titud wrote on 03.08.2004 at 21:09:36:Religioznost tudi semantično (predpona 're' kot vračanje k nečemu) ni ničesar drugega kot nostalgično obujanje spomina na nekaj, česar ni več. spominjanje prvotne enosti, ki jo je nadomestila individualnost, ki je spet ni mogoče semantično opredelit drugač kot s tistim, kar ni (predpona 'in' v pomenu 'ne': in-divide/ne-deljivo).
titud, od kje si ti dobil to idejo, da je bila najprej enost pol pa jo je "nadomestila" individualnost? (in da enosti zdej ni vec, kao)
kokr jaz vem, sta enost in individualnost stalno prisotni. vse je med seboj povezano, ampak hkrati vse ohranja svojo specificno invidualnost. ce pogledamo to nase materialno telo se nam to tud lepo ilustrira. mamo roko, mamo nogo mamo glavo itd. ampak vse to skupi je povezan in je "eno telo".
problem je sam, kadar pride do disharmonije delov ene celote, ker takrat vsi trpijo.
Absolut je en. ker ce ne bi bil en, pol ne bi mogu bit Absolut. v enem smislu smo tudi mi Absolut, oz. znotraj Njega oz. Njegov del. in zdej, ce se ta del ne obnasa v skladu s svojo naravno funkcijo pol je on sam vznemirjen in indirektno tud Absolut. Bog nas je ustvaril, da ga mamo radi, ampak ce ga nocmo met radi (za kar imamo pravico) tud v nekem smislu trpi.
ce roka iz svoje neumnosti po svoji naravni funkciji ne dovaja hrane zelodcu, ampak hoce sebicno uzivat bo slej k prej tud ona trpela. ker naravno delovanje telesa je tako da gre hrana s pomocjo roke v zelodec in od tam po vsem telesu, tudi v roko. na podobn nacin smo mi del Boga in kot taki mamo eno naravno funkcijo za opravljat ce hocmo seb in vsem ostalim dobr. katera je ta nasa naravna (prirojena) funkcija? sluzenje Absolutu. mi, kot del Boga ze itak vedno sluzmo Absolutu. ce narobe delamo al ce nc ne delamo al ce prav delamo, v vsakem primeru smo del Absoluta, ki mu sluzi.
namen svetih spisov in navodil realizranih svetnikov je ta, da nas naucijo vedno bolje in bolje sluzit Absolutu, ker na ta nacin smo vedno bolj in bolj srecni tudi mi.
Hari bol.