Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 
(Read 3761 times)
exorcist
Ex Member




Gape forum je mini market
19.08.2003 at 13:09:47
 
Zakaj rabimo na Gape forumu sekcijo Šamanizem (rastline moči, plesi, rituali, zdravljenja, tehnike, povezanost z zemljo ... ) in pa Znanja (astologija, fengshui, numerologija, vedeževanje, kristali, tarot, kartomantika ... )?

Gape ali si ju mogoče samo zato kreiral, z enim ciljem, da pritegneš čim več obiskovalcev, si povečaš naklado, so bili tvoji nameni iskreni in čisti? Ne gre tukaj morda le za sebično reklamo/sponzoriranje tvojega foruma, načrtno marketinško potezo, da se prilagodiš zahtevam današnje neizpolnjene požrešne potrošniške družbe, da si povečaš obisk/naklado? Torej, lai si nisi na nek način skompulziral, pretvoril, skonvertiral, spremenil svoj Gape forum v "megalomanski market - tržnico", da kriješ vse potrebe za vedno želne, a nikoli nasitene potrebe svojih za senzualističnimi užitki iščočih in hlepečih strank/potrošnikov - (obiskovalcev foruma), da vsak pride na svoj račun, se nažere do sitega, lahko svobodno izbira med poplavami mnogoternih produktov, samo si vzame košarico, gre od vogala do vogala (kategorije forumov) in s prstom pokaže na raznolike izdelke ter si polni malho, to mi je všeč, to mi ni, to pa to mi dajte, pa še to, pa še ono, da si napolnim trebuh...?

Zakaj rabimo neke eksterne posrednike - tržne botre (šamani, astrologi, vedeževalci). Nikoli ne bomo srečni, če se bomo upirali na neke površinske zunanje "božje sle", saj ti ne nosijo našega ključa do sreče okrog svojega vratu in nam z njim bingljajo pred nosom? Srečo, zadovoljstvo, notranji mir in zadoščenje je treba iskati v nas samih, mi sami smo hkrati ključavnica in ustrezni kluč, ki odpira zarjavela vrata do izpolnjenega in kakovostnega življenja. Zakaj se slepimo, zakaj si ne pogledamo resnici v oči, zakaj ne iščemo sreče v nas samih? Cry

To je potrošniška miselnost, saj mi iščemo zgolj "čudežno" tabletko, nekaj sličnega kot "peaceviagro", da gremo k nekomu po duševno zdravje, npr. bioenegetiku, vedeževalcu, prerokovalcu, ta pa bo potem storil čudež s pomočjo svoje "čarobne" kristalne krogle, predpisal recept za "zdravilo", nakar pa bomo odšli povsem zdravi - osvobojeni, potešeni, a res? To je velika laž in izredno zavajajoča perspektiva in zmotni pogledi današjega razvrednotenega v ničnost pahnjenega potrošniškega gledanja. Embarrassed

Zdi se mi, da se je Svet pogovorov spremenil v svet iluzij. Undecided

???
Back to top
 
 
IP Logged
 
kreden
Ex Member




Re: Gape forum je mini market
Reply #1 - 19.08.2003 at 16:34:25
 
Men se pa le zdi eno.

Da tebe full boli, ko gledaš kako Gape forum raste, kako vsakodnevno prihajajo novi in novi člani, kako vse teče kot mora, kako se širi ta Gape forum.
Kako si lahko na Gape forumu nabiraš znanje in koristne informacije, kako lahko na Gape forumu napišeš tudi kaj neumestnega, kako na Gape forumu, Gape mirno gleda tudi kretene, ki serjejo neumnosti po svoji krščansko opijanjeni logiki, pa malo moje prispevke, da se malo pohvalim, kako lahko na Gape forumu praktično vsak najde kaj koristnega zase.

Docela pa, na tvojem forumu izgleda vse pusto tiho, prazno, nezainteresirano, gnilo, ja, nekaj je gnilo na Ex forumu.
Veš, boli te in pizdi ker ti nimaš in nikoli ne boš imel takega obiska in toliko napisanega kot je tukaj, boli te, ker celo si privlekel na svoj forum nekega pijanega župnika in vsa stvar ni vžgala tako kot bi morala, boli te ko primerjaš svoj forum z Gape forumom.
Takole bi ti rekel, prvo se strezen, z župnikom vred, potem poštimaj vse kar je za poštimat v tvoji glavi, potem, ja potem, boš pa že star in onemogel in ti ne bo več za kaka odpiranja forumov.

V glavnem, boli te, pa naj te, sej si najbrž zaslužiš, ko vidiš kako tukaj vse laufa kot podmazano.

Bog ne daj, da bi bil Gape tak kot ti, potem bi pa res sigurno sam čepel tukaj gori, tako kot ti tam na svojem.

Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member




Re: Gape forum je mini market
Reply #2 - 19.08.2003 at 17:10:33
 
....
Na koncu bič poči!  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
kreden
Ex Member




Re: Gape forum je mini market
Reply #3 - 19.08.2003 at 17:12:49
 
.......

al pa hlače po šivu   Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
DylanDog
5
*****
Offline


Posts: 791
somewhere in space..
Gender: male
Re: Gape forum je mini market
Reply #4 - 19.08.2003 at 18:21:26
 
Sorry, sam moram....

Ex, kaj te s tabo je?  A?  

Vsakemu svoje, ce nas ne moti da je kot je, .. a ni to to, ni to OK?, ..ce koga motijo "kategorije" a la samanizem ipd., naj jih pac preprosto ne poklika,    ...preprosto bolj kot pasulj.  Jaz bi dodal se "kategoriji"  #Kelti# in #komunikacija in  mehko dodajanje modre barve vsem bogovom stoparskega vodnika po vesolju#.....    zakaj pa ne?  ( Grin Wink)

Samanizem in Znanja.
Enim pa so te zadeve CISTO OK. Ne bi zdaj zakaj so jim, glavno - da so jim (so nam).  Tu je veliko znanja, ne mislis tako?,  ..in skoda bi bilo da to znanje ne bi bilo "na dohvat ruke",  ...mar ne?

Ti bi ti dve zadevi skinil s foruma?, ej da vprasam, .. kateri dve pa bi dal namesto obstojecih?    

Quote:
Bog ne daj, da bi bil Gape tak kot ti, potem bi pa res sigurno sam čepel tukaj gori, tako kot ti tam na svojem.




..uf, shit,  spet sem se razkuril  Grin
..relax.....    relax Dog......
Back to top
 

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged
 
exorcist
Ex Member




Re: Gape forum je mini market
Reply #5 - 19.08.2003 at 18:25:02
 
Saj itak vem, da ne bom nic spremenil, niti nimam pooblastil zato. Moti me predvsem to, da se Boga isce zunaj nas samih, in pa v potrosniski tabletki na recept, gres bioenergetiku pa problemi izpuhtijo ali kaj? Vraga. Mazaštva ne maram....
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member




Re: Gape forum je mini market
Reply #6 - 19.08.2003 at 18:35:05
 
ex poglej:

1. forum se imenuje svet pogovorov, je od ustvarjalne skupine sonce, zakaj je gapetov znak gor je vprašanje. dejstvo je da ga gape gosti, dejstvo je pa tud da tudi drugi na druge načine skrbijo zanj pa ni njihovih znakov gor?

2. če te lepo prosim, da upoštevaj kam daš kaj, ti to kaj pomeni?

ne vem stalno bolj se mi dozdeva, da ne znaš brat?

če piše:

Osebna, psihološka in sociološka razmišljanja
Pogovori o sebi, odnosih, življenju, prijateljstvu, ljubezni ...

te vprašam ali spada debata o forumu sem not? Beri počasi: NE, NE SPADA SEM NOT!

še enkrat ti rečem vse o forumu spada v:

Sistem, predlogi ... namen foruma
Navodila, faq, izboljšave, administracija, urejanje ...

full bom mogu prestavljat, sicer je za to v večji meri kriv gape, ampak kaj hočemo, delo bo. Kot moderatorja te prosim, daj od sedaj naprej vse tja notri.

HVALA

3. Okolje od fouma sem večinoma postavil jaz in zato ti še enkrat upam, da zadnjič povem, ta forum je narejn in namenjen za ljudi, ki jih te stvari zanimajo, če rečeva da je teh 2 do 5 % Slovencev ali nimamo mi pravice da se o tem pogovarjamo?

imamo! JASNO!  me veseli da se strinjaš.

forumniti ni namenjen prepričevanju, kto zmotno misliš ne namenjen je pogovoarjanju in sodelovanju, vendar če te ta področja ne zanimajo pol zgubljaš tu čas in e, če pa te naredi kaj za to da bo bolje, ne kritiziraj, deli.

drugo namen foruma so odprta okolja, kjer se trudimo da vsak sam samostojno deluje, da si izmenjujemo znanje, da se znanje dopolnjuje v skladu z posameznikovimi željami in potrebami. Skratka razlika od tega kar ponujaš ti, terapevtskega foruma.

Tvoj problem je sledeč, ti vsega kar ne poznaš in kar nisi razumel, označiš kot stvar, ki je kriva za potrošniško družbo.

Poleg tega pa te zares jezi ta potoršniška družba in nesamostojnost ljudi in to da ljudje ne vedo kaj hočejo in da tega ne znajo sami odkrit, se strinjam to je pomembna stvar, zato smo razvili delavnico LUKa, delo 8 let raziskav in 1 leta urejanja.

če te zanima se je udeleži: poglej:http://www.svetduhovnosti.org/luka/pot.htm

če te to res zanima lahko sodelujemo, seveda če boš razumno komuniciral, sej bi reku da če boš mal drugačen, sam to boš itak postal ko boš odkril kaj želiš in kako do tja.

ok, zdej pa dejva nadaljujva, z osnovami, povej kaj je potoršniška družba, da bomo lahko šli naprej.

pomoje je šlo takole, prej si se spravil na new age, pa si odnehal ker si vidu da ne razumeš.

zdej si se spravil na astorlogijo, jasnovidnost in šamanizem, kjer spet dokazuješ kako malo poznaš stvari, da gradiš na nekih predpostavkah, iluzijah ki jih imaš o stavri, bom reku govoriš na podlagi tračev ne na podlagi izkušenj.

veš ko boš kakšno stavr delal resno vsaj par let boš drugač lahko govoril.

če rečeva tako, ko astrolog pove komu kaj od tega kar ga zanima se to jemlje kot nasvet. Isto če ti pove rkc duhovnik. In to pravi astrologi.. in rkc duhovniki tudi povejo. In dragi moj noben resen bioenergetik ti ne bo čudežno pozdravil, sploh pa ne brez da bi te ozavestil, kaj narobe delaš. večina te resno pogleda in resno pove, velik jih ima tudi resne diplome večletnih izobraževanj in velik jih je zdravnikov splošne medicine. stvari so mogoče ble take včasih danes ne več... poznaš konaz? resno združenje z uglednimi imeni.

torej večinoma gre za nasvete in pomoč ljudem, če to kdo jemlje oz podaja kot dogmo je pač drugo, te redke izjeme pol mečejo slabo luč na vse, sam teh je 0,1% če jih je 99,9 pa se trudi in je resna in to tako med astrologi kot rkc.

zato se s tem ne ukvarji tolk, bodi ti boljši, pokaži kako se naj dela.

ne vem zakaj se tolk ukvarjam s tabo, mogoče sem sam počel isto ? kdo bi vedu  Wink mogoče je iz tega nastal o vse kar delamo, hm... kdo bi vedu?  Wink

ok, zdej pa, da ti mal povem tudi o teh podorčjih, da ne boš takšnih stresal okoli.

Šamanizem je eden od prvinskih in nemodifiniranih načinov življenja, ki so od potrošniške družbe tolk oddaljeni kot luna in zemlja, vsaj par tisoč let.
Šamanizem v osnovi skrbi za stik samega s sabo, naravo, planetom kot celoto in Bogom, torej ravno nasprotje tega kar praviš! Šamanizem uči o spoštovanju samega sebe, palneta in stari z vidika enosti in odgovornosti, ki daleč presega tvoje zavedanje sedanjosti.

zato ex kar nehi, veš, problemi potrošniške družbe so drugje, ne v tem forumu, niti forum ne gradi na njih.

sedaj ko sva že prešla tolk daleč, ko si pokuril že vse adute, ko ni ostalo nič več, kar bi lahko obsodil? boš sedaj storil korak naprej in dal alternativo temu kar obstaja in podal smernice temu kaj naj bi bilo.

boš povedal kaj je prav?  
Back to top
 
 
IP Logged
 
DylanDog
5
*****
Offline


Posts: 791
somewhere in space..
Gender: male
Re: Gape forum je mini market
Reply #7 - 19.08.2003 at 18:35:13
 
exorcist wrote on 19.08.2003 at 18:25:02:
Saj itak vem, da ne bom nic spremenil, niti nimam pooblastil zato


Zakaj bi sploh kaj spreminjal?

Free Your Mind.

Sprejmi kot je.....
Back to top
 

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged
 
fraktal
1
*
Offline


Posts: 13

Re: Gape forum je mini market
Reply #8 - 19.08.2003 at 18:46:10
 
Saj veš exorcist kako gre to "ne moreš spremeniti sveta lahko pa spremeniš sebe"  Wink

Imho je pa to tako, vsakemu nekaj paše nekaj pa ne. Resnica ki jo doživljaš ti je absulutna samo zate, zame je pa relativna in obratno kar je zame absulutna resnica je zate relativna in še ta lahko tudi zame postane relativna.  Smiley

S silo pa itak nikamor ne prideš, še manj ti pa lahko kdorkoli kaj vsili, če ti tega nočeš.

Če pa že kdo kaj "narobe" počne mora pa itak skozi svojo izkušnjo ugotoviti da je to "narobe".  Smiley

Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member




Re: Gape forum je mini market
Reply #9 - 19.08.2003 at 18:48:42
 
fraktal wrote on 19.08.2003 at 18:46:10:
Saj veš exorcist kako gre to "ne moreš spremeniti sveta lahko pa spremeniš sebe"  Wink




Morda se ne rabim sploh spremenit, na to opcijo si pozabil ali kaj?

KAj pomeni Imho?
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member




Re:
Reply #10 - 19.08.2003 at 18:50:15
 
Quote:


De-ja-vu ?  Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
fraktal
1
*
Offline


Posts: 13

Re: Gape forum je mini market
Reply #11 - 19.08.2003 at 18:50:48
 
imho - in my humble opinion  Smiley

nobenemu se ni treba spreminjat, če tako čuti  Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
exorcist
Ex Member




Re: Gape forum je mini market
Reply #12 - 19.08.2003 at 19:00:20
 
Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.  8)
Back to top
 
 
IP Logged
 
fraktal
1
*
Offline


Posts: 13

Re: Gape forum je mini market
Reply #13 - 19.08.2003 at 19:06:13
 
Drži, sploh ko ugotoviš da je bog v tebi Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Lance
Ex Member




Re: Gape forum je mini market
Reply #14 - 20.08.2003 at 06:34:48
 
Popolnoma se pridružujem napisanim mnenjem Kredena, DylanaDoga in Aleša.

Ti Exorcist pa grozno potrebuješ pozornosti, zato tudi skačeš iz ene teme v drugo iz enega topica v drugega. Kot kura po gnoju. In serješ.

Na 10 tvojih napisanih postov je eden tak, ki ima obzorja širšega duha, ki spoštuje druge in ki je pripravljen nekaj dati in dobiti (v pozitivnem smislu seveda).

In sedaj boš seveda po znanem scenariju zastokal, oh, kako te nihče ne razume, kako   s(m)o vsi proti tebi, kako nepravičen je ta (s tvojimi besedami Gapetov) forum do tebe, ki si tako dober, razumen, spoštljiv, ki na lep način poveš samo svoje mnenje. Bull shit je tvoje nakladanja in javkanje.

Daj strezni se pa ne repliciraj na vse kar ti ne paše, te moti. Če želiš pozornosti odpri topic z naslovom ''Malo pozornosti do mene - Exorcista'' pa bomo tam noter pisali. Pri tebi z mnenji ne gre ne zlepa ne zgrda, ker se igraš svojo igrico.

Potem pa se igraj, samo vedi, da si v peskovniku vedno bolj osamljen s takim načinom.

It's up to you.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2