Quote:Robi, reke nisem uporabila tako, kot si jo razumel ti. Želela sem poudariti, da imava različni stališči. Če bi hotela zavzeti enako stališče, bi morala stopiti čez – ah, še vedno mi je reka najboljša primerjava…
Miska, sploh nisem govoril o tem, da bi morala stopiti čez. Saj to bi bil nesmisel.
Pisal sem o tem, da je potrebno le stopiti iz svojih bregov v reko življenja.
Če bi stopila čez, je ravno tako, kot, če bi samo zamenjala neko prepričanje, koristi pa ne bi imela nobene.
Saj sem napisal, kaj sem mislil, pod "reko".
Quote:Kakorkoli – da bi jaz spremenila svoje stališče, bi moral ti imeti dober argument, da me prepričaš. In če bi mi dokazal, da je tvoje stališče boljše (ah, ta presneta beseda boljše, tako neprimerna se mi zdi – kdo in kaj pa je lahko boljši??), potem z veseljem prevzamem tvoje stališče ali popravim svojega.
Miska, jaz nočem, da ti prevzameš neko moje stališče, ampak bi rad, da začneš sama razmišljati in da ne iščeš več neke navezanosti.
Problem pri tebi je, da si navezana na neko stališče. A je tako ?
Torej je treba rešiti problem navezanosti, ne pa stališč.
Navezanost je tista, ki človeka ohromi in zaradi navezanosti, je v tebi strah in zaradi navezanosti imaš občutek krivde....
Zaradi navezanosti, je blokirana tudi tvoja inteligenca in s tem sposobnost razumevanja.
To je problem !!!!
Zato te želim s svojimi ( nasprotnimi ) stališči, le prisiliti k temu, da začneš razmišljati in si s tem spet v sebi prebudiš inteligenco.
Saj veš, da nihče ne more rešiti tvojih problemov. Razen ti sama in zato ne rabiš noviš stališč, ampak inteligenco in sposobnost razumevanja.
A še nisi spoznala, kaj se dogaja na tem ljubem svetu ?
Vsi ti ponujajo le neke ideje, rešitve in ti govorijo, da je potrebno le slediti, pa bo ...
Zato smo ljudje tako navajeni in to non stop iščemo.
Ampak to je popolna bedarija !!!! To je dobro le za institucije, ki na tak način služijo lepe denarce.
Problemov pa ne rešijo.
Zato še enkrat ponavljam, kaj je moj namen :
V vsakem posamezniku želim le obuditi njegovo lastno sposobnost, zmožnost ustvarjalnega razmišljanja in inteligence, ki jo je ta gnila družba zavrla.
Samo to.
Zato izzivam tvoj "jaz", da začne razmišljati, ne samo iskati neka stališča na katera bi se lahko naslonil in se spet navezal.
Razumem, da je to težko in da nekaterim to gre na živce, vendar je to edina možnost za trajnejši uspeh.
Quote:Po mojem mnenju se nismo izolirali zato, ker si želimo tiste moči, o kateri pišeš ti (ali pa jo jaz napačno razumem?), ampak zato, ker so nas izkušnje tega naučile.
Zakaj se izgovarjaš na izkušnje ?
Kako misliš napredovati in se osvoboditi navezanosti, če se izgovarjaš na preteklost ?
Quote:Ker moramo biti vedno močni – to je to, kar je bil po mojem mnenju
Torej si le želimo moči. Saj ravno o tej moči sem pisal.
Moč rabimo le tako dolgo, dokler se ne želimo soočiti.
Moč rabimo le zato, ker se borimo.
In v čem je tu smisel ?
Quote:Z drugimi besedami – preveč je bilo bolečine, zato ne zaupamo in ne verjamemo več v iskrenost, zaupanje, odkritost, odprtost...
In zakaj ne verjameš ?
Zato, ker ne razmišljaš ustvarjalno in še vedno "živiš" v preteklosti.
Torej se bo treba osvoboditi svojih stališč, da boš lahko spet verjela.
Tvoj zunanji svet, je le odraz tvojega notranjega.
Quote:Pravimo, da smo močni, vendar smo v resnici šibki… Saj je ta moč le maska, za katero skrivamo odprte rane.
Zato pa sem pisal, da si želimo moči. Vendar, kot sem tudi pisal, preko moči, ne bomo spoznali resnice.
Quote:Ne hrepenimo po stvareh, ki bi nam dale tovrstno moč. Hrepenimo po razumevanju, iskrenosti, zaupanju… To pa niso stvari, ki bi nam dale moč, prej nasprotno.
Zakaj imam občutek, da je to le neka teorija ?
Če bi bilo to res, bi že zdavnaj odvrgli svojo željo po moči. Ne more pa biti ne iskrenosti in ne razumevanja, če je v tebi želja po moči.
Quote:S temi stvarmi namreč človek postane še bolj ranljiv. Če naleti na napačno osebo, seveda. In teh je na žalost velika večina, preveč… In evo - sem zavrtela krog – sem nazaj pri tem, zakaj se izoliramo…
Ja, Miska in zakaj to delaš ? Zakaj si vsako možnost, da bi se osvobodila že vnaprej narediš nesmiselno ?
Quote:O temle sva že govorila in ugotovila, da sva na različnih bregovih, zato ne bom spet načenjala…
Jaz sem v "reki" in te vabim v njo. Zdaj sem tu, še malo, pa me ne bo več na vidiku, ker bo me življenje odneslo naprej.
.