kaj vem
ko vaju berem, vidm da bo težko
se reče; kaj je dobro
a je ego dobro al je slabo
sinjeoka wrote on 23.08.2005 at 20:51:41:Zgodovina in družbeni eksperiment Carske Rusije pa je dokazal, da so Marksove ideje zoper človeško naravo - ki jo žene, let's face it egoizem
ja ... let's face it
tuki nastane problem
nekateri med nami se s tem ne strinjamo
trdimo, da je egoistična narava v človeku tista, ki izvira iz živali
in ni primarna človeku
po osnovi
po osnovi mu je primarno tisto kar ga dela živega - tista iskrica življenja v njem
to je primarna narava človeka
ki je prekrita z egom
žival je bila osnova za človeka
in se kot njegova narava poslavlja s scene
seveda pa se ego ne da
in mi ... seveda ... se fejsamo with it
se reče
je velik tisti ki je materialno prehitevu marksa po levi? al je marks večji od njega, ker je človeštvu dal neke nove vpoglede, katere še danes veliko nas vidi da so pravi, ampak ... pred časom ...
kdo je večji?
kdo je bolj zrastu?
na poti človeka?
kolk je zraslo človeštvo?
in ... vse kar vejo povedat o njemu da ga je pil ...
pa kadil ... verjetn

na zdravje
ja
kaj nam majo drugi za pokazat?
materialneži?
nakupovalne centre?
presežke?
da je groza od groze terorist
terorist ki ga je nardila zda (to ne povejo glih radi)
da segrevane in onesnaževanje Zemlje nima veze
da teroristi
da zarad njih pa mi že ne bomo spremenil svojga načina življenja ...
prosm no
jest ne razumem ... kje so dobil znanje?
da so tm kjer so?
zanimiva informacija
v kapitalizmu postane lastnik vsega dela tisti, ki je lastnik produkcijskih sredstev ne pa tisti, ki dela
očitno resnična
jo je dobr vedet
sklepam da je v socializmu al kako je že blo ... nekak obratno ...
kar bi ... po moji ... uno ... zdravi pameti ... reklo ... to je dobro
da je lastnik - čimvečji (v %) - delavec
to je dobro
(da ne bo treba nekomu drugmu;
vem ... ni dobro, ker bo delavc pol na svoji mašini spal ker ne bo znou prodat tist kar dela ... jak jak jak ... ne se trudt)
Kar se pa lastnine tiče je naravno stanje borba za večji in boljši teritorij (in to ne samo pri ljudeh)
rajt
kje pa še ...
kao pr živalih al pa kej a?
mislm ...
t wrote on 23.08.2005 at 11:23:56:Locke je tako uspešen in čistlan pri kapitalistih, ker je vlado in državo utemeljil na lastnini - osnovni cilj države je zaščita lastnine, (tistih, ki jo imajo) ne pa svobode.
rajt
tuki mam pa končno možnost da preidem od bistva, do threada ...
... mislm ... usaj upam no ...
se reče
locke naštudiru to, oni nardil kapitalizem, sinjeoki oni ql
marx naštudiru da delavc lastnik, oni nardil socializem (komunizem?), t-ju oni ql
njaga njaga njaga
pa do naslova threada
... zdej ... sinjeoka zagovarja da spremenit zakon
t da je tko kt je zdej ql
če sm razumel
zdej
slovenci mamo kle pr tej situaciji - ugotavljanja kaj je dobro - precejšnjo prednost
namreč
smo žvel - pod avstroogrsko, pod kraljom u jugi - tuki treba rečt da bolj kot ne pod krščanarji, pol pod titejem u jugi, ne pod krščanarji, pod komunisti.
zdej k smo se osvobodil smo bli pod sabo
pol so nam 'podtalno' začel tvezt da nas upravlja kontinuiteta, da to čist bed, da štala, da janša bo potrgu ...
da tardeči k so zdej šefi, da oni bed
e ... in zdej smo dočakal šefovstvo, ne bom reku tačrnih, ampak bom reku rajši ... te besede se nikol ne morem spomnt ... k ... konservativci ... ta mi jih dobr opiše ...
neglede na vse odlične zamisli
neglede na vse odlične izpeljave
neglede na vse zajebe ki jim jih je uspel uštimat
hočjo sfurat to kar hočjo sfurat
več kontrole nad mediji
več kontrole nad najuporabljanejšim medijem v sloveniji
rtvslo
spisek sm prečitu
treba rečt
reč zgleda precej nezihr da tko res tud je, da bojo kontrolo, ko jo bodo dobil, izrabl
v slo, kjer je 50% ljudi katolikov, jest mislm da res ne bo sproblem spropagirat česarkoli in ustavt česarkoli, če se bo le še mal več začelo ufuravat krščanarske teme ipd na TV.
sinjeoka wrote on 22.08.2005 at 15:14:17: problem tvojega novinarstva in civilne družbe je še vedno v ohranjanju statusa quo - meni osebno gredo FDV jevski pisuni enako na živce kot nedeljska jutranja maša in mi je vseeno ali se FDV jevski novinarčki stlačijo v Živ žav in se maša raztegne čez ves dan
za čim ti stojiš jest ne vem
se pa lahko prebere
in to kar se bere ...
dejstvo je da noben ni dost planu, ko so namenjal res velik enih unih modelov na tavisokih mestih u gospodarstvu.
zdej pa ko hočejo to speljat, jasno da se je folk mal pobunil. za ferme skrbi keš ... one ne bojo umrle od menjave šefov ...
če pa ljudem začneš pošiljat tak in tak program, ki je po volji zadost veliki, pa še vedno precej dost mejhni večini, jih u bistvu lahko napedenaš na karkoli hočeš.
in to je slabo.
to da so res redki mediji ki te ne ubijajo ampak še kej nardijo za tvoj razvoj je dejstvo.
in tv slo je za enkrat za mene dost ok.
(ni glih medij za katerega bi lahko reku
mediji v lasti močnih in bogatih
in je tatorej dobro)
nimam nč proti da znižajo stroške, racionalizirajo proizvodnjo programa, digital ... in tako
naj spedenajo
ne pa da se direkt na programski svet obesijo
najprej
mislm
a ni zadost očitno
madona
pa sej vem ... zihr je paket in to sranje ...
ampak ... jest se ne strinjam
tko kt je un revež reku, k niso mel nč pametnga za povedat (sta ...) na tvslo1 danes ob osmih
50 let je blo tko ...
več kt 50% slovencov mu je prikimavalo (imho)
jest bom pa tko napisu
če bomo prikimaval krščanarjem, bomo šli v čas pred 50 leti, ne pa pred osamosvojitvijo!
ne zanikam nč kar so zganjal revolucionarji
dejstvo pa je da so mogl prpravt teren za nov svet
in ker so bli še živali ...
zdej več nismo
sinjeoka wrote on 22.08.2005 at 12:52:45: pri vsem udrihanju zoper ZDA pa nisi sposoben videti preprostega dejstva, da je ameriški sisitem demokratičen vis-a-vis svojih državljanov in da je argument nedemokratičnosti zmeraj povezan z Irakom, .... (zunanjo politiko). Slovenija bi lahko ameriški sistem copy-pastala vsaj v segmentu odnosa državljani-država
uspešnost se meri po zadovoljstvu
si rekla
u bistvu se mi ne da
jest ti verjamem da so ameri zadovoljni
vem pa da so vsak dan manj
vem da statistika ne govori njim v prid
vem da nočejo ustavit onesnaževanjam ker bi se jim ego sistem sesul ... vem da hočejo s silo prisilit druge v svoj način življenja, katerega nikoli ne bojo spremenili, kot je povedu bler takrat ob uni priliki ... praznih bomb.
vem da strašijo svoje ljudi, da bi ne zajokal da preveč porabjo za vojsko - preveč energije, pa ne mislm denarne al pa kej ... nafte ...
men to zgleda čista zarota
tko da ...
lahko da je to samo paranoja in tako ...
upam
ker pri taki klimi kot vlada, se bo zgodil tko da bojo ljudje glasoval za svojo politično opcijo.
in ko smo tm, smo pa tm.
karkoli daš ne referendum ... je rezultat jasen, ker maš državo ovc, ker to hočeš, ker to spodbujaš, ker daš političarju to možnost.
on jo seveda izrabi ...
kaj pa naj
če ne pa naslednji mandat ne bo tolk velike plače ...
pa še usi nadzorni in upravni odbori bojo od druge politične opcije, katere ti pripadnik nisi ... treba neki narest za to ...
se reče
za mene to ne more it skoz
ne zdrži
in se ne strinjam s tem, da je treba reči spreminjat samo zato da slučajno ne bo status quo predolgo traju.
jest pravm tko (u mojmu fohu): pusti lava dok spava.