Miska wrote on 21.06.2002 at 12:50:51:Evo, tukajle je drugačen izziv: pa mi ti razloži, kako naj človek pogleda na to z drugačnega, tvojega zornega kota… Jaz pa obljubim, da ne bom replicirala, ker se potem lahko odvije debata ravno v nasprotni smeri… Še vedno pa bo never ending story…
M.
Saj pa to ravno pišem.

Pišem o tem, kako sam vidim te stvari in kako bi sam reševal tak problem.
Quote:ki ti vseskozi poskušam dopovedati samo to, kako se (vsaj pri meni) zdi tale način, s katerim poskušam jaz pravzaprav enostaven in preprost.
A res ?
Tale način je ravno najtežji, saj vidiš, da ti jemlje veliko energije.
Quote:Po mojem mnenju ima rep in glavo, začetek in konec. Celo logičen je.
In kdo to pravi v tebi, da je logičen ? A ni to tisti, ki tudi ustvarja problem ?
Torej bo potrebno uporabiti nekaj, kar ti je tuje in kar se ti ne zdi logično.
Quote:Včasih imam celo občutek, kot da nočeš razumeti, kaj ti želim povedati…
Recimo, da rečem, da razumem, kaj pa potem ?
Kaj to pomeni, da razumem ?
Ali želiš res razumevanje, ali le pritrjevanje ?
A ti je pomembno, globlje razumevanje, ali pa le to, da ostane tako, kot je ?
Saj ravno to, da se sprašuješ kdo bi naj popustil, kaže, kot, da nisi pripravljenja, priti problemu do dna in se ga osvoboditi.
Razmišljal sem o tem, zakaj trdimo, da rabimo čas.
Kaj to pomeni ?
Saj želja po nečem se pojavi takrat, ko tisto v sebi pogrešamo in zato želimo nadomestiti z nečim zunaj sebe.
Zato je ravno ta trditev, da rabimo čas, dokaz, da smo obstali.
To pomeni, da tvoja teorija nima repa in ne glave, ampak je le nek začaran krog, ki ti preprečuje, da bi rasla.
Kot vemo, je čas relativen, torej je odvisen od subjekta.
Čas pa dojemamo na podlagi sprememb. Torej je to dokaz, da si obstala in da ne vidiš izhoda,saj ne dojemaš sprememb in ne časa. Zato tako velika želja, da rabiš čas.
To je res, rabiš čas.
Vendar si časa ne moreš želeti, ampak mu je treba dati možnost, da obstaja.
Saj ravno tisti, ki si želi čas, preprečuje, da bi čas obstajal.
Torej, je nemogoče, da bi čas rešil probleme, saj si ga zanikala in se vrtiš v nekem brezčasnem prostoru.
Če si ne dovolimo sprememb, smo ujeti v vzorce preteklosti. Tam ni rasti, tam ni spreminjanja, tam ni življenja in ne časa.
Takšno razmišljanje je samouničevalno in je usmerjeno proti življenju. Zato človek izgublja energijo, ter pada v depresije.
Quote:Jaz pa obljubim, da ne bom replicirala, ker se potem lahko odvije debata ravno v nasprotni smeri… Še vedno pa bo never ending story…
Zakaj si tako prepričana, da bo never ending story ?
To je le izraz "never ending" načina razmišljanja. Izraz, da živiš v brezčasnem prostoru.
Zato pa ponujam debato, ki je obrnjena na glavo

in ki ima tudi happy end

Kot sem že zapisal, da če RESNIČNO želimo rešiti svoje probleme, jih moramo reševati z novimi prijemi. Potrebno je razmišljati ustvarjalno in postopati drugače, kot so nas učili drugi.
Saj ravno ti vzorci , ki so nam jih drugi vcepili, so nas pripeljali v takšen beden položaj. Torej ne moremo še naprej razmišljati klasično in se spreminjati.
Zato tudi nimam kaj popustiti. Jaz grem naprej.
Vseeno mi je, kaj sem vedel včeraj in o čem sem včeraj pisal. Pravzaprav me niti ne zanima. Če bi šel nazaj gledat svoje poste, bi si mislil, keri idiot je pisal take bedarije.

. Saj so bile same laži. Zato priznam, da sem lagal.
Ampak, kaj mi preostane ?
Naj se počutim krivega in grem nazaj popravljat vseh 500 postov ?

. Torej bi se lahko kar 500 krat počutil krivega.

.
Ma si mislim, k vragu s tem. Kar je bilo, je bilo. Preteklost je pač preteklost.
In edini način, da se učim je : DA SE NE UKVARJAM S PRETEKLOSTJO ¨!
To je edini način, da rasem. To je edini način, da imam ČAS.
Saj vse, kar je resnično in kar vpliva name, obstaja zdaj ta trenutek. Zato je potrebno biti čimbolj pozoren.
Quote:Preteklost sprejemam takšno, kakršna je. Nanjo ne morem vplivati, lahko pa s tem, da jo poznam, vplivam na sedanji trenutek. V bistvu želim razumeti sedanji trenutek in ločiti, ali je name in mojo reakcijo vplival vzorec preteklosti in če želim preseči ta vzorec,
Kako lahko sprejemaš preteklost, če je ne poznaš in je ne razumeš ?
Torej preteklosti ne sprejemaš, ampak želiš na njo vplivati.