Alojz in Sandib wrote on 26.11.2008 at 12:46:42:MGD
Zamenjuješ življenjsko matrico in nezavedno materijalno atomsko raven. Obe vrednosti šele vzajemno tvorijo naš DNK genom,ki živi večno-sedaj v naši življenjski samoreprodukcijski verigi in tako vsake vrste. Ti življenjsko matrico,ki je v navezi z atomi(nezavedno) nosilka vsake življenjske zavesti imenuješ subtilno telo.!!!!!!!!Apmak samostojno matrica ne more eksistirati šele v navezi z atomi v DNK molekuli -genomu se lahko izraža. Malo si zamisli mogoče ugotoviš,da ti sporočam resnico.
Primerjava med voznikom in avtomobilom je popolnoma neprimerna. Avto se požene v funkcijo samo z voznikom avto kot tak ne eksistira v svoji funkciji brez voznika,voznik brez avta tudi ni realiziran voznik.
Vzajemnost voznika in avta je šele -gibanje v funkciji življenja to pa je pri življenju samoreprodukcijska veriga vsake vrste,ki prenaša opravlja večno-sedaj samogibalno- funkcijo življenja.
Foro voznik avto uporabljajo samooklicani učitelji,ki žal pojma o pojmu nimajo. Priporočam ti,da se zamisliš nad mojim sporočilom.
Lp Alojz 8)
Avto sam sebi ni namen!!!!!Je funkcionalno neuporaben brez voznika.Atomi nezavedno
Voznika (življenjsko matrico) potrjuje avto (atomi)in sočasno obratno večno-sedaj voznik potrjuje avto.
Vzajemnost obeh je gibanje- (DNK genom) in njun skupni potencial premikanja EM sila(gorivo). V življenju je to samoreprodukcijska veriga,ki omogoča življenju nadaljevanje poti.
Lp Alojz
Dragi Alojz, če kaj zamenjujem, je to sebe s svojim materialnim telesom

Ilustracijo z avtom sem uporabu za ponazorit point, da živo bitje za svoj obstoj ni odvisno od materije, tako kot obstoj voznika (človeka) ni odvisen od avta. Lahko je v njem, lahko gre ven, za svoje preživetje potrebuje hrano, ne bencina, olja itd. za razliko od avta.
Živo bitje je v določenih okoliščinah res povezano s telesom, npr. ko je v njem (bodisi se z njem zmotno poistoveča ali pa ne), a še vedno za svoj obstoj ni odvisno od materialnega telesa. Živo bitje (življenje) ni odvisno od mrtve materije. Ne glede na stanje materije, je živo bitje še vedno vedno živo. Problem je ker mi tistega kar je živega ne mormo direktno vidt s pomočjo omejenih materialnih čutil.
Npr. železo samo po sebi ne more zakurit lesa. Ogenj lahko zakuri les, ne železo. A če je bilo železo dovolj dolgo v tesnem kontaktu z ognjem, lahko tako rdeče vroče železo tudi zakuri les. Železo je za sposobnost kurjenja odvisno od ognja, samo po sebi nima te sposobnosti. Na podobn način, živo bitje je tisto, ki spravi v tek materijo, ne da iz materije ali iz specifične kombinacije materije nastane življenje (zavestno bitje). Ko je živo bitje prisotno v telesu, se telo giblje, je "živo". A ker z omejenimi materialnimi čutili ne zmoremo direktno vidt kaj je živo, se nam zdi, da je telo "živo" samo po sebi, za določen čas in pol ne več. Ampak v resnic je živo bitje tisto, ki "oživi" telo, tako kot železo "zakuri" les. Ogenj za svoj obstoj in za svojo inherentno lastnost kurjenja ni odvisno niti od železa niti od lesa niti ni živo bitje za svoj obstoj in za inherentno lastnost zavedanja, delovanja, željenja itd. ni odvisno od materije.
Um, inteligenca in lažni ego (ta ki mi zmotno prikazuje, da sem jaz slovenec, moški, star, mlad, ...) so mrtva materija, le da bolj subtilne, fine narave. Ti materialni elementi niso vidni s prostim očesom, jih pa lahko zaznamo drgač. A tudi ti, so za svojo navidezno "živost" odvisni od živega bitja.
Tisto kar je zares vedno živo, neodvisno od česarkoli drugega, ne morš direktno (popolnoma jasno) vidt drgač kokr z očmi živega, brez filtra grobe ali subtilne materije. Če ti to uspe, lahko vidiš kaj je živo in kaj je le navidezno živo (zaradi kontakta z živim, tako kot rdeče vroče železo v kontaktu z ognjem).
Velik indirektnih pokazateljev je, da naš pravi-jaz ni materija (niti groba niti subtilna) in da za svoj obstoj ni odvisen od materije, a za direktni uvid sebe se potrebuješ pogledat v duhovnem ogledalu, z materialnim, tako grobim kot tudi subtilnim (veliko ljudi zamenjuje subtilno materijo za duh, oz. za tisto kar je živega) ne zmoreš direktno uvidt, zato se tudi zmotno poistovetiš z materijo in si zato v skrbeh, problemih itd. materialne eksistence. Življenje ni proizvod kombinacije take in drugačne mrtve materije. Življenje obstaja vedno, nad materijo, onkraj materije, onkraj dosega naših materialnih čutil.
Mi smo živi, ne materija, s katero se nekateri zmotno poistovečamo. Kaj je vzrok, da se zmotno poistovečamo z materijo, kakšne neprijetne posledice to potegne za sabo in kako ta vzrok odpravit in kakšne prijetne posledice to potegne za sabo, pa je že naslednje vprašanje.
Hari bol.