Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14
(Read 61744 times)
Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Re: Ultimat?
Reply #90 - 28.12.2004 at 11:26:07

ljudje vse preveč časa in energije zgubljamo s tem, ko želimo nekoga spreminjati. namesto, da bi spreminjali sebe in postajali boljši, trošimo energijo za druge. človek je v biti, to kar je in ne to, ker bi si mi srčno radi želeli. če je nekdo zasvojen ali odvisen, pa naj bo. to je njegov osebni problem. tako vsaj jaz mislim. da se nekdo zadeva ali kadi travo, pove samo dejstvo, zakaj to počne. pač beži iz resničnega sveta v neko omamo, ki mu nudi to, kar v resničnem svetu ne doživlja. od druge osebe pa je odvisno, ali bo še ostala v takem odnosu s človekom, ali ne bo. kaj imajo tukaj zraven starši ne vem. po mojem jih čisto nič ne briga, če je oseba polnoletna.
samo to sem ti imela namen napisat. kaj boš pa ti storila, je pa seveda čisto tvoja odločitev.
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #91 - 28.12.2004 at 12:18:16

Angel wrote on 28.12.2004 at 11:26:07:
ljudje vse preveč časa in energije zgubljamo s tem, ko želimo nekoga spreminjati. namesto, da bi spreminjali sebe in postajali boljši, trošimo energijo za druge. človek je v biti, to kar je in ne to, ker bi si mi srčno radi želeli. če je nekdo zasvojen ali odvisen, pa naj bo. to je njegov osebni problem. tako vsaj jaz mislim. da se nekdo zadeva ali kadi travo, pove samo dejstvo, zakaj to počne. pač beži iz resničnega sveta v neko omamo, ki mu nudi to, kar v resničnem svetu ne doživlja. od druge osebe pa je odvisno, ali bo še ostala v takem odnosu s človekom, ali ne bo. kaj imajo tukaj zraven starši ne vem. po mojem jih čisto nič ne briga, če je oseba polnoletna.
samo to sem ti imela namen napisat. kaj boš pa ti storila, je pa seveda čisto tvoja odločitev.
lp
Angel

Vse lepo in prav, vendar to ni tako ločeno. Spreminjamo se in obstajamo skozi druge ljudi in drugi skozi nas. Se bo našel kdo, ko bo rekel, da so drugi iluzija, ampak potem mi naj pove, kako to, da so pa občutki tako resnični. Če resnično misliš, da je tako zlahka pretrgati zvezo s starši in da se to s polnoletnostjo v letih naredi, ne vem no... Niti se ne pretrga, ko oddideš, ali kdo drug, niti ko kdo umre. Samo tolk. Navsezadnje si zarad njih tukaj.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #92 - 28.12.2004 at 14:03:08

Bom še svoje mnenje povedala o bistvu situacije, ker vidim, da Loops različna mnenja o "incidentu" dokaj dobro prenaša.

Torej, zame tvoje vedenje predvsem ni bilo taktno. Verjamem, da je zletelo iz tebe čisto spontano, morda celo malce impulzivno, a dejstvo je, da v svojih načrtih s partnerjem njega pri tem nisi upoštevala (da on tebe že predhodno ni upošteval, je druga zgodba, ki daje razumeti, zakaj se je zgodilo, kar se je).

Nekateri ste pisali o skrivnostih, ki morajo na dan. Ja, se strinjam, a pod določenimi pogoji. Da oseba sama prepozna, da je napočil trenutek za nalivanje čistega vina. Pa da se sama odloči, komu bo o tem spregovorila (izjema so kot zmeraj zlorabe, nevarnost homicida ali suicida).

Pa mogoče še tole:
Lilith wrote on 31.01.2004 at 16:59:27:
Iz poglavja Vojne brazgotine: Članstvo v klanu zabrazgotinjenih

V arhetipu skrivnosti je nekak urok. Kot črna mreža zastira del ženske psihe in jo prepričuje, da nikoli ne sme razkriti skrivnosti, še več, verjeti mora, da jo bodo v nasprotnem primeru vsi spodobni ljudje večno zmerjali in sramotili. Grožnja se pridruži skriti sramoti, tako da ženska nosi dvoje bremen namesto enega.
Ta preteči urok zabava le ljudi, ki prebivajo v majhnem, črnem kotičku v svojem srcu. Med toplimi ljudmi, ki ljubijo življenje, velja povsem nasprotno. Pomagali bodo izvleči skrivnost, saj vedo, da povzroča rano, ki se ne bo zacelila, dokler skrivnost ne bo izpričana v besedah.
...
Ko je skrivnost naposled razkrita, duša ne potrebuje le besed "Hmmm, res, kako grozno," ali "Hm, življenje je kruto." Ne podcenjujmo je. Prava milost je, če nas posluša človek, ki zna poslušati s srcem in zmore trzniti, zadrgetati in začutiti žarek bolečine, ki mu prebode srce, ne da bi se zrušil. Del zdravljenja skrivnosti je, da izpoved gane. Šele nato lahko okrevamo od sramote, saj sprejemamo pomoč in nego, ki ju ob izvirni poškodbi ni bilo.

Take stvari rada večkrat preberem, menim tudi, da jih mirno lahko prenesemo tudi na moški spol.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #93 - 28.12.2004 at 14:28:21

Lilith wrote on 28.12.2004 at 14:03:08:
Bom še svoje mnenje povedala o bistvu situacije, ker vidim, da Loops različna mnenja o "incidentu" dokaj dobro prenaša.

Ne vem, kaj bi naj spet to pomenilo? Dokaj dobro prenašam?
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #94 - 28.12.2004 at 20:16:54

Quote:
Ne vem, kaj bi naj spet to pomenilo? Dokaj dobro prenašam?

Spet?
Omg.
Samo to, da prenašaš tako negativno kritiko tvojega ravnanja kot odobravanje le-tega.
That's it.
Še kaj?

Jaz osebno pač ne bi šla pisati o svojem neodobravanju tvojega ravnanja, če bi te predhodne kritike užalostile, prizadele ali kaj vem kaj.
Temu se reče takt.
Taktni smo, kadar pazimo, da drugega ne bi prizadeli.
Back to top

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #95 - 28.12.2004 at 20:24:55

Mae wrote on 27.12.2004 at 19:28:31:
Aja, še nekaj. Prihajam do spoznanja, da je dobro biti 'zapleten' v 'nemogoča' razmerja, ker fuuuullll delaš na nekih vzorcih, če je vse gladko, in je duša t.i. sorodna/dvojčica, je mal suhoparno ...  Smiley

Ker niso vsi razumel, men pa njihov humor ne sede, bom popravla, ker se mogoče nisem najbolje izrazila. Predpostavka modela je, da življenje ni neposredno ogroženo. Predpostavka modela je, da imaš tipčka ful rad, valda, sej sicer pa res ne vem zakaj bi bil z njim. Teza modela je, da več in hitreje narediš na sebi, ko se učiš sprejemati drugačno kot pa, če sprejemaš nedrugačno in si ob tem ful vesel in zaljubljen in srečen in blažen. Omejitev modela je, da jaz itak ne vem kako je biti z dušo dvojčico, predpostavljam pač da ni bolečine in dvomov in solza in lekcij, etc.

Vzvod je lahko čisto mentalni, deluje ravnotako. Zavestno mentalno si rečeš, zdej bom pa naredu to pa to (kar sicer verjetn ne bi) in ... ugotoviš, da si presenečen, kako je fajn, da si to naredu, in da ta oseba sploh ni taka pa taka (kot si ti mislil, da vsi mislijo in da moraš tako misliti tudi ti, ker sicer boš ti tisti, ki si drugačen in boš kot tak nesprejet in neljubljen in 'alien'). Učiti se sprejet, tako, da ti podreš SVOJ predsodek, oviro, besedo ne. Delat na svojih mejah. Zna bit 'fun'.

Lp  Smiley

p.s.: Loops, če boš kej bližje rešitvi uganke, you could as well share your views, just for the taste of it ...  Wink Grin
(šala, ampak sej veš kaj najdeš v vsaki šali) Namreč jst sem se res ful mučila s tem, ali oditi ali ostati. Tako sem bila namreč pogojevana, pa mal sem še vedno, brez skrbi, je vedno dost dela ... je že prav tako ...  Smiley Želim ti, da se skomunicirata & you'll see what happens next.  Wink Relax.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #96 - 29.12.2004 at 08:13:03

Lilith wrote on 28.12.2004 at 20:16:54:
Spet?
Omg.
Samo to, da prenašaš tako negativno kritiko tvojega ravnanja kot odobravanje le-tega.
That's it.
Še kaj?

Jaz osebno pač ne bi šla pisati o svojem neodobravanju tvojega ravnanja, če bi te predhodne kritike užalostile, prizadele ali kaj vem kaj.
Temu se reče takt.
Taktni smo, kadar pazimo, da drugega ne bi prizadeli.

Ja, res, omg.

Kako za božjo voljo, pa ti veš, iz mojih par stavkov tukaj, kako me je kaj prizadelo, užalostilo? Verjemi, da ne veš, če tako pišeš. Tistega, kar je v meni globoko, se nisem niti podvizala pisat tukaj, povedala sem le fakte, kakor sem jih videla. Mnenja oz. kritike in vzpodbude pa si vzela k sebi.

Morda imaš res takt, vendar samo za glasbo, ki jo ti slišiš. Če paziš, da koga ne bi prizadela, in celo misliš, da ga nisi, še ne pomeni, da ga nisi.

Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #97 - 29.12.2004 at 10:05:43

Loops, moja izkušnja s tabo je takšna, da znaš fejst udariti, ko ti kaj ni pogodu.
Zdaj mi praviš, da tudi ne udariš.
No, glavno da znaš udarjati po meni. Nice. Ti kar treniraj. Pa ne pozabi na povratni ogenj.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #98 - 29.12.2004 at 10:25:05

Quote:
Mnenja oz. kritike in vzpodbude pa si vzela k sebi.

Morda imaš res takt, vendar samo za glasbo, ki jo ti slišiš. Če paziš, da koga ne bi prizadela, in celo misliš, da ga nisi, še ne pomeni, da ga nisi.

Obstajajo ljudi, ki - ko začutijo, da je nekdo prizadet- planejo po njem.  In obstajajo ljudje, ki se taktno umaknejo, ko začutijo, da je nekdo prizadet.

Da bi prizadetost lahko začutili, mora oseba dati od sebe nek odziv. Sicer lahko o tem samo špekuliramo.  In na podlagi tega uporabimo izraze kot napr. " izgleda" in "dokaj dobro prenašati".
Komunikacija je dvosmerna cesta. Če želimo uvidevnost od drugih, moramo za to neposredno ali posredno prositi.
Včasih je dovolj že posredna prošnja v smislu kakršnegakoli odziva, ki bi pokazal na prizadetost.  
In šele takrat lahko govorimo o taktu.

Do takrat pa so to "da imam jaz takt samo za glasbo", zgolj tvoje špekulacije.
Back to top

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #99 - 30.12.2004 at 01:00:21

Mae wrote on 27.12.2004 at 19:25:31:
Loops, namenjen ti je nekdo, ki ga boš lahko brezpogojno sprejemala, očitno tegale 'tvojga' sprejemaš pogojno.

To je tut men sicer uganka, ali se moramo v bistvu naučiti 'tega' sprejemati brezpogojno, ali pač moramo 'ga' zapustiti, ker očitno neki ni ...

Po moje nikogar ne moremo sprejemati brezpogojno...Ker imamo mi svoje meje...Ne moreš kr pustit,da nekdo dela nekej kar teb ni...Hvala bogu,da ga ona ne sprejema brezpogojno,ker potem bi bila lutka v njegovih rokah...in drugi v naših...Sicer je res,da imamo včasih probleme z nečim,kar sploh ni problem drugega,ampak naš(tukej včasih -vsaj jaz-pridem do dileme)-tukej mislim  predvsem,da pretiravamo in napihnemo zadevo...je pa zajebano,če se s partnerjem ne moreš pogovorit-sta vsak na svojem bregu...potem ti pa ostane samo al to njegovo početje/lastnost sprejet al pa it...
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #100 - 30.12.2004 at 08:39:16

Lilith wrote on 29.12.2004 at 10:25:05:
Obstajajo ljudi, ki - ko začutijo, da je nekdo prizadet- planejo po njem.  In obstajajo ljudje, ki se taktno umaknejo, ko začutijo, da je nekdo prizadet.

Res je.

Se mi pa zdi, da bi to kar ti imenuješ takt, lahko poimenovali tudi nesposobnost soočanja z lastno bolečino, strah in iz njega manipulacija. Hočem rečt, da takta ne vidim zgolj kot neko pozitivno lastnost.

Pri tistih, ki planejo, pomeni, da se jih je bolečina drugega tako močno dotaknila, ampak je še ne znajo shendlat, če želijo drugega spreminjat.

Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #101 - 30.12.2004 at 08:48:29

Lilith wrote on 29.12.2004 at 10:05:43:
No, glavno da znaš udarjati po meni. Nice. Ti kar treniraj. Pa ne pozabi na povratni ogenj.

Upam, da boš kdaj spoznala, da mi delaš krivico s tovrstnimi trditvami.  
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #102 - 30.12.2004 at 09:48:10

Jest bi mal dopolnu  tisto rosino tezo, da je s sorodno dušo dolgčas in da le nasprotja omogočajo soočanje z lastnimi mejami  preseganje lastnih vzorcev.

Dve sprodni duši lahko sicer živita skupaj, ampak sta kljub temu vsaka v svojem  svetu. Kljub temu,  da se oba svetova več ali manj komplementarno pokrivata, to ni njun skupni svet, v katerem bi presegala svoje lastne vzorce. Skupni svet se vedno začne tam, kjer se ta komplementarnost neha. Tko sta  si dostkkrat dva, ki sta si totalno nekomplematrna v svojih svetovih, prisiljena ustvrit več več skupnega sveta kot dva, katerih svetovi sedejo skupaj skoraj brez ostanka. Tak skupni svet je točno tisti presežek meja/vorcev  vsakega posameznika,  ki ga sam ne bi zmogu ustvarit.  Res pa je, da za preseganje lastnih meja/vorcev potrebuješ hkart tud občutek varnosti, ki ti ga dostkrat  lahko nudi  le sorodna duša s svojo predvidljivostjo. Tko da je ljubezenska skupnost s sorodno dušo en paradoks, saj je poleg  potenciala za osebni razvoj   hkrati tudi  potuha. Tko kot je  paradoks tud ljubezenska  skupnost s človekom, ki je kot da prihaja iz drugega sveta, saj ob velikem potencialu nudi le majhno varnost/garancijo. Finta ljubezni pa je itak v  tem, da spravlja ljudi skupaj brez vsakega pravila, ker po moje je njena funkcija samo v ustvarjanju osebnega presežka, ki ga sam enostavno ne zmoreš.  

Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #103 - 30.12.2004 at 10:36:18

Kaj imaš v mislih pod osebni presežek, titud?
Back to top

IP Logged

Mateja B.
4
p

Reply #104 - 30.12.2004 at 11:54:46

Jest razumem tko, da presežeš lastne meje, svojo osebnost, mogoče prelomiš kakšno svoje načelo (kar sploh ni slabo). In ob vsem tem postaneš na nek način nov, dopolnjen, izboljšan. Bolj ti, pravzaprav. Wink
Tko vsaj se je pri ljubezni med dvema, ki sta prišla skupaj z zelo različnimi svetovi, pokazalo meni.
Love, actually, is all arround. (Če še kdo ni gledal tega filma, naj ga čimprej pogleda. Kjut & fani.)  Grin

Titud, ti si prava zakladnica teoretičnega in praktičnega znanja. In pol znaš to še super napisat. D best. Tnx. Smiley
Back to top

I love to live and I live to love.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14