picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Kolkr sem jaz razumela ljudi, ki so nasprotniki splava (zdravih ali nezdravih zarodkov), so oni proti zato, ker menijo, da zarodek ni samo skupek celic...temu skupku celic že po šestih tednih bije srce...Kar se pa tiče 'defektnih zarodkov' je to za njih tako, kot če bi dali evtanazirati že rojenega defektnega otroka...(ki pa ga najbrž nihče ne bi dal- čeprav bi se najbrž našli tudi takšni) Menim sicer, da rkc pretirava...sem pa istega mnenja za nasprotno stran, ki s 'skupki celic', ki jim bije srce dela kar se jim zahoče. Nobenega spoštovanja, nobenih občutkov krivde več, ničesar...Pač gremo delat splav. So what (nobeni pa ne povejo, da bo po splavu imela hude psihične travme)...Premalo se naredi na preventivi. Moje mnenje je, da bi moral vsak človek videti splav (in videt tiste nožice pa rokice...grozno), potem bi jih bilo najbrž veliko manj... Kar se pa zarodnih celic tiče...Ne vem...ob tem mi vedno pride na misel še vse ostalo, kar človek počne, da mu je lepše in boljše: dela poskuse na živalih, zastruplja planet in svinja vsepovsod, ubija živali po nepotrebnem in še in še...in to samo zato, ker misli, da na svetu obstajajo stvari samo zato, da je njemu dobro ( če mu ni pa je ponavadi samo njegova krivda in od nobenega drugega)...ne glede na posledice... Tako da moje mnenje je, da bi bilo potrebno z več kritične distance pogledat, kaj počnemo...
|