Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 20
(Read 77731 times)
loto
Ex Member

Re: Misli
Reply #180 - 16.04.2010 at 12:58:15

Robi wrote on 16.04.2010 at 12:40:42:
Quote:
zavest je vse tudi materija
le um špekulira ki se kaže med materijo in zavestjo da naredi navidezno ločenost,da je človek ločen od sveta.

Ni vse le črno in belo... Smiley
Človek je ločen od sveta, da se lahko samo-zaveda, a hkrati je neločljivo z njim povezan, da se lahko samo-zaveda, kot del okolja.

Ja nič ni brez razloga tudi ločenost ne , tudi  kar je navidezno al očitno narobe je z razlogom in mora biti in človek bi moral potemtakem vse sprejemat in razumeti kot potrebno .
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #181 - 16.04.2010 at 12:59:05

Robi wrote on 16.04.2010 at 12:40:42:
Quote:
zavest je vse tudi materija
le um špekulira ki se kaže med materijo in zavestjo da naredi navidezno ločenost,da je človek ločen od sveta.

Ni vse le črno in belo... Smiley
Človek je ločen od sveta, da se lahko samo-zaveda, a hkrati je neločljivo z njim povezan, da se lahko samo-zaveda, kot del okolja.

ni ne črno ne belo

samozavedanje te naredi ločenega od zavesti ki je vse.
če ti um reče jaz sem in to je samozavedanje.
zavest kar je človekova eksistenca ne bo nikoli rekla jaz sem,ker se nima nikomur dokazovati da je,ker ni iluzije ločenosti da je eno z vsem.

l
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #182 - 16.04.2010 at 13:00:22

Tu ima Poet kar prav, ko razmišlja, da zavest ni energija, ampak jo ustvarja.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #183 - 16.04.2010 at 13:05:00

Robi wrote on 16.04.2010 at 12:12:12:
Titud,
torej misliš, da so ideje o zavesti le izraz naše lastne zavesti, ki se je ustvarila skozi naše občutenje in misli ?

O tem, ali ideja o lastni zavesti prihaja 'od zunaj' bi se dalo špekulirat tako kot o vseh idejah, o katerih se po platonsko predpostavlja njihov predobstoj (npr. ideja o 'božanskosti' okroglega, ki je univerzalna za vse in s tem  neodvisna od naše osebne izkušnje). Ker je ideja o zavest lahko le celovita kot zavest sama (ali pa je ni) ima vse atribute 'božanskosti', čeprav je lahko (po moje) le celovita refleksija geneze zavesti, ki je 'predmet' njenega opazovannja...      
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #184 - 16.04.2010 at 13:47:02

Quote:
Nanašalnost lahko zajameš z nanašanjem nezavednega v zavedo, kjer se poistovetiš s seboj, s svojim jazom. Psiha je v zavesti in ne nasprotno, zato si psiha ustvari predstave o nanašalnosti. Z istenjem se zanimanje poisteveti in nastane celostno, kar pa se lahko znova predstavi v jazu, kar te postavi v dvojnost in je celota samo navidezna, predstava.

Jaz po moje sploh ni predpogoj za zavest oziroma ni nek kreator zavesti z namenom, da bi mu ta služila. Če bi bilo tako, se zavest ne bi mogla nanašat tud sama nase. Zavest je zaradi svoje celovitosti  neinstrumentalna, ne služi nikomur in ničemur. Samo je, pri čemer se zavest o zavesti nanaša tudi na jaz, če je ta v zavest dovolj integriran, če ne pač ne.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #185 - 16.04.2010 at 14:17:59

titud wrote on 16.04.2010 at 13:47:02:
Quote:
Nanašalnost lahko zajameš z nanašanjem nezavednega v zavedo, kjer se poistovetiš s seboj, s svojim jazom. Psiha je v zavesti in ne nasprotno, zato si psiha ustvari predstave o nanašalnosti. Z istenjem se zanimanje poisteveti in nastane celostno, kar pa se lahko znova predstavi v jazu, kar te postavi v dvojnost in je celota samo navidezna, predstava.

Jaz po moje sploh ni predpogoj za zavest oziroma ni nek kreator zavesti z namenom, da bi mu ta služila. Če bi bilo tako, se zavest ne bi mogla nanašat tud sama nase. Zavest je zaradi svoje celovitosti  neinstrumentalna, ne služi nikomur in ničemur. Samo je, pri čemer se zavest o zavesti nanaša tudi na jaz, če je ta v zavest dovolj integriran, če ne pač ne.    

Kdo pa pravi, da se nanaša sama nase? Samo nanašanje pomeni imeti in to je jaz. Praviš, da zavest samo je in ničemur ne služi.
Jaz pravim, da ustvarja energijo, življenje. Seveda pa s tem ne služi, ampk ustvarja. Služi ti pa, ko želiš nekaj in jo ti sam postaviš v služenje.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #186 - 16.04.2010 at 15:09:47

Quote:
Kdo pa pravi, da se nanaša sama nase? Samo nanašanje pomeni imeti in to je jaz.

Pravim, da zavest ni omejena  na jaz ('imajo' jo tudi bitja brez izdefenciranega jaza; to, da jo 'imajo', določamo  zanje pač bitja z izdeferciranim jazom). Torej 'imamo ' zavest tud mi, tud če ne bi imeli izdeferciranega jaza. Ozvešenje lastne zavesti (zvedanje zavesti) zato ni odvisno  od stopnje integriracije jaza, prazvaprav je dezitegracija jaza predpogoj ozavestive lastne zavesti do stopnje, ko smo sposoboni izreke 'sem zavest' in ne 'imam zavest'.        

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #187 - 16.04.2010 at 15:45:22

Ko vse tole prebiram lahko vsakomur potrdim, hkrati pa vsakomur še nekaj dodam, ali odvzamem.

To pomeni,da smo vsi tu nekje,pa vendar zadevo nismo dorekli-Vprašanje je ---se da vedno,ali samo ciklično ko smo znotraj določenega samega galaktičnega  cikla zavesti,sploh dojeti pojem našega samozavedanja.?

Ki je živ izraz same vesoljne zavesti.Vsako življenje pa ima zavest-mi imamo samozavedanje-ker je naš življenjski vesoljni ustroj genoma- v bistvu sam po sebi vesoljno samozaveden.
To pomeni to je večno-sedanji princip vesoljne samobitnosti v nas samih- samozadostnosti in njegovega samodelovanja-

Ta princip je sam po sebi nematerialen sočasno pa vzročno posledično narekuje živi in elementarni samopojavnosti ravno ta pricip cikličnega samodelovanja

To pomeni da je zavest univerzalno samodelujoč vesoljni neodvisen princip -samega vesoljnega-samodelovanja.

Mi in vse živo in elementarno ne vodimo lastno  zavest ,ker je pricip zavesti samodelujoč vesoljni princip neodvisen od česar koli-tudi od nas samih.

Mi lahko ta vesoljni princip spoznamo in ga artikuliramo-overdnotimo samo kot vesoljni ciklični samozavedni pojav znotraj same vesoljne zavesti,katere ciklični izraz smo tudi sami in ta izraz deluje kot vesoljni samoprincip (vesoljne Nadduše)tudi na nas in skozi nas same,ki smo individualni del vesoljne duše.Pricipa ki je samozakodiran kot večno-sedanji pricip vesoljnega samodelovanja.

Kar pa še ne pomeni,da je ta vesoljni samoprincip danes v nas samih vesoljno samospoznan!!!!!!On se(kot vesoljna Nadduša-vesoljni samoprogram-vodnik) samorealizira in samospozna-CIKLIČNO- v naši zavesti-neodvisno od nas samih. Smiley Smiley

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #188 - 16.04.2010 at 16:16:40

titud wrote on 16.04.2010 at 15:09:47:
Quote:

Pravim, da zavest ni omejena  na jaz ('imajo' jo tudi bitja brez izdefenciranega jaza; to, da jo 'imajo', določamo  zanje pač bitja z izdeferciranim jazom). Torej 'imamo ' zavest tud mi, tud če ne bi imeli izdeferciranega jaza. Ozvešenje lastne zavesti (zvedanje zavesti) zato ni odvisno  od stopnje integriracije jaza, prazvaprav je dezitegracija jaza predpogoj ozavestive lastne zavesti do stopnje, ko smo sposoboni izreke 'sem zavest' in ne 'imam zavest'.        

Si, kar si. Najbolje je, da se identificiraš, kot človek. Sicer pa ni kakšnega predpogoja "ozavestitve lastne zavesti" ali spoznanja sebe. Bistveno je delovanje, kako deluješ in ko jaz integriraš , pomeni, da se spoznavaš. Z dezintegracijo se samo odvajaš. Ni jaz nek bav-bav.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #189 - 16.04.2010 at 16:41:24

Quote:
titud wrote on 16.04.2010 at 15:09:47:
Quote:

Si, kar si. Najbolje je, da se identificiraš, kot človek. Sicer pa ni kakšnega predpogoja "ozavestitve lastne zavesti" ali spoznanja sebe. Bistveno je delovanje, kako deluješ in ko jaz integriraš , pomeni, da se spoznavaš. Z dezintegracijo se samo odvajaš. Ni jaz nek bav-bav.

Lp,Igor

S tem se strinjam Igor,kar si napisal. Jaz mislim da mi principa vesoljnega večno-sedanjega (cikličneganenehnega samodelovanja ne poznamo in zato se z njim ne znamo zavestno poistovetitit in svoje delovanje uravnotežiti s tem vesoljnim samoprincipom.Jaz vidim tukaj ključ-!!Vesoljno Samospoznanje identifikacija z njim!
Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #190 - 16.04.2010 at 16:43:36

Lažje bi zadevo dorekli če bi komunicirali skupaj osebno  v pogovoru tak bi bolj čutili en drugega in lažje razumeli vse konec koncev smo skupaj v tej zadevi razumevanja istega.
Bistveno je res kako deluješ v življenju kjer na konkretnih primerih spoznavaš zadeve . Si kar si res , vsaka misel s katero se želiš identificirat ni to kar si , tui beseda na papirju ni bistvo ki ga ta govori in tako je tudi sama misel samo orodje človeka in nemore povedat bistva lahko je samo pokazatelj v pravo smer . Saj že beseda samospoznanje pove vse, nekaj kar se samo spozna neodvisno od mene v meni .
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #191 - 16.04.2010 at 17:01:42

Zato jaz uporabljam besedo individualno vesoljno samospoznanje. Vesolje se samospozna v tebi in ti v nemu-sočasno spoznaš vesoljno samobitni vzrok ki je povzročil to stanje v tebi samemu.Gre sa spoznanje-razumevanje vesolja samega in sebe,ki si živ samozavedni individualni del tega vesoljnega samodelovanja in samobitnosti,ki se izraža tudi v tebi samemu. Wink Wink
Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #192 - 16.04.2010 at 17:09:42

Zdaj razumem to besedo , prej sem bolj okoli nje hodil če lahko tak  rečem hehe. Vem zdaj kaj hočeš povedat z vsem kar govoriš oziroma namen tvojga delovanja tukaj . In se ti moram zahvalit da delaš kar delaš  Smiley Ogromno je še za spoznat seveda , samo ko sem prišel sem ,sem bil čist drugje na napačni cesti  Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #193 - 16.04.2010 at 17:25:28

Quote:
Zdaj razumem to besedo , prej sem bolj okoli nje hodil če lahko tak  rečem hehe. Vem zdaj kaj hočeš povedat z vsem kar govoriš oziroma namen tvojga delovanja tukaj . In se ti moram zahvalit da delaš kar delaš  Smiley

Jaz pa tebi,da to sploh imaš voljo brati.Sam se moram kar večini tule tudi zahvalit,da so pomirili mojo lastno evforijo ob tem.So me nekako utirili v tej moji poti.Tako,da jemljem sedaj vso zadevo bolj kompleksno, ki se samodogaja tudi na kolektivnem ravno tu na tem forumu.Dejstvo je ko spoznaš,da je to vesoljno samodogajanje potem sebe vklopiš samodejno v zadevo.Mislim,da kar skupaj rastemo vsi! Wink Wink
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #194 - 20.04.2010 at 09:36:59

Quote:
El Pesnik wrote on 12.04.2010 at 14:58:24:
Igor

Pred časom smo se nekaj menili o opazovalcu. Kaj ti misliš, da je ta opazovalec?

Ker za misel bi tudi jaz rekel tako kot ti - da je stara, mrtva, dobra za tehnična opravila in tako, ne pa za življenje v akciji od trenutka do trenutka.

Samo ta famozni "opazovalec" ... Kaj ti misliš o tem? + a si že nazaj iz Indije?

Lp

Ja, točno 14 dni sem že doma.

Sicer pa končno si začel razmišljati v to smer. Opazovalec, beseda o kateri govorijo in govoričijo nešteti guruji in nekakšni oklicani duhovni učitelji vseh sort. Vse kar sem prebral pri njih je tema, megla, nepoznavanje. Pred pol leta sem začel pisati v to smer in potem nehal, ker ni bilo nekega odziva.
Tako sem tudi takoj razumel Alojza, ko se je pojavil na forumu.  Poznavanje opazovalca je v njegovi formuli in sem pred dvema letoma tudi dal primerjavo. Opazi opazovalca, ki opazuje opazovano. In to gre lahko v neskončnost, ker vedno je nek opazovalec. To so ta stranska vrata v umu ali pri tvoji misli, ki te vrže v čas. Misel je vedno v času, njeno delovanje je v času. Dobro, opazuješ svojo misel in nato ostaneš brez misli. Jaka stvar, nič posebnega. Vendar kdo je brez misli, ti in ti si opazovalec sebe, ki si brez misli. Zopet si samo opazovalec in ne celota. Odnos je opazovalec. Z vsem vzpostavljamo odnos, od kamna do človeka. Smo opazovalci. Opazuješ nekakšne znake, ki naj bi ti jih dalo življenje, opaziš, da naključij naj ne bi bilo, da je galaktična zavest, da opazuješ to lastno misel, ki to opazuje. Troedinost in še vedno si samo opazovalec. Z osredotočenjem ali meditacijo skušaš tega opazovalca izničiti, vendar moraš paziti na to, da si osredotočen v meditacijo. Paziš, da si v meditaciji. Opazovalec je v psihološkem času. In to ni sokratnost, večno sedaj. Lahko o tem govoriš si predstavljaš. Spoznanje opazovalca v sebi ti da celoto, ki ni v času. Vendar to še nikakor ni onkraj.... Spoznaš svojo lastno (galaktično) zavest, ki jo v pretežni meri sestavlja tvoja misel, ki je opazovalec v času ali kot pravi Alojz, vsebina življenja. Seveda, ko opazuješ.

Bo nekaj na tem.

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 20