Zanimiva debata, čeprav malce skrenjena z osnovne teme.
Sicer tudi jaz nisem opazil nekih žaljivih osebnih napadov, vendar tudi če bi obstajali, me ti ne motijo preveč, (niti če bi bili uperjeni proti meni), razen v toliko, ker imam potem nekoliko več dela, ker moram najprej odstranjevati čustveni plevel, da se prebijem do prave vsebine, ki naj bi predstavljala argumentirano substanco.
Kot to že vsi dobro vemo, pri drugih najprej opazimo svoje napake, torej, če nekoga moti "gospodovalnost" drugih, je to najverjetneje, zaradi njegove lastne, čeprav potisnjene, težnje po gospodovalnosti nad drugimi (ne smete tega, ne smete onega, sicer se pazite in podobno)
Mene gospodovalnost pri drugih ne moti, ker tudi sam po značaju nisem gospodovalen in se mi razni "gospodje" zdijo bolj kot ne komične kreature in usmiljenja vredni zaradi plitkosti njihovega stanja.
So me pa naprimer dolgo motili (pravzaprav me še vedno) lenuhi, ker sem po naravi tudi sam bolj lene sorte (pravzaprav inertne sorte, ker, ko se česa lotim pa potem tudi nehat ne znam) in mi paše, če kdo drug namesto mene kaj postori, posebno kakšna "nekreativna" dela, ki mi ne dišijo preveč, ko se jih pa vseeno lotim, ker se jih pač moram, pa jasno bentim čez vse tiste, ki me te tlake niso hoteli odrešiti, nakar izraženi bes potisnem za kasneje in podobno, da ne razvlečem preveč tele samoanalize ...

Jao, pa kaj je že s tem Calvom, a nas res lahko že prav vsaka debilna reklama tako zasvoji?
Svoboda je stanje duha in nekdo v okovih je lahko bolj svoboden od nekoga drugega, ki kao svobodno tava naokoli.