sinjeoka wrote on 21.01.2005 at 12:25:29: plačevanje delavcev po kolektivnih pogodbah. Zdi se, da pri takih pogodbah vsi dobijo, delavci visoke plače, delodajalci pa mir pred stavkami. No, resnica je malce drugačna. Zaradi individualnih razlik v produktivnosti delavcev bi dobri delavci z individualnimi pogodbami dobili več, slabi pa manj.
Dobri delavci so torej žrtve (!) kolektivnih pogodb in slabih delavcev, slabi, nemotivirani in neustvarjalni delavci pa so de facto izkoriščevalci svojih sindikalnih kolegov.
drugače pa gape ... za razliko od nekaterih jaz v svojem delu čist uživam in mi prav paše delat več kot predpisanih 8 ur ...
rajt ... odnaši torej tetkam od rite ... in uživi v tem ...
jest mislm da vsak nadrejeni vidi kdo zares dela in brez koga se proizvodnja celo ustavi. po mojih izkušnjah majo ti delavci vsaj več točk iz katerih se računa pribitek k plači, če že nobenga druzga privilegija ne.
se reče ... nima panike, nč bat ... ne rečem da ne obstaja nadrejeni ki tega nima poštiman v svoji fermi, zihr pa ni res da zakonodaja tega ne bi omogočala.
mrki mičo zgleda res ne ve glih najbolj, al je pa tole blo napisano v kakšnem drugem kontextu in on ne bi bil vesel če bi vidu ta text postavljen v kontext kjer ga lahko gledaš trenutno
čeprov ne vem kolk glih štekate ta kontext
nekateri
Lilith wrote on 21.01.2005 at 12:26:43:Gape, lej, tak ti bom rekla.
Če bi bila socialna višja, bi jaz mirno pustila službo, pa se pustila vzdrževat od države. Pa hitr ne bi bilo več koga, na čigar žuljih bi se lahk prejemniki pomoči redili, ker bi vsi bili naenkrat kandidati za pomoč. Kapiraš?
kapiram jest tvoj pogled - upam da ne zameriš - ego pogled.
če bi vsi mi rekl kapiram in se zabubl pod kovtr, bi to tko ostal, tko pa mi ne jebemo.
koutr sameva.
štekaš?
nikjer ni govora o socialni (vsaj v utdju ne).
edin o nje postopnem odpravljanju, zaradi nje neuporabe.
(tuki morm naglas poudart da je ta ideja (utd) ideja ki ni PROTI sociali & stuff ampak je ZA izenačevanje razlik (bassically))
bom reku tko, če bi blo možno, ljudem, ki so popušil od leta 90 pa do danes, na celi črti, omogočit dostojnejše življenje, kjer jim ne bo treba prosjačit, pa dokazovat da so reveži, kjer jim ne bo treba izpolnjevat miljon obrazcev da dobijo en jeben dnar da preživijo, pa ni problem v izpolnjevanju ampak v neskončnih možnostih napak prosilcev - to so sicer spet ego bolezni, tokrat pač druga skrajnost, sm za to da se možnost zelo intenzivno razišče.
sej ne da me kdo vpraša, sm pa vesel k lahko na todo spiskih prečrtam reči ki so že upedenane, jih več ni treba men spedenat (namely, pro vojska, prostitucija).
štekaš?
se pravi, da ti pomagam mal.
sociala ne bo višja.
ne boš rabla pustit službe, če boš hotla boš še zmeri lahko delala, predvsem, če boš hotla met več kot drugi.
če pa ne boš tolk zahtevna in boš živela bolj asketsko življenje v kakšni skupnosti, ti pomoje ne bo hudga niti mal s tistimi 20 tisoč.
kot sm reku ... treba stopt na POT.
brez POTi v majndu ne bo šla tale kalkulacija skoz.
in zdej ... ko bo prišlo do tega, da ne bo nikogar več, ki bi hotu delat - met več kot drugi, to za mojo logiko pomeni da je ego mrtu in da smo na nivoju 4
kapiraš ti mene?
slučajno?
t wrote on 21.01.2005 at 12:36:53: tisti, ki nima nič ne more ničesar ceniti?!
Ali potem tisti, ki ima vse tudi ceni vse?
Klasičen primer razmišljanja polne riti ali sita vrana lačni ne verjame.
ja hudo dobr si to napisu ...
xe xe xe titud
titud wrote on 21.01.2005 at 12:41:25:Zdej smo pa spet pr tem, da bi utp sicer ziher prispeval zvišanju zavesti folka, ampak ga brez zvišanja zvesti folka ni mogoče izvest...
se reče ... začnimo uvajat utd (dvigat ljudem zavest na tem področju - ZAKAJ UTD JA), da se bo splošna zavest dvignla, da ga bomo lahko uvedl, da se bo zavest res LAHKO dvignla.
t wrote on 21.01.2005 at 13:09:56:Baje, da sedaj kandidira za dekana Kranjske sormone... Ko je postal predsednik "sveta modrecev"
k sm pa to slišu pa nism mogu verjet, ni glih svet modrecev, ja pa nekih super strokovnajkov svet in da se je predsednik njega odloču za kandidaturo na neki univerzi al neki, sej lahko da je full pomembno mesto, ampak poln je bil idej kwa use bojo pa u državi popedenal, zdej k je janša gor ...
sinjeoka zakaj tolk čez študentske servise skoz pljuvaš?
zakaj se skoz osredotočaš kaj nekateri goljufajo preko njih in zakaj skoz vztrajno mižiš pred tistimi ki popolnoma v skladu z zakonodajo uporabljajo ta način dela?
jest verjamem da maš neke številke ki govorijo o ogromnem procentu bdpja, ki se pretoči prek njih, ker to, da ljudje u bistvu zlorabljajo napotnice, za to pač ne morejo obstajat številke. lahko pa obstajao v tvojem okolju. pa ni rečen da so vsa okolja taka.
mislm
* minimalna plača pri nas ni tista v kolketivni pogodbi, ampak tista, ki jo plačuje ŠS*
kaj naj to recimo pomeni?
k se že glih tolk mente o tem kaj je t mislu s tem kar je napisu ...
kaj pomeni zgornji stavek?
konkretno?
... vidm da bom mogu še unga pogledat ... od študentov ...
... vidm tud številke k jih maš ... pr študentih spisane ...
neglede na to, me zanima aspekt po katerem gor sprašujem ...