titud wrote on 02.07.2002 at 13:17:19:Ljubezen je ključ, bp, a si pozabu? Ga je možno tud iz dleta pa lesa naredit, tko kot ostržka, a oživi ga lahko le ljubezen.
Nisem pozabil. Tudi ostržka še nisem pozabil. Pa tudi na svoj inteligentni samohodni sesalec nekako ne morem pozabiti.
Recimo, da mu vdelam čustveno kontrolno zanko, v kateri doživi (skoraj) najvišjo čustveno gratifikacijo v stanju ki ga poimenujem ljubezen. Vprogramiram, da to stanje doseže ob sesanju prahu. Ali pa se poigram in mu vprogramiram, da to stanje doseže v moji bližini. V tem primeru se bo obnašal podobno kot moj maček zjutraj, ko se intenzivno drgne ob moje noge, dokler ga lakota ne odpelje k skodelici s hrano. In če smrdi kot riba, in je videt kot riba in je spolzko kot riba, potem ...
... pa behavioristov ne mara skoraj nihče več.
Pa boste rekli, da so te vile dobre samo za gnoj kidat, ne znajo pa lebdet v zraku in naredit iz buče kočije (znajo pa zato pomagat, da iz semena nastane buča!)
Jah, jaz bi tukaj rekel, da je tvoj pogled, tudi na ljubezen, čisto odvisno od tega, kaj poskusaš preseč, pardon, transcendirat. Ali svoje probleme, ali svojo družino, ali malo širšo skupnost, ali družbo ali pa kar odplavat ven iz tega vesolja.
Sam delam tukaj bolj prve korake in z svojo kratkovidnostjo ne morem razumet tistih, ki ravno jemljejo zalet, da izskočijo iz vesolja (si predstavljam, da je treba za kaj takega met res kar nekaj zaleta tutud, ni čudno, da se človek upeha).
Ne se še utrudit,
bp