Quote:In če te moti preveč besed, zakaj potem ponavljaš že napisano?
Ponavljam že napisano????? WTF? (da se izrazim po trendovsko oz. njuejdževsko

)
Čeprav tvoja gostobesednost (zato sem si tudi vzel čas za tebe) daje vtis temeljitosti tvojih tekstov in razmišljanj pa si tukaj pokazala malomarnost in lenobo, ker se ti očitno ni dalo niti malo poglobiti v to kar sem napisal. Raje si se odločila za impulzivno reakcijo in prepirljivost. Nisem ponavljal že napisano (tvoje besede), kot mi očitaš ampak sem samo popravil tvojo malomarnost in nepreciznost, ki si jo napisala in čeprav sem jo opazil je nisem direktno komentiral. Ker pa ravno bezaš, ker te očitno nekaj žuli (verjetno: ne dirajte mi lik i djela NA) bom pa sedaj komentiral.
Napisala si:
Quote:Poplava novih učenj in tehnik (pravzaprav gre velikokrat za stare zadeve, ki so na novo odkrite) se mi zdi v svojem bistvu pozitivna priložnost. …
kar je precej različno od tega kar sem sam napisal:
Bamby wrote on 21.03.2007 at 14:43:04:
New Age? Kar je zelo staro, tako staro, da je za večino pozabljeno se lahko prodaja kot novo, …
Velika razlika zato ni mogoče reči, da sem ponavljal tuje besede.
Tvoja trditev, da je nekaj kar je staro, na novo odkrito je netočno. Vsako stvar lahko samo enkrat „na novo odkriješ“, tudi ne moreš reči, da lahko nekaj kar je že nekdo drug že davno pred teboj odkril „ponovno odkriješ“ Vsako odkritje, inovacija, patent je unikum, se ga ne da ponovoviti, ko je enkrat nekaj odkrito postane znano (in staro, že odkrito) in tega ne more nihče več ponovno odkriti.
Zato pač obstajajo patentni uradi, da vsak predlog inovacije prej preverijo, če morda že ne obstaja in šele potem pribijejo štempelj, da gre za resnično novost, odkritje. (in s tem povezani ekonomski interes)
Zato sem sam napisal:
„…Kar je zelo staro, tako staro, da je za večino pozabljeno se lahko prodaja kot novo” iz česar je jasno videti, da gre v bistvu za prevaro s katero varaš tiste,
ki ne poznajo kaj je bilo v preteklosti že odkrito in jim prodajaš tuje ideje kot svoje (npr. NA).
Npr. princ Sidharta, ki je začetnik budizma je učil svoje učence tehnike, ki so jih že stoletja pred njim učili drugi. On je samo „do onemoglosti“ razpredel teorijo trpljenja. Tudi ni trdil, da je on izumitelj tehnik. Enako velja za današnje učitelje, npr, Stoyčijev učitelj ravno tako uči eno izmed tehnik, ki jo je učil že princ Sidharta, in tudi ne trdi, da je on odkritelj. Večina današnjih učiteljev ne ponuja nič novega razen “embalaže” (kar sem poudaril), vendar pa jih veliko daje vtis kot, da so nekakšni izumitelji, ker s tem računajo, da bodo lažje prodajali “svojo robo”.
Med tvojim in mojim tekstom je bistvena razlika.
Quote:Zdi se mi, da imamo tukaj nekoga, ki ga precej iritira obravnava te teme. Bamby, verjetno že sam veš, zakaj.
Vsakdo, tako ti kot jaz se tukaj oglaša z nekim vzrokom in namenom. Že s tem, ko se oglašava lahko trdiva, ti za mene in jaz za tebe, da se oglašava zato, ker naju nekaj iritira, pa naj bo to karkoli že in kakorkoli intenzivno že. Tvoj poskus, da bi me ziritirala s tem, da trdiš, da me nekaj iritira se je razpočil kot milni mehurček.

Dalje, še en primer kako te je moj tekst ziritiral, kaj vem zakaj neki, in me v bistvu niti ne briga:
Quote: Jaz bi kvečjemu pričakovala od pisca tega teksta, da ne sugerira drugim, kako naj pišejo in čutijo in da ne razglaša za neumnost vsak tekst, ki ga ni sposoben dojeti. Če mu je kdo stopil na žulj, naj ostane pri svojem žulju.
Prvič:
Ničesar nisem nikomer sugeriral ker sem napisal:
Bamby wrote on 21.03.2007 at 14:48:50:Če je to že Svet pogovorov v okviru Sveta duhovnosti bi človek od vas pričakoval vsaj to, da boste povedali kako vas je zabolelo, ko ste se udarili s kladivom po prstu in ne stalno navajali, da vam je za bolečino povedal nekdo drug npr. Castaneda ali nekdo, ki je za to "kompetenten" in velik strokovnjak za te zadeve, skratka vsaj trojni doktor iz filozofije, sociologije in psihologije in vsaj amaterski napovedovalec bodočnosti iz kart in kavne usedline.
…
Da pričakujem, torej ne sugeriram. Pričakujem, da vlak iz Maribora pripelje na 3. peron (ker tako piše v voznem redu, oz. analogno, da se na Svetu duhovnosti govori o lastnih izkušnjah ne pa v večini citira tuje umotvore) , ne pa, da letim k postajonačelniku in ga prosim in mu sugeriram, naj usmeri vlak iz Maribora na npr. 5. peron, kjer bi lažje „raztovoril“ svojo babico.
Še več, tvoja trditev, da naj bi drugim sugeriral kako naj čutijo je pa sploh neumnost, ker če bi prebrala malo bolj natančno bi dojela, da od ljudi na teh straneh pričakujem (ne sugeriram) ravno to,
da bi napisali tisto kar čutijo in ne npr. citirali Castanede. Preberi še enkrat in se vprašaj, kdo ni sposoben dojeti čigavega teksta. Končno je tukaj neka rubrika "Knjige & Filmi & Slike & Glasba" kjer naj bi forumaši priporočali drugim kaj naj si preberejo, poslušajo ali pogledajo.
Za knjige grem pa lahko npr. tudi sam gledat na Cobiss in mi ni potrebo brati foruma.
Ok. Če že označuješ moja pričakovanja za sugeriranje (čeprav sta pojma različna) pa naj ti bo, ampak potem sva zopet na istem.
Jaz pričakujem od drugih …, ti pa pričakuješ od mene …, jaz sugeriram drugim, ti pa sugeriraš meni, rezultat: počneš isto kar očitaš meni.
Težko je vreči kamen, ne da bi ga vrgel, KENEDE (da po njuejdževsko zaključim

)