murileon wrote on 21.01.2009 at 08:11:02:Danes sem imel ene kar zanimive in deloma sproščujoče sanje:
Z mano začne iskati kontakt mlada visoko noseča punca. Komunikacijsko mi je očitno naklonjena. Zgleda, da sem ji tudi všeč. Kot da si želi z mano prijateljevati. Gre za prijeten občutek in mi druženje z njo paše. Imam slab občutek, ker mimo hodijo člani nekdanje družine (babica, mama, oče, Ana,...) in deluje druženje z njo kot neka prepovedana ali pa vsaj posmeha deležna intima. Zato se te intime deloma izogibam, deloma pa jo sprejemam in si dopovedujem, da moje življenje nikogar nič ne briga.
Kopmpenzatorne sanje nedvomno, v katerih dnevno frustracijo zaradi občutka podrejenosti v komunikaciji s partnerko kompenziraš tako, da odtehta nelagadje spričo negotovosti glede tvojega onosa z nosečo tujko. Naparedek je intimnost je vrednota, ki presega moralne sodbe drugih.
Quote:S partnerko si ogledujeva neko stanovanje v bloku, ki je obdan z drevesi in zelenjem. Očitno je to posledica delne zapuščenosti bloka, ampak to zelenje da okolju tega bloka poseben občutek okolja, ki je življenju naklonjeno. Partnerka reče, da bi tukaj tudi ona želela živeti. Pred blokom je cesta, ki je pot do individualne hiše, kjer sta parkirana dva avtomobila. Ta dva avtomobila me ne motita, ker je drugače parkirišče skoraj prazno in avtomobilov praktično ni. Gledam to parkirišče in ocenjujem, če je dovolj primerno mesto za otroke, kjer bi se lahko igrali. Stopim par korakov naprej in vidim čudovito igrišče, sicer rahlo zaraščeno, ampak to mu daje le še poseben čar. Nato grem okoli bloka in vidim, da je blok na drugi strani deloma porušen, vendar še dovolj dober za bivanje. Nato gledam okoli in vidim, da je polno stavb razrušenih in porušenih. Začnem se spraševati, kaj se je temu mestu zgodilo, kot da bi doživelo vojno. Kljub temu, da v sloveniji vojne že dolgo ni bilo, se je to na nek način zgodilo. Ob misli, kaj se je zgodilo me grabi obžalovanje in jok. Poskušam se orientirati, kje v sloveniji to mesto sploh je, nekako pridem do sklepa, da verjetno na primorskem, ker je nekako v zraku, da je morje blizu.
Potem skupaj s sodelavcem, s katerim hodim večkrat na kavo, hodim po hodniku tega bloka. Blok je skoraj nenaseljen in precej zapuščen, vendar je občutek v njem super. Blok daje občutek prostornosti in komoditete. Pravo nasprotje trenutnih gradenj, kjer je malo prostorov, kjer si zaradi nerealno visokih cen prisiljen živeti utesnjeno. Hoja po tem bloku daje občutek počitniških hišic, kjer si na oddihu. Mogoče bodo v tem bloku nameščeni tudi kaki begunci, ampak zdi se mi, da zaradi prostornosti, komoditete in dobre gradnje ne bodo moteči oziroma prehrupni za okolico.
V sanjah se odraža izolacija vajine skupnosti od okolja kot upostošnje tega okolja, ki pa ga ni povzročila izolacija ampak je tvoja potreba po izolaciji tako okolje le izbrala. Zato razrušeno okolje ne deluje ogrožujoče. Da osamitev ne pozroči razpada širše supnosti (ki se kaže kot soseske) je zelo sprošujoč namig, saj je izbira lokacije bivanja že posledica razpada vezi s širšo skupnostjo, ki omogoča miren in vitalen razvoj partnerske skupnosti s hkratno reintegracijo v širšo skupnost.
Quote:Potem s tem sodelavcem še nekje hodim, nakar nek neresen mulc prinese trojne hlače, ki jih je prerastel, ne da bi jih nosil. Jasno je, da so te hlače meni premale, zato namignem sodelavcu, ki je nižje rasti, da se mu vsekakor splača vzeti te troje hlač, ker so kvalitetne, lepe in skoraj zastonj.
Morda je to znamenje poskusa reintegracije z okoljem (sosesko), sicer negotava in posredna z občutkom slabe vesti do opustošenja, a vendar spodbudna...
Quote:Nato se mi mudi do direktorja. Tam presenečen ugotovim, da ocenjujejo mojo dvoletno poskusno dobo. Direktor mi reče, da sem jo uspešno prestal. Po najstniško sem malo ogrorčen, kako si me drznejo sploh ocenjevati, saj je vendar jasno, da sem ustrezen kader. Da bi mi direktor dal vedeti, da nisem bil čisto suveren, mi reče, da si prevečkrat kaj domov odnesem. Šokirano ga pogledam in rečem, da to ni res, vendar njegova avtoriteta poraja dvom v moje prepričanje. Nato se oglasi bivša sodelavka, ki reče, da si kdaj odnesem domov kaj sladkega. Nato rečem, da to pa ja, ker imam rad sladkarije.
Reintegrativno ne začneš delovati (kljub opustošenju, ki ga nisi ti povzročil, ampak samo izbral - zoprn šef) samo ti, ampak tudi okolje samo (dobronamerna/hudomušna sodelavka)...