Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 
(Read 64476 times)
exodus
Ex Member
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #180 - 09.08.2004 at 12:33:56
 
gape wrote on 09.08.2004 at 12:22:19:
kolkr jest vidm je psiholog exo (ampak ne po ip-jih), ki se prpenja preko proxya ... neki pravi psiholog ne bi imel te želje ... se z nekih obskurnih ipjev prpenjat na forum.
to željo majo samo modeli katerih ip je že znan na forumuTo pa ne bo držalo Gape. Namreč ti si sklepal napačno, če ima nekdo nick psiholog, po čem sklepaš, da bi bil res pravi psiholog?  Tongue

Jaz mislim, da vem, kdo je ta človek, vsaj sumim, sprva sem mislil, da je celo ženska, ampak sedaj ne verjamem, da bi vedela uporabljat proxy - ampak čeglih bi me kdor koli prosil, mu vsekakor ne bi povedal, ker to je njegova OSEBNA stvar, kdo je, če hoče biti anonimen, zakaj mu ne bi tega dopuščali? JAz vsaj domnevam, kdo je nisem pa prepičan, zato niti ne bom nikogar izpostavljal, kot recimo ti mene Gape?  ???

(za vse je exo kriv, če je kaj narobe? če ima kdo "debelo kartoteko" ali je opravičeno ali neopravičeno na slabem glasu, še ne pomeni, da je krivec, zato se mi zdi tale tvoje sumičenje krivično, ko me imaš za "črno ovco", čeprav nisem ta psiholog)

Ni pa fer, da če gre nekdo preko proxyja, da sem potem avtomatično vedno jaz kriv. Misliš, da drugi ljudje ne znajo uporabljati proxyjev? Namreč brez nikakršnih dokazov, niti indicev ali namigov, mi delaš veliko KRIVICO
Embarrassed
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #181 - 09.08.2004 at 12:35:35
 
exodus wrote on 09.08.2004 at 12:09:54:
Ja, se strinjam. Forum ti omogoča večji "maneverski prostor", da si vse ali nihče, anonimen ali neanonimen....

Recimo, če bi se tukaj gori pojavila kak znana osebnost, npr. kak tipček s kakim visokim akademskim naslovom ali "visokim statusom" v družbi, ker je slaven; ki ji recimo mediji lezejo v rit, ker mu nihče ne upa nič reči, ker se boji, da bi se zameril znani osebnosti - bi ga tukaj lahko razkrili in postavili ogledalo pred obraz, da res vidi kdo in kaj je ter kaj se skriva za njegovo narcisoidno fasado...


So se znani ljudje že pojavli in se upam tud še bodo, čeprav  predvsem anonimno in so  izpostvaljeni prav enaki ranljivosti kot si ti pa jest. Odvisno pa od njhove osebnsostne zrelosti,  kolk se pred to ranljivostjo 'branijo' za agresivnostjo. Agresivnost sama po moje  povezavo z družbenim stausom le, če je družbeni staus 'višji' od osebne zrelosti tistga, ki mu  ta status pripada. Al pa boljš povedan, kakršno samopodobo ima ta oseba.

Vzemimo tebe, exo, pa tvojo agresivnost. Dvomim, da maš kakšen posebej visok družbeno priznan status, pa se kljub temu obašaš kot kakšen zvezdnik. Očitno maš znotraj družinskih odnosov en sorazmerno močan položaj (si prestolonaslednik?), ti pa se mu ne pučutiš povsem doraslega, zato se počutiš ranljivga, tko kot se počut ranljivga vsak 'zvezdnik', ki ni prišel do svojga položaja izključno po svojih zaslugah ampak ga je izvrgla le kašna njegova medijsko eksploatirana, ponavad trendovsko obarvana lastnost.  To svojo ranljivost tle gor  skoz agresivno  projekcije v druge  blazno močno izražaš glih zarad  potrebe, da bi jo zakumufliral.  Pa nč hudga, exo,  mi smo s tabo! Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
exodus
Ex Member
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #182 - 09.08.2004 at 12:50:48
 
titud wrote on 09.08.2004 at 12:35:35:
So se znani ljudje že pojavli in se upam tud še bodo, čeprav  predvsem anonimno in so  izpostvljene prav enaki ranljivosti kot se ti pa jest. Odvisno pa od njhove osebnsotsne zrelosti,  kolk se pred to ranljivostjo 'branijo' za agresivnostjo. Agresivnost sama po moje  povezavo z družbenim stausom le, če je družbeni staus 'višji' od osebne zrelosti tistga, ki mu  ta status pripada. Al pa boljš povedan, kakršno samopodobo ima ta oseba.

Vzemimo tebe, exo, pa tvojo agresivnost. Dvomim, da maš kašen posebej visok družbeno priznan status, pa se kljub temu obašaš kot kakšen zvezdnik. Očitno maš znotraj družinskih odnosov en sorazmerno močan položaj (si prestolonaslednik?), ti pa se mu ne pučutiš povsem doraslega, zato se počutiš ranljivga, tko kot se počutranljivga vsak 'zvezdnik', ki ni prišel do svojga položaja izključno po svojih zaslugah ampak ga je izrgla le kašna njegova medijsko eksploatirana, ponavad trendovsko obarvana lastnost.  To svojo ranljivost tle gor  skoz agresivno  projekcije v druge  blazno močno izražaš glih zarad  potrebe, da bi jo zakumufliral.  Pa nč hudga, exo,  mi smo s tabo! Wink


Ja, recimo kak dr. Rugelj, ki je agresiven in še seksist zraven, pa po svoje uživa ugled, ki si ga po moje ne zasluži, pač moje osebno mnenje, po domače povedano so se mu malo skisali možgani na starost, takšne ljudje sem mislil, da bi slišali še povratno informacijo o sebi, ker on si misli, da ima v vsem prav in da je nezmotljiv... ali pa recimo kakšne ostarele dive, ki so odslužile svojo, pa se rinejo pred žaromete in hočejo imeti glavno besedo,  npr. Miša Molk, ki zna tudi biti preklemano zagamana. Taki ljudje se mi zdi, da bi jim včasih trebalo povedati, da vendarle niso tako "dobi" in "naj naj", kot sami mislijo o sebi....

Agresivnost pa ponavadi ne izhaja iz tega, kot si ti sklepal, da si "prestolonaslednik", ampak se porodi prej iz zatiranja in takšnega ali drugačnega nezadovoljstva - zato je ravno prišlo do revolucij, ker je v ljudeh vrelo in jim je 1x vse prekipelo in izbruhnilo v ogromnih razsežnosti, tako kot speči vulkan, ki nenapovedano izbruhne. Ali pa recimo Vzhodna Nemčija po razpadu komunizma, zakaj so ravno tam plodna tla za rast ekstremnih ideologij, npr. neofašizma? Zato, ker so en ekstrem (skrajno levičarstvo) zamenjali z drugim ekstremom (skrajnim desničarstvom), ko je nastal vakum po razpadu SZ. K temu še botrujejo dugi socialno-ekonomski razlogi, npr. visoka brezposelnost, alkoholizem.... "Prestolonaslednik" je lahko kvečjemu tiran.


Back to top
 
 
IP Logged
 
inkvizicija
Guest
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #183 - 09.08.2004 at 12:51:11
 
gape wrote on 09.08.2004 at 12:22:19:
kolkr jest vidm je psiholog exo (ampak ne po ip-jih), ki se prpenja preko proxya ... neki pravi psiholog ne bi imel te želje ... se z nekih obskurnih ipjev prpenjat na forum.
to željo majo samo modeli katerih ip je že znan na forumu

anksiozni pa je en drug model ...lahko pa ti še to rečem inkvizicija:
brcnem te u rit, pa pol lahko pametuješ ...
do takrat pa rajši tiho bod in kurci sebe in svoje bede ne pa mene in moje bede ...
k si jo itak čist napačno interpretiraš ...
Gape, brcni ti raje sebe v rit. Ker so itak provokatorji tukaj zaščiteni kot beli medvedi. So bili, so in vedno bodo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
X
4
****
Offline

Vsa moja družina je narejena
iz mesa.
Posts: 407

Gender: male
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #184 - 09.08.2004 at 12:59:56
 
exodus wrote on 09.08.2004 at 12:33:56:
Namreč brez nikakršnih dokazov, niti indicev ali namigov, mi delaš veliko KRIVICO Embarrassed

Me prav veseli, da vidiš, kako je to.
Back to top
 

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
WWW WWW  
IP Logged
 
exodus
Ex Member
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #185 - 09.08.2004 at 13:32:49
 
X wrote on 09.08.2004 at 12:59:56:
Me prav veseli, da vidiš, kako je to.


Saj še ima čas, da jo popravi. Ker jaz nisem psiholog, niti anksiozni, zato gre samo za špekulacijo. Zato prosim, Gape, da v prihodnje ne omenjaš več mojega imena, če nisi prepričan, kdo naj bi bil določena oseba.... ker če v nekoga pokažeš s prstom, ker se ti nekaj "zdi", da bi lahko bil to pravi, pa morda sploh ni, je zelo nefer do te osebe, da tako ravnaš z njo...
Back to top
 
 
IP Logged
 
soncnica
3
***
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 235

Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #186 - 09.08.2004 at 14:48:22
 
jaz se sam režim  Grin  Grin  Grin  8)

toliko zabave  Grin  Cheesy

pa smo spet v OŠ  Grin  Cheesy
Back to top
 
 
IP Logged
 
N.
4
****
Offline


Posts: 342

Gender: female
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #187 - 09.08.2004 at 15:46:01
 
Sem se pred dvema mesecema prav zato odmaknila od foruma, ker je bila vedno ena in ista pesem, in ker ta kot takšna pač ni odgovarjala mojemu okusu.

Sem danes šla pogledat, če je kaj drugače (na tem forumu) in pri prvi temi, pri prvem kliku, odprla temo in videla, da še vedno eno in isto pesem vrtijo.

Mogoče čez naslednja dva meseca ?  Undecided
Back to top
 
 
IP Logged
 
psiholog
Guest
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #188 - 09.08.2004 at 15:55:39
 
X wrote on 09.08.2004 at 07:45:16:
No, exota ne bi bil imel niti za razpravljalca, še manj za razumnega, ampak če ti naredim uslugo in se pretvarjam, da je to, kar si napisal, res (da se boš v danem trenutku zaradi tega svojega pisanja lažno počutil boljše o samem sebi), se postavlja naslednje vprašanje: pa kaj pol?

Isto bi tebi lahko odgovoril "Exo" na tvoje vsako neumestno osebno vprašanje, "pa kaj pol?" Vendar te raje ignorira, ti pa še vedno vztrajaš pri provociranju. Razumni človek bi na tem mestu sedaj lahko tebe vprašal, čemu to navkljub vsemu počneš? Razlog bi bil lahko tvoja skrita ljubezen do njega, katero si ne upaš direktno razkriti zaradi strahu pred zavrnitvijo, druga možnost pa je seveda tista, katero sem že izrazil - zbadanje v namen boljšega samopočutja v svoji bedi. Ampak, ker sem pravičen, bom ta odgovor prepustil tebi, pa sam povej svoje razloge za tovrstno početje. Čeprav imam občutek, da se boš v tem primeru raje okorno in nevljudno umaknil z odvrnitvijo "saj mi ni treba".
Back to top
 
 
IP Logged
 
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #189 - 09.08.2004 at 16:18:06
 
Quote:
Razumni človek bi na tem mestu sedaj lahko tebe vprašal, čemu to navkljub vsemu počneš? Razlog bi bil lahko tvoja skrita ljubezen do njega, katero si ne upaš direktno razkriti zaradi strahu pred zavrnitvijo, druga možnost pa je seveda tista, katero sem že izrazil - zbadanje v namen boljšega samopočutja v svoji bedi.


Dragi psiholog. En namig ti dam...ne glej samo aktualnih tem, pobrskaj par tednov nazaj...pa morda ugotoviš, da ni ne eno, ne drugo, pač pa čisto preprosto staromodno maščevanje ljudem, ki gredo čez vsako človeško mejo. Da končno spoznajo, kako je biti na "drugi strani", v koži "žrtve".
Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
psiholog
Guest
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #190 - 09.08.2004 at 16:43:28
 
Lilith wrote on 09.08.2004 at 16:18:06:
Dragi psiholog. En namig ti dam...ne glej samo aktualnih tem, pobrskaj par tednov nazaj...pa morda ugotoviš, da ni ne eno, ne drugo, pač pa čisto preprosto staromodno maščevanje ljudem, ki gredo čez vsako človeško mejo. Da končno spoznajo, kako je biti na "drugi strani", v koži "žrtve".

To je potem dejansko drugo, "zbadanje v namen boljšega samopočutja v svoji bedi". Maščevanje ni nič drugega kot osebno sebično dejanje zaradi ranjenega ponosa (beda) in želje po boljšem samopočutju v njej. Vendar na ta način ne dobiš željenega efekta, pač pa le še večji efekt zavrnitve in posledično večjo bedo, iz katere omenjeni bolnik ne vidi več izhoda.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Kr_eden
Ex Member
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #191 - 09.08.2004 at 17:08:31
 
Quote:
To je potem dejansko drugo, "zbadanje v namen boljšega samopočutja v svoji bedi". Maščevanje ni nič drugega kot osebno sebično dejanje zaradi ranjenega ponosa (beda) in želje po boljšem samopočutju v njej. Vendar na ta način ne dobiš željenega efekta, pač pa le še večji efekt zavrnitve in posledično večjo bedo, iz katere omenjeni bolnik ne vidi več izhoda.In ti, šolani psiholog si se priključil debati, ker si popolnoma zdrav in želiš, nas bolnike ozdraviti Wink

Lepo  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Kr_eten
Guest
Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #192 - 09.08.2004 at 18:00:10
 
Quote:
In ti, šolani psiholog si se priključil debati, ker si popolnoma zdrav in želiš, nas bolnike ozdraviti Wink

Še posebej mene najhujšega bolnika ? Lepo  Grin

Back to top
 
 
IP Logged
 
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #193 - 09.08.2004 at 19:16:33
 
Quote:
To je potem dejansko drugo, "zbadanje v namen boljšega samopočutja v svoji bedi". Maščevanje ni nič drugega kot osebno sebično dejanje zaradi ranjenega ponosa (beda) in želje po boljšem samopočutju v njej. Vendar na ta način ne dobiš željenega efekta, pač pa le še večji efekt zavrnitve in posledično večjo bedo, iz katere omenjeni bolnik ne vidi več izhoda.


Če rečeva "zbadanje v namen boljšega samopočutja v svoji bedi", pol si dajva tole "bedo" malo ogledati.
Meni so se čisto ista šikaniranja dogajala in res sem se "bedno" počutila.
In v svoji "bedi" sem se odločila, da poskusim tipčka ustaviti pri njegovem početju.
Na srečo se je to dalo s konstruktivnim komuniciranjem.  Obstaja pa možnost, da se ne bi dalo.  Kaj bi ti, psiholog, v takem primeru predlagal?
Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
arelena
5
*****
Offline


Posts: 698

Re: Gape - magnet za "bolnike"?
Reply #194 - 09.08.2004 at 19:52:54
 
Winkpravljica o jari kači ...se nadaljuje.... ???
Back to top
 

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 11 12 13 14 15