen… In tako tudi John_Doe… Tak je, kakršen je, pivo in diniji  so mu glavna obsesija, tako vsaj pove na glas… Drugo nosi v sebi in tistega pač ne zmore/ne želi/noče deliti… Tudi prav… Tak je, kakršen je in jaz ga sprejemam takšnega…

In tebi, John_Doe – tudi Borut je takšen, kakršen je… In je tudi on fejst fant – ravno takšen, kakršen je… V tistem trenutku, ko je pisal svoj post, pač ni zmogel drugega, kot to, da se je razjezil… Bil je to trenutek, v katerem ni zmogel reagirati drugače… On sam je zmožen tega razmisleka in verjamem, da bo jutri razmišljal drugače… Ko bo minilo malo časa, ko si bo ohladil dušo in ko bo posijalo sonce v njegovem srčku… Kajne, Borut?

In ravno zato, ker se tukaj nahajamo tako različni med sabo, ker nas je toliko popolnoma drugačnih, z drugačnimi pogledi na življenje, z drugačnimi cilji v življenju, z drugačnim načinom razmišljanja – mar ni ravno tudi to prilika, da se naučimo sprejemati tudi tiste, ki razmišljajo drugače od nas? Da tisti, ki razmišljajo drugače, niso nič manj in nič več vredni od nas? Da sprejmemo vse? Da, če že tako hočete, imamo radi vse? Da so vsi vredni naše pozornosti, naše pozitivne misli, naše pozitivne besede?

Ne vem, no… Peace brothers?

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #55 - 16.07.2002 at 07:50:45
 
ja tud jaz se deloma strinja z bo_rutom, forum je namenjen konstruktivnim debatam v smislu nadgrajenvanja stvari ne pa v smislu chata, za chat bo gape naredu skripto pa bo jondo lahko tam prical na veliko ce bo hotel...

bo_ruth lahko bi saj veš majčken al pa ne včasih je prav da daš tako kot čutiš... sej nebo zamere, sej se ve edin res dobr prjatu te bo posla v K....

torej te sopoštujem!

evo jondo, ti pa vedi tole trenutek resnice si iskal in si ga dobil! in res ti povem tudi jaz poglobi se v to kar pišeš kajti tud jaz rad berem dobre tekste imam rad dobre pogovore in dobre frende, zato ne pisat povsod in to sam ene dva stavka kot pokrovka, dobri frendi pač vejo do kje jit! še boljši te opozorijo če greš čez...
največ pa naredimo zase takrat ko sprejmejo nasvet!

ne blod povsod, to je delu tud comp pa je pol nehu, vsak lahko doda 2 vrstice bluza, težko je dodat 20 vrstic resnično dobrih odgovorov ki potegnejo debato naprej, dajo rešitve in najdejo neke skupne zaključke.

zato jondo, ker si začel razšiščevat sam s sabo, ker veš da si se izpel v enih temah in da si sedaj napisal vse od bluza, je prišel tvoj trenutek resnice, sedaj greš naprej ker to kar si do sedaj pisal pač vsi poznamo!

si bil skoraj nedotakliv ker se te ni nič dotikal ane, sam sedaj se te, videl boš da se te dotakne vse in kako sem bil sam neumen ko sem mislil tako kot misliš ti.

sedaj je tvoja potka, da daš kaj novega kaj resnično tvojega, kar kar te je naredilo boljšega kar kar bi rad delil z anmi...

oz vsaj jaz bi to rad slišal in bral...

ok, dal ti bom tekst od 5 obdobij, da boš videl, kaj se dogaja...

drugač te mam rad, dinamika ki si jo prinesel na forum je fina, sam je tako vsak ki pride na forum jo priense, glej edi(mike) titud, comp, gape, A....

vsi smo stancal u ibr...

pol padeš ven in greš res samo na svoje področje in tam pišeš kvaliteno in s tem pomagaš sebi in drugim...

aja dobra debata vsebuje predvsem argumente in resnico in ob pivu smo to vedno delal, pol smo ugotovil da za argumente in resnico ne rabiš piva pa sedaj to delamo brez...

sam še zmeri delamo!  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #56 - 16.07.2002 at 09:41:31
 
Borut, si zdej kej boljse volje, ko si se izkaslal?
Upam, da si. No, nikar ne misli, da si me kej uzalil. Bom cist lepo sprejel tvojo kritiko in nasvete in se bom probal drzat, da bom svoje trditve argumentiral in da ce se bom utaknil ze na kaksno podrocje se bom pac v tistega, ki mi je popolnoma znano, pri ostalih bom pa najbrz kaj povprasal, ce so mi neke stvari delno znane in bi rad na njih kak konkreten odgovor. Velja? OK.
Pa ne mi zamert, ce na tvoja provokativna vprasanja ne bom odgovoril, ker sam ves, da nimajo nobene osnove, ker se ne poznava in delat zakljucke na podlagi mojih parih napisanih besed, ki niso okrasene z mimiko obraza in tonom v glasu je mal prenagljeno.

Miska, sekirat se zarad drugih se pa res nima smisla. Borutu gre na zivce moje podjebavanje in ker sem ga zaradi tega spravil v slabo voljo, bom priden in ne bom vec nagajal, tko da upam, da si v miru zaspanckala. Wink

A. bom uposteval vas nasvet. Bom priden.
Pa se dejva midva neki zment in ce se kdo to bere, pol nej me proba neki razumet.
Kot marsikdo sem v lajfu probal marsikej in so me ene stvari pritegnile, druge odbile, ene so pa enostavno ostale v luftu. Ne bom rekel, da poznam vse oz. da sem v vsako vtaknil svoj firbcen nos. To ni res.
So pa zadeve, v katere sem pokukal in so obvisele v luftu in ker sem tak karakter, da se mi ne ljubi za eno stvar zabit morje casa in imam rad kratke in jedrnate odgovore, pol bi vas prosu, ce bom kdaj postavil vprasanje na katerega ne poznam odgovora, da se mi to proba razlozit na kokr tolk kratek in razumljiv nacin. Sam ne mi rect, da nej si preberem to in to knjigo in da mi bo pocas ratal jasno, ker to je isto, kot da grem ceu forum prebirat. Sam zgubu bi se.
A. ne vem, ce me razumes, kaj sem hotel povedat. No, bomo vidl. Ce najdemo skupen jezik OK, ce ne, pac ne.
Da bi se zarad enga cloveka ob tla metal, se ne splaca. Smiley

PS. Cist pozabu dodat. Hudica, no! Kolk ste se obregnl ob ta moj pir.  Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Zombie
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 22

Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #57 - 16.07.2002 at 09:55:09
 
Quote:
Omenjate, da se vedno več dela oz. se bo delalo na človeku. S tem se popolnoma strinjam. Kljub temu naj dodam še moje mnenje.
Poznam nekaj firm, v katerih se je začelo delati na človeku. S tem mislim razne ankete o zadovoljstvu na delovnem mestu, dodatna izobraževanja, stiki z ljudmi ipd. To je vse v redu. Ampak, kaj pomaga vse skupaj, če je človek premalo stimuliran za svoje delo.


Ja Harry s tem se pa čist strinjam s tabo. Sej se pri nas dogaja nekak isto. Tiste ankete pa oh in sploh, ampka kurac je v tem, da imamo vseskozi občutek, da se vtikajo v tvojo zasebnosti in bodo prej ali slej vse podatke uporabili proti tebi.
Ja, ja treba bo delat na človeku, ampak kako?
Glih pri nas v službi smo dobli novega šefa in ta dripec si je postavil še podšefa. In glih ta podšef je problemm ker ko je delal z nami je bil čist človeški in dobrodušen. Zdaj ko je šef pa je totelen kreten. Edina možna rešitev je tista, ki jo on predlaga..., če poskušiš predstavit kakšno alternativo te pošlje v P.M. Podobno si deležen, če ga vprašaš za nasvet pri kakem problemu(programiranje), prvo si deležen kake opazke ("Kako kur## tege ne veš"), potem pa zjodla svoje. In kakšen je rezultat? Dva sta že dala odpoved (pa mislim, da bo še kakšen).
In zdaj, ko so dojeli, da problem obstaja, so nam pa pripeljali enga modela, ki nam predava umetnost komuniciranja...
Pri nas je že teko, da se dela na ljudeh, tako, da se celotno skupino zamenja zaradi enga dripca, pol pa jokajo da so roki...
Tri leta sem v firmi pa še nisem videl tolk pošiljanja v P.M. kot v zadnjem mescu.
Očitno je bolš. da jaz poskrbim za osebni razvoj, tako, da še jaz dam odpoved in grem svoje znanje programiranja (ki po komentarjih sodelavcev ni malo), grem prodajat v LJ ali tujino, pa še plačan bom bolje.
Ja res bi blo treba delat na ljudeh, sam je sranje, da ko nastopi problem, vsi vidijo samo druge in niso sposobni še sebe pogledt v pravi luči. Ja,preteklo bo še veliko vode, da se bomo navadli kako se dela z ljudni, da radi delajo in s tem tudi več naredijo...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #58 - 16.07.2002 at 10:48:00
 
John_Doe wrote on 16.07.2002 at 09:41:31:
in imam rad kratke in jedrnate odgovore....
....... da se mi to proba razlozit na kokr tolk kratek in razumljiv nacin.


"Mornarsko" energijo vajinega konflikta... sem opazila. Strinjam se, da šankovske debate so same sebi namen. In tega vsaj jaz ne rabim.
Evo trenutek resnice: kako olajša ozračje.

Zanimivo pa je, kar je JD napisal zgoraj.
Konstruktivne debate po mojem okusu velikokrat manjka tu na forumu. Tudi zato, ker se uporabljajo velike, predvsem pa dolgovezne vsebine, sfilozofirane besede, ki jih sploh ne berem. V napisanem pa pišočega skoraj ni. Saj veste kaj mislim... upam.
Iz tega vidika raje vidim mornarske konfrontacije, ki so osebne, nabite z energijo, kot pa dolgovezne intelektualistične bluze.
Sem pač tip človeka, v katerem iščem človeka, iščem tisto osebno noto povedanega.
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
Gru Gru
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: Trenutek resnice?
Reply #59 - 16.07.2002 at 10:55:50
 
Joe Doe,

si le eden-unikaten, ki se ponavljaš na stezi Sveta Duhovnosti. In tak si mi všeč.

Velik Sonca
Edi

P.S. Pira, pa ? Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9