No rešitev za picolo smo že nekak našli...
Kar se pa tiče karme, pa sem bil mogoče malo premalo natančen.
Bom probal še na drug način.
Karma sama kot taka, po mojem mnenju ni pogojena na tak način kot se razlaga ali celo uporablja njeno definicijo. Sebe realizirat pomeni - spucat svojo karmo do konca. Jo ne imet več. OK. To mi je jasno. O karmi bom še nadgradnjo naredu, ker sem res kot nalašč najdu še neki materiala...

Gape, ti praviš (bom šel od primera do primera, ker jih ne morem dat v isti koš:
Quote:splača se najprej seb pomagat, da drugim ne pomagaš v napačno smer.
To mi je jasno. Ne morem tebe učit plavat, če sam ne znam.
Prvo Pravilo: Pomagaj tam, kjer imaš izkušnjo, znanje, material.
Quote:tko kt je jezus reku: ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. če sebe ne ljubiš, ne moreš niti drugega
pomagaj svojemu bližnjemu kakor samemu sebi
če sebi ne pomagaš, kako (da fak) misliš pomagat drugim
Tle ne vem, če je Jezus mislil v tem kontekstu. Mislim, da Jezus dobro ve, da imamo sebe najraje, kar je čist človeško. In je to na tak način preprosto povedal. Tle bi za krščansko razlago prišel prov Samson. Ne vem če je sploh vprašanje, da kdo ne ljubi sebe.
Quote:...in da je NUJNO sebe realizirat in potem šele drugim pomagat ...
poskrbi najprej zase ... pol k bo zate poskrbljeno pa ne pozabi na druge
vsak mora sebi pomagat.
pol pa šele lahko drugim pomaga ... če to seveda hočejo, če tega nočejo ne moreš narest niti tega, u bistvu ne smeš.
No ti quoti so si precej podobni. Realizirat se in potem pomagat. Tle je zgodba utapljajočega precej uporabna.
To je koncept, ki mi v tem kontekstu ne gre skupaj. Ker je po eni strani zavajajoč. Naprimer:"Sori, dons jest delam na realizaciji sebe in ti ne morem pomagat." Se boš pač utopu... ?
Jezus je res najprej realiziral sebe, odvrnil vse skušnjave, borbe z egom (skušanje hudiča v puščavi) in potem deloval. Podobno Buda. Ok, oba sta se realizirala. Dala eno pot čez. Iz te poti, sta napisala nauke, ki ti na tej poti kot orodje pomagajo. Kot primer z izumi. Pritisneš stikalo in se luč prižge. Uporabiš samo stikalo. Uporabiš biblijo, nauke učiteljev skozi prakso. Praksa je pomembna.
Quote:tud jest sm mislu da je (moja) naloga pomagat drugim da pridejo na pravo pot, jim pomagat da se ozavestijo ... pa ni ... naloga je ozavestit sebe in potem dajat zgled drugim in če te prosijo za pomoč jim pomagat.
Aha, v bistvu gre za pomoč pri ozaveščanju-realizaciji.
Ne moreš prej pomagat pri realizacijah, če sam nisi real.
To potrjuje
prvo pravilo.
Quote:Si REALIZIRAN: takrat itak vidiš da je đabe drugim pomagat, ker so oni itak vsi za časom vsaj 100 let, in đabe izgubljat energijo, rajši se do daske realiziraš še na drugih nivojih in pol (če že moraš) pomagaš 'od gor', kao angel, mojstr, vodnik ... itd.
Ja tole je tudi na pol, ali nepopolno.
Je zdej vprašanje, kdaj rečeš - jest sem realiziran.
Jezus je bil za časa življenja po mojem mnenju že realiziran, in je zato lahko zdravil in imel popolno kontrolo nad zemeljskimi pravili. Zdej ga ni več tok opazit, napovedano je le, da se bo pa vrnil na sodni dan.
Ni pa njegovo učenje bilo v tej smeri. Ga je precej poenostavu. Nič nivojev, le SI ali pa NISI.
Quote:in glih zadnjič so me mal sekiral, da se moram najprej ralizirat, kokr stanovanje, dinar, avto ki bo grel
Dokler tega nimaš, ne moreš naprej? A ni to iz konteksta, teh učenj?
Jezus je ravno reku, kurc pa material, buda glih tko.
Ker nima vsak priliko vse to zrealizirat.
Mu karma ne da?
Quote: kdo so tadobri ... kolkr za koga ... tadobri so pač tadobri ... ni tuki kej dost ... tadobri so uni k ne lažejo tebi zato da bi sebe kamorkol postavl ... oni nekje so in če jih prašaš ti povejo ... tadobri ... taslabi ti pa ne povejo, al se pa clo zlažejo ... bolanih ... kako bolanih ... kako naj ti povem ... če si ti bolan boš ti men težko pomagu kopat za bajto. če si pa zdrav, ti pa ne bo noben problem.
Ja jest precej pogrešam ta-dobre in kako jih ločit od ta-slabih. Tle je spet moj individum tist, ki odloča.
Ja to je jasno, da če sem bolan, da ti bom težko pomagu kopat.
Če sem zdrav - da mi ne bo problem?
Quote:odstavka ne štekaš ... preber še enkrat ... pa ti ne bo popolnoma nič pomagal, ker ti manjkajo podatki ... te zanima?
Se-ve-da me zanima. Zato tudi sprašujem.
Quote:kaj hočeš u bistvu povedat ... da no madrfaking wey ... al kwa ???
Ne, da NO madrfaking wey, ampak JA.
En primer, kako se pomaga:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...in dva posta spodaj odgovor:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1... 
Izjava leta:
Denar res ni pomemben, čeprav si še nam dolžna za en mesec. 
Tko, tok o pomaganju...