Devi
5 p

ravno prav
Dolenjska
V roku enega meseca sem mela trikrat sanje o psih.
----- Sanjala sem, da je nek silos in na notranji strani vodijo gor stopnice in tam stopiš v čist nov svet. Hodila sem po njem in na pot mi je prišel nek pes. Ustrašla sem se. prišla je K. Oz sem jo poslala tja. Dej pejt ti pogledat kaj je s to živaljo. K. jo je ostro poklicala k nogi in žival se je odzvala. Senca se je spremenila iz dobermana v enega malega prijaznega hišnega psa. Odpeljala ga je dol in ven. Pripeljala ga je k meni. Da stestiramo, če je kej narobe z njo. Bo prespal pri meni. V tistem sem se zbudila. ----- Sanje. Polne žensk. Neka podnajemniška soba. Ne vem če moja, nekaj sem prišla z eno iskat. Ko sem bla v njej, so iz druge sobe skozi mojo hodile ženske ven. Nobene privatnosti. Potem smo bli v pritličju. En kup žensk. Nič nismo mele skupnega. Nekej so se pogovarjale, če je spodej pod hišo še klet in jes sem rekla da je, kot da bi to hišo poznala. Bla je stara in vlažna. Na kavču sredi sobe, kjer nobena ni sedela, je bil en čist mejhen muc. Kot da so ga prinesli domov, ker si ga je ena zaželela. Samo da je pol pozabila nanj. Tolk je bil mejhen. In nekako sam. Ni prosil za pozornost. Sam tolk mi je blo žal, da ima tako usodo. in čeprov ne maram mačk sem se vsedla k njemu, da se je lahko stisnil k meni. Pol sva naenkrat ležala in spala in mali muc se je spremenil v ne več tolk malega buldoga.in hotel je držat glavo na mojem obrazu, ko je spal in me je celo poslinil. Jes sem se režala in blo mi je mal nagravžno, da me pes slini in imel je tako veliko glavo in tak mejhen trup. In sem ga obrnila na hrbet da ga mal pobožam po trebuhu in pogovarjala sem se z njim. Sej lahko spiva tud mal drugače, sem pol rekla in mislim da je zaspal ob meni in se nehal tiščat v moj obraz. ----- Sanjala sem, da je en.. zaljubljen vame? Samo da ni bil primeren, ker je delal za nas in ker je bil.. pes? Jesus kake sanje. Za en par se je šlo, žensko in moškega in do te ženske je bil nekdo /skor bi rekla da je bla ženska/ krut, prov mučil jo je psihično vsakič, ko je nekam šla. In moški jo je spremljal, četud ni al ni mogel nardit nič da bi blo drugač. Samo stal je tam poleg in čakal, da bo konec in bosta lahko šla. Jaz sem šla naprej in in jim vsem dajala do znanja, da sem tam, da je treba muvnit, ne previdno čakat, da se bom oni/a spomnila nekej rečt. Dajala sem izgovor, da se lahko gre. In tam je bil en pes in moja edina zabava je bla, da sem se igrala z njim, bil je okoli in pritegnil me je v igro in ko sva se preganjala okrog sem se zares nasmejala. Edini razlog za smeh v tistem prostoru. In potem sem razmišljala kako čudno je, da bi lahko bil pes zaljubljen vame in pes je začel dobivat človeške poteze, vidla sem, da razmišlja, zunanjost se je začela spreminjat… bil je pozoren, čuječ, varuh… Medtem, ko sem čakala na par, sem bla v hiši, nekje v zgornjih nadstropjih, in hodnik je prehajal v gozd, oz ni se dobro vedlo kje se hiša neha in kje se nadaljuje steza v gozd. Odprla sem vrata v eno sobo in hotla prižgat luč, pa ni delala, ker ni blo elektrike. -----
Mislim, da je bil pes iz prvih in zadnjih sanj enak, nekej skuštranega črno-belega. Ko sem mela prve sanje, sem si misla, kaj sem si to pripeljala dol z astrala zdej.. skor sem bla prepričana da je astral. V zadnjih sanjah ta isti pes vnaša življenje v eno zelo mučno situacijo. Ponavadi nimam sanj o živalih. Nedolg nazaj sem v knjigi Ženske ki tečejo z volkovi brala lih zgodbo o nekem psičku. Noter je bil predstavljen kot nek instinktiven del moške psihe, ki moškemu pomaga, ko odpovejo vsa druga sredstva. V mojih sanjah so same ženske. V prvih sanjah pokličem K. K. ni posebej čustven človek, zelo pragmatična je. Ena močnih žensk. Pozna živali in na njeno presojo sem se po moje zanesla, ko je psa pregledala. Ona je sposobna rečt, tole nima smisla več ohranjat pri življenju, ker se ne da popravit, oz je sposobna tud prevzet odgovornost, ko vidi, da se nekaj da nardit. Ona je presodila, da je pes v redu. Potem sem ga dobila v roke jaz. v drugih sanjah so same ženske. Meni so tuje in ukvarjam se z živaljo. V tretjih sanjah imam par in žensko, ki jo muči. Moški je pasiven. Poleg sem jaz, ki se posebej ne vpletam in pes, ki me hoče razvedrit. Zakaj je ta žival zdej tukej? A ima to kej opravka s tem, da moški del v meni zelo očitno ne deluje uredu? Oz, kakakoli ideja?
|