Lilith wrote on 23.03.2005 at 11:51:52:Jin pa jang, kaj? Hehe.
No, zloraba droge je zame čisto ZLO. Uporaba droge v medicinske namene pa je nekaj drugega.
Zato naj bo droga pod kontrolo- če imate čiste namene in je ne nameravate zlorabljati, vam jo bo že medicina dozirala, ki ima ziher iz tega področja največ raziskav narejenih.
Če imate pa nečedne namene - torej zlo-rabiti drogo, je pa čisto prav, da se vam to čimbolj onemogoči.
Pa je zadeva rešena, mar ne?

Folk je včasih tolk neumen, da kar kliče po tem, da se ga kontrolira, sicer bi se v svoji neumnosti fejst poškodoval (beri: zlorabljal bi drogo).
Nek folk je pa včasih še bolj neumen pa bi rad s svojimi prepričanji omejeval druge. Kot, da se ne bi zavedeli, da vsako omejevanje služi predvsem fašizmu. Omejevanje svobode drugega je fašizem najslabše vrste. Gre za preprosto tekmo kdo bo koga. Ta tekma je obsojena na propad. Tako kot tudi vsaka zloraba moči za nadmodrivanje nekoga. Nadzorovanje in omejevanje svobode česarkoli vedno kliče po uporu!
Zloraba namreč pomeni, da nekaj uporabljaš za slabe namene - zato, da nekomu škoduješ. In takšno paternalistično pametovanje, kako si nekdo škoduje je ena sama velika laž. Ljudje si tudi preveč solijo juho, kar je škodljivo - ali jim bomo zato prepovedali uporabo soli? Takšno razmišljanje je klasičen fašizem nasilje nad svobodo. Takšno debiliranje pomeni samo čisto navadno podcenjevanje ljudi - češ ljudje so neumni in ne bodo znali pravilno dozirati soli za v juho - to bo zloraba soli, zato je najbolje, da dovolimo sol samo še za medicinske potrebe in seveda za uporabo v družbenih menzah, ter v proizvodih iz merkatorja, kjer se to lahko nadzoruje. Da ne bi kdo zlorabljal. In seveda, nekateri kadijo - preprovedati. Nekateri preveč pijejo - prepovedat. Nekateri jedo preveč sladkorja - ukinimo sladkor.
Pa ne samo to, nekateri se ukvarjajo s športi, kjer je velika možnost poškodbe - treba prepovedati. Nekateri zaradi hobijev zanemarjajo svojo družino, svoje delo - prepovedat hobije. Nekateri preveč premišljujejo - to je zloraba mišljenja - prepovejmo. Nekateri imajo predolge lase, zloraba las; drugi imajo napačne barve las - prebarvat.
Mogoče sem malo zapretiraval toda to je ta podcenjujoči prohibicionalistični paternalistični pristop: -
Najprej se bomo odločili, da samo mi (demokratično strokovna večina) vemo vse (če pa ne vemo, nas je več in smo močnejši) in nato bomo postavili (demokratično) zakone za vse tiste, ki se z nami ne strinjajo. In seveda mi bomo povedali, kaj je prav in kaj ne - vsi ostali, ki mislijo drugače so itaq preveč neumni in jim je treba pomagati.
Počasi bo pač potrebno priznati, da nismo vsi samo (demokratično) govedo, ki rabi pastirje, da jih popeljejo na zelene pašnike. Nekateri smo že nasvojih pašnikih in prav nič nas ne mika, da bi skupaj z ostalo čredo drveli v propad za tisto ovco, ki ima najglasnejši zvonec.
Če bomo pristali na dnu pač bomo, vendar zaradi sebe in svojih odločitev, ne pa zaradi najglasnejše ovce, kar se mene tiče pravzemam ta tveganje in odgovornost zase (mi nikoli ni bil cilj v povprečju - tveganje je na vrhu gore največje, vendar jaz hočem biti gor kljub temu).
Naj že crkne ta demokracija, da bomo spet lahko živeli kot ljudje!
uživaje!