Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 
(Read 20718 times)
Gru Gru
5
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #15 - 19.08.2002 at 11:45:09
 
Grin
Hudooooooo,

kaka debata, sem skoraj vse prebral.

Hudoooooooo, ....
Grin
Ma tukaj mamo VSI po vrsti vključno z menoj en velik problem..... Grin

Ga bom tako definiral: STRAH

In Robi ima še največjega - nima ga in se mora ukvarjati z nami, s problemi.

To je edina resnica,

ki pa ima problem,

moje oči in moje izhodišče opazovanja,

spet problem...


Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Tole ni več DILEMA, to je PROBLEM. He, he,...

Sej vse kar sem napisal je že problem....

Bom kar utihnu, ker bom povzroču nov problem in šel nazaj v stanje Posvečenega - Tajnika.

Opazovati je včasih tako lepo.... nimaš problema.... Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Amstel
YaBB Moderator
p
*****
Offline


Posts: 2844

Gender: female
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #16 - 19.08.2002 at 13:03:03
 
Hehe, ja najbolje je opazovat... ravno to grem od zdele delat....
Back to top
 

Naj se zgodi, kar se mora.
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #17 - 19.08.2002 at 13:40:38
 
Ja in se smejat.
A ste naredili klane? Mogoče bi pa Gape naredil nove oznake, za katere bi lahko zaprosil posameznik in bi že ob slikici vedel, kdo je ikona ali kaj kdo verjame, da ne bi po nepotrebnem zgubljali besed. Wink


Take dileme nastanejo če ne upoštevamo dejstva, da gremo skozi več stopenj osebnostnega (duhovnega) razvoja...(TRI RDEČE NITI - N. Petrović)
Take dileme nastajajo če VERJAMEŠ  temu kar je napisal N.Petrović.
Toliko o tem Vida.

Ker ravno tako kot govori Robi bi lahko govoril vsak, a vsak ni prepričan o svojem prav, ker nihče od nas nima odgovorov, ki bi mi lahko zagotovil.
Zato jaz še vedno verjamem, da se vrnemo nazaj k tisti dilemi strahu, da je strah posledica neumnosti, neznanja...
Robi ko sva ravno pri kači in srečanju z njo, kot si sam rekel, da se je boji verjetno človek, ki je posledično zaradi slabe iskušnje, dobil ta strah.
Pa vzami samo toliko, da boš videl kako razmišljam jaz, kaj pa če bi ta človek vedel, da ga kača ne bo pičila, če jo bo znal prijeti za rep, za vrat, ali pa če se ji bo znal skriti. Nima znanja.
Tudi smrt. JA ti si prepričan, da po smrti ni nič, pa vzemimo katero drugo vero, kjer verujejo v posmrtno življenje. In ti boš zopet rekel, da oni nimajo prav, a jaz bom rekel, da tudi ti nimaš prav, ker nimaš te informacije, kaj se zgodi s teboj, razen seveda če si bil mrtev že parikrat.
LP
T.
A ja pa še to. Dejstva, kot ste jih omenjali, skozi neko prepričanje, so dejstva samo za vas. Zato to niso dejstva ampak samo osebna vera. Free your mind....
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #18 - 19.08.2002 at 14:13:30
 
Živ,

Bom malo zavil na stran, če bi se spustil v sredo debate, bi jih itak dobil s kakšno berglo po glavi.

Robi wrote on 12.08.2002 at 10:25:29:
Zakaj se toliko zaletavate v besede ?

Besede so simboli, niso resnica.


In se tukaj obkladate z besedami, kot so ego, ki ni jaz, jaz, ki ni ego, in podobnimi, pa dostikrat ne vem zakaj sploh gre. Upam, da je vsaj vam jasno.

Najbrž nisem na tapravi razvojni stopnji. Na tisti moji se gre trenutno zame, moje občutke, mojo dobro voljo, ljudi okrog mene, moj odnos z njimi. Bi lahko celo rekel, da je prav to našteto zame izziv, da imam na prav pri tem marsikakšno slepo pego, da sem celo čustveni invalid. In kot tak rabim kakšen prostetični pripomoček, da se lahko krevsam naokrog in kaj opazim in si to morda celo uspem razložit. Skratka rabim kakšno berglo, proteza bi bila že luksus.

Baje so bergle iz psihoanalitičnih prostetičnih delavnic na dobrem glasu, vsekakor jih vidim tukaj dostikrat v uporabi. Malce predelane in včasih s kakšnim turbo polnilcem Wink. Ampak se mi zdi, da so bile originalno narejene bolj zato, da vsakemu posebej pomagajo pri hoji na njegovi poti in ne zato da z njimi mlati druge, ali pa ugotavlja, čigava bergla je lepša in hitrejša in boljša.

Aja še to, danes v času interneta celo računalniki veselo komunicirajo med seboj. Pri prenosu podatkov so vedno prisotene motnje in šum, zaradi katerih se lahko zgodi, da je sporočilo prejeto drugače, kot je bilo poslano. Saj veste koliko problemov imate z modemi. Zato je potrebno vzpostaviti takšen način komunikacije, ki računalnikoma omogoča, da se po sicer malo več časa in več izmenjanih sporočilih informacija le prenese na drugo stran nespremenjena.

Kar se da od računalnikov naučit pa je, da tisti ki pošilja informacijo, nikoli ne more pričakovat, da je izključna odgovornost sprejemnika, da  bo informacijo pravilno sestavil skupaj. Celo nasprotno, večji del odgovornosti za pravilen prenos nosi pošiljatelj! Za kaj takega je potrebno cel kup preverjanj, redundanc, ponovnih pošiljanj, pošiljanj potrditev ali vprašanj, skratka kdor želi, da se neka informacija pravilno prenese mora upoštevat tako signale, ki jih pošilja prejemnik kot tudi ugotoviti, če reakcije niso pravilne oz. če morda izostanejo. Nikakor pa ne more reči, da je to problem sprejemnika in ga prepustit, da se ta sam znajde.

Tako je vsaj v računalništvu, ljudje smo pa drugačni, ali kaj?

Da o potrebi prenosa konteksta, v katerem lahko posamezna informacija lahko dobi pomen niti ne govorim.

lp bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
Gru Gru
5
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #19 - 19.08.2002 at 14:19:02
 
Thot, nobenih klanov, ampak klanje...  Grin

Kot sem že mnogim pred teboj povedal, bom še tebi.

Jest sem, ker smo.

In ko povem kaj, povem tako kot žačutim in preberem.

Hja, če bi bral moje bitke z Alešem, bi mislu, da sem mu že najman 8x glavo odtrgal.

Pa ga imam rad.

Ni klanja, le trudim se povedati tako kot mislim. Včasih sem se bolj zaganjal. Zdej se manj. In tisto zgoraj. Ja preberi vso tisto solato, še moj post je vmes. Smeha, do konca.

Ja učimo se in se trudimo. Zato smeh. Si me pa izzval iz opazovalnice, da stopim dol pred medveda. Grin

In še brez puške, z golimi rokami.

Eto, in strah je. Strah je povezan s smrtjo.

Z ničemer drugim. Samo s smrtjo.

in če obrnem: Kdor se ne boji umreti, živi brez strahu!

Če se ne bojiš smrti, ni strahu. Seveda izhajam iz izhodišča da se zavedava da ima smrt več prepoznavnih in neprepoznavnih oblik (samota, izguba službe, ločitev, prepir, nož na vratu, pajki na steni, Gardaland...).

A ni zlo znano da folk reče:"zgubu sem službo, partnerja, zdravje,....  --- ni mi več za živet.!"Wink

Edi
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #20 - 19.08.2002 at 15:52:58
 
Če se ne motim, je temljna dilema tega topika, ki se vleče še iz prejšnjega, ta, da se je človek  zaradi 'občutljivosti' primoran ukvarajat sam s sabo namesto da bi svojo energijo 'prišapral za ', 'usmeril v' in 'ekonimiziral' na posvetne zadeve kot je dejanska ekonomija, tvoj družbeni položaj... Kolikor sledim debati, je amstel, ki je odprla to dilemo, v bistvu spoznala, da je to ukvarjanje 'sam s sabo' lahko prav tako netaktana, neobučitljiva, preračunljiva in eneregetsko potratna zadeva kot je ekonomizacija samega sebe. Predvsem, ko preseže intimno/individualno sfero v se zaplete odnose z drugimi ne glede na to, če so ti drugi prav tako 'občtljivi', t.j. obremenjeni sami s sabo in ne 'ekonomiziranjem'.  

Edi je prav ugotovil, da je dilema pravzaprav strah pred ene vrste razosebljanjem, smrtjo..  Jest bi reku, da strah pred vstopanjem v družbeni odnos. Ker 'ekonomiziranje' je predvsem družbenm odnos (trgovina, proizvodnja temelječa an izkuriščanju, podrejanjnju  in odtujevanju). Ukvarjanje s samim   sabo je v tem smislu umik iz družbenega odnosa oz. zelo pogojno in varno  vstopanje vanj na tak način, da  samega sebe oropaš skoraj vsakršnih želja in namenov (zato jih moraš najprej v seb odkrit jih  obvladat al pa jih transcendirat), namene drugi pa v naprej skušaš prečitat (psihološko utemeljit) in speljat v teb neškodljive in predvidljive  vode.

Amstel, po moje si že ugotovila, da ne bi blo  vstopanje v družben odnos prav nič manj vredno, globoko, samouresničujoče, neobčutljivo in kar je še tega, če bi šla vanj po splošno priznanih in sformaliziranih ekonomskih normah. Le strahu bi blo manj, potrditev uspeha pa občutna, saj bi bla materilana. Tud neuspeh ponavadi ni totalen, ampak relativen - malo manj materialnih dobrin pač.

Zdaj, ko strah pred vstopom v družeben odnos premaguješ med kao sebi enkimi, vidiš, da ti strahu ne moremo odpravit. Nismo v bistvu nč bolj občutljivi, globoki in dragoceni kot morda tisti, s katerimi bi vzpostavila poslovni odnos. Svoj ego futramo drug od drugega morda še bolj požrtno, kot če bi ga futrali z materialnimi dobrinami, pa še 'poslovne' etike pa tradicije na tem duhovnem področju ni skor nobene.

Zdaj, po vseh teh treadih, že moraš spregledat, da bojazni  pred drugim tud z zanikanjem /ignoriranjem materialnih interesov ni mogoče odpravt. Nekje sem pobral, da nasprotje ljubezni ni sovraštvo, ampak strah. Dileme, kako se odpret/vključit v en drožben odnos, ne bo razrešil o ukvarjanje same s sabo in razčljenjevanje drugih. Dilemo lahko odpravi samo ljubezen, ki edina lahko premaga strah. Do enga al pa do enih par al pa do vseh, tle pa niti očutljivost do samega sebe niti neobčutljivost za ekonomiziranje v real-lajfu nimata nč zraven.

Dileme skratka ni več, ko prek ljubezni vstopiš v družbeni odnos. Če vstopš drgač, dilema pa strah ostaneta, pa naj vstopaš v odnose s komerkoli na s kakršnim koli drugim  motivom kot ljubeznijo. Kakršnokoli.              
Back to top
 
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #21 - 19.08.2002 at 20:32:45
 
Quote:
JA ti si prepričan, da po smrti ni nič,


Thot, kje si prebral, da sem prepričan, da po smrti ni nič ?

Zgleda, da si me narobe razumel. Tisto je bil le primer.

Večkrat me je že kdo vprašal, kaj mislim o posmrtnem življenju, pa rečem, da ne vem in nimam prepričanj o tem, da kaj je ali pa ni nič.

Quote:
Kdo ozavešča? Ti mene? Ali jaz sebe?

Ozaveščamo se skozi odnose.

Pisal pa sem o tistem prepričanju, ki lahko zavira ozaveščanje oz. razvoj primernejših odnosov.

Quote:
In ne bom se ukvarjala s tem, kaj o sebi si ti v meni prepoznal, ker se mi to zdi labirint.

Super, saj ravno ta labirint je vzrok dileme. Smiley

Amstel
Kaj bi počel, če se ne bi ukvarjal z "vami" ?
Ja, vse drugo, kot zdaj, razen tega. Smiley

Zanima pa me, koga si projicirala v mene. Saj moje analiziranje, ne more povzročiti takšnih reakcij v tebi, kot so se zgodile.
Tvoje besede so le maska.


Quote:
zato je treba v pogovoru ego v bistvu prelisičit, ga z razumskimi argumenti prepričat da je to zanj dobro, potem se ne upira in ista naloga (učitelja) je opravljena na popolnoma drugačen način.

Saj to ravno počnem. Smiley
Tudi ta "sindrom" je le igra, s katero "ego" dobro prelisičim. Smiley

Jaz dobro vem, kaj počnem.


Na površini zgleda, kot črna magija. Ampak v bistvu je to pot do ljubezni.

Veseli me, da so rezultati spodbujajoči.
Zato, gremo naprej. Leto 2012 se neusmiljeno bliža. Wink

Back to top
 
 
IP Logged
 
N.
4
****
Offline


Posts: 342

Gender: female
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #22 - 19.08.2002 at 22:16:22
 
Quote:
Živ,

In se tukaj obkladate z besedami, kot so ego, ki ni jaz, jaz, ki ni ego, in podobnimi, pa dostikrat ne vem zakaj sploh gre.
lp bp


Smiley
Ti tudi ne?
Smiley

(Hecam se.)

Quote:
Si me pa izzval iz opazovalnice, da stopim dol pred medveda.  A pred mene?
Smiley

Back to top
 
 
IP Logged
 
vida
5
*****
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1240

Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #23 - 20.08.2002 at 08:48:28
 
/Thot - Take dileme nastajajo, če VERJAMEŠ temu, kar je napisal N. Petrović/

Thot, ne verjamem, ampak vem. Če sama tega ne bi vedela, potem tega nebi napisala.
Glede klanov pa se nismo razumeli. Moj namen je bil le pojasniti iz drugega zornega kota problem, o katerem je bilo govora. Morda pa se je koga tudi dotaknilo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #24 - 20.08.2002 at 13:28:58
 
Vida kako veš? To se pravi smo zopet tam, kjer ni muh. Pa pustimo to.
Robi, ja očitno se nisva razumela glede smrti, a vseeno kaj je 2012? Kaj bo dogajal? Nisem še videl te letnice, čeprav se mi nekaj svita.
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
N.
4
****
Offline


Posts: 342

Gender: female
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #25 - 20.08.2002 at 20:47:33
 
V razmislek:

Quote:
Očitno sem do sedaj edina, ki sem izrecno rekla, da mene ne analizirati.  in druga stran:

gape wrote on 15.04.2002 at 21:35:02:
to je naša dežela, kle se piše kar mi hočemo pisat.

Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #26 - 20.08.2002 at 23:36:20
 
razlika je v tem da lahko na drug ego deluješ skozi dvojnost, al pa skozi enost.
lahko se ego upira spremembi, lahko pa ga prej prepričaš da je to za njega u bistvu gut.
mimogrede, tuki je zlo pomembno to, da telesu (egu) ni treba umret ob razsvetljenje (kot uči krščanstvo).
ko ego ugotovi, da bo lahko hodu po zemlji do zadnje sodbe, se nima več čemu upirat, niti čiščenju tamalih vzorcev, niti smrti. ne rabi ga bit strah, sploh ko izve da pol bo lahko pa letel ipd.
skratka, še enkrat, ego je treba po domač povedan nategnt.
to pa njalažje narediš tko da čistiš (ozaveščaš) vzorce okrog glavnega vzorca, ne pa da kr direkt nekomu osvetliš taglavni vzorec. takrat se ego zapre u trenutku.
tko kot jd zadnjič.

za učenca in učitelja je pot enosti lažja.
razlika pa je v tem
da za pot dvojnosti mora imet učitelj več proste energije na razpolago.
to je težje za ego in tudi zame kot celoto, tukaj in zdaj.
za pot enosti pa mora imet več modrosti, učitelj namreč, učenec je isti.
enost (stanje) je združevanje (pot), dvojnost pa je ...

čist tko usput, vidm da sploh noben ni šteknu pointa, to da HOČEŠ drugim pomagat, da se ti to zdi tvoja pot, to je jezusov karkoližepač in del tega vzorca imamo vsi v sebi, mi ki se tuki gor pogovarjamo ga imamo samo večji del, tko kot vsi ki pomagajo drugemu ... mi edin to  delamo drugač.
in ta vzorec imaš v sebi tkoitak, samo eni pa s(m)o se odločili prevzeti na svoja pleča njega ozaveščenje - čiščenje.
in on ni nč slabga.
je gut.
edin učasih preraste v problem.

zarad mene je lahko to moj problem, ni blema, sm jih navajen, no pa sej sm že zdavni napisu, da mam ta problem tud jest, samonekdo.
moj ego ja, definitivno ima problem.
dokler je klele ga ima, njegovi problemi se bodo končali šele ob razsvetljenju ekrat, ker jaz sem, se moram naučiti določenih lekcij, in orodje je ego - telo, fizično zemljino telo, avto, oblikovan tako da me nauči lekcij, mene jaz sem.
midva jaz sem in ego se morava združit v eno, telo mora postat tempelj za boga.
ja probleme imam.
that's a fact.
vse probleme lahko zmečete ne mene, noben problem, jest vam jih podarim nazaj, lahko tud skozi dvojnost, znam tud jest. pa nočem več. nočem.

jah mogoče si pa jest narobe predstavljam ego, lahko pa da je ego čist neki druzga kot si ga jest predstavljam, spodi mi piše, lahko pa de se tudi motim, ker če si tolk neumen da se ne zavedaš, da obstaja možnost da je vse lahko tud svoje popolno nasprotje ... dvojnost ... lahko bi tud reku: obstaja možnost da je moja resnica popolnoma napačna, da sicer vem, ampak glih narobe, glih tko funkcionira, ampak narobe ... recimo

tvoj ego je pač tak, bolj hardkorovc in to ... moj ni tak hardkorovc, ko ga prepričam greva skupi čez ogenj, prej mi mora samo verjet, mora mi zaupat, verjet, da bo varen tam sredi žerjavice, saj sem mu jaz tako povedal, in ko gre čez ugotovi da je res tko in mi malo bolj zaupa, mi kakšno stvar prej verjame ...


ti ... kdo se bo pa upiral egu ???

sej ego je tist ki se upira

energija bi tekla a on se upira.

kdo točno se naj zdej upira egu ???Q
Drugače pa zagovarjam definicijo, da smo ljudje pač nek preplet telesa, razuma in čutenja. In pika. Nič več. Nič egota, nič višjega ali nižjega jaza in kaj vem kaj še vse.  
Ljudje pač.  
Je po mojem Ego samo sredstvo za izgovor.
Q
sorry pomoje nimaš prov, precej več je še tega, po drugih nivojih, miljon nians ... ccc sej je dobr poenostavljat, ampak ne preveč, je ajnštajn reku


Q
Najbrž nisem na tapravi razvojni stopnji. Na tisti moji se gre trenutno zame, moje občutke, mojo dobro voljo, ljudi okrog mene, moj odnos z njimi.
Q
to je recimo to, ko si miren, se ego sam od sebe spreminja


ja ... ego (telo) umira vsak dan, vsak trenutek, je malo bolj mrtev


to je naša dežela, kle se piše kar mi hočemo pisat.
in če amstelka prosi - ne prosi, zahteva, da je ne analizirat, jo pust pr mer.
lahko pa seveda pišeš tud o tem.


se opravičujem če sem koga u dvojnost spravu
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #27 - 20.08.2002 at 23:54:59
 
Thot wrote on 20.08.2002 at 13:28:58:
a vseeno kaj je 2012? Kaj bo dogajal?

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20020820234256828

najbolj na kratko kot znam napisat (dost star text)

obstaja tud drugi del tega texta

bom objavu v pozitivkah
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Thot
4
****
Offline


Posts: 331

Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #28 - 21.08.2002 at 12:55:22
 
Gape hvala. Wink
LP
T.
Back to top
 
 
IP Logged
 
N.
4
****
Offline


Posts: 342

Gender: female
Re: DILEMA II   ( D.L.)
Reply #29 - 21.08.2002 at 22:35:42
 
gape wrote on 20.08.2002 at 23:36:20:
in če amstelka prosi - ne prosi, zahteva, da je ne analizirat, jo pust pr mer.


on Apr 15th, 2002, 9:35pm, gape wrote:

Quote:
to je naša dežela, kle se piše kar mi hočemo pisat.  
Kaj potem?


Glede egota pa še pride debata. Ampak nisi razumel bistva, Gape.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3