Oldio wrote on 22.08.2006 at 21:37:03:Torej kristalno jasno je, da so ji to travmo naknadno povzročili prav ti farji, ki že leta trobijo za kakšen umor da gre. Torej babnice nečiste je treba za šporget privezat in s krivdo prepojiti, da bodo lepo mir dale.
Sodrga farška.
Podobnega mnenja(o mesni/nemesni prehrani) so ne-vegetarijanci: itak jim krivdo vcepljajo vegetarijanci_sodrga zelenjavarska...

V tem primeru bi pa lahko morilce, posiljevalce in kar je še takšnih, mirno kdo razglasil za dobre ljudi...saj so jih itak moralisti naredili za zločince...in jim vcepl občutke krivde...
Občutek krivde je po moje včasih ok...ker samo tako se lahko začneš zavedat napak (in jih popravljat, če so popravljive).
Splav (oziroma nezaželena nosečnost) je (kot je meni znano) ponavadi posledica neodgovornosti oseb, ki na spolnost še niso pripravljene, nezaščitenih spolnih odnosov, brezbrižnost, itd. Ali v takšnih primerih podpiraš splav?
Včasih se zgodi, da poči kondom ali pa odpovejo tabletke...oziroma druga kontracepcijska sredstva...Ravno zaradi tega sem proti mladoletniški spolnosti (oziroma spolnosti tistih oseb, ki niso pripravljene nosit posledic v primeru zanositve), ker v primeru zanositve je večja verjetnost, da se punca odloči za splav, kot pa če je to ženska stara trideset let, ki ji pač v tistem trenutku še ni do otrok (in je zato zaščitena)...
Tako, da problem se meni zdi itak večplasten in bi ga bilo potrebno tako tudi obravnavati.
Meni se v prvi vrst zdi problem splava istočasno problem neodgovornih spolnih odnosov. Zato sem mnenja, da bi bilo potrebno naredit mnooooogo več na preventivi kot pa na čemu drugemu...(mogoče bo pa ravno moraliziranje rkc, ki gre veliko ljudem tako v nos-moram priznat, da včasih tudi meni...pa se vedno zraven vprašam še, ali imam tukaj tudi jaz problem-pripomoglo k temu, da se bo začelo več govorit o tej problematiki in se bo posledično tudi več naredilo na preventivi) Že podatek (trenutno ne najdem linka) cca. 7000 splavov na cca. 17000 rojstev pove veliko... (vsaj meni).
P.S.: zdejle mi ja padlo v glavo, da sem po vsej verjetnosti bolj občutljiva kar se splava tiče, ker sva z Marijanom neplodna in me dobesedno razpizdi branje nekaterih forumov in postov, v katerem mladoletnice panično prosijo za nasvete zaradi nazaščitenih spolnih odnosov (eno najpogostejših vprašanj je, če morajo starši bit obveščeni o splavu,če je ona stara 16 (!!!!!) let- ne razumem niti, kako naša zakonodaja dovoljuje sploh delanje splava brez vednosti staršev po šestnajstem letu!!! Če bi bilo to drugače, bi iblo sigurno manj splavov, predvsem pa manj ponavljajočih se splavov in nadaljnih neodgovornih odnosov)...
Včasih se mi življenje res ne zdi pravično...
Evo...ena od zgodbic:
Poslano: 31 Jan, 2005 22:22:13
Hi! Jaz sem mela tud splav in sem imela spolne odnose takoj po štirih dneh, ne vem če je to prav vendar me na viziti po posegu niso o ničemer informirali kaj lahko in kaj ne in kdaj in kako. Pol sem mela še čez en teden spolne odnose (tudi nezaščitene)kr nisem vedla, če sem noseča al ne in sem se ustrašila, sm šla po tabletke, tiste, ki jih najprej spiješ eno takoj, drugo pa čez 12 ur, tudi to ne vem če je prav. Zdaj krvavim (verjetno zaradi tabletk). Če sem prav naredila, ne vem, vendar drugega izhoda nisem videla, da bi še enkrat tvegala si nisem mogla privoščiti.
Hvala za odgovor
Podpirati splav v takšnem primeru zame pomeni podpirati neodgovorno ravnanje!