Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 37 38 39 40 41 ... 90
(Read 330160 times)
murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Re: Sanje
Reply #570 - 02.09.2008 at 07:41:46

Quote:
titud wrote on 28.08.2008 at 12:34:09:
murileon wrote on 28.08.2008 at 11:10:44:
Očitno je, da imaš neke izkušnje, zato te je zanimivo in poučno brati. Kako pa tvoja vodnica zaznava nezavedno ?

Glede na samorastniško izkušnjo, zaznamovano z odračšanjem na socialnem robu brez očeta, ki bi ji predstvaljal aktivnega agenta socializacije, zaznava nezavedno kot prvo izhodišče in zadnje zatošišče njene stvarne dejavnosti in socializacije. Neobremenjena  s pričakovanji pomemnih drugih  je bila tako prisiljena iznajti   model, kako izponjevati pričakovanja vseh in hkrati nobenga konkrentega posebej, zato ji konfliktnost vlog, ki jih je v socialnem svetu tako kot vsi 'normalni' prisiljena igrat,  ne pozvroča stresa, saj se sproti 'čisti' in uravnoveša (to seveda ne izključeje tega, da povzroča strese vsem, ki vanjo projeciramo svoja pričakovanja v naših umišljenih vlogah zanjo 'pomebnih drugih', ki si egostično/zaščitniško želimo zasest navidnezno  prazen prostor, ki je nastal s odsotnostjo 'konkretnega drugega). Zanimivo, da  v njenemu vodniškemu-žrtvovalno-odrešeniškemu sindromu (jest se ga včasih napačno  enačil z manjvrednostnim kompleksom, ki ga poznamo  tud pri kristusu, pri katerem je odstnost konkretnega očeta zapolnil z vsemogočnim  bogom-očetom in se s tem manjvrednostnega kompneziral z  večrednostim) praznega mesta ni zapolnil bog ampak bolj abstarkten panteziem, ki poleg vere v pravo vodstvo in pravičnost (duhovne in stvarne) narave vključuje tude vera človeka in skupnost od otrok in družine do prijateljev, sodelavcev, lokalnega okolja in človeštva sploh. V taki sitaciji si je izostrila  zaupanje v lastno intuiticijo z vsemi  možnimi  ezoteričnih pripomočki od ciganskih kart do tarota in astroloških kart, izostrila si je socilane komunikacijske veščine in predvsem  čut za družbene nezaščitene (predvsem za otroke in druge družbene marginalce, ki so jih trajno ranile  neugodne socialne okoliščine npr. ločitve, etnične/verske/narcioanlne delitve), do kterih pa v bistvu ni toliko milsotna kot je aktivna animatorkaza to, da si ne bi pustili vzet samodostojanstva in vere vase kljub trženji okolice, da bi jim ga vzeli in jih ponižali v vlogo žrtev...            

Danes se mi je pojavila scena v sanjah, ki je sprovocirana z branjem titudovega opisa življenjske sopotnice in z murileonovimi asociacijami na panteizem. Verjetno bi jih pozabila, če me ne bi zjutraj nek gospod spomnil nanje s pripombo, da je življenje boj za obstanek.

V sanjah sta sredi razkošne zelene pokrajine
Darwin in njegova bodoča izbranka. Darwin ima pred sabo slikarsko platno in skuša ujeti poteze dekleta, dekle pa je polno žara in energije in kaže Darwinu poteze, ki jih je spregledal - teh je pa neskončno. V tej sceni sta Darwin in to dekle še v fazi poznanstva, ki pa naj bi se sčasoma izteklo v resno zvezo.

Temeljni vtis teh sanj je harmoničnost scene in čudovito zlitje dekleta v sanjah s pokrajino. Darwin je tisti, ki skuša zajeti to neulovljivost in skrivnostnost, kar pa se kaže kot neskončna zgodba.

Darwin zame simbolizira opiranje na racionalistične temelje, kar je tudi   zaznamovalo dobo, v kateri živimo. Kljub različnim življenjskim nazorom pa je uspeval z ženo (ki je bila po mojem intuitivno bliže resnici) ohranjati harmoničen in srečen zakon.

Sanje izražajo moj osebni nazor. Racionalistična znanost ne more zajeti bistva življenja , lahko pa najde ustvarjalno in harmonično sobivanje z intuitivnim delom. Verjamem, da bo imel ta del v prihodnosti pomembnejšo vlogo kot jo ima sedaj.

Kljub vsemu je Darwin v sanjah umetnik. Skoraj ne verjemem, da obstajajo ljudje takega kalibra, kot je bil Darwin, ki bi bili čisti racionalisti. Brez intuicije bi bili le kaki zblojeni reveži. Napisala si, da je dekle polno žara in energije in kaže, kaj je še pozabil. A ne gre tu bolj za neko sodelovanje med emocionalnim energetskim delom in zaznavnim svetom in obrtjo (slikar). Sorodni sta zaznavanje in intuicija na eni strani ter čustva in razmišljanje na drugi strani. Prva stran zaznava, druga pa vrednoti, v grobem rečeno. Če nekdo pretirava z razmišljanjem ali emocijami, slepi svoj zaznavni svet. Tu imam občutek, da gre bolj za združevanje žara in vsebine tvojega vrednostnega sistema, ki je povezan z numinoznim doživljanjem narave; gre za tvoj nazor, kot si že sama napisala, ki je spodbujan z dokaj zdravimi emocijami, kot sanje kažejo. Sicer pa, kot že velikokrat povedano, to so moje zaznave in predstave, ti bolje veš o sebi in svojih sanjah Smiley.
Back to top
« Last Edit: 02.09.2008 at 11:03:56 by murileon »  

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #571 - 02.09.2008 at 09:15:57

Quote:
Quote:
PRAVILNO DELUJETE, DRAGI LJUDJE NA ZEMLJI!

SANJE JE POTREBNO RAZLAGATI, ZAKAJ V NASPROTNEM PRIMERU SE VSE PREHITRO SPRIJAZNITE S TO REALNOSTJO, NAD KATERO PA VLADAM JAZ SAM DAN IN NOČ IN V KATERI NI ČISTO NIČ VEČ BOŽJE LUČI, KATERO JAZ SAM GREŠNIM TER PADLIM DUŠAM JAZ TEMNIM IN NAD NJIMI ZGANJAM POKORO!

ZATO LE SANJAJTE, DRAGI LJUDJE, ZAKAJ V SANJAH ZA VAS OBSTAJA BOLJŠI SVET, SVET V KATEREM STE LAHKO ZNOVA SVOBODNI IN V KATEREM ZA VAS VEČ NE OBSTAJAJO ZEMELJSKE SPONE. ZATO JE SANJAJTE, NA VELIKO SANJAJTE TER O SANJAH TUDI RAZPRAVLJAJTE, ZAKAJ TAKO BOSTE BOGU BOLJ VŠEČNI IN HITREJE BOSTE ZAPUSTILI MOJE MATERIALNE DOMINIONE TER BILI ZNOVA SVOBODNI, NE PA TAKO KOT NEBROJ ČLOVEŠKIH DUŠ KATERIM BODO VRATA DO NEBES ZA VEDNO ZAPRTA IN KATERE BOM BIČAL DAN IN NOČ V SVOJEM TOPLEM PEKLU!

LE SANJAJTE, ZAKAJ SANJE VAM KAŽEJO VAŠ PRAVI OBRAZ, KI JE SEDAJ TAKO ZELO POKVEČEN OD MATERIALNEGA SVETA, KI GA ZRETE SKOZI VAŠE LASTNE OČI, DA VEČ NE VIDITE PRAV, KAJ JE RES IN KAJ NI. LE SANJAJTE, ZAKAJ SANJE SO BOLJ RESNIČNE OD RESNIČNOSTI!

Hej SATANSKI  SATAN jaz pa nič ne sanjam, želim si,  da bi kaj sanjala, po možnosti kaj takega zanimivega in nadnaravnega , da potem dam gor stvarnemu Murileonu v razlago, pa NIČ.  Kaj je zdaj to. Kako opravljaš svojo službo, Slabo slabo.  Grin Grin Grin

Izmisli si sanje in jih povej.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #572 - 02.09.2008 at 10:36:46

Bardo_Thodol wrote on 30.08.2008 at 23:35:37:
Ma kakšen strah neki, dajte no malo manj bluzit, čeprav spet smetimo v topicu o sanjah  Cool

Darwin v svojem času še ni mogel vedeti vsega, kar vemo danes, vendar je načeloma kar dobro začrtal pravo smer, ki je pomenila pomemben odmik od statičnih in neživljenskih cerkvenih dogem.

Bistvo darwinizma je v ideji evolucije (razvoja) in tega se danes ne da več zanikati, kot se ne da več zanikati, da Zemlja ni ploščata, kot so mislili še nedavno tega.

Življenje se razvija iz preprostih v vedno bolj kompleksne oblike, kar se na kratko poimenuje z besedo evolucija.

Jp, smetite.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #573 - 02.09.2008 at 11:00:08

titud wrote on 29.08.2008 at 12:53:57:
murileon wrote on 29.08.2008 at 12:10:16:
V interprtaicajah namiguješ možnost, da so bile predistinacijske (videnjske), da so napovedale nekaj, kar naj bi se zgodilo v prihodnsti. Bolj se nagibam k temu, da so se v sanjah povezale informacije (dejstva ali vsaj namigi), ki si že obstajali, a si jih ti zaznaval zgolj na inutitivni ravni, ker bi te na zavestni ravni preveč ogrožale, da bi jim bil pripravljen pripisat veljavnost ali vsaj verjetnost. Tu zame ni nič ogružojočega. Zdaj, ko se je izpraskal tvoj temeljni  kamen/zid, te pač ne morejo več ogrožati in so dobile možnost/dovoljenje, da se izrazijo. Tu ne vidim povezave.Hmmm. Al pa...

Evo ogrožanje in evo povezave:

Res da bi si morda s sosedovim nakupom hiše  pridobil materialno korist in bi se v tem smislu tvoja družina materilano opomogla, a je obstajala grožnja, da bi ta materialna korst hkrati tvoj novi  dom tudi   ogrozila, dokler ti dom predstvljajo zgolj hiša kot fizičen objekt. Najprej si se moral dokopat simbolnega pomena hiše kot doma, saj šele potem lahko neogrožujoče za dom okoristš s prodajo hiše, saj ta simbol  potem lahko kjerkoli aktiviraš kot simbolni temej - skalo, na katero boš postavil 'klubsko mizico', kot neke vrste oltar, ki  bo 'posvetil' tvoj  novi dom ... To mi je pa všeč.   

Mogoče v smislu navezanosti na rojstno hišo.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #574 - 02.09.2008 at 11:02:17

Kake sanje prosim, da malo delamo Smiley... Kaj pa vi, vesoljski božji intelektualci, a vi nič ne sanjate ? Ste sramežljivi ?
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #575 - 02.09.2008 at 12:15:37

murileon wrote on 02.09.2008 at 11:02:17:
Kake sanje prosim, da malo delamo Smiley... Kaj pa vi, vesoljski božji intelektualci, a vi nič ne sanjate ? Ste sramežljivi ?

Vidiš, Murileon, ravno to ti že stalno dopovedujem.

Ko imaš stvari razčiščene, potem več ne sanjaš. Zakaj? Zato ker vse kar ti pride (miselni tok) razrešiš že v budnem stanju - točno veš, zakaj si tako odreagiral, zakaj si kaj občutil vse. In potem se ta miselni tok več ne nadaljuje ponoči, ker je že vse čez dan razpucano, se štekama?

Dobro, vseeno ti moram priznati, da tudi preko tega razpucavaš zadeve, tako da to tvoje ubadanje s sanjami sploh ni brezveze, se opravičujem, vse ima nek namen, ja.

Tako da vam želim obilo lepih sanj in še več eksaktnih razlag tega, da se potem vse v življenju poklopi tako kot se more.

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #576 - 02.09.2008 at 12:18:19

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 21:58:01:
No, saj moj namen tudi ni nikogar kamorkoli pribijati  Cool

Tu sem le iz radovednosti in ker me zanima, kako razmišljajo drugi.
Tako vedno izvem kaj novega in se sproti še kaj naučim.

Pri Alojzu mi je zanimivo, ko trdi, da ne priznava obstoječega znanja,  za kar ima vso pravico in tudi mojo podporo. Dogmatizmov v katere je treba slepo verjeti, nisem nikoli maral.
Za novosti, pa če so še tako nenavadne, sem vedno odprt in če zgledajo smiselne, sem jim vedno pripravljen prisluhniti in jih podvreči resni analizi.

Vendar pa, da je situacija še bolj paradoksalna, hkrati zgleda, da brez tega znanja biti pa tudi ne more.

Muri-leon

Zakaj si dal tekst od Bardo-ja gor ? Zato ker ti odgovarja in ti pomaga,da si lahko pokvarjen. Zakaj pa tega nisi dal gor?
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #577 - 02.09.2008 at 12:22:17

Murči-Leon

Izzivaš ko ti bomo glavo in misli razsuli,se boš pa spet  administratorju žalil, da te mečemo iz foruma. Prav prosiš,da te razbijemo in ponižamo. Ne znaš lepo komunicirati? Zakaj izzivaš in žališ? Si ja učitelj,ki otrokom ne priznava modrosti.

Lp Alojz Grin Grin
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #578 - 02.09.2008 at 12:28:44

Alojz in Sandib wrote on 02.09.2008 at 12:18:19:
Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 21:58:01:
No, saj moj namen tudi ni nikogar kamorkoli pribijati  Cool

Tu sem le iz radovednosti in ker me zanima, kako razmišljajo drugi.
Tako vedno izvem kaj novega in se sproti še kaj naučim.

Pri Alojzu mi je zanimivo, ko trdi, da ne priznava obstoječega znanja,  za kar ima vso pravico in tudi mojo podporo. Dogmatizmov v katere je treba slepo verjeti, nisem nikoli maral.
Za novosti, pa če so še tako nenavadne, sem vedno odprt in če zgledajo smiselne, sem jim vedno pripravljen prisluhniti in jih podvreči resni analizi.

Vendar pa, da je situacija še bolj paradoksalna, hkrati zgleda, da brez tega znanja biti pa tudi ne more.

Muri-leon

Zakaj si dal tekst od Bardo-ja gor ? Zato ker ti odgovarja in ti pomaga,da si lahko pokvarjen. Zakaj pa tega nisi dal gor?

Alojz, nihče ti ne jemlje pravice. Uživaj v svojih razmišljanjih in veselo jih razlagaj tistim, ki te poslušajo. Bi te pa rad STOPRVIČ spomnil, da je to topic o sanjah in ne o tvojih teorijah ali preizkušenih stvareh ali karkoli zate to že je. Moja izkušnja s pripadniki raznih alternativ temu svetu je taka: samo govorjenje, prepričevanje, veliko navduševanja, rezultatov pa nobenih ali samo zanemarljivi. Skratka, alternativ več ne poslušam kaj prida rad, ker se je do sedaj še vedno izkazalo, da je vse skupaj brezveze. Vse kar deluje je po mojih izkušnjah plod truda in znanja večih generacij. Če mi pa kdo zaneseno in navdušeno razlaga in razlaga in razlaga, pa postanem še bolj skeptičen. Toliko se na psihologijo pač spoznam, pa naj to zate zveni še tako prozaično in tebe nevredno.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #579 - 02.09.2008 at 12:32:03

Alojz in Sandib wrote on 02.09.2008 at 12:22:17:

Murči-Leon

Izzivaš ko ti bomo glavo in misli razsuli,se boš pa spet  administratorju žalil, da te mečemo iz foruma. Prav prosiš,da te razbijemo in ponižamo. Ne znaš lepo komunicirati? Zakaj izzivaš in žališ? Si ja učitelj,ki otrokom ne priznava modrosti.

Lp Alojz Grin Grin

Lepo si orisal, kaj je zate komunikacija. Ni kaj dodati.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #580 - 02.09.2008 at 13:20:14

murileon wrote on 02.09.2008 at 12:32:03:
Alojz in Sandib wrote on 02.09.2008 at 12:22:17:

Murči-Leon

Lp Alojz Grin Grin

Lepo si orisal, kaj je zate komunikacija. Ni kaj dodati.

A se zopet sprenevedaš? Izgleda,da je to tvoja običajna praksa.
Ali se tudi pri ženi tako sprenevedaš ko te kliče v posteljo? Si mogoče polulan mamin sinko? Bodi dec reci mi pojdi u p..m..,ali bodi  tiho in sanjaj  sanje samopozabljenih in po....h..

Lp Alojz Grin
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #581 - 02.09.2008 at 13:56:42

Ja s sanjami se nič ne razpucava. Sanje so večinoma zablojene misli. Kaj maš to za razpucavat? Vrtiš se v krogu. Zablojenec razpucava in študira zablojenca.

Realnost je v budnem nezablojenem stanju.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #582 - 02.09.2008 at 14:26:40

Quote:
Ja s sanjami se nič ne razpucava. Sanje so večinoma zablojene misli. Kaj maš to za razpucavat? Vrtiš se v krogu. Zablojenec razpucava in študira zablojenca.

Realnost je v budnem nezablojenem stanju.

Lp,Igor

Igor

Še malo pa bo murči jokal administratorju,da mi vesoljčki nismo
tolerantni do njegovih žalitev.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #583 - 02.09.2008 at 14:29:05

In to bo tudi njegovo realno stanje. Jokanje. To je on.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #584 - 03.09.2008 at 12:33:07

Quote:
In to bo tudi njegovo realno stanje. Jokanje. To je on.

Lp,Igor

Igor

Ta jokovc naj si prebere moje pismo(Zunaj zemeljske civilizacije). Tu bo dobil odgovor o čemu sploh sanja in zakaj!!!!! Grin

Lp Alojz Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 37 38 39 40 41 ... 90