Andres wrote on 20.05.2002 at 15:56:13: 
Ej cakaj malo Amstel. Kako ti more kaj takega skozi tipkovnico spolzet. Ti pravis, da se mi ne pocutimo ujete..
In kje pise, da bi se mi zaradi skupnega zivljenja ali shajanja z zensko morali pocutiti ujete.
Ja, ne vem, dobila sem občutek, da smo ženske, vsaj jaz, v sebi, prilagodljivejša od nekaterih moških, ki jih poznam bolje. To ste mi tu potrdili. Ampak, prosim, NE jemljite tega, kot da gre za mojo kritiko. Nikakor! Sem vesela, da odkrivam pač neko področje, ob katerem še nimam izoblikovane neke predstave. Predstavo rabim pa zase.
Opažam, da se moški manj obremenjujete z nekimi vlogami. Tako se meni zdi. Gape je tudi lepo povedal, ko je rekel, da ga prav malo briga, če kdo ni zadovoljen z njim.
Tu vidim jaz nekako srž težave (moje). Jaz pa se slabo počutim, če kdo od mene pričakuje, česar ne želim izpolniti. ŠE ne znam reči... "briga mene.., če me hočeš, me sprejmi tako, kot sem". Zato sem vam hvlažena za to debato.
In, ne, nisem kaka nasprotnica moških. Rada se učim. Ampak, rada se učim, ko gre za osebno debato. Ne, pa ko gre za neko stereotipno blebetanje. Da ne govorim o raznih evolucijskih, genskih, sociološki teorijah...
Mene zanima tisto, kar je resnično. Mimo vsega tega.
titud wrote on 20.05.2002 at 14:20:05:Jest sem in ostajam kot moški zagovornik odnosa z žensko. Čim bolj vseobsegajočega in totalnega, kar naj bi samo po sebi pomenilo, da so sprejemljive vse vloge in obnašanja vključno s stereotipi, če ta odnos krepijo in utrjujejo z obeh strani.
Zato, verjamem, vedno bolj, da ne moreš biti srečen v stereotipni vlogi. Že sama beseda vse pove. Nekako si ne predstavljam, da lahko odnos krepijo. REs.
Titud, če maš kako izkušnjo, povej.
Ampak, nekako opažam, da marsikaj zgleda navzven..., kar ni.
Andres wrote on 20.05.2002 at 18:05:36:Amstel. Najbolj tesne so manipulativne, ljubosumne vloge in potem nenehno vmesavanje v neke brezvezne, sluzbene ali privatne stvari. Tesno je tudi takrat, ko partnerka zeli ziveti na veliki nogi brez svojega samoprispevka oziroma cetudi s svojim prispevkom, brez nekega izracuna do kje sega meja zivljenja na veliki nogi posameznih partnerjev. In seveda manipulacija skozi otroke je lahko grozna. Sploh ne bom nasteval kaj vse si zenske lahko izmisljujejo in tudi ne bom nastevla, koliko od tega je resnica.
Andres
Hvala, Andres!
To mi nekaj pove. Osebna izkušnja!!!