SeK
1

I love YaBB 1G - SP1!
|
ROBI---------- Seveda nisem mislil, da so pedri bad guys. Saj si niso sami krivi, so pač "proizvod" te družbe in prepričanj. Poudariti želim vzorce in prepričanja, ki jih širijo religije in z njimi povzročajo takšne "nepravilnosti".
SeK--------------- Saj Robi, nekateri jih izrabljajo. Si že pomislil na to. Najprej imajo nesrečo v mladosti, potem jih pa še silijo naj hodijo na parade. Zato da bi drugi iz njih lahko dobivali politične točke.
Veš kaj, tisto o religijah pa drugič raje zbriši. Ali pa raje vprašaj, preden napišeš neumnost. Religije, vsak krščanstvo, ljudi ne izkoriščajo (ne rečem da ni izjem, vendar navadno zaradi posameznikov ali oblastnikov). So pa “religije”, ki jih dobro uporabljajo za svoje namene slave in oblastiželjnega vladanja.
VALENTINA-------------- Kar se pa celibata tiče, pa mislim, da bi se duhovniki, ki delujejo v farah, živijo dejansko med ljudmi, lahko poročali (poudarek na lahko!), se mi zdi to bolj življensko, kot vztrajanje na celibatu. Če mu znese imet družino, je to najbolj naravna stvar. Če se pa predaja skupnosti še z delom na socijali, naj se pa posveti temu, OK. Tisti posvečeni, ki gredo pa v samostan, naj se pa držijo celibata, naj živijo v askezi in naj se posvečajo duhovnosti, spojitvi z bogom, naj svojo spolno energijo transcendirajo proti razsvetljenju... Se mi to zdi nekako smiselno, logično
SeK-----------------
Valentina, načeloma bi se strinjal. Samno , zavedati se je treba da je to samo tvoje ali pa moje mišljenje. Kaj veva, kakšni razlogi so še vodili Cerkev. A ti veš, da je Marija Vianney (njegovo geslo je na tej strani) toliko molil, da se je celo sam satan obregnil ob njegovo delo. Včasih je ponoči tako topotalo okoli cerkve, da so se sosednje kar križali. Da ne rečemo, da mu je hudič nekajkrat zažgal hišo. In Don Bosca, ki ga je ponoči tako premetaval hudi duh, da si nihče od sosedov ni upal prebiti nočiv bližini. Ne vem kako bi se ti počutila kot desetletnica ali žena ob takih dogodkih. No, moliva za zdravo pamet svetega očeta, in vseh ostalih, ki bodo o tem še morebiti razmišljali.
Vse dobro, SeK!
|