John_Doe wrote on 20.06.2002 at 14:43:50:Govorim pac o ljudeh, ko jamrajo samo zaradi tega, da iscejo pozornost, ker je drugace na znajo poiskati. Ko se nalasc ranijo (ni vazno kako), le da vzbudijo pozornost.
Johny Deep... a ti tudi poznaš ljudi, ki se nalašč ranijo, zato, da se lahko smilijo sebi?

Ne mi rečt ljudje, da niste še srečali nekoga, ki jamra o težavi, samo, da jamra? In da nima popolnoma nobenega namena rešiti problema. In da komaj čaka nekoga, ki ne zna reči NE, da ga lahko okupira in se kopa v zosu... sočutja.
Mislim, da mamo cel kup nepristnih čustev. Igric, s katerimi so / smo ljudje nadomestili pristno čustvovanje, z nečim drugim, kar prikrije ta pravo...
Tudi sama vidim, da kdaj pa kdaj rolam kako žrtveno jagnje... da še jagenčki obmolknejo... In prekelto dobro vem, da takrat igram. Ja, res je, da takrat mi nekako drugače ne znese, ampak, kako smešno mi je, ko kdo pade na moje limanice, ko sočustvuje z nepristnimi čustvi...
Mislim, da malo pozornosti in boljega spoznavanja sebe, nenaivnega razmišljanja oz. gledanja med vrsticami, pripomore k modremu sočustvovanju in pomoči drugemu.
Pri delu z ljudmi sem doživela že pogosto, da gre ogromno energije v razlaganje problema... ko pa vprašam, na čem bi pa danes rada delal/a ....se kar ugh..

ustavijo...
Primer:
Rada bi, da bi moj mož nehal piti...
Na drugih ne moremo delati....
No, rada bi, da bi bil pri nas doma mir....
Ker če bi bil mir, bi ti.....?
No, prav, jaz bi rada...., ah, jaz bi bila rada srečna....
In sedaj nisi, ker? itd....