Gru Gru wrote on 04.05.2005 at 10:47:32:
Tukaj se mi je po dolgo-mučnem prebiranju porodilo nekaj vprašanj:
1. Je sploh pomembno kdo ima prav in kdo ne?
2. Je pomebno natepavanje zgodovinskih dejstev ne-dejstev kdo je in ni grešil, kajti dejstvo je, da noben zgodovinar ni popoln, ne ve vsega in se lahko tudi moti, se iz dneva v dan postavljajo in rušijo hipoteze?
3. Kaj jest osebno naredim za boljši jutri do sočloveka, živali, rastlin nasploh celotnega okolja?
4. Ali lahko govorimo le na podlagi lastnih dejanj in izkušenj, občutenj?
5. Ali lahko kljub različni verski prepričanosti vidimo skupno delovanje za lepši jutri?
Dejstva so znana že leta, stoletja. O njih pravi in resnični ljudje tudi znotraj posameznih inštitucij tega ne zanikajo.
Lahko jih natrosimo 1x, 10x, 100x na tale forum, pa efekta razen prepira ne bo.
Po mojem mnenju je škoda zgubljat besed, za zadeve, ki so tukaj obljavljene že prevečkrat, sam pobrskat je potrebno. Sem 100% prepričan, da je bila tovrstna problematika že na tak in drugačen način obravnavana.
Zanimivo pa je predvsem to, da se na čisto aktualne probleme, ki se tičejo direktno nas osebno precej ljudi požvižga, še prebere se jih skorajda ne!
In spoznavanje resnice, delovanje po njej, se začne pri osebnem razčiščevanju in spoznavanju samega sebe.
Za en hiter primer, si lahko vzamete predsednika največjega sindikata v državi. Hecno se mi zdi, da se ob njega nihče ne vtakne!!!
Plače ima, upam da se ne bom preveč zmotu nekje okrog pol milijona neto. Če je človek, ki se postavlja na mesto, ki se bori za enakost in pravice delavcev, res tako bogato plačan, se spet lahko vprašate, kok delavcev v eni fabriki mora delat cel mesec (delat po celih 8 ur), da se on potem s svojo mogočno administrativno ekipo (tajnice, in cela četa dobro plačanih zaupnikov) bori za pravice, katere se prav veliko od osamosvojitve niso spremenile. Kok keša je en tak stric v tem času pospravu v žep (da ne omenjamo, malic, prevoznih stroškov, sejnin, službenih avtov, lepih pisarnic, še cel kup dodatnih stroškov na račun poslovnih prostorov, medijskega materiala) na račun zgaranih delavcev je čist zanemarljivo.
zdej, Gru Gru, več ali manj se z vsem strinjam, ...
razen: navajanje zgodovinskih dejstev se meni zdi pomembno
kdo ima prav in kdo ne -- to mi je vseen
niti se mi ne zdi, da bi se v tej debati kaj prepirali
kakor te razumem, bi ti izpostavil AKTUALNE probleme
sou ? ???
sindikalisti naj bojo dobro plačani, zakaj ne? bistvo njih je, da so nepodkupljivi
drugače pa glede te debate ... če človek neko zanimivo knjigo prebere in potem se še toliko potrudi, da objavi na forum, se meni zdi skrajno pozitivno

določena zgodovinska dejstva, stališča, pogledi - vedno dobrodošlo