titud wrote on 29.03.2005 at 21:16:52:Ti lahko ta 'ni treba' določiš samo zase, drugemu ga nemoreš določlit. Ne moreš vedet, kaj je tisto, kaj ga iritira, da bo šel s tabo v konflikt in ni dost, da se samo ti ven potegneš, ker ti tega ni treba. V tem smislu se je
dobr, lahko določim zase, ravno za to se gre: za konflikt sta potrebna dva <- a ni to že zelo zguljen stavek?
zakaj ni dost, da se ven potegnem, če se hočem?
titud wrote on 29.03.2005 at 21:16:52:zato treba prizadevat za konsenz, da je konflikt nekonstrustikteven, ker če se samo ti iz konflikta ven potegneš, ker ga ko ne rabiš, se potegneš ne samo iz konflikta, ampak hkrat iz razmerja, ki pa ga rabiš, če ne ne bi vzpostavu komunikacije, ki se je magari proti tvoji volji razrasla v konflikt.
aja, se mi je kar zdelo, da gledaš globoko iz perspektive "ko si znotraj razmerja" in situacije "ki jo je potrebno reševat", da se razmerje ohrani
he he ... i hate to repeat myself, but: zato sem pa podčrtal "kadar se ni treba"

časovno mi ne znese imet toliko razmerij, kolikor lahko poznam ljudi, s katerimi imam lahko konflikte
mislim, da je vedno potrebno dodat debati predvsem spoštovanje do stališča drugega, pa do konflikta niti ne pride, pač pa pride prej do medsebojnega razumevanja, morda celo empatije...česar posledica je lahko konsenz, ki ni dosežen na podlagi power-playa