Quote:uf titud: ti si skor ze cist izgubljen primer

MI nismo ne geni, ne telo ne mozgani ne nc od tega. in tud zivljenje ni nastalo takrat ko so se dolocene kemikalije zmesale skp in nardile zavest, in v tej zavesti se je pol pojavu koncept religije, duse ali boga pa te stvari.
materija ne more proizvest zivljenja. zivljenje je izvor materije, ne obratno.
ce pa trdis drgac, pol pa povej zakaj dons ne nastaja zivljenje iz materije. pokaz mi enga znanstvenika k mi to lahko dokaze.
pa tud enkrat sm ze govoru o tem da pr ubitem cloveku so vse kemikalije se zmeri tm kot so ble prej ko je bil ziv. zavest je tista ki daje zivljenje. zavest je deljena na um in soul, duso. um (nase misli) je le medij med duso in naso "iluzorno realnostjo" ki jo gledamo skoz nepopolna cutila. zarad tega je skos zmeden

. ne ve komu naj verjame. ali ocem, ki mu pravjo da bo umru, al dusi ki mu prav da je vecen. in pol pridemo do raznoraznih sugestij, ker se nam zdi da je um (misli) tist ki je vzrok vsega in telesa in nasga pocutja itd.
no in ta kao nasa "dusa" oz. "mi" je samo delcek ene izmed potenc Boga, ki je Naddusa in izvor vseg potenc.
Maš pa voljo, aryan, da nas zgubljene ovce na pravo pot spravljaš. Bom še mal preskušal tvoje potrpljenje, nč zamert, sej če res verješ, boš tud tako klado kot sem jest nekam premaknu

..
Mi ne smemo bit geni ne možgani ne nč od tega. Se globoko strinjam, saj dokler se poistovečamo s čemerkoli od tega, smo v v fikciji, iluziji, mayi... Nimamo nobenga jamstva, da z enim delom sebe ne bi delal proti drugmu delu, se lahko gremo v seb vojne pa zvezništva vsega proti vsem. Kaj šele, da bi kot takšen razsusti jaz lahko zaštekal pa opravil svoj namen ene potence absoltne substance....
To hočm povedat: jest moram bit substanca nasprot svojim potencam, morm v svoji substanci odražat točno vse svoje potence, brez manjka ali presežka in obratno - vsaka moja potenca mora bit doraz moje celotne substance. Moja substanca je zato lahko le izventelesna, duhovna, je vsebovana v duši, ki telo pedena skozi um. Um lahko deluje skoz kolikor toliko organizirano materijo, jo mora tko organizirat, da se v njej odraža substanca, duša. Ne katerakoli duša, ampak moja, ker samo moja paše v to moje telo brez ostanka in presežka. Zdej, moja duša je ziher potenca ene absolutne substance, ampak te potence ne morem nikakor direkt pa v celot pa brez viška pa ostanka čez moje um pa telo spedenat. Nimam skor nobenih šans in se je brez veze zarad tega sekirat.
Zakaj bi se moj um s tem jebov pa si odsev te obsolutne substance v svoji duši slikal, ko pa še tiste potence, ki jo ima moja induvidualna duša, ne zmorem umsko/telesno spedenat? Saj zato pa mam lastno dušo, da se umu ni treba z absolutnim zajebavat! Vse, kar moj um mora nardit, je potenci lastne duše zaupat, ne pa skoznjo al clo mim nje do enega absoluta bližnjice sekat! Saj kaj pa je moja duša drugega kot potenca ene substance, tko da um ne more sfalit, če dušo prizna za vrhovneg šefa! Smo eno, ja, ampak na to smo obsojeni, naš um mora pa lastni duši prisluhnt pa skoznjo to enost v duhu in telesu pedenat. Z enostjo se naš um lahko samo poistoveča, ne more pa enost bit, niti v duhu! Dokler je duša njegov gospodar, se mora njej podrejat pa klanjat, mora v njej boga videt!
Mater, sem se spet razkuru

.
Če tole, kar pišem, primerjam z gapetovim pisanjem, se mi zdi, da sva v umu skup skor celo pot, vsaj po tem, kar je tle zapisov:
Quote:*MI nismo ne geni, ne telo ne mozgani ne nc od tega.
tole pa dvomim da imaš prav
če gledaš sebe kot izključno višji jaz, pol lahko tko gledaš ... pa nisi ti samo višji jaz, zdej si tud telo in vse kar zraven spada ... vse komplet ... v tej šoli pride to vse v kompletu in ne moreš na vso silo bit višji jaz ... ti moraš v tem telesu samo zadost prostora zanj - zase - narest.
torej ... treba je spedenat vse nivoje, najlažje po vrsti.
in del teh zapisov ki jih ustvariš v telesu in nižjih telesih odneseš s sabo vseen ... imho
Aryan, jest filozosfkega podstata tvojga teizma ne morem čist posvojit, čeprav mi zlo logičen pa konistenten zgleda, clo bolj kot moj ateizem. Čustveno me nekak ne potegne, tvoj bog pr men ne more osebnih potez dobit. Bolj se matram, da bi ga sprejel, večji odpor do njega dobivam.
Ampak ti boš itak reku, da se bog tud tud na tak način razodeva...