Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 6 7 8 9 
(Read 55385 times)
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #105 - 17.07.2002 at 13:28:02
 
Ja kakšna pa je revolucija brez vodij???? Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #106 - 17.07.2002 at 13:30:00
 
GrinEvolutivna Grin
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #107 - 17.07.2002 at 13:56:47
 
Sliši se lepo, a kako to ustvariti če je ogenj v strehi zaradi malenkosti, že pri podobno razmišljujočih? 8)
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: Trenutek resnice?
Reply #108 - 17.07.2002 at 14:00:45
 
Thot, ogenj je le eden od elementov... nič bat... mamo dovolj vode, zraka, kovine, no tudi lesa, da potem bolj gori...  Grin
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #109 - 17.07.2002 at 14:09:06
 
samo še nekaj, a pa si sigurna da večina tukaj ne potrebuje vodje? Lips Sealed
Back to top
 
 
IP Logged
 
Boo Ruth
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #110 - 17.07.2002 at 14:21:09
 
Sedaj pa sem nekaj ugotovil:
Po vseh pravilih je potrebno človeka sprejemati takšnega kot je, a je tako? Brez izjeme? OK. Po nekaterih očitkih bi moral iskati moje težave ob temu, ko sem John Doju povedal, kar mu gre, v mojem otroštvu. A je res? Potem lahko pride vsak razbijat škatle v službo ali nekam drugam, jaz pa bi moral to pod nujno sprejemat in se pustit jebat naprej v glavo? Po vaše naj človek potemtakem na tem forumu ne sme imeti hrbtenice? Ja, ampak v meni se skozi leta prebija na površje koleričnost in to je pravilno. Ne pustim več, da mi nekdo neprestano lomi škatle. Hvalabogu, da se ne spuščam v vse debate na forumu, saj bi drugače popizdil. Sem realist, ki trdno na tleh raziskuje duhovnost na analitičen način. Verjamem v to, da je telo s svojimi dejanji ustvarja psiho in ne obratno. Zakaj? Ker je nezavedno neznano. Nihče ga ne pozna v globino in tega ne bo še lep čas zmogel. Vse s čimer se tu ukvarjamo je tistih borih par centimetrov pod zavednim delom osebnosti.

Ja, katarza je to. Jaz sem jo naredil v zvezi s tabo. Tisti, ki pa radi poduhovljate v nedogled in teoretično secirate VSAK STAVEK, svaka vam čast. Jaz tako v detajle ne morem. Mislim globoko a se obračam počasi na stran analitične psihologije. Na tem forumu plavam kot stiropor na vodi. Marsikdo bo hotel še kaj pripomniti na to izjavo češ: ja, tako si ti samo misliš....sprejemanje je stvar....bla, bla, bla.

John Doe, ti si faca.  A le glej, kake posledice boš pusti za sabo.....pozitivne ali negativne? Upam da v glavnem pozitivne.

Ugotavljam, da vedno, ko se oglasim, večini izpadem kot nek važič, nekdo, ki mu John Doe ali nekdo drug jemlje nekaj, morda željo po izpostavljanju....... in podobne stvari. OK.

Jaz grem off za nekaj časa. Morda dokler se stvari ne umirijo ali pa še dlje.  

Lepo se imejte, debatirajte pozitivno in konstruktivno še naprej in ne pozabite....imejte hrbtenico.

Pozdravljeni do nadalnjega.

Vaš Borut.

Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #111 - 17.07.2002 at 14:31:38
 
Borut, upam, da sem te se ujel.... in upam, da si tole prebral, ker moj namen res ni bil ta, kar si na koncu napisal... to da se bos distanciral...

John_Doe wrote on 17.07.2002 at 11:14:19:
Upam samo, da plaz ne bo pokopal koga in ga pregnal iz foruma - to bi blo res skoda, se vam ne zdi?


Morm pa rect, da sem iz tvojega posta razbral, da mava clo ene skupne tocke.

Uzivaj se naprej!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: Trenutek resnice?
Reply #112 - 17.07.2002 at 14:34:33
 
Borut, lahko odgovirim, hvala.
Podal si primer imeti hrbtenico in pustiti lomljenja škatel z vidika sprejemanja, pa saj tukaj ti ne more nihče polomiti škatel, ali pa rči kaj kar ti nepaše.
Poglejva. Ti mi rečeš da sem idiot, bebec, mi celo argumentiraš, in jaz ti bom nasprotoval, a ko bom ugasnil PC, bom rekel, ja ta Borut je pa res bedak, se nasmehnil in rekel, prav prijetno je klepetati z njim. To je zame sprejemanje. Imaš svoja stališča imaš svoje misli, se prerekaš, se potrjuješ, a na koncu se moraš vprašati, kaj pa hoče ta človek od mene. Me hoče spremeniti? Me hoče užaliti? Prav naj poiskuša, tak pač je, a meni ne more do živega, ker meni moja resnica boli.
a ne reci da v življenju ni enako. Vedno ko si razburjen, bi lahko tega človeka celo ubil(baje da imamo vsi ta nagnjenja v sebi, samo redki jih spustijo na plan-primati gor ali dol), a ko se ohladimo, rečemo pa ko ga jebe?
A ni tako. In temu ko ga jebe, dodaš še, pa ja tak pač je, ga sprejmeš in greš naprej svojo pot.
Pa saj ni razloga za odhod.
JD ali kdo drug noče nikomur nič žalega, ima drugačen pogled na stvari kot ti.
Kaj naj potem jaz rečem, ki imam samo jaz tak pogled na stvari(nisem še srečal človeka ki bi razmišljal o moji teoriji), da sedaj se bom pa zaprl med 4 zidove, da me ne bodo ovirali ali motili?
Ma neeeeeee, ti si samosvoj, Jd je samosvoj, Jaz sem Thot, saj veš o čem govorim.
PA kaj če se ne strinjamo, a na koncu izpade iz tega prav fina debata in izmenjavanje mnenj.
In točno to je forum.
IZMENJAVANJE MNENJ NA DOLOČENO TEMO.
In seveda ker imamo hrbtenice kot ti praviš, in ker smo vročekvni ali živi, beri kot hočeš, se včasih neprimerno izrazimo. A to ni nič drugeag kot strast.
Verjemi, če bi te nekdo sovražil, bi te ignoriral, tako pa če se nekdo v tebe vtakne, pomeni da nekaj pomeniš. Ja?

Ne sodi človeka po njegovih prijateljih, temveč po njegovih sovražnikih.(pozabil sem kdo je že to izrekel-ker mi niso važni ljudje ki so goovrili, važno mi je kaj so povedali)
Ne obupavaj in oprosti da sem se oglasil, čeprav nisem bil klican.
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Trenutek resnice?
Reply #113 - 17.07.2002 at 14:48:06
 
Hej, Borut, upam, da te bom še ujela, preden greš off… In te prosim, ne naredi tega… Ker to pomeni samo umik… Pa ne pred nami… To pomeni umik pred samim seboj… Moja želja je recimo, da ostaneš… In sem prepričana, da nisem edina… Je pa res, da je izbira tvoja… In odločitev tvoja…

Quote:
Po vseh pravilih je potrebno človeka sprejemati takšnega kot je, a je tako? Brez izjeme? OK. Po nekaterih očitkih bi moral iskati moje težave ob temu, ko sem John Doju povedal, kar mu gre, v mojem otroštvu. A je res?

Ker se (tako vsaj jaz sklepam) tole nanaša na moje pisanje, želim še nekaj dodati.

Ja, Borut. Vsakega človeka je treba sprejemati takega, kot je. Z vsemi njegovimi vrlinami in napakami. Brez izjeme, ja. Ampak pazi – govorim o sprejemanju človeka, ne o sprejemanju vseh njegovih dejanj. Čutiš razliko?

Pri tistem, kar sem rekla, da moraš iskati vzrok za svoje težave v otroštvu… Ja. Takrat namreč, ko neka reakcija nekoga, neko dejanje nekoga, neka misel nekoga povzroči v nas negativen občutek (jezo, agresijo, nestrpnost…), ko začutimo, da ga moramo »sesuti« - to pomeni le to, da je to pri nas še nerazčiščeno (ogledalo). Da moramo s tem še razčistiti. Ker te tista negativna reakcija pri tebi opozori le na to, da je ta nekdo nehote pritisnil nekam, kjer te je zabolelo. In to izhaja iz tvojih vzorcev preteklosti. Iz tistega, kar te je bolelo kot majhnega fantka. Sicer sem ti o tem že nekje pisala, če se prav spomnim, zato ne bi zdajle preveč na dolgo, če pa želiš, pa povej. Ti lahko zadevo tudi zelo na dolgo napišem še enkrat.

In tudi zato, ker te ta oseba ni želela nalašč/hote prizadeti, tudi zato moraš vse sprejemati. OK – seveda dopuščam tisto možnost namernega sesuvanja, poniževanja, žaljenja ipd. Ampak sem hkrati prepričana, da tegale tukaj, na tem forumu ni. Zato poudarjam nehote in nevede.

Imeti hrbtenico – ali to pomeni, da moraš s svojimi besedami žaliti? Biti surov? Grob? Po mojem mnenju ne. Imeti hrbtenico meni pomeni zagovarjati svoje stališče. Vendar na primeren način. Da s tem nikogar ne žališ, ne ponižuješ, ne daješ v nič. Da lahko vsakdo ohrani svoje dostojanstvo…

In ni bil moj namen nikogar sesuti. Zares ne. In niti najmanj ne želim, da zaradi tega kamorkoli odideš. Tako kot smo vsi vsem učitelji, tako smo tudi vsi vsem učenci. In tudi ti si meni učitelj, veš. Tudi jaz se moram še marsičesa naučiti. In se želim učiti tudi od tebe…

M.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Trenutek resnice?
Reply #114 - 17.07.2002 at 15:16:03
 
za revolucijo, tako za katero ni treba na cesto se jest javim za vodjo ... sm se u bistvu že zdavni javu ... zdej ljudi nabiram ...  Grin
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #115 - 17.07.2002 at 15:20:52
 
Se mi je zdelo, gape, da si ti za eno bolj soft varinto. Ampak kljub temu se nas paz, pravjo da revolucija žre svoje lastne otroke... Sad
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Trenutek resnice?
Reply #116 - 17.07.2002 at 15:45:25
 
ni pena

sicer pa je to res tu mač ratal, dokler preberem vse in odgovorim je že pol nove strani natipkane ... morm se navadt F5 stiskat preden postam ... bo pa tole res en trenutek resnice ratu ... očitno
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #117 - 18.07.2002 at 09:48:53
 
gape... hehe, ja nej bi bil trenutek resnice, ane?

Sej, vsaj men se zdi, da ni nic narobe, ce clovek vrze ven tisto, kar ga matra. Eni to napisemo na tak, drugi na drugacen nacin....

A da bi se sli revolucijo?
Kam ste ze mene popredalckal? Med upornika in agresivneza - potemtakem sem idealen za rusenje barikad...
... thot, kako smo ze vceri rekl? Odprem svojo celno cakro in ti jo spustim.. Koga ze? A cakro ali celno?  Grin
Sej nima veze, glaven, da se barikada razsuje...

PS. Kolk se clovek po malci boljs pocut. Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: Trenutek resnice?
Reply #118 - 18.07.2002 at 09:51:45
 
Evo odgovoru bom samo marjani s tem pa tud sebi.

Takole v 1 sem se naučil zakaj uletavmo na forume! Sam je trajal točno en let ta učenje in vrjem tale forum tega kar smo tam še ni doživel…

Je ravno zato drugače…

Takole gre marjana, poglej, če se na začetku reče forum je namenjen temu, da bomo iz teh tekstov nekoč uredil tekste in napisal skupne stvari, pol se je treba tega držat.

Je drugač zame k sem spisal programske smernice za tale forum, zavedanje, odprtost, modrost, prijateljstvo, kot pa zate al pa za enega, ki pride gor samo pogledat pa napiše dve tri vrstice pa je…
Poglej če smo to hotl, se bo treba tega držat in je treba to vedt, sicer sem na začetku rekel, da napišmo zakaj je forum namenjen, pa z gapetom tega nisva naredila pa nas sedaj skoz sesuva.
Bova pa sedaj naredila ker je res treba… tole je ze skori en del tega…

Evo ker tle gor pride ne folk k bi rad delal projekte, mu je to treba omogočit!
Kot če bi rad delal v službi, saj ne rečem smo se mogl v clasu al pa v službi za stole prjet od smeha k sem najavu take modre sam…
Saj veš k se dela, se dela ane? Tist k pride v šolo si misli ma kr neki, pa pizdi, se zeza, k da šola ni nič… sam fak eni vemo šola ti da full, forum ti da full in če ga postavljaš, to veš in veš da je full pomemben tud za ostale… zato skrbiš zanj za tiste ki hočjo delat, da jim omogočiš to in da kreativce, ki imajo nore ideje like A jd borut gape itd usmeriš nekam kjer bodo lahko res to delal, ostale pa pustiš da delajo po svoje…
Saj veš sproščenost ja sam ne razsutost, ker pol je vseen če nismo tle… čist berz veze.
Tle se sami zavedamo tega ker vsi delamo skupaj, sam če pride en nov tega ne ve zato mu povem, stari si del skupine ki ustvarja, dela skupi, ti si prišel dodat svoje in zato dovoli da tud ostali delajo svoje…

Zato moram vsakemu ki pride gor povedat isto, ne da se mam za več, al pa za učitla, ne v copyleftu ni učitlov, smo vsi vsem učitli, sam fak če moram jaz pol zato da spravim stvari v red full delat, al pa da mi gre en k res rastura zato domol in raje dela sam, pač ni kull!
Ane!

Evo ti povem še eno sceno, ker je forum namenjen resnemu a spročenemu delu! Se strinjam, je bolje sproščeno okolje polno idej in kreativnosti, kot pa zaprto… ti bom rekel da je treba to sproščenost majčken obvladovat, ane, ker je bolje, da je stvar že na začetku dobro postavljena in jo nato pol lažje nadgradimo, kot pa če je razsuta, ker bom sigurno poleg vas tud, jaz ta ki bo spet full delal na projektih iz foruma.

Ja zame je drugač, jaz bom če bomo hotl to kar smo na začetku rekl, da je cel forum namenjen tem projektom, da bomo spisal tekste ven, je pol treba to urejat, pa ti bom reku tole poglej z devi in compom smo delal 3 tedne vsak dan od zjutri pa do 2 ponoč da smo spisal dva projekta in postavl pozitkve, tle je tud kali delala skori tol in pa gape,… Zakaj ker smo rekle do roka... tud jez bi rajs vidu da ti napiše te stavri pa jez rečem veš vejca ti manjka na tretji stvarni… al pa marjana na izi si ga vzem smeh je nujn v lajfu…

Sam ni tko ane?

Se strinjam ton in nijanse je traba obvladat, tle na forumu je zavedanje in prijateljstvo blo in bo na prvem mestu, predvsem ker smo tisti ki smo ga naredil to nalovdal in prinesl sem ker taki smo. In to je razlika med drugimi forumi.
Sam včasih pač poveš kot je in tako je sem faking trd in za ene stvari hočem, da so jasne in da jih vemo vsi k smo tle gor, in to je delovanje foruma in UE(urejanje energie) tam hočem da je jasno vse, sem tud dojel v 1x sam je učenje trajal pol leta… zato rajs prej postavim, takoj popravim, kot pa, da pol urejamo full časa!

Tohota sprejeto kar si napisal res je. Prehitro napisano. Rad vaju mam z jd in sta kull sam vam moram pa tud povedat kaj je tale forum.
Aha dabest je če se s frendi včas mal zmenmo, vsaj vemo kje so meje in kaj sploh hočmo in to je treba narest v trenutku resnice takrat najmanj boli.

Zato jd, thot, marajana, miska, titud, gape, amstel… hvala!
Back to top
 
 
IP Logged
 
John_Doe
5
*****
Offline


Posts: 500
Ljubljana
Gender: male
Re: Trenutek resnice?
Reply #119 - 18.07.2002 at 10:34:54
 
A.
OK, forum je namenjen potem vec ali manj le izdelavi dolocenih projektov. Fajn. Mi je vsec ideja.

Kje jest vidim tukej noter svojo vlogo?
Ker vseh teh tem ne poznam do potankosti oz. tud ene same ne, ne bom glih mogu pisat kakih clankov. To je jasna zadeva.

Ce mi bo cas in volja dopuscala vam bom pomagal tehnicno. Se pravi s postvitvami strani, kakim designom, izdelavo kakih slikc, animacij itd... no, sej to itak ze ves.. Smiley

Bo pa najbrz moja vloga na tem forumu se nekje. Ce recem samemu sebi ucenec, bo zame zvenelo prevec po solsko, a vseeno. Recimo, da bom postavljal vprasanja, ki so vecini ze znana in bom "zahteval" razlage. Pa ves zakaj? Ker sem se poleg se nekaterih stvari naucil dvoje.

1. 100 modrecev ne zna odgovoriti na vprasanje enega bimbota.
2. Tisti, ki se pride delat norca, ponavadi najde oz. povzroci, da drugi najdejo odgovor na vprasanje, ki jim ze dolgo casa stoji nad glavo.

Ne me zdej narobe razumet, da vas bom podjebaval u maloro in se delal norca iz vsega. Mogoce bo vcasih napisano na zbadnjiv, zaljiv, nespostljiv nacin in tega mi ne zamerit, ker lahko prav zaradi takega tona povzrocim kako fajn debato, kjer se lahko marsikdo nauci marsikaj in iz vsega skupaj se lahko izlusci tudi kaksen dober clanek.

Ce vam pa to ne odgovarja, pa spiste peticijo in mi povejte, naj odpokam tja, od koder sem prisel... Smiley
Oz. me usmerite drugace.

Lep dan se naprej, pa brez zamere.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 6 7 8 9