Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 7345 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
MMM 2006
25.04.2006 at 18:16:25
 
Edited:
slo-mmm.orgMillion Marijuana Marcha leta 2006 v Ljubljani

NE bo!(Vsaj ne 10. junija, kot je bilo najavljeno (že enkrat prestavljeno z maja meseca).)

Organizator se za vse nevšečnosti opravičuje ...


http://www.slo-mmm.org/index.php


mmm06 bo:)

13. maja 2006, 15h - 21h na Jakopičevem sprehajališču, Tivoli

Nastopajoči:

Valter rap
Matice
Dubioza kolektiv
Kanda kodža i nebojša

After party: Gala hala, Gromka


Program za after ... sledips
a kdo vidi (se komu odpre?)
www.slo-mmm.org
?
Back to top
« Last Edit: 15.06.2006 at 16:17:24 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: MMM 2006   bo :)
Reply #1 - 25.04.2006 at 20:00:14
 
gape wrote on 25.04.2006 at 18:16:25:
ps
a kdo vidi (se komu odpre?)
www.slo-mmm.org
?

žal ne  Shocked Undecided
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: MMM 2006   bo :)
Reply #2 - 29.04.2006 at 11:26:22
 
t wrote on 25.04.2006 at 20:00:14:
gape wrote on 25.04.2006 at 18:16:25:
ps
a kdo vidi (se komu odpre?)
www.slo-mmm.org
?

žal ne  Shocked Undecided

že neki dela ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: MMM 2006   bo :)
Reply #3 - 29.04.2006 at 15:54:04
 
Marihuana marš že buri duhove
Ljubljana - Predvidoma 13. maja bo v Ljubljani že peto leto zapored v okviru projekta Prohibicija slepi, ki ga izvaja Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani, potekala prireditev z naslovom Marihuana marš, ki pa že buri duhove.

Nova generacija, podmladek Slovenske ljudske stranke (SLS), je v petek tako organizatorje javno pozvala, da se letos odpove temu po njihovem mnenju spornemu projektu. Na ŠOU v Ljubljani očitke Nove generacije sicer zavračajo kot neutemeljene in demagoške.

Norčevanje iz boja proti drogam?

Nova generacija SLS je javno pozvala Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS), da se letos odpove organizaciji te prireditve in milijone, namenjene temu projektu, nameni predstavitvam zdravih načinov zabave in preživljanja prostega časa brez alkohola, cigaret in drog. Po njihovem prepričanju se s "tako škodljivo prireditvijo dobesedno norčuje iz vseh, ki v Sloveniji še želijo kaj storiti na področju boja proti drogam", so zapisali v sporočilu za javnost.


ŠOU: Cilj prireditve je osvetliti problematiko uživanja drog

Na ŠOU v Ljubljani, kjer opozarjajo tudi na pomenljiv "spodrsljaj" podmladka SLS, ki je vprašanje v zvezi z omenjeno prireditvijo naslovil kar na ŠOS, čeprav ta ni nikoli izvajala tovrstnih projektov, očitke o škodljivosti prireditve zavračajo kot neutemeljene. V odgovoru na omenjeno sporočilo za javnost so tako zapisali, da gre demagoške očitke in populistično ravnanje političnega podmladka ene od vladajočih strank. Cilj prireditve je namreč po njihovih trditvah "osvetliti problematiko uživanja drog in predlagati drugačne sistemske pristope k reševanje tega problema".

Storila naj bi se nepopravljiva škoda

V Novi generaciji, kjer se sklicujejo na Inštitut za varovanje zdravja in neimenovane strokovnjake z ostalih področij ter podatke iz po njihovih navedbah priznanih mednarodnih raziskav, so "prepričani, da verjetno že ena sama taka prireditev z nekaj milijoni organizacijskih stroškov naredi več škode med mladimi, kot je uspe popraviti oz. preprečiti celotna skupnost slovenskih vladnih in nevladnih organizacij za boj proti drogam, ki se jim letno namenja skoraj dve milijardi tolarjev javnih sredstev".

Podobne prireditve v okoli 200 večjih mestih po svetu

"ŠOU v Ljubljani podpira različna delovanja vladnih in nevladnih organizacij v boju proti drogam, vendar želi o določenih pristopih, ki so se do sedaj izkazali za neuspešne, na konstruktiven in kritičen način odpirati javno razpravo," v sporočilu pojasnjuje tiskovna predstavnica ŠOU v Ljubljani Mateja Uršič. Med takšne vprašljive pristope po njihovem mnenju sodi tudi represivni pristop k mehkejšim drogam, ki glede na razširjenost uporabe očitno ni uspešen. Podobne prireditve sicer vsako leto v mesecu maju potekajo v okoli 200 večjih mestih po vsem svetu.


ŠOU za manj škodljivo zakonodajo od opojne substance same

"Z aktivnim delovanjem na področju drog, tako dovoljenih kot tudi prepovedanih, ŠOU v Ljubljani pripomore k zmanjševanju škode in ustvarjanju družbenega okolja, v katerem diskurz o drogah ne bo le stereotipen in pavšalen. Namen prireditve Marihuana marš pa ni popularizacija konoplje temveč sprememba družbenega odnosa in posledično zakonodaje, in sicer do mere, ko ta ne bo v večji meri škodovala ljudem kot pa opojna substanca sama," na očitke Nove generacije odgovarja ŠOU v Ljubljani.

Nova generacija SLS je ob pozivu ŠOS postavila javna vprašanja glede Marihuana marša tudi odgovornim osebam na ravni Mestne občine Ljubljana in na državni ravni, odgovor pa bo predstavila 10. maja. Na ŠOU v Ljubljani naslovnike teh vprašanj pozivajo, da ne "nasedejo špekulaciji in neresnicam, ki jih širi omenjeni podmladek v želji, da bi se s poenostavljenimi demagoškimi prijemi izognil argumentirani razpravi". (STA/Foto BOBO)
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: MMM 2006   bo :)
Reply #4 - 15.05.2006 at 20:11:42
 
In? je bil kdo?  Wink
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: MMM 2006   bo :)
Reply #5 - 15.05.2006 at 21:54:25
 
sm pozabu popravt ...

*
Marihuana Marš je prestavljen na 10. junij 2006,
še kar ob 15h - 21h
na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju

Nastopajoči:

   * Valter rap
   * Dubioza kolektiv
   * Kanda kodža i nebojša

After party: Gala hala, Gromka

Program za after ... sledi
*
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: MMM 2006
Reply #6 - 15.06.2006 at 16:45:33
 
Quote:
Razlogi iz ust Mateja Jankoviča za Mladino:

   tednik Mladina, 24. številka

Zakaj letos po štirih letih v Ljubljani ne bo Marihuana Marša?

Marihuana Marš ni odpadel, samo prestavljen je za nedoločen čas, saj je z včerajšnjo spremembo Zakona o dodatni koncesijski dajatvi od prejemkov, izplačanih za občasna in začasna dela študentov in dijakov, država posegla v avtonomno organiziranost študentov in onemogočila nadaljnje financiranje. Zaradi tega ne odpade le Marihuana Marš, temveč tudi številne športne, kulturne prireditve in druge civilnodružbene akcije, ki so jih izvajale študentske organizacije in klubi po sloveniji.

Torej je Marihuana Marš odpadel zaradi pomankanja finančnih sredstev?

Da, zaradi izpada finančnih sredstev. Če bo zakon z včeraj vloženimi amandmaji ministra Drobniča sprejet, bodo propadli servisi in s tem avtonomno organiziranje študentskih organizacij. Doslej smo Marihuana Marš pripravljali na visoki ravni, tako da smo povabili priznane glasbene skupine, ki s svojim glasbenim opusom širijo strpnost in pozivajo ljudi k dialogu. Sodelovale so tudi nevladne organizacije s tega področja, predstavljali smo tudi svetovne kuhinje. Šlo nam je dobro, saj nam je uspelo pritegniti do 3000 ljudi. Iz začetne oblike uličnih demonstracij je imel Marš priložnost postati protestniški festival, ki bi odstiral predsodke do marihuane in njenih ljubiteljev.


http://www.reflektor.si/forums.php?m=posts&q=263Quote:
8. maj 2006

Marš, marihuana!

Podmladek SLS spet preventivno napadel marihuana marš

     

Naslednjo soboto naj bi se v ljubljanskem Tivoliju petič po vrsti zgodil kadilski protest Marihuana marš, s katerim želi organizacija ljubljanskih študentov v okviru projekta Prohibicija slepi! predlagati drugačne sistemske pristope k reševanju posledic uživanja najbolj popularne prepovedane droge. Čeprav so organizatorji prireditev prestavili na začetek junija, pa je Marihuana marš za lastno promocijo že izkoristil konservativni podmladek, ki z nasprotovanjem Marihuana maršu upa na kakšno dodatno točko prepoznavnosti. Zadnji dan pred prvomajskimi prazniki je namreč podmladek ljudske stranke Nova generacija poslal ljubljanski županji in nekaterim odgovornim ministrom javna vprašanja.

Županjo so vprašali o koristnosti tovrstne prireditve, notranjega ministra o možnosti preprečitve "škodljive promocije uživanja nedovoljenih drog", minister za zdravje se bo moral izreči o primernosti Marihuana marša za izvajanje preventivnih programov za mlade na področju drog, podobno naj bi se moral izreči tudi minister Janez Drobnič. Ker SLS-ovemu podmladku ministri in županja še niso poslali odgovorov, smo na predsednika podmladka, ki je sicer že prejel odgovor podpore ministra Drobniča, a ga z nami ni želel deliti, naslovili podobna vprašanja.

"Konkretna škodljiva posledica marihuana marša je njegovo sporočilo, ki uživanje marihuane predstavlja kot 'kul' in pozitivno. Mladim se neposredno ponuja organizirana priložnost za uživanje prepovedane droge ob dobri glasbi in zabavi, ob tem pa zbujanje občutka, da se zakonodaja lahko krši in ti nobeden nič ne more; to dokazuje tudi prebiranje prispevkov udeležencev na internetnih forumih," je sporočil Rok Ravnikar, ki s svojim ljudskim podmladkom podobnih pisem županji in ministrom ne pošilja ob prireditvah, kot sta Cvičkarija ter Pivo in cvetje, zato smo ga za konec povprašali še o primerjavi problema marihuane in alkohola med mladimi. "S stališča posameznika sta oba problema enako velika; imata podobne značilnosti, reševati je potrebno oba ... V primeru marihuane pa gre vendarle tudi za specifičen primer, saj je marihuana v pretežni meri bolj zlorabljena med mladimi, poleg tega pa so nekateri njeni učinki izrazito škodljivi za šolajočo se mladino (oslabi spomin, vpliv na koncentracijo, niža delovno storilnost), ki nujno potrebuje zadosten interes, energijo in motivacijo za dokončanje šole, če hoče doseči vsaj približno enakovredna izhodišča ob vstopu v 'svet odraslih' ali na trg delovne sile," je povedal Ravnikar, ki mu organizator Marihuana Marša Matej Jankovič odgovarja: "Izjave podmladka kažejo predvsem na nepoznavanje vsebinskega dela problematike konoplje tako na civilni kot na državni in mednarodni ravni, poleg tega se poslužuje strategij, ki družbo razdvajajo. Tovrstni pristop pogreva teme, ki so že bile obdelane in pri katerih ni dosežen noben napredek. Naša želja je, da se na tovrstne probleme gleda skozi prizmo sodelovanja in razvoja v korist celotne družbe in ne le ene politične opcije. Bolje izobraževati kot prepovedovati."

Siniša Gačič

http://www.mladina.si/tednik/200619/clanek/uvo-manipulator--sinisa_gacic/
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: MMM 2006
Reply #7 - 17.06.2006 at 15:26:31
 
Tina Kos   Gibanje.org

lep pozdrav vsem skupaj,
od daleč forum opazujem že kar nekaj časa, danes pa se prvič oglašam. Na temo legalizacija trave me je opozoril moj brat Aleksander. Zame tema, ki mi je znana in blizu glede na to, da sem zdravljena uživalka nedovoljenih drog.Danes lahko že trdim, da je moja abstinenca trdna glede na to, da abstiniram že sedmo leto, v tem času sem diplomirala na fakulteti za soc.delo in sem že več kot eno leto zaposlena v društvu, ki deluje na področju zasvojenosti z nedovoljenimi drogami. Torej lahko trdim, da je to "moje področje", ki je podkovano z lastno izkušnjo in študijem. Kot abstinent se ne strinjam z legalizacijo marihuane ali katerekoli druge substance, prav tako ne podpiram dosedanjih legalnih takoimenovanih "zdravil" - pomirjevala, painkillerji, metadon itd... Če posplošim, vse substance imajo zdravilen učinek, problem nastane ko se pojavi zloraba. in vsaka zloraba pomeni beg pred resničnostjo, dvigovanje nizke samozavesti, samopodobe, beg pred odgovornostjo, beg pred realnostjo... Se strinjam, da marihuana ne povzroča tako hude fizične zasvojenosti kot trde droge, pa vendar povzroča psihično, čustveno zasvojenost, bodimo pošteni in iskreni vsak, ki redno kadi travo ve povedati, da ne more zaspati, če ne skadi enega đojnta, da mu pada koncentracija, da mu peša spomin, navsezadnje, da mu marsikaj peša pri spolnosti, če dovolite, da sem res popolnoma iskrena. IN BODIMO POŠTENI KAKO BO NAŠA DRŽAVA POSKRBELA, DA SE BODO COFFIE SHOPI KOREKTNO IZVRŠEVALI, ČE NE ZMORE POSKRBETI, DA SE IZPELJUJEJO DOSEDANJI ZAKONI KOT JE PREPOVED PRODAJE ALKOHOLA MLADOLETNIM OSEBAM???!!!! Nočem moralizirati govorim iz svoje izkušnje in iz zgodb, ki jih slišim vsak dan, ko delam z mladimi in s starši. Droga mehka ali trda ti nič ne da, ti pa veliko vzame. Marihuana je varljiva in nevarna. Velikokrat kdo opravičuje kajenje trave - se relaksiram, kadim rekreativno...Jaz za relaksacijo berem knjige, sedaj sem začela teči, meditiram...In kar me še vedno fascinira je spoznanje, zavedanje, da lahko podobni učinek, ki sem ga prej dosegala z zlorabo drog lahko danes dosežem s trezno glavo z zdravimi metodami, ki niso škodljive.
Za legalizacijo marihuane naša države ni pripravljena in najbrž še dolgo ne bo. Ne pravim, da je marihuana odskočna deska za uživanje trdih drog, vendar pa trdim, da vsak, ki uživa katerokoli substanco to počne zaradi nezadovoljstva, bega, konec koncev s tem pokaže svojo destruktivno naravo do samega sebe - v mojem času uživanja tave ali heroina ni pomembno, se nisem imela rada niti se nisem spoštovala - in da, moja pot se ni začela s kajenjem trave, moja pot se je začela s kajenjem cigaret in alkoholom.
Uživanje substanc se začne pri samemu človeku in v družini. To je pa že druga tema, mogoče kdaj drugič. Upam, da sem bila jasna in ne obsojajoča.
Lep dan vsem skupaj!
Tina
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: MMM 2006
Reply #8 - 08.07.2006 at 12:28:05
 
ProHibiCijA
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1110209739

Marijuana Marš II
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1053091230;start=4#4

SLOVENSKA IDENTITETA
gape wrote on 29.04.2002 at 10:05:47:
ne nam dajat protiprimerov, dej nam raje primere za.
o tem kaj vse je neprimerno vemo vsi zadost (pa ne da se strinjam s tem da je zastava neprimerna), nas ni treba na to neprestano opozarjat, nared kej ZA to da ti bo boljš.
nikol ti ne bo boljš če boš samo PROTI, saj, spremeniš lahko samo sebe.

gre se v bistvu zato, da ljudje so u kurcu, pomagat si ne znajo, se jim zdi da jim alko pomaga pa jim ne, če bi alko zamenjal s travo, bi blo dobr, ker ljudje itak rabijo mirnost - meditacijo, in to trava daje. tud abstinenca od trave je neprimerno bolj izi kot od alkota.
to je pač zdravilni učinek, takega ki bi ne bil zdravilen se sploh ne morem spomnit.
gre se pa tuki tudi za to kar sm zgori napisu, Z A   O Z A V E Š Č A N J E.
vse kar še ni v zavesti, je treba spravit v zavest. in trava je pač prva konkretna reč ki se jo je kdo spomnu ozaveščat v sebi in ostalih.

ampak to je thread o identiteti, če se ti zdi da moraš koga prepričevat da naj NE pride na MMM 11. maja v Ljubljano, prosim nared na to temo drug thread, al pa pnuci kakšnega že obstoječega.
seveda lahko to pač tudi tukaj razpravljaš.
gape wrote on 16.09.2003 at 18:09:50:
Quote:
Hej, Gape.

Zelo rada bi prebrala tvoje mnenje o drogah.
Kje naj berem?

ByeGape forum in mamila
ta thread, danes ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=1063...

Gape forum in mamila
včeraj:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=1063...
Trava ne povzroča trajnih poškodb možganov

kele sm mal pregledu šamanizem, tko na pamet, nimam časa na pretek namreč:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem

Marihuana marš ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=9886...

Marihuana marš 2002
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=slovenija;action=display;num=1016...

Ali je mogoče da so šamani ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=9883...

ibogain - rastlina moči ?
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=9883...

THC in energija
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=9894...

nove - alternativne - neprepovedane droge
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=1045...

kukiji
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=9893...

Droge in misli
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samanizem;action=display;num=9977...

******

Marijuana Marš 2003
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=ezofest;action=display;num=105153...


***********http://www.gape.org/gapes/ganja/rastafari.htm

http://www.gape.org/gapes/legalizacija.htm


************

http://www.gape.org/iboga/****************


drgač pa ... search ... besede ... by user admin ... in bo bogata bera texta ... imho ...

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1