titud wrote on 22.10.2005 at 10:54:02:Da avto, ki se ti vriva v vrsto, sploh perceptiraš kot problem, ki te živcira, je potrebna dolga verbalna zgodovina: za ta problem so potrebna zapisana prometna pravila/zakoni in verbalni moralni kodekos nasploh, da te voznik, ki jih ne spoštuje, lahko ziritira sploh. Živciranje je v bistvu vznemirjanje v smilslu kje so policaji, da bi delali red... kako nekoristne zakone (in s tem oblast)imamo, da jih jih lahko vsak poljubno krši... kako jebeno prometno infrastukturo (in s tem oblast) imamo, da je tak kaosna cestah, da se ne da se brez kršitev pravil nikamor ne pride (in s tem opravičuješ lastno vrivarnje)...
Po moje pa ne potrebuješ ničesar od tega - kar se mene tiče je avto, ki mi predstavlja takšno ali drugačno oviro povsem na istem nivoju s srnami, lahko priznam, da v tem vidim problem, vendar pa se izogibam temu, da bi se zaradi tega živciral.
Z lahkoto abstrahiram iz dane situacije vse razen mene in ceste, ter neke ovire na moji poti do cilja - ti oviri lahko rečem problem ali pa je sploh ne poimenujem, ali percipiram, pa bom zaradi nje še vseeno moral prilagoditi svoje akcije, če bom hotel prispeti do svojega cilja - vse to je popolnoma neodvisno od mojih verbalnih dejavnosti, kot so pojmovane, razmišljanje, živciranje...
uživaj!