gape wrote on 22.01.2005 at 15:11:33:kaj čm ti rečt sinja?
najboljš da nč ...
jep ...
lahko narediš recimo tole:
če hočeš izračunat koliko kora plačat delodajalec, če hoče študentu izplačat 150 000 SIT in koliko delavcu, ki je zaposlena za polni delovni čas direkt na račun...
ti lahko za študenta kar jaz pomagam ...
150 000 sit neto + 10% stroškov ŠS (15 000) + 20% DDV na koncesnino (3 000 SIT) = SKUPAJ 168 000 SIT
zdaj pa lahko ti narediš izračun za delavca
potem pa še naredi izračun za koliko naj se zniža prispevna stopnja za delodajalca če se delo študenta in delavca obremeni enako (torej da država dobi enako); ugotovil boš da tudi delodajalec ne plača prav več
tisto o vaši firmi glede vaših računalničarjev pa lahko narediš naslednji eksperiment:
Prinesi jim pogodbo za polni delovni čas, seveda z enako neto plačo, kot jo prejema do sedaj in formulirano tako, da je odpovedni rok za firmo 3 mesece (tako kot to zahteva zakon) in brez odpovednega roka za delavca (kar trenutni zakon dopušča) ... torej jim boš v okviru zakonodaje omogočil full vso socialno zaščito in vso svobodo.
... potem pa mi povej kdo je podpis zavrnil
res - a izobraževanje je pravica
dej mi potemtakem razloži v čemu je potem smisel sprejemnih izpitov, če ne ravno selekcije ?
se tudi strinjam, da študenti nimajo kaj delat, ampak da je njihovo delo zgolj študij - zato naj socialno ogroženi dobijo več kot le tisti mizerni drobiž s katerim si ne bodo mogli pomagat