Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13
(Read 41311 times)
DylanDog
5
*****
Offline


Posts: 791
somewhere in space..
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #105 - 04.11.2003 at 19:13:24
 
Samson wrote on 04.11.2003 at 18:45:49:
kako nekateri pisci tu na tem forumu sistematično širijo o krščanstvu le negativo
Sistematično?  ..da ne bom počil Grin  Morda pa so jih kakšna zgodovinska destva tako zelo prizadela in jih ne morejo pozabit, vam odpustit?   ???


Samson wrote on 04.11.2003 at 18:45:49:
Mislim pa, da se motiš, ko praviš, da problem krščanstva ne potrebuje posebne obravnave.
Ne moti se.

Sem ZA, če damo "vam" - dajmo vsem...   pa dajmo vsaki religiji, vsaki sekti, skupini, dvojici, vsem dajmo svoje posebne mape.....    Vsem!   In se naj folk zatipka v svojih posebnih mapah ker so očitno nekaj več in drugačnega in jim obstoječa opcija :

-
Verstva, religije, filozofije, kulture
krščanstvo, budizem, hinduizem, grki, rim, egipt, sumerci ...
-

ne ustreza.   Ne vem zakaj ne?  Je krščanstvo nekaj več? ..nekaj boljšega?  A?  Tell me....Samson wrote on 04.11.2003 at 18:45:49:
 Ker krščanstvo pretežna množica sodelvacev tega foruma skuša dobesedno linčati, so potrebni prav posebni posegi, da takšno vandalsko početje preprečimo.
Nove križarske vojne morda?


Samson wrote on 04.11.2003 at 18:45:49:
To je vendar pomoč prijateljem, da se zberejo, da se ozavestijo, da začno na svet kot celoto gledati bolj pozitivno.
Za to ne rabiš posebne mape. To počnejo tudi ostali, budisti, krišnovci, oni, in tisti.  
Vsi v rubriki Verstva, religije, filozofije, kulture.
Ne rabiš posebne mape,  rabiš pa dobro srce,  ..za začetek.....


Ali...?Z spoštovanjem, Dylan Dog
Back to top
 

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #106 - 04.11.2003 at 19:23:10
 
Samson wrote on 04.11.2003 at 18:24:02:
Mislim, da sem na tem forumu v nekajkrat manj postih, kot jih imaš ti, povedal nekajkrat več. Če bi ti moje poste bral, bi zvedel še kaj pametnega, pa bi mogoče tudi tvoj "doktorat" prišel do svojega opravičila.


se že posipam


Samson wrote on 04.11.2003 at 18:24:02:
Le kam si skril tisto svojo "temeljito analizo", očitno je nikjer ni, kajti tvoj namen ni bil nekaj povedati, ampak, kot običajno pri vseh stvareh, biti proti.


Samson wrote on 04.11.2003 at 18:45:49:
Se strinjam, če bi soočali dobre stvari, nebi bilo razlogov ne za užaljenost, ne za zvišanje temperature, toda sam vidiš, kako nekateri pisci tu na tem forumu sistematično širijo o krščanstvu le negativo, načrtno iščejo tu resnične, tam popolnoma neresnične škandale in škandalčke v Cerkvi, da bi kazali s prstom nanje in menda s tem postali sami boljši, kaj vem.


Temu se resnično lahko reče krščanska plat resničnosti.

Le malokdo na tem forumu napada krščanstvo samo, oziroma krščanski nauk, temveč se večinoma piše o napakah Cerkve kot inštitucije, ki je sama sebi namen in je zagršila toliko zločinov, da bi jo po vseh pravili pravičnosti morali preprosto ukiniti in dati na spisek terorističnih organizacij.

(lep primer so razkritja pedofilije v ZDA, kjer je Cerkev kot inštitucija pomagala pri prikrivanju zločinov njenih črnih ovc: namesto da bi jih izročila roki pravice ali pa potihem zadevo uredila znotraj nje same, je Cerkev pri skrivanju pedofilov pomagala in dopuščala, da se takšne stvari še naprej dogajajo - pravi "kristjani" pa temu rečejo manjši škandalček Shocked)

Samson wrote on 04.11.2003 at 18:45:49:
Mislim pa, da se motiš, ko praviš, da problem krščanstva ne potrebuje posebne obravnave. Potrebuje jo najprej zato, ker je tu na tem forumu edino sistematično blateno, je edino verstvo, o katerem mnogi govorijo z nesramnim prezirom in poniglavim podcenjevanjem, ko da bi sami zmogli vsaj delček tistega, kar bogato krščanstvo nudi. Ker krščanstvo pretežna množica sodelvacev tega foruma skuša dobesedno linčati, so potrebni prav posebni posegi, da takšno vandalsko početje preprečimo. To je vendar pomoč prijateljem, da se zberejo, da se ozavestijo, da začno na svet kot celoto gledati bolj pozitivno. Ne vem, kako da glede tega še nisva enakega mnenja, ko se vendar tako v svojem pristopu kot v osnovni življenjski filozofiji zelo strinjava, da ne rečem dopolnjujeva.


Kot sem napisal že zgoraj skoraj nihče ne blati krščanstva temveč leti večina opazk na njegovo inštitucijo, vsekakor pa se je o krščanstvu napisalo tudi marsikaj pozitivnega.

Sistematično blatenje, linčanje in vandalsko početje: kdo?, kdaj? in kako?

(pisanje o zločinih, ki jih je Cerkev dejansko zagrešila ni blatenje temveč resnica, mogoče ne ravno Cerkvena Resnica zato pa zgodovinska resnica. Če kdo navaja laži lahko to vedno tudi dokažeš z dejstvi ne pa tako, da temu preprosto rečeš sistematično blatenje, linčanje ali vandalsko početje)

Samson wrote on 04.11.2003 at 18:45:49:
Razen mogoče ten-nej, ki niti opazil ni, da sem npr. tudi jaz marsikaj napisal...ten-nej opazi vse  8)pa


Bog požegnej!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #107 - 04.11.2003 at 20:00:09
 
analiza mastnega

Samson wrote on 03.11.2003 at 20:13:59:
Krščanstvo potrebuje "nekaj posebnega" zato, ker je na tem forumu edino in samo krščanstvo večni kamen spotike, in prav nič od tistega, kar naštevaš ti tukaj ali kateri drugi kje drugje.samo krščanstvo je večni kamen spodtike  ???

a sploh kaj bereš ostale teme: tu je vse kamen spodtike za nekoga (recimo hrana, ali pa droge, pa borilne veščine, pa politika . . .)

krščanstvo nasploh ali krščanstvo samo po sebi pa niti ni kamen spodtike, če pa kdo pokaže na zločine, ki so jih počeli kristjani in njihove inštitucije v imenu krščanstva, pa temu, če premoreš vsaj kanček občutka za pravičnost, resnično ne moreš reči napad na krščanstvo

sicer pa star pregovor pravi:
bolje kamen spodtike, kot kamen v glavo


Samson wrote on 03.11.2003 at 20:13:59:
Kraščanstva se preprosto bojite, zato ga nekateri do nezavesti sovražijo, širijo o njem ogabne neresnice. Te ljudi treba poučiti zato, da ne bo več nepotrebnega strahu in pa zato, ker bodo šele tedaj tako neobrmenjeni lahko črpali tudi iz neizmerne zakladnice znanj, ki so zbrana v krščanstvu.


kdo se boji?? koga je treba podučiti?? katere neresnice??

(da ne bomo temu rekli blatenje vseh, lahko malo našteješ - mene lahko daš med kristjane: imam vse zakramente pa tudi ostale stvari mi niso popolnoma neznane)

Samson wrote on 03.11.2003 at 20:13:59:

Nenazadnje: Šele z razumevanjem krščanstva, svojih osebnih korenin, bodo sposobni prav razumevati tudi druga spoštovanja vredna verstva in miselnosti. Celo šamanizem se skozi krščanstvo zna pokazati v bolj veličastni luči. (pa še kakšen izraz bomo našli za to, ki je bližji duhu slovenskega jezika, če se seveda potrudimo...)Kaj je zate krščanstvo?

Tole s koreninami je tako, da je krščanstvo najbrž šele nekje na sredi: naše korenine pač segajo v Afriko na vejo k opicam. Naše korenine vsekakor tečejo tudi skozi krščanstvo in iz njega črpajo, vsekakor pa niso samo v krščanstvu, kot si nekateri na ves glas prizadevajo razglašati.

(zanimivo, da ne predlagaš topika naše korenine - konec koncev pa moraš priznati tudi, da nas je večina rojenih v socializmu, pa vseeno ne predlagaš topika za raziskovanje naših komunističnih korenin)

Kako vse izgleda samo skozi krščansko optiko, ali kakšen izgleda šamanizem v krščanski luči pa mi je znano še od ur verouka. Poleg tega pa še vedno kdaj vzemem v roke tudi Družino in Ognjišče, da mi krščansko razumevanje sveta in resnice ne bi ušlo izpred oči.

Kar pa se besede šaman tiče, je to poslovenjen strokovni izraz, beseda sama pa prihaja od Evenkov, majhne Tunguške jezikovne skupine lovcev in nabiralce iz Sibirije in je del korpusa SSKJ:

Quote:
šaman -a m (a)
1. pri nekaterih primitivnih ljudstvih kdor ima v zamaknjenju neposreden stik z duhovi, nadnaravnimi silami in vpliva nanje: šaman mrmra svoje molitve
2. knjiž. vrač: k bolnemu so poklicali šamana


vsekakor pa so tudi "bolj slovenski" predlogi dobrodošli, sam raje slišim bolj slovensko besedo vrač ali žrec (prihajata iz praslovanščine), ki pa se v stroki ni uveljavila.


Haugh!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #108 - 04.11.2003 at 20:21:48
 
ten-nej Smiley

Vav, ti temu rečeš analiza? No ja, ni vsak človek za vse. Predvsem si se trudil "dokazati" svoj prav, kar ti pa seveda, dragi moj doktor ten-nej, niti pod razno ni uspelo.

Več sreče kdaj drugič!
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
t
5
p
*****
Offline

Ride si sapis!
Posts: 5103
Kozmos
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #109 - 04.11.2003 at 20:49:05
 
Samson wrote on 04.11.2003 at 20:21:48:
ten-nej Smiley

Vav, ti temu rečeš analiza? No ja, ni vsak človek za vse. Predvsem si se trudil "dokazati" svoj prav, kar ti pa seveda, dragi moj doktor ten-nej, niti pod razno ni uspelo.

Več sreče kdaj drugič!Temu bi se pa resnično lahko reklo dobra krščanska argumentacija.

Vsekakor z vprašanjem: "Vav, ti temu rečeš analiza?", moje analize ne izničiš. Prav tako kot tudi tvoje pokroviteljstvo v stavku: "No ja, ni vsak človek za vse." ničesar ne doda tvojemu argumentu, da je samo krščanstvo večni kamen spodtike, nič večje teže, oziroma ne vzame mojemu argumentu, da so tukaj tudi druge stvari večni kamen spodtike, njegove moči.

In ko rečeš: "Predvsem si se trudil "dokazati" svoj prav, kar ti pa seveda, dragi moj doktor ten-nej, niti pod razno ni uspelo." imaš popolnoma prav vse do točke, ko rečeš, da mi ni ničesar uspelo dokazati.

Dokazal sem:

-krščanstvo ni edini kamen spodtike in da tvoj argument Krščanstvo potrebuje "nekaj posebnega" zato, ker je na tem forumu edino in samo krščanstvo večni kamen spotike, ni vreden niti pol pizde mrzle vode

-pokazal sem, da se tvoje raziskovanje korenin ustavi pri krščanstvu (čeprav so naše korenine tudi drugod): torej bi nam rad pod krinko korenin rad prodajal razne ideološke konstrukte edino prave Cerkve

-ovrgel sem tvoje namigovanje, da bi skozi krščanstvo lahko bolje razumeli vse ostala verstva (tale s šamanizmom je dobro razkrila tvoje krščansko poznavanje in osvetljevanje različnih stvari)

- poskušal sem pokazati, da se ne napada krščanstvo samo po sebi, temveč predvsem zločini, ki so jih kristjani in njihove institucije storili (velikokrat tudi v imenu krščanstva) - torej je tvoje zatrjevanje, da napadamo krščanstvo vsaj nekoliko pretirano in neumestno


(pri vsem skupaj pa si mi največ pomagal kar ti sam - še posebej z vztrajnim izogibanjem določenim vprašanjam)

haugh!
Back to top
 

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #110 - 04.11.2003 at 20:53:44
 
Quote:
Mislim gape, tukaj moraš sedaj nekaj razložiti, kaj so tebi - tarestanajboljsmešne obtožbe od mene  ???

sej sm napisu ... uno k se nune prsil v spolne odnose al kako je že blo ... te so mi take, k ijih recimo brez veze ubaciš umes in s tem podreš resen koncept texta, katerega zgradiš in s tem tud samsonu recimo daš tanjbljizi izgovor da ne razlaga ostalega ... ker roko na srce ... pri nunah ki sexajo res ni neki hudo velik za razlagat ... tko jest pač gledam na reč ... težko je argumentirano razpravljat o nunah ki so prisiljene v sex ... razen da je to slabo, če se pač dogaja ... maš kakšen argument proti?
kreden?

se reče
ni smešno
ampak ni produktivno ...
samson ... sistematično ???
zihr ???
Quote:
Mogoče se kasneje tako razvije, da bo prispevkov toliko, da se odpre svoj direktorij. Naj se forum oblikuje in spreminja glede na dejanske potrebe, glede na njegovo evolucijo in ne, da oblikujemo najprej spremembe in potem gledamo ali je zaživelo ali ne.

bravo ...
...


Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #111 - 04.11.2003 at 22:31:09
 
Quote:
Seveda delujem in to intezivno in me ne moti, če ima Muslimanske linke, kajti večino sem prav jaz predlagal Mustangbijelemu, vidim in opažam, da tebe pa moti ?

Islam je zaklenjen, zaklenil ga je on ne jaz, zakaj ?
Zaradi tega ga je zaklenal, ker so tako prijazni ljudje v tej mali Sloveniji, da so napisali v ta direktorij ali kako se že temu reče, preveč lepe stvari, ni za objavo tukaj gori.

Ne vem o kakem nabijanju govoriš, pozadinskem ? nisem tavroči, žal, s Spoštovanim Samsonom si pa samo izmenjujema mnenja o krščanstvu in če je to slabo, mislim, če ti jemlješ to za slabo, je tvoj problem, jaz samo hočem pokazati Dragemu Samsonu, da je ta cerkev med vsemi mnogimi stvarmi naredila preveč groznega, slabega.
Je to nabijanje ?
Je to slabo, če se pokaže tudi na to plat RKC-ja ?

Mislim, da se tebi že urng vse narobe dozdeva.
Čeprav te spoštujem kot sogovornika, tukaj si udaril popolnoma mimo.

Zato se usedi na mirno mesto, globoko zadihaj, dvakrat premisli o vsem in potem, preden boš ponovno odgovoril ali kaj napisal, še desetkrat prej premisli kakšno neumnost boš napisal.

Nabijanja in ostale podobne stvari, pa že enkrat pospravi na smetišče svoje zgodovine.

Naslednjič, ko bo Dragi Samson hotel in ko bo pripravljen bom pisal pa o dobrih delih te cerkve, katerih je tudi velko, ker tudi sam sodelujem v enem dobrem delu preko RKC-ja.

Trenutno smo pač na tisti, taslabi strani.

Pozdravčka tebi Andres.Greva od začetka. Danes sem v službi na hitro tole preletel in še vedno sem prepričan, da si nekje napisal da si zopet žrtev in iz tega je sledil stavek da te Samson izpodbija.   Če se motim, oprosti, lahko pa da je bil kdo drug, pa sem pomešal.  Jebi ga. V službi je vrsta za mano, svojega računalnika pa še nimam.

Praviš, da me moti tisto o muslimanstvu pri Mustangu.  A veš kaj me moti?  Doslej so bili najslabši muslimani na svetu Turki. Od sedaj dalje bodo najslabši muslimani ravno bosanski muslimani.  Ne morem biti nekdo musliman, ki pri 30. letih prvič v roke Koran dobi. Ne more biti nekdo musliman, ki ga mu njegovo prvenstveno vero v času vojne  predstavijo. Ne more biti musliman tisti ki živi in se prilagaja okolju kjer se pečeta prase in šljiva. Smiley  A vidiš zdaj kaj me moti?
So pa muslimani mnogi ki jih poznam. Maroko (5 oseb), Tunizija (1), Irak (Kurdistan) (2), Jordanija (1) Filipini (1), Alžirija (13). To so pravi muslimani in v soboto  sem bil na drinku z enim. Ravno Ramazan je imel pa ves prestradan je bil in to.  


Vidiš kaj ti hočem povedat. Eno je plastični musliman, do neke mere prisilini, živeč v drugem okolju kot je muslimansko zato z drugačnimi navadami. Drugo je spet tipični musliman.
To sem ti nametal samo zato ker sem danes tistega Mustanga že omenil in si ti odgovoril v stilu, da me moti. Moti me samo to ker ni original, ampak umetno..   Je bi ga. Celo sam ima link da se Korana ne da točno v evropske jezike prevest, kar je le še potuha več, da se lahko svinja in šljiva  pečeta.
Samo še vedno pa trdim, da je dovolj žalostno, da ima direktorij Islam zaprt.  

Gremo naprej na krščanstvo, pa oprostite ker sem vam ritem pokvaril.


Andres

Back to top
 
 
IP Logged
 
kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #112 - 04.11.2003 at 23:13:21
 
Andres wrote on 04.11.2003 at 22:31:09:
Greva od začetka. Danes sem v službi na hitro tole preletel in še vedno sem prepričan, da si nekje napisal da si zopet žrtev in iz tega je sledil stavek da te Samson izpodbija.   Če se motim, oprosti, lahko pa da je bil kdo drug, pa sem pomešal.  Jebi ga. V službi je vrsta za mano, svojega računalnika pa še nimam.

Praviš, da me moti tisto o muslimanstvu pri Mustangu.  A veš kaj me moti?  Doslej so bili najslabši muslimani na svetu Turki. Od sedaj dalje bodo najslabši muslimani ravno bosanski muslimani.  Ne morem biti nekdo musliman, ki pri 30. letih prvič v roke Koran dobi. Ne more biti nekdo musliman, ki ga mu njegovo prvenstveno vero v času vojne  predstavijo. Ne more biti musliman tisti ki živi in se prilagaja okolju kjer se pečeta prase in šljiva. Smiley  A vidiš zdaj kaj me moti?
So pa muslimani mnogi ki jih poznam. Maroko (5 oseb), Tunizija (1), Irak (Kurdistan) (2), Jordanija (1) Filipini (1), Alžirija (13). To so pravi muslimani in v soboto  sem bil na drinku z enim. Ravno Ramazan je imel pa ves prestradan je bil in to.  

Vidiš kaj ti hočem povedat. Eno je plastični musliman, do neke mere prisilini, živeč v drugem okolju kot je muslimansko zato z drugačnimi navadami. Drugo je spet tipični musliman.
To sem ti nametal samo zato ker sem danes tistega Mustanga že omenil in si ti odgovoril v stilu, da me moti. Moti me samo to ker ni original, ampak umetno..   Je bi ga. Celo sam ima link da se Korana ne da točno v evropske jezike prevest, kar je le še potuha več, da se lahko svinja in šljiva  pečeta.
Samo še vedno pa trdim, da je dovolj žalostno, da ima direktorij Islam zaprt.  

Gremo naprej na krščanstvo, pa oprostite ker sem vam ritem pokvaril.

AndresOj Andres, veš, dobil sem tak občutek, da bi bilo lažje tebi napisati, kaj te ne moti, bi prej končal.

Vidiš Andres, postal si en del Devi, en del Kali, brez vzroka me obtožiš, da sem spet jaz sebe imenoval za žrtev, lahko prebereš tele moje poste, pet ali šešt kateri so namenjeni dragemu samsonu in nikjer neboš našel, da sem jaz spet sebe imenoval za žrtev.
Sem pa znani provokatorki Devi napisal nekaj besed, smo, spet ne o kakšnih mojih žrtvah, no, če bomo tako nadeljevali bom še postal kakšen mučenik.

Vidiš, to je narobe na temu forumu, ta vaša duhovna hinavskost, ta podlost katera kar sije od nekaterih tukaj gor, prvo obtoži in napiše neresnico, zraven se pa kao hinavsko opravičuje, vidim, d ate je Devi in kali vzela v roke in te naučila kako se dela.

Naslednje, kot sem že napisal, saj zdi se mi, oni Mustangbijeli ni Bosanc, pač je odpru rubliko Islam na moje pregovarjanje in seveda, kar dobro pozna razmere v Bosni in s eje strinjal, zakaj ne, se mogoče tako zavedni Slovenci kot ste nekateri tukaj gori bojite česa ?

Na našem forumu se lahk piše svobodno o vseh verstvih in o vsem duhovnem, ko bo dobro zaživel bo še boljše.

Upam pa in trdno verjamem, da na naš forum ne bodo prišli takšni duhovno nizkotni hinavci, ki bodo prvo človeka obtožili nečesa, zraven se pa hinavsko opravičevali.

Kerga vse ti poznaš od musličev, to men dol visi, jaz sem samo en navaden Budistek, ki se išče, zarad mene lahko poznaš samega papu.

Ja Anadres, velik vpliv imajo mediji, internet in nenazadnje nekatere osebe nate, bi bilo dober, da kdaj pa kdaj skupaj z provokatorko Devi in Kali zaplešeš kakšen šamanski očiščevalni ples tam okol kakšnega ognja, samo, d ane boste Indijanskega za dež, pol bo večer pokvarjen.

Boli mene kaj si ti misliš in 90% ljudi na temu forumu o men, jaz sem jaz in jaz sem gospodar svojega telesa, lahko mi samo prdnete pod okno.

No, bom končal, ker se mi res ne da več tule gor kracat, ker to je tako, kot da zidu praviš naj se umakne, ko dobro veš, d asi ti tisti kateri se bo moral umaknati.

Ja, odgnali ste jih kar nekaj, v tem ste dobri, še Kolibrico, ki se je hotela na temu forumu raztrgat za vas, da vam dopove, da mučenje in pobijanje živali ni gut ste odgnali.

V glavnem takole, se opravičujem krščanskim dušam, da sva z Andresom popacala tale prelep krščanski topik z umazanim islamom in to bosanskim, kateri gre v nos Andresu.

Predajam ti sveto besedo, o veliki mučenik Andres.

Pa lep pozdravček prav vsem tukaj gori.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #113 - 05.11.2003 at 00:32:01
 
Kreden!

Če nekoga ni več za njim ne kričim.

Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #114 - 05.11.2003 at 07:29:05
 
Še pomnimo tovariši.

A se mogoče počutiš delno krivega ali pa vse skupaj daješ pod kolektivno odgovornost, kajti vsakdo na temu forumu je odgovoren da prepreči zla dela proti drugemu človeškemu bitju, aja, sem pozabil, kolektivizem.

Vpliv lune na današnji dan ; vpliv bo zelo močan, smernice zračenja in vrtinčenja možganski inpulzov se bodo pri nekaterih ljudjeh okrepila.
Devi, znana provokatorka že gleda proti žrtvi ;
Kali njena služkinja se že pripravlja, da skoči na pomoč ;
Andres, kao neki portir, nima tolko jajc, da bi vse to prekinil, aja, sem pozabil, da si moral prositi, da so te nazaj medse sprejeli, ja to je hudič, pol moreš pa tih bit in plesat kak oni špilaju.


Oj tovariši, kaj tako smrdi........

Lep pozdravček in prijeten dan vam želi, Kreden.
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #115 - 05.11.2003 at 08:38:29
 
uf, spet si začel kr eden, glej rad bi rekel, berem ostale in spozanvam da ne vejo vsega kar veš ti in da ne vejo kako je, res morda kaj rečejo ali vprašajo, morda kdaj določijo koga, samo očitno je ljudje ne vejo vsega.
pomoje da to niso obtožbe bl nevedenje, ti jim razloži povej na lep način, ne da zapadeš v neko užaljenost in obtožbe nazaj. zakaj jih obtožiš, da so lažnivci, hinavci  če ne vejo?

če bi sam povedal tkole je, bi oni rekl ok, nismo vedl in bi te v drugo bolj s nekim spoštovanjem vprašal
bi bil odličen sogovornik. vzorc je to veš... ne obtožba.

samson pogelj nekak se mi dozdeva da za to da se odpre rubrika ni tolk navdušenja, predlog je da se da nek prehodno obdobje recmo 9 mesecev, v katerem boš skušal najti vez med osebno rastjo na forumu in krščanstvom.

predlagal bi ti, da tu pogledaš stari, da delaš v tem duhu, saj bi te večina se mi zdi podprla

če se bo pokazal da je to odlično, da je dobro bomo radi odprl rubriko.

pomoje da sp ne potrebuje razlaga, v stilu če rečem point je da se učimo, da pol ti poveš priliko o tem kaj je o tem zapisano in kako si razlagaš, ker govori o tem velik stvari, point pa je v tem kaj se učimo.

glede rubrikice še, ko delaš svoje poslanstvo, se ti stari odprejo, ponavadi se odprejo drgače kot si predstavljaš, ampak potem te tam podpria, sej pravi bi lahk več na vezi med tema stvarema delu.

zaenkrat v okviru kot je dano, potem se bo pokazal kaj več.
Back to top
 
 
IP Logged
 
stoychi
5
*****
Offline

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Posts: 1616
Postojna
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #116 - 05.11.2003 at 08:44:11
 
Smiley
dragi prijatelji Kiss
ko tole prebiram se mi dragi samson kar zasmili,
ko je tako napadan zaradi svojih dobrohotnih idej,
zamisli si kako bi bilo tebi, če bi bil ti v njegovi koži,
če si predstavnik katoliške cerkve, razumi moraš z vsemi štirimi zastopat to ustanovo, ki te hrani živi in podpira in res osebno mnenje tu ni pomembno, pomembno je samo mnenje naše drage katoliške cerkve,
a ne samson? Kiss Kiss Kiss
lp
Back to top
 

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #117 - 05.11.2003 at 08:59:29
 
stojči lahk bi mal bolj dojel stari !

skromno za človeka s tvojimi možnostmi, pa sej sem ti to že večkrat reku.
Back to top
 
 
IP Logged
 
kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #118 - 05.11.2003 at 09:09:21
 
Quote:
uf, spet si začel kr eden, glej rad bi rekel, berem ostale in spozanvam da ne vejo vsega kar veš ti in da ne vejo kako je, res morda kaj rečejo ali vprašajo, morda kdaj določijo koga, samo očitno je ljudje ne vejo vsega.
pomoje da to niso obtožbe bl nevedenje, ti jim razloži povej na lep način, ne da zapadeš v neko užaljenost in obtožbe nazaj. zakaj jih obtožiš, da so lažnivci, hinavci  če ne vejo?

če bi sam povedal tkole je, bi oni rekl ok, nismo vedl in bi te v drugo bolj s nekim spoštovanjem vprašal
bi bil odličen sogovornik. vzorc je to veš... ne obtožba.


Evo, spet je začel kreden !!! Halo, kaj sem začel ?
Če sem povedal nekaj lepih stavkov o RKC in mojem nestrinjanju z RKC-jem, kaj sem potem začel ?
Pa jaz sem debato vodil z Dragim Samsonom, katerega kot človeka spoštujem in kot vernika, ne strinjam se pa z dejanji RKC-ja kot ustanove.

Jaz ne zapadam v nobeno užaljenost, zakaj le, jaz vedno povem tisto kr v tistem trnutku mislim, čeprav te bom potem mogoče v naslednjem postu podpru, če vidim, da imaš prav te sigurno bom in tisti prejšni post nima vpliva name.

Hočem pa povedati to, da tukaj kar mrgolih takih, ki prvo obtožijo, seveda podlo in hinavsko zavijejo vse v lep celofan, da si drugi ne pridejo gor, zraven pa še hinavsko napišejo opravičilo, se oproščam, če se motim, to je najbolj podlo in hinavsko kar lahko pride od človeka in navsezadnje od človeka kateri se kao neki bavi z neko duhovnostjo in piše lepa besedila in bere duhovno litaraturo v svojem bistvu pa je pokvarjen do dna duše, seveda, če njegova duša ima dno.

Vidiš A, jaz pa nisem tak, jaz pa povem in nič ne zavijem v celofan, samo povem in to mnoge moti, kajti, tisti rek, resnica boli, še vedno prekleto dober drži in vem sam, da imam zaradi tega probleme marsikje, vendar imam rajši tako kot pa neko hinavščino.

Tukaj je zelo lep vzor duhovne podlosti in nizkosti naša draga Devi, Kali ji pa sledi, da ji nebi temparatura padla in da se nebi preveč ohladila.

Ja A, vzorec je to, vzorcev je več, najbolj lep vzorec za marsikaterega tukaj gori je nizkost in podlost, čeprav na ves glas vpije o duhovnosti.

Ne vem, res ne vem, ne zastopim in tega ne bom mogel zastopiti, te podlosti in pokvarjenosti, sam sem bil baraba, vendar nikoli podla baraba.

Veš, razlika je ta, da jaz duhovnosti ne izrabljam, sem samo en iskalec, ki se še vedno išče, sem praktično duhovna nula, vendar z razliko od duhovne nule marsikaterega tukaj gor, je vsaj ne izkoriščam v podle in pokvarjene namene in je ne zavijam v celofane lepih barv.

Eja, duhovneži, vse bo, če ne prej pa čez sto let.
Back to top
 
 
IP Logged
 
stoychi
5
*****
Offline

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Posts: 1616
Postojna
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #119 - 05.11.2003 at 09:48:53
 
Smiley
poglej aleš, mi smo svobodni in lahko izražamo svoja mnenja kakorkoli hočemo, samson pa ni svoboden in je zavezan katoliški cerkvi in mi tu res ne vemo, kakšno je zdajšnje stalno spreminjajoče se mnenje katoliške cerkve, a ne?

tudi ta okostenela institucija se stalno spreminja, kot se vsak od nas.
Verjamem, da ste nekateri, ki ste bili v njej obremenjeni,
jaz, ki pa nisem bil nikoli veren, nimam zato prav nobenih težav, skratka gre za dve stvari za človeka in institucijo oziroma služenje njej.
Se pa strinjam, da nobena institucija ne more dajati odgovorov, ki so povezani z najbolj intimnimi notranjimi stanji človeškega srca.

Vsak odgovarja samo za svoje misli, besede in svoja dejanja, katoliški pedofili in ostali skrunitelji jo bodo pa že dobili od svojega Boga, ko bodo enkrat prišli tja. Grin

V glavnem aleš s tabo se povsem strinjam, midva sva prijatelja in prijatelja bova tudi ostala, a ne? Wink

tudi jaz sem iskren in to, kar mislim tudi povem, nikoli nič ne skrivam, ker nimam kaj, priznam pa da kdaj namerno kaj provokativnega napišem, da vidim kje ta človek v svojem razvoju je, kako bo reagiral in ali bo dojel bistvo, ali poanto, ali pa ne, vedno je oboje prav. Smiley Wink Cheesy Kiss
Back to top
 

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13