Amstel!
Quote:...kako se lahko analiziranje hitro sprevrže v nekaj slabega.
Ne analiziranje, Amstel. Označevanje. To je to, kar si napisala:
Quote:...saj sem govorila o mojem videnju Robija.
Videnje še ni analiziranje. Analiziranje je razčlenjevanje, brez podajanja mnenja, kako TI vidiš. V analiziranju ni nič osebnega. Nobenega osebnega mnenja. Torej dejstva. Lastne besede (ali karkoli pač že) tistega, ki piše, ki se ga analizira.
In Amstel, priznaj, označila si Robita. Na njegov hrbet si nalepila etiketo, kjer piše, da ima Rešiteljski sindrom, ali Jezusov ali kakšen že. In Gape, tudi ti si se ji pridružil. Ah, ah, ah...
Quote:Robija malce poznam. In sva že govorila, da rad pomaga ljudem.
In če Robita malo poznaš, mu lahko etiketiraš?
In to, da rad pomaga ljudem se po novem imenuje Rešiteljski sindrom?
Dej no, Amstel.
Ali ni to največja škoda, ki jo lahko naredimo drugemu. Da na osnovi
Quote:Robija malce poznam.
nekomu pripišeš neko lastnost, sindrom v tem primeru?
Quote:Torej, da govori o SVOJI IZKUŠNJI, o svojem življenju.
Ne da se skoz skriva za tem, kako vidi druge.
Ampak, Amstel, pa saj nekoga vedno vidimo s svojimi očmi. Torej skozi sebe. O nečem, česar ne bomo poznali, pač ne bomo mogli pisati. Ali videti. Za nas enostavno ne bo obstajalo. Razen če ne bomo prepisovali iz knjig.
Quote:smisel njegovega življenja NI "reševanje" problemov drugih, njegov problem (vzorec) pa je to da misli da ljudje rabijo pomoč. kar je res. ampak za to pomoč morajo VSAJ prositi,
Gape, če jaz kaj vem, razumem, vidim, potem je Amstel Robita prosila, da ji pomaga. Res ne vem, zakaj potem takšna reakcija. Naj pač vsakdo stoji za svojimi besedami. Ne izrečejo se kar tako.
Quote:robi ima problem in je blizu temu kar je napisala ...
Gape, ne moreš, ne smeš, trditi, da ima Robi problem. To ni fer. Problem ima ena tvoja predstava Robita. Tisti Robi, ki ga ti vidiš. In mimogrede, do zdaj ko to pišem, ima Robi problem samo za vaju. Tebe Gape, in Amstel. Kaj pa vsi ostali?
Mogoče pa nima Robi nobenega problema, ampak ima problem kar vaš... hm, EGO?
Quote:Kdo se je že spremenil, če mu je nekdo v fris navrgel... "kakšen da je" in odvihral dalje?
Kdo se tako spreminja? Kdo?
Amstel, tudi to zna biti način. Res je malce brez občutka za dušo, občutenje, ampak če nekaj zaboli EGO, ostane. Hočeš ali nočeš, ostane. In če nič drugega, začneš o tej stvari, besedah, razmišljati in seveda vse teži k temu, da bi to zanikal, EGO želi zanikati, ampak ne moreš. Ti veš.
Quote:Jaz pa mislim, da je treba Ego (kot se ga pač poimenuje) spoštovati in ga ne postaviti pred zid, ker potem res NE bo sodeloval!
Sodeloval? ČE si jaz pravilno predstavljam EGO, potem ta nima nobenega namena sodelovati. Želi biti EDINSTVEN. Želi VLADATI. Želi IMETI PRAV. Itd. Kaj praviš, si pravilno predstavljam Ego? Takšen Ego pa že ni pripravljen na sodelovanje. Potrebno ga je postaviti pred zid, neusmiljeno, brez cincanja, ker ti, kot oseba, si več. VEČ in še enkrat VEČ. Ne daj se, naj te ego, ali karkoli pač že, ne ustavlja. Priznaj si, postani močna. Ne razmišljaj takole:
Quote:Zagotoviti Egu varnost, da bo dovolil spremembo.
Da bo Ego dovolil? Ah, ah, ali moraš ego prositi za dovoljenje, od njega dobiti dovoljenje? To nikamor ne pripelje. Ego skrbi samo za svojo "rit". Naj ne bo prevladujoči del tvoje osebnosti.
Quote:dvojnost namreč nastane med egom in dvojnikom (jaz sem), ko en hoče neki, drugi pa drugo, takrat gre težko.
Ampak ponavadi je ego prevladujoč vsaj toliko časa, dokler se tega ne zavedaš. Ja?
Zato, da bi tole izvajali:
Quote:zato pravim da je pametno da se z ljudmi pogovarjamo tko da v njih ne povzročamo dvojnosti.
bi morali govoriti, pisati, delovati na način, ki je ljub egotu, zato do napredovanja niti ne bi prišlo.
Tako, da je pravzaprav
Quote:ker čim je dvojnost je upor in nezmožnost napredovanja
trenutno edina rešitev, ki jo vidim. Torej, upor proti Egu.
Quote:kako veš to... da si ti na enem višjem nivoju...ker si lahko tut na nižjem...
Prav imaš, Sebastjan, lahko bi bil tudi nižji. Sploh pa ne verjamem, da je višji, nižji nivo (to je bolj neka hrana za naš ego), ampak nek DRUGI nivo.
Tako, za konec pa samo še tole: resnično sem proti uporabi besede Ego. Temu razčlenjevanju. V tem postu sem se ga posluževala, saj upam, da vam je bilo tako lažje razumeti, kaj sem hotela povedati.
Drugače pa zagovarjam definicijo, da smo ljudje pač nek preplet telesa, razuma in čutenja. In pika. Nič več. Nič egota, nič višjega ali nižjega jaza in kaj vem kaj še vse.
Ljudje pač.
Je po mojem Ego samo sredstvo za izgovor.