Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 7
(Read 36554 times)
en_bk
5

Re: Je NewAge beg pred sabo
Reply #45 - 22.03.2007 at 14:12:39

Quote:
alter_ego wrote on 21.03.2007 at 17:03:07:
pa kva je use tok očaral u tej bukvi Huh

Po moje je knjiga popularna, ker zapolnjuje praznino, ki jo je ustvarila zahodna kultura s svojim begom pred smrtjo in umiranjem. Je privlačna, ker ne pojmuje smrti kot radikalen rez in padanje v nič, ampak kot proces, transformacijo in celo duhovno izkušnjo. Ta pogled omogoča tudi drugačen, polnejši odnos do umirajočega. Kar to knjigo ločuje od številnih drugih religijskih učenj, je natančen opis tega prehoda in navodila živim, kako naj pomagajo umirajočemu.

Mislim, da je predvsem način, kako danes živimo, vzrok, da so takšne knjige tako privlačne. Ljudje so se včasih soočali s smrtjo vsak dan in jim je bila misel na onostranstvo verjetno bližje kot nam danes. V bistvu danes samo odkrivamo znanja in rituale, ki so jih naši predniki obvladali v bolj ali manj podobni obliki.

Jst sem Tibetansko knjigo mrtvih zadel enkrat ene 20 let nazaj na eni vaški veselici na tomboli.
In sem jo začel brat ene parkrat in nisem mogu rečt niti, a je lepo napisana, kaj šele a je dobra, ker nisem zastopu ma čist nč. Men se je zdela totalno zblojena in sem se spraševal, kva si je tipo,k jo je pisal, vbrizgal in prevajalec tud.

Še zdej mam kr drene, kadar jo glih vzamem v roke. Drgač mamo pa tud slovensko knjigo mrtvih od P.M.Raka, mislm, da je Prehod duš in je napisana v velik blj berljivi in razumljivi obliki, govori pa tko o istem.
Smiley
Back to top

IP Logged

alter_ego
2
**

Reply #46 - 22.03.2007 at 14:46:17

t wrote on 22.03.2007 at 09:23:16:

Naslov.  Grin

dbest  Grin Grin Grin
Back to top

Anything good in life is either illegal, immoral, or fattening.

IP Logged

alter_ego
2
**

Reply #47 - 22.03.2007 at 14:48:41

Quote:

Po moje je knjiga popularna, ker zapolnjuje praznino, ki jo je ustvarila zahodna kultura s svojim begom pred smrtjo in umiranjem. Je privlačna, ker ne pojmuje smrti kot radikalen rez in padanje v nič, ampak kot proces, transformacijo in celo duhovno izkušnjo. Ta pogled omogoča tudi drugačen, polnejši odnos do umirajočega. Kar to knjigo ločuje od številnih drugih religijskih učenj, je natančen opis tega prehoda in navodila živim, kako naj pomagajo umirajočemu.

Mislim, da je predvsem način, kako danes živimo, vzrok, da so takšne knjige tako privlačne. Ljudje so se včasih soočali s smrtjo vsak dan in jim je bila misel na onostranstvo verjetno bližje kot nam danes. V bistvu danes samo odkrivamo znanja in rituale, ki so jih naši predniki obvladali v bolj ali manj podobni obliki.

Natanč opis prehoda ?
A sm jst kej zamudla, slučajn. Aj kdo že nazaj pršu pa povedu kuko je blo??
A niso use to sam teorije?
Back to top

Anything good in life is either illegal, immoral, or fattening.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #48 - 22.03.2007 at 15:52:52

en_bk wrote on 19.03.2007 at 22:36:56:
Zdej, Titud, ne vem če te glih razumem okol navideznega razvoja, ničelnega temelja in ponora zavesti. Rajtam da ne.
Lej, samo en tak primerček, recimo da pri razvoju /pa da se omejim samo na individualizacijo in separacijo/ ni kakih deficitov al suficitov dejavnikov skozi posamezne faze, se pravi, da je razvoj optimalen, človek razvije tako, eee, skladno, koherentno identiteto in v partnerskem odnosu dopolnjuje, dodaja, razširja svojo individualnost, se prav, se ne zgubi, ostane on, zdej zmožen prijateljstva, intimnosti ob enem prilagajanju a ne.
Ajd, če pa dejavniki niso bili optimalni, kaj vem, mrbit že med simbiozo al pa v fazi separiranja, al pa kdaj drugič, in ni izoblikoval koherentne identitete, tak ponavadi partnerstvo vidi kt zlivanje v eno /odvisnost/ al pa se sploh izogiba intimnosti zarad strahu, da ne bi zgubu svoje kao integritete /izolacija/.
In če se mal obrneš okol, lahko komot najdeš take fest patološke partnerske skupnosti na različnih stopnjah razvoja a ne in samcev, ki niso zmožni sobivanja tud.
Kako tak maligni razvoj spravt nazaj v pozicijo nula si jst ne predstavljam, lahko si pa predstavljam prisotnost novih dejavnikov, ki ta razvoj preusmerijo nekam v eno drugo smer, to pa ja.

Smiley

Če malignost razvoja  enačiš z zaciklnost v  odvisnost (od drugega, kemične substance, vere....) v kateri se izgubi tvoj ego oz. tvoja stara  'koherentna identiteta', pol  zacikalnosti nima smisla presegat za  vračanjem  na ta stari ego oz. identiteto, ker ji itak ni za zaupat. Ta izguba smisla je lahko tisti ponor, v katerem zavest ponikne, če se ne uspe osmislit zavedanjem, da je odvisnost sama trajno  prisoten del tvoje koherntne identititete ne glede na to, ali jo prakticiricarša ali pa ne. To zavedanje sem imel v mislih,  ko sem predpostavil premik iz 'ničelne točke, iz dna, iz razkroja vsakršnih (trdnih/starih) osnov', saj izkušnja odvisnoti to trdnost starih osnov trajno in nenadomestljivo spodmakne. Funkcionalnost je mogoče vzpostavit morda tud drugače, z zapadanjem  iz ene odvisnoti v drugo ali totalno izolacijo/askezo, razvoja pa se po moje brez tega zavedanja ne da vzpostavit nazaj.      
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #49 - 22.03.2007 at 19:23:46

titud wrote on 22.03.2007 at 15:52:52:
Zdej, Titud, ne vem če te glih razumem okol navideznega razvoja, ničelnega temelja in ponora zavesti. Rajtam da ne.
Lej, samo en tak primerček, recimo da pri razvoju /pa da se omejim samo na individualizacijo in separacijo/ ni kakih deficitov al suficitov dejavnikov skozi posamezne faze, se pravi, da je razvoj optimalen, človek razvije tako, eee, skladno, koherentno identiteto in v partnerskem odnosu dopolnjuje, dodaja, razširja svojo individualnost, se prav, se ne zgubi, ostane on, zdej zmožen prijateljstva, intimnosti ob enem prilagajanju a ne.
Ajd, če pa dejavniki niso bili optimalni, kaj vem, mrbit že med simbiozo al pa v fazi separiranja, al pa kdaj drugič, in ni izoblikoval koherentne identitete, tak ponavadi partnerstvo vidi kt zlivanje v eno /odvisnost/ al pa se sploh izogiba intimnosti zarad strahu, da ne bi zgubu svoje kao integritete /izolacija/.
In če se mal obrneš okol, lahko komot najdeš take fest patološke partnerske skupnosti na različnih stopnjah razvoja a ne in samcev, ki niso zmožni sobivanja tud.
Kako tak maligni razvoj spravt nazaj v pozicijo nula si jst ne predstavljam, lahko si pa predstavljam prisotnost novih dejavnikov, ki ta razvoj preusmerijo nekam v eno drugo smer, to pa ja.

Smiley

Če malignost razvoja  enačiš z zaciklnost v  odvisnost (od drugega, kemične substance, vere....) v kateri se izgubi tvoj ego oz. tvoja stara  'koherentna identiteta', pol  zacikalnosti nima smisla presegat za  vračanjem  na ta stari ego oz. identiteto, ker ji itak ni za zaupat. Ta izguba smisla je lahko tisti ponor, v katerem zavest ponikne, če se ne uspe osmislit zavedanjem, da je odvisnost sama trajno  prisoten del tvoje koherntne identititete ne glede na to, ali jo prakticiricarša ali pa ne. To zavedanje sem imel v mislih,  ko sem predpostavil premik iz 'ničelne točke, iz dna, iz razkroja vsakršnih (trdnih/starih) osnov', saj izkušnja odvisnoti to trdnost starih osnov trajno in nenadomestljivo spodmakne. Funkcionalnost je mogoče vzpostavit morda tud drugače, z zapadanjem  iz ene odvisnoti v drugo ali totalno izolacijo/askezo, razvoja pa se po moje brez tega zavedanja ne da vzpostavit nazaj.          

Živjo Titud

Zdej ne vem če te prav razumem. Pod koherentna identiteta nisem imel v mislih kakršnekoli odvisnost, ki preprečuje "normalen" razvoj, ampak tista /zdrava kao/ identiteta, pri kateri so vsi gradniki /procesi, faze, elementi/ optimalno zgrajeni, razviti, speljani, v optimalni soodvisnosti. A ne, odvisnost /od odnosov, drog, vere.../ je pa že pokazatelj ene /kva nej napišem, da ne bo spet kdo skoču/ anomalije, kaže na en manjko al pa višek v enem od gradnikov, al pa celo na odsotnost le tega. In v takem primeru sesuvat kompletno strukturo je nemogoče /vsaj jst si ne predstavljam kako bi jo lohk, ker človek nima reset tipke/, lahko se pa sam, če zna in zmore, al pa njegov terapevt, če ga ima, osredotoči /seveda po temeljiti psihoanalizi in ne kar napamet in prek prsta, kot mi očita Ixtlan, pa še kdo/ na neoptimalen gradnik ali en drug gradnik, pri katerem bi suficit izničil ali vsaj zelo omejil manjko neoptimalnega gradnika /ne dobo, ker časa se ne da zavrtet nazaj a ne/, ter poskuša popraviti, kar se da, če se da. Na ta način se razvoj človeka preusmeri v eno drugo smer. Ali je zaciklanost končan razvoj ali latenca? Jst mislim, da je le zastoj v razvoju /pa ne morem reči v razvoju človeka, ker celostno gledano se razvoj ne ustavi, niti ne zastane, posamezen del pa ja/, do nekega novega impulza a ne.

A ni zanimivo. K sem omenil, da /a naj napišem malignost al, kva, odklon mrbit/ v razvoju individualizacije in ločevanja lahko za posledico izolacijo /ne upam napisat bit sam iz strahu pred izgubo integritete, ker se lahko tisto kar je za sam, spregleda spet/, so skočil pokonc, kt bi jih opekel, mislm, na zlivanje se pa ni noben obregnil.  Smiley.

Pa so primeri samosti in zlivanja kot posledica malignega razvoja. So. Naš kurjač Trobec, pa Plut, pa Cashiragi. Noben od njih ni bil sposoben navezat zdravih stikov. Kar se zlivanja tiče, bi znala marsikatera peta, po stopnicah padla ženska precej povedat, tud kak moški, če bi upal.

Kar si pa napisal o premiku iz zasvojenosti z zavedanjem, se pa strinjam.

Smiley
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #50 - 23.03.2007 at 00:09:34

Quote:
In če te moti preveč besed, zakaj potem ponavljaš že napisano?

Ponavljam že napisano????? WTF? (da se izrazim po trendovsko oz. njuejdževsko  Wink)

Čeprav tvoja gostobesednost (zato sem si tudi vzel čas za tebe) daje vtis temeljitosti tvojih tekstov in razmišljanj pa si tukaj pokazala malomarnost in lenobo, ker se ti očitno ni dalo niti malo poglobiti v to kar sem napisal. Raje si se odločila za impulzivno reakcijo in prepirljivost. Nisem ponavljal že napisano (tvoje besede), kot mi očitaš ampak sem samo popravil tvojo malomarnost in nepreciznost, ki si jo napisala in čeprav sem jo opazil je nisem direktno komentiral. Ker pa ravno bezaš, ker te očitno nekaj  žuli (verjetno: ne dirajte mi lik i djela NA) bom pa sedaj komentiral.

Napisala si:

Quote:
Poplava novih učenj in tehnik (pravzaprav gre velikokrat za stare zadeve, ki so na novo odkrite) se mi zdi v svojem bistvu pozitivna priložnost. …

kar je precej različno od tega kar sem sam napisal:

Bamby wrote on 21.03.2007 at 14:43:04:

New Age? Kar je zelo staro, tako staro, da je za večino pozabljeno se lahko prodaja kot novo, …

Velika razlika zato ni mogoče reči, da sem ponavljal tuje besede.

Tvoja trditev, da je nekaj kar je staro, na novo odkrito je netočno. Vsako stvar lahko samo enkrat „na novo odkriješ“, tudi ne moreš reči, da lahko nekaj kar je že nekdo drug že davno pred teboj odkril „ponovno odkriješ“ Vsako odkritje, inovacija, patent je unikum, se ga ne da ponovoviti, ko je enkrat  nekaj odkrito postane znano (in staro, že odkrito) in tega ne more nihče več ponovno odkriti.
Zato pač obstajajo patentni uradi, da vsak predlog inovacije prej preverijo, če morda že ne obstaja in šele potem pribijejo štempelj, da gre za resnično novost, odkritje. (in s tem povezani ekonomski interes)

Zato sem sam napisal: „…Kar je zelo staro, tako staro, da je za večino pozabljeno se lahko prodaja kot novo” iz česar je jasno videti, da gre v bistvu za prevaro s katero varaš tiste, ki ne poznajo kaj je bilo v preteklosti že odkrito in jim prodajaš tuje ideje kot svoje (npr. NA).

Npr. princ Sidharta, ki je začetnik budizma je učil svoje učence tehnike, ki  so jih že stoletja pred njim učili drugi. On je samo „do onemoglosti“ razpredel teorijo trpljenja. Tudi ni trdil, da je on izumitelj tehnik. Enako velja za današnje učitelje, npr, Stoyčijev učitelj ravno tako uči eno izmed  tehnik, ki jo je učil že princ Sidharta, in  tudi ne trdi, da je on odkritelj. Večina današnjih učiteljev ne ponuja nič novega razen “embalaže” (kar sem poudaril), vendar pa jih veliko daje vtis kot, da so nekakšni izumitelji, ker s tem računajo, da bodo lažje prodajali “svojo robo”.

Med tvojim in mojim tekstom je bistvena razlika.

Quote:
Zdi se mi, da imamo tukaj nekoga, ki ga precej iritira obravnava te teme. Bamby, verjetno že sam veš, zakaj.

Vsakdo, tako ti kot jaz se tukaj oglaša z nekim vzrokom in namenom. Že s tem, ko se oglašava lahko trdiva, ti za mene in jaz za tebe, da se oglašava zato, ker naju nekaj iritira, pa naj bo to karkoli že in kakorkoli intenzivno že. Tvoj poskus, da bi me ziritirala s tem, da trdiš, da me nekaj iritira se je razpočil kot milni mehurček.  Wink

Dalje, še en primer kako te je moj tekst ziritiral, kaj vem zakaj neki, in me v bistvu niti ne briga:

Quote:
 Jaz bi kvečjemu pričakovala od pisca tega teksta, da ne sugerira drugim, kako naj pišejo in čutijo in da ne razglaša za neumnost vsak tekst, ki ga ni sposoben dojeti. Če mu je kdo stopil na žulj, naj ostane pri svojem žulju.

Prvič:

Ničesar nisem nikomer sugeriral ker sem napisal:

Bamby wrote on 21.03.2007 at 14:48:50:
Če je to že Svet pogovorov v okviru Sveta duhovnosti bi človek od vas pričakoval vsaj to, da boste povedali kako vas je zabolelo, ko ste se udarili s kladivom po prstu in ne stalno navajali, da vam je za bolečino povedal nekdo drug npr. Castaneda ali nekdo, ki je za to "kompetenten" in velik strokovnjak za te zadeve, skratka vsaj trojni doktor iz filozofije, sociologije in psihologije in vsaj amaterski napovedovalec bodočnosti iz kart in kavne usedline.

Da pričakujem, torej ne sugeriram. Pričakujem, da vlak iz Maribora pripelje na 3. peron (ker tako piše v voznem redu, oz. analogno, da se na Svetu duhovnosti govori o lastnih izkušnjah ne pa v večini citira tuje umotvore) , ne pa, da letim k postajonačelniku in ga prosim in mu sugeriram, naj usmeri vlak iz Maribora na npr. 5. peron, kjer bi lažje „raztovoril“ svojo babico.

Še več, tvoja trditev, da naj bi drugim sugeriral kako naj čutijo je pa sploh neumnost, ker če bi prebrala malo bolj natančno bi dojela, da od ljudi na teh straneh pričakujem (ne sugeriram) ravno to, da bi napisali tisto kar čutijo in ne npr. citirali Castanede. Preberi še enkrat in se vprašaj, kdo ni sposoben dojeti čigavega teksta. Končno je tukaj neka rubrika "Knjige & Filmi & Slike & Glasba" kjer naj bi forumaši priporočali drugim kaj naj si preberejo, poslušajo ali pogledajo.
Za knjige grem pa lahko npr. tudi sam gledat na Cobiss in mi ni potrebo brati foruma.

Ok. Če že označuješ moja pričakovanja za sugeriranje (čeprav sta pojma različna) pa naj ti bo, ampak potem sva zopet na istem.

Jaz pričakujem od drugih …, ti pa pričakuješ od mene …, jaz sugeriram drugim, ti pa sugeriraš meni, rezultat: počneš isto kar očitaš meni.

Težko je vreči kamen, ne da bi ga vrgel, KENEDE (da po njuejdževsko zaključim  Grin)
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #51 - 23.03.2007 at 09:00:28

Quote:
 Duhovnost al pa če hoče kdo new age je tudi lahko na nek način beg. Kot da si pokriješ eno oko. Ampak le, da lahko nekoč odpreš obe, ker si jih ne želiš več zatiskati. Je že bil čas, da lahko kaj o tem napišem. Predolgo premlevanja o tem.

Lepo napisano  Smiley.

Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #52 - 23.03.2007 at 09:09:03

en_bk wrote on 22.03.2007 at 14:12:39:

Jst sem Tibetansko knjigo mrtvih zadel enkrat ene 20 let nazaj na eni vaški veselici na tomboli.
In sem jo začel brat ene parkrat in nisem mogu rečt niti, a je lepo napisana, kaj šele a je dobra, ker nisem zastopu ma čist nč. Men se je zdela totalno zblojena in sem se spraševal, kva si je tipo,k jo je pisal, vbrizgal in prevajalec tud.

Za crknit smešno  Grin  Grin. Saj lahko knjigo meni pošlješ, da se je rešiš. A imate še te vaške veselice?

Jaz sem to knjigo brala v slovenskem prevodu - izšla je pred kakšnim dobrim desetletjem. Kako je razumljiva v drugih jezikih, pa ne vem, mogoče si je prevajalec res kaj brizgal  Grin.

Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #53 - 23.03.2007 at 09:23:06

alter_ego wrote on 22.03.2007 at 14:48:41:

Natanč opis prehoda ?

Definitivno  Smiley. Hotela sem napisati, da podrobno opisuje ta prehod, za razliko od nekaterih drugih učenj. Vprašanje resničnosti in možnosti preverjanja je pa nekaj drugega. To pa lahko vprašaš tibetanske lame.
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #54 - 23.03.2007 at 12:03:46

Quote:
en_bk wrote on 22.03.2007 at 14:12:39:

Za crknit smešno  Grin  Grin. Saj lahko knjigo meni pošlješ, da se je rešiš. A imate še te vaške veselice?

Jaz sem to knjigo brala v slovenskem prevodu - izšla je pred kakšnim dobrim desetletjem. Kako je razumljiva v drugih jezikih, pa ne vem, mogoče si je prevajalec res kaj brizgal  Grin.

Me veseli, da ti je smešno, pa četudi za crknit /če je to dobr?/.
Če imamo vaške veselice? Ja, gotov da ja. Zakaj naj bi se pa rešil knjige, mislm, če jo pa prebiram in ja, je tud v slovenskem jeziku, izšla je pa pred, kaj pa vem, tremi desetletji mrbit al pa je mal mlajša.
Smiley
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #55 - 23.03.2007 at 13:47:41

en_bk wrote on 23.03.2007 at 12:03:46:

Če imamo vaške veselice? Ja, gotov da ja. Zakaj naj bi se pa rešil knjige, mislm, če jo pa prebiram in ja, je tud v slovenskem jeziku, izšla je pa pred, kaj pa vem, tremi desetletji mrbit al pa je mal mlajša.
Smiley

Je neponovljivo  Smiley dobro. Nisem vedela, da knjigo še prebiraš, zvenelo je, kot da je ne maraš. Zares pa ne vem, da bi kaj takšnega izšlo pred približno tremi desetletji v slovenščini. Kdo pa je prevajalec?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #56 - 23.03.2007 at 14:20:02

en_bk wrote on 22.03.2007 at 19:23:46:

Smiley

Živjo Titud

Zdej ne vem če te prav razumem. Pod koherentna identiteta nisem imel v mislih kakršnekoli odvisnost, ki preprečuje "normalen" razvoj, ampak tista /zdrava kao/ identiteta, pri kateri so vsi gradniki /procesi, faze, elementi/ optimalno zgrajeni, razviti, speljani, v optimalni soodvisnosti.

Sorry, sem  te napačno razumu kot da obstaja koherentna identiteta, ki se pod takšnim vplivom okoliščinin ali  ali notranjih psiholoških motivacij zaustavi v razvoju s tem, da se zacikla v odvisnosti. Če te prav razumem, je lastnost takšne koherentene identitete prav v tem, da se ji kaj takega  ne more zgodit, saj je v stalnem razojnem pogonu...    

Quote:
A ne, odvisnost /od odnosov, drog, vere.../ je pa že pokazatelj ene /kva nej napišem, da ne bo spet kdo skoču/ anomalije, kaže na en manjko al pa višek v enem od gradnikov, al pa celo na odsotnost le tega. In v takem primeru sesuvat kompletno strukturo je nemogoče /vsaj jst si ne predstavljam kako bi jo lohk, ker človek nima reset tipke/, lahko se pa sam, če zna in zmore, al pa njegov terapevt, če ga ima, osredotoči /seveda po temeljiti psihoanalizi in ne kar napamet in prek prsta, kot mi očita Ixtlan, pa še kdo/ na neoptimalen gradnik ali en drug gradnik, pri katerem bi suficit izničil ali vsaj zelo omejil manjko neoptimalnega gradnika /ne dobo, ker časa se ne da zavrtet nazaj a ne/, ter poskuša popraviti, kar se da, če se da. Na ta način se razvoj človeka preusmeri v eno drugo smer. Ali je zaciklanost končan razvoj ali latenca? Jst mislim, da je le zastoj v razvoju /pa ne morem reči v razvoju človeka, ker celostno gledano se razvoj ne ustavi, niti ne zastane, posamezen del pa ja/, do nekega novega impulza a ne.

Zoastanek enega dela/gradnika ob hkratnem razoju drugih ne povzroči nujno regresijo proti 'nuli', ima pa v sebi destruktivni potencial, ki je lahko usoden za razvoj na drugih področjih. Težko je določit, kdaj se zarad nje začne sesuvat kompletna razvojno naravnana  struktura, zagotovo pa je pretvorba maligne anomalije v benigno tisti mejenik, ko povratek na staro/zdravo koherentno identiteto ni več možen, saj  so prav v njej zasejane kali tega razkroja.    

Quote:
A ni zanimivo. K sem omenil, da /a naj napišem malignost al, kva, odklon mrbit/ v razvoju individualizacije in ločevanja lahko za posledico izolacijo /ne upam napisat bit sam iz strahu pred izgubo integritete, ker se lahko tisto kar je za sam, spregleda spet/, so skočil pokonc, kt bi jih opekel, mislm, na zlivanje se pa ni noben obregnil.  Smiley.

Zlitje je očitno manj boleča maligan/benigna razvojna anomalija, ki nam je bolj domača zaradi tega, ker jo imao nekje v našem praspominu kot zavest o enosti in lahko pomeni infantilno vračanje v varno stanje/zavetje pred diferenciacijo. Izolacija je bolj boleča, ker predpostvlja zavest o  lastni individulanost, na obsojenost nanjo, ki  bi ji želel ubežat, a ji ne zmoremo.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #57 - 23.03.2007 at 15:31:41

alter_ego wrote on 22.03.2007 at 14:48:41:
Natanč opis prehoda ?

provzaprov so te prehode modeli naštudiral skozi hipnozo - regresijo - ne v prejšnja življenja - ampak v vmesni čas ... kolkr sm razumel ...
(pa ne v knjigi mrtvih - je mal preveč old skul - kako so do podatkov pršli tm, pojma nimam ... nism tega niti bral)

Usoda duš
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...

POTOVANJE DUŠ
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=knjige_filmi;action=display;num=1...

Zapis duše
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1056090296/0#11
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

en_bk
5

Reply #58 - 23.03.2007 at 20:05:31

Quote:
en_bk wrote on 23.03.2007 at 12:03:46:

Smiley

Je neponovljivo  Smiley dobro. Nisem vedela, da knjigo še prebiraš, zvenelo je, kot da je ne maraš. Zares pa ne vem, da bi kaj takšnega izšlo pred približno tremi desetletji v slovenščini. Kdo pa je prevajalec?

U sem kiksnu, Plesnamesecu.

Res sem mel filing, da imam knjigo že najmanj sto let, pol sem pa pomislu, hja, čak mal, pred sto leti sem mel komej deset let, pr desetih letih pa še nisem hodu na veselice in tud na prvi je nisem dobil in sem tko na uč zmanjšal njeno starost na trideset let. Pa je še mlajša v resnic. Iz leta 92, prevedel jo je pa Ivo Svetina.

Smiley
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #59 - 23.03.2007 at 20:23:20

titud wrote on 23.03.2007 at 14:20:02:
en_bk wrote on 22.03.2007 at 19:23:46:

Smiley

Živjo Titud

Zdej ne vem če te prav razumem. Pod koherentna identiteta nisem imel v mislih kakršnekoli odvisnost, ki preprečuje "normalen" razvoj, ampak tista /zdrava kao/ identiteta, pri kateri so vsi gradniki /procesi, faze, elementi/ optimalno zgrajeni, razviti, speljani, v optimalni soodvisnosti.

Sorry, sem  te napačno razumu kot da obstaja koherentna identiteta, ki se pod takšnim vplivom okoliščinin ali  ali notranjih psiholoških motivacij zaustavi v razvoju s tem, da se zacikla v odvisnosti. Če te prav razumem, je lastnost takšne koherentene identitete prav v tem, da se ji kaj takega  ne more zgodit, saj je v stalnem razojnem pogonu...    

Quote:
A ne, odvisnost /od odnosov, drog, vere.../ je pa že pokazatelj ene /kva nej napišem, da ne bo spet kdo skoču/ anomalije, kaže na en manjko al pa višek v enem od gradnikov, al pa celo na odsotnost le tega. In v takem primeru sesuvat kompletno strukturo je nemogoče /vsaj jst si ne predstavljam kako bi jo lohk, ker človek nima reset tipke/, lahko se pa sam, če zna in zmore, al pa njegov terapevt, če ga ima, osredotoči /seveda po temeljiti psihoanalizi in ne kar napamet in prek prsta, kot mi očita Ixtlan, pa še kdo/ na neoptimalen gradnik ali en drug gradnik, pri katerem bi suficit izničil ali vsaj zelo omejil manjko neoptimalnega gradnika /ne dobo, ker časa se ne da zavrtet nazaj a ne/, ter poskuša popraviti, kar se da, če se da. Na ta način se razvoj človeka preusmeri v eno drugo smer. Ali je zaciklanost končan razvoj ali latenca? Jst mislim, da je le zastoj v razvoju /pa ne morem reči v razvoju človeka, ker celostno gledano se razvoj ne ustavi, niti ne zastane, posamezen del pa ja/, do nekega novega impulza a ne.

Zoastanek enega dela/gradnika ob hkratnem razoju drugih ne povzroči nujno regresijo proti 'nuli', ima pa v sebi destruktivni potencial, ki je lahko usoden za razvoj na drugih področjih. Težko je določit, kdaj se zarad nje začne sesuvat kompletna razvojno naravnana  struktura, zagotovo pa je pretvorba maligne anomalije v benigno tisti mejenik, ko povratek na staro/zdravo koherentno identiteto ni več možen, saj  so prav v njej zasejane kali tega razkroja.    

Quote:

Zlitje je očitno manj boleča maligan/benigna razvojna anomalija, ki nam je bolj domača zaradi tega, ker jo imao nekje v našem praspominu kot zavest o enosti in lahko pomeni infantilno vračanje v varno stanje/zavetje pred diferenciacijo. Izolacija je bolj boleča, ker predpostvlja zavest o  lastni individulanost, na obsojenost nanjo, ki  bi ji želel ubežat, a ji ne zmoremo.    

Se mi je zdel da bova razumela drug druzga. Komunikacija je zelo pomembna, ti jo pa obvladaš u nulo.

Edino da bi bla zlitje kej manj boleča anomalija kt izolacija, bi si ne upal potrdit, ker, mislm, tu gre za posameznika in posploševanje, kaj pa vem, a je na mestu al ni, jst si ne upam no. Do ene mere je verjetno tko kot praviš, ampak, sej veš, gre za posameznika in tam je lahko slika obrnjena čist na glavo.
Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 7