aha:vidim, da ste se malo spokregali vmes, ko me ni bilo

ste pa res prav zanimivi, a ne? ali je to pogosto tako?

robi: mislim, da nimam ravno občutka krivde, če ji ne pomagam, ker si sestra s svojim kreganjem in "dretjem" preusmeri vse in vsakogar, da se ji pač podredijo. pomoč je pač nekaj, kar je skozi vsa ta leta postalo skoraj že samoumevno. zelo lahko je reči: upri se ji, pa bo- ampak nimaš pojma, kolikokrat sem želela temu naredit konec, pa je vedno počakala do takrat za njo pozne ure-npr. polnoči in potem se je začela dret, me ozmerjat z vsemi možnimi kletvicami in grdimi besedami, ki jih ne bom niti pisala, ker jih sama res nikoli ne uporabljam. poleg tega je začela metat stvari in me hodla "tožit" k staršema, da ima najbolj ...... sestro na svetu-skratka ni skoparla z besedami. Seveda, da bo pa ja mir pri hiši, pa ji bo te že Anja pomagala, ker anja pa ima res čas, a ne. In da ne bo pomote: letos je prvi letnik fakultete in stanje se je le malokaj izboljšalo.
Poleg tega je to, kot je rekel Alojz DEJANSKO STANJE-ne pa nekaj, kar me lovi iz preteklosti. Poleg tega (mislim, da sem že nekje napisala) sem se z njo probala pogovorit najmanj 100x, ampak prav noben pogovor ne pomaga, ker je vedno prepričana v nekakšen njen lastni svoj prav.
Aja:da ne boste mislili, da je moja sestra ena zelo zlobna oseba:ima včasih tudi svoje dobre trenutke, in se včasih kakšno urco imava skoraj že odlično, potem pa se v minuti ali dveh, stanje povsem spremeni. Res pa je, da žal pri njej prevladujejo jezni trenutki, in trenutki, ko hoče imeti v rokah neko navidezno oblast.
Aja:še dokaz, da se vseskupaj pri njej dogaja danes: npr. ko pridejo na obisk moji prijatelji in prijateljice, pride navadno zraven (kar me ne moti), in potem (to zdaj pa me moti-koga pa ne bi?) in potem skuša s kakšnimi pogosto namišljenimi govoricami vplivati na njihove mnenje o meni (te govorice se spet tičejo moje osebnosti). Na mojo veliko srečo so to res pravi prijatelji, in vidijo, kakšno je stanje, in me branijo (kolikor lahko, ker se je tudi vsi po malem bojijo, ker vedo, kakšna zna biti)
M.L.:že tako ne vem, kaj si naj mislim o vsem skupaj, in kako naj si vse te nenavadne, a vsekakor grozne dogodke obrazložim-tvoji komentarji pa so me (vsaj ta trenutek tako mislim) še bolj prestrašili in zmedli
pa še: mislim, da ko mi pravite, da morem veliko narediti pri sebi, se mi to sicer sliši lepo in izvedljivo, ampak kako to narediti v praksi, pa je zdaj vprašanje