Aravinda wrote on 07.03.2011 at 14:28:42:ni point v zavedanju relativnosti svoje resnice, ampak je poanta v "vsebini" te razodete resnice. ko/če se razodene "vsebina" resnice, potem določena vprašanja postanejo spontano odgovorjena. predpostavka da jaz obstajam "sam zase" je naša trenutna resnica ki smo jo spoznali s pomočjo materialnega intelekta in čutil.
višja resnica ni samo "nekaj" ampak je tudi "nekdo". brez sprejetja/zavedanja tega, je ves trud zaman. komaj ko se pojavi takšno zavedanje, je možen odnos. (oseba - oseba).
odnosov je lahko več, podobno kot jih vidimo tukaj. konkretno so to odnosi sluga-gospodar, prijatelj-prijatelj, starš-otrok, in "zakonski odnos moški -ženska". vendar vsi ti odnosi ki so tukaj so popačeni s tem, da je v njih pripeta sebičnost in s tem da so v končni fazi neizpolnjujoči za dušo. se vedno spreminjajo in enkrat se prekinejo. to so odnosi med materialnimi telesi. kdor je pozoren lahko naravo teh odnosov opazi.
ponižnost v smislu sluga-gospodar, se res izgubi v naslednjih treh odnosih. v višjih odnosih ni mooda v smislu vsemogočnosti in veličine. ampak potrebno je vedet, da teh odnosov ne moremo zamenjevati ali enačiti z odnosi ki so tukaj. tiste osebe ki imajo najviši odnos z Bogom...v njih ni niti najmanjšega poželjejnja kot ga poznamo tukaj, tudi v starševsem ali prijateljskem odnosu, je vedno prisotna čistost odnosov brez vsakršne primesi sebičnosti.
osebe ki so ta višje odnose realizirale oz. se jim je zaradi njihove popolne predaje Bog razodel v enem izmed teh odnosov so zelo redke, veliko več je takšnih ki to imitirajo in imajo vzadaj, raznorazne lastne interese. verodostojna realizirana oseba ki deluje samo v njegovo zadovoljstvo tudi ne uči ali razlaga drugim teh najvišjih odnosov, predvsem "zakonskega" zaradi tega ker naša predstava teh odnosov temelji na naših materialnih izkušnjah. proces spoznave boga je postopen od najnižjega do najvišjega odnosa. najprej mor ebiti vzpostavljen temelj odnosa...to je spoznanje, kakšna je moja pozicija v Absolutu. da moja pozicija ni Gospodar ampak sluga. naš "lažni" ego se ob tem ponavadi zgraža, ker smo navajeni srkati zadovoljstvo v tem materialnem svetu prav iz te pozicije gospodarja.
lažni ego pomeni misidentifikacija sebe. pomeni da sebe dojemamo kot to materialno telo in um. posledično sebe dojemamo na grobih in subtilnih nivojih v smislu..jaz sem Aravinda, titud, gape, slovenec, američan, mizar, ekonomist, kristjan, hindujec, itd...vse to so oznake ki veljajo za to telo. onkraj tega pa je tudi pravi ego (identiteta). za spoznavo te identitete, princip iskanja resnice kot jo poznamo tukaj v tem svetu ni zadosten. gospodarimo lahko samo nad nižjo naravo.
Hare Krishna
Zavedanje relativnosti resnice je predvsem v tem, da se resnica oblikuje skozi odnos, relacijo. Skozi (throug) drugega se pride do spoznanja resnice (truth). Pa naj teče ta postopek skozi sebe kot drugega (skozi meditacijo) ali skozi dejanskega drugega (tantro).
Seveda je tako spoznanje lahko neizpolnjujoče/lažno, če gre skozi lastne projekcije sebe v drugega, to je za poistovetenja tega drugega z nerealiziranim sabo, ampak to ni problem napačnega poistovetenja s telesnim/materijo, ampak positovetnja z lastnimi željami, ki niso materialne že samo zato, ker je njihova realizacija pogojena s telesnim/fizičnmim obstojem mene kot drugega oz. konkretnega drugega. Netelesnost je pravzaprav rezultat te projekcije, je kreacija drugega v skladu z lastno projekcijo, je raztelesenje drugega v objekt lastne želje, ki je seveda na tak način ni mogoče realizirat in se slej ko prej izkaže za lažno/neresnično.
Oblikovanje relativnosti resnice, to je spoznanje resnice kot odnosa, torej ni neka predstopnja aboslutne resnice, ki odpravlja vsak odnos s totalno poistovetitvijo z realno (telesno) neobstoječim drugim (popolna podreditev/služenje tzemu drugemu je namreč oblika totalnega poisotvečanja s tem sicer osebnim, a fizično/telesno neobstoječim drugim), ampak obratno, šele totalno poistovečanje z realno/telesnim neobstejčim drugim nam odpre spoznanjje, da je resnica lahko le odnos med dvema: mene s sabo kot drugim in takega mene z drugim kot drugim, ki gre skozi odnos z mano kot drugim skozi isti proces kot jaz sam.