Amstel wrote on 07.12.2002 at 16:37:46:bp, Karmen... ne vem, morda nista ene osnove razumela pri meni.
When introducing Russell for his William James Lectures at Harvard, famous mathemtician N. Whitehead said "This is my friend Bertrand Russell. Bertie thinks that I am muddleheaded, but then I think that he is simpleminded..."
Če se ti ne da tega brat, ali pa če ti ne paše stil, lahko mirno vse skupaj ignoriraš. Če te pa vseeno zanima, lahko tudi kaj vprašaš, če te kaj zbode pa protestiraš.
Ne moreš pa pričakovat, da se bodo drugi prilagajali tvojim pričakovanjem, še posebej če jih slabo ali pa sploh ne izraziš oz. drugih v nujnost ali v prednosti tvojega načina ne prepričaš.
Do sedaj edino lulika dosledno protestira, kadar privlečemo kaj s področja človeške navlake (napram človeški naravi), in jasno pove, da se ona tega ne gre, oz. da je ne zanima, oz. da je področje, ki jo zanima samo človeška narava in bolj specifično delovanje človeških možganov.
Kar pa se človeške navlake tiče lahko celo v psihologiji lahko najdeš bolj "preproste" in pa bolj "meglenoglave" avtorje, ali pa tiste bolj "znanstvene" in pa tiste "humanistične", pa "klinične" in tiste "motivacijske", take, ki jim je statistika alfa in omega ne glede na odnose in smisle in druge, ki govorijo o mitih in arhetipih.
Na tem forumu je pa najbolj pogosta beseda ego, druga pa jogurt. Pri čemer ne govorimo nujno vedno o enih in istih rečeh, pa eno in pa mnogočutnost, pa dvojnost in podobne, ki jih potem z veliko muko in tipkanja lahko probam zvlečt do česa, kar meni zveni smiselno, ali pa mi tudi to ne rata. Temu pa jaz rečem zamegljevanje. Jaz veliko lažje razumem Karmen, kot pa lahko razumem včasih Gapeta ali Marjano, čeprav mi tudi prvo ni vedno enostavno.
Pri Karmen je problem njen stil pisanja, saj se je treba včasih kar krepko potrudit, včasih mi pa tudi ne rata najt v tem njenega sporočila. Zakaj se je odločila na tak način ne-komunicirat z večino ne vem, predvidevam, ker gre za zelo osebne reči, ki so večkrat vpletene, ki jih je včasih težko še sebi priznat, ali pa da nas drugič ne prestraši preveč

Ibis redibis non moriers in bello

Kar se mene tiče, sem lahko zelo kratek in si vsaj mislim, da sem jasen, še posebej, kadar sem "jzn" in potem pišem po točkah. Spet drugič pa probam z blebetanjem ostrino obrnit v štos, kot naprimer vajino enostavčno izmenjavo.
Se pa trudim potegnit iz tega prav to, kar nekje slučajno sprašuješ Amstel, kakšno igro se gremo tukaj in zakaj ravno to in ne kakšne druge. Kaj pričakuješ naprimer od Karmen ali pa od mene v tej temi in zakaj ravno od naju, ne pa tudi od koga drugega?
Quote:Razmišljam... da sadov, ki si si jih zamislil, verejtno ne bo obrodilo, ker verjetno niti ni to namen. Meni se zdi, da največ, kar lahko napravi vsak od nas, je to, da pač pove, kaj mu je namen, smisel... To je bistveno.
In, če je nekomu smisel zamegljevanje, potem je za vsem tem psihodinamika tako organizirana. (to velja za vse... prav za vse naše delovanje)
Od-organizirati to notranje dogajanje, pa je navadno možno, če človek spremeni smisel, če uvidi, da s tem, kar počne, stori več škode, kot koristi, oz. da ima sam v RESNICI, več škode, ker se oddaljuje od ljud, oz. oddaljuje druge od sebei.
Ali pa ko se z nekom toliko zbliža, da mu/ji ta oseba postane referenčna oseba... torej... before contract, is contact. Zdej, če si kdo kontakta ne želi in ga ne išče, potem tudi pogodba ni mogoča!
Je pa iluzija reči, da je zamegljevanje pot ljubezni.
Evo, sem tole prebral najmanj trikrat, pa bom zgleda moral še trikrat po trikrat oz. te bom prosil za kakšno dodatno pojasnilo, če se da brez tenstanega krompirja zraven

. Pa zato tukaj ne mislim, da gre za zamegljevanje.
lp bp