Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 
(Read 11227 times)
japka
5
*****
Offline


Posts: 1457

Gender: male
Reinkarnacijske povezave
23.10.2004 at 13:10:29
 
Reinkarnacijske povezave

- Zakaj se družinski člani znova in znova srečujejo v isti družini?
To jim narekuje načelo družinske prioritete. Duhovna in biološka evolucija sta sočasna procesa. Mnogi ljudje tega nikoli ne spoznajo. Pri svojem razvoju se zato vedno vračajo na točko, ki je niso predelali. To je posledica čustvene navezanosti ali naklonjenosti. Navadni ljudje v svojih življenjih ne razširijo svoje naklonjenosti ali sovraštva čez majhen krog družine in prijateljev. Ta globoka čustvena vpletenost je tisto, kar naredi »družinsko prioriteto« tako trdno. Družinski člani se zato spet in spet reinkarnirajo v isto družino.

Da bi drugim in sebi omogočili duhovni samorazvoj, je potrebno videti širšo sliko.Ta naravni pojav se lahko popravi le, ko so ljudje živi. To je čas, ko imamo možnost popraviti in razrešiti vse slabe povezave ter doseči višji razvoj na duhovnem nivoju.

Posameznika vrača v isto družino tudi krvna povezava. Vendar pa višjim duhovom ni potrebno slediti naravnega zakona nižje sfere. Tako lahko postanejo svobodni in se neprestano prenavljajo in rojevajo. Tako najdejo nesmrtnost v vsakem trenutku. To je realnost razvoja in je dejansko supernaravno.

- Kako duša dobi telo?
Starši ne dajo rojstva dušam, temveč le omogočijo fizično obliko. Veliko delo dajanja telesa dušam za svetovljanski razvoj, je primarno delovanje lunarnih in sončevih energij faz dnevnega cikla. Na svoji poti neprestane evolucije prihaja dobra duša iz čiste sfere univerzuma. Ko imajo starši spolni odnos, se ustvari priložnost, da se seme in jajčece srečata. Čeprav nosečnost vzame celih deset polnih lun, se integracija obiskujoče duše zgodi v enem posameznem trenutku povezovanja očetovskih in materinskih energij. Starodavni dovršeni ljudje so odkrili, da se glavne duše same oblikujejo v fizičnem telesu z donacijo naravne energije. Ko je novo življenje rojeno, se oblikuje nova skupina naravne energije. Starodavni astrologi so vedeli, da Sonce, Luna in prvih pet planetov (Merkur, Venera, Mars, Jupiter in Saturn) dajejo največji vpliv na posameznikovo naravno pojavo in osebnost. Toda mnogo dlje od našega osončja imamo še 28 sozvezdij, ki so kot štiri velike formacije energije na vseh straneh, ki vplivajo na življenje. V starodavnosti je bil vpliv družbe mnogo manjši in splošne izobrazbe sploh ni bilo, tako da so ljudje iskali razlago od narave. Ljudje so delali na sebi, se upravljali in se razvili s posebnimi duhovnimi metodami v skladu z naravnim navdihom.

Aura (energetsko polje zunaj telesa) para med spolnih odnosom je tisto, kar pritegne dušo in dobra duša bo vedno naredila pravilno izbiro brez obotavljanja.Variiranje med dušami je neverjetno veliko. Življenjska oblika je le posoda; pomembno je tisto, kar vsebuje. Starši dajo življenje le obliki, ne morejo pa dati rojstva duši. Rojstvo duše je delo narave. Vse duše so bile enkrat čiste, toda onesnaženje posvetnega življenja jih je naredilo nečiste s »po-nebeškimi« defekti.


- Ali je lahko bolezen plačilo za prejšnje življenje, čeprav je oseba zelo prijazna v tem življenju?
Seveda. Ampak, ta posameznik je sedaj pripravljen in deluje v smeri samorazvoja ter nesebično pospravlja v družinskem deblu. Kajti ta bolezen je lahko tudi plačilo za dejanja posameznikovih staršev ali prednikov znotraj sedmih generacij. Pogosto je to posledica prejšnjih življenj, ko posameznik ni prevzel odgovornost za svoje življenje. Prej omenjeno naravno dejstvo reinkarnacije in načelo družinske prioritete je zelo tukaj/zdaj. Na primer dedek se lahko vrne v isto družino, da bi zbral, kar se mu dolguje ali da bi plačal svoj dolg.- Spoštovanje do prednikov in naravnih višjih duhov

Če želite pritegniti višje duhove kot tudi svoje ljubljene, se morate očistiti in se samokultivirati. Takšne priprave trajajo generacije, da se dovršijo. Vrlinska družina spočne dobro seme. Na drugi strani je lahko otrok plačilo za dolgove iz prejšnjih življenj, toda to posameznik le redko spozna pred svojim zadnjim dihom. Sanje novo noseče matere lahko povedo, kakšno obliko duha je pritegnila. Te sanje so sporočila njene energije in so telesni jezik njenega notranjega komuniciranja.

Ne ravnajte slabo s svojimi starši, ko ste otrok, in ne pozabite disciplinirati svojih otrok, ko ste starši! Če je posameznik nespoštljiv, se njegovi dolgovi ne bodo končali! Če se želite duhovno dovršiti, se morajo izpolniti najprej takšne osnovne obveznosti. Socialni in družinski sistemi so se od starodavnosti zelo spremenili, toda temeljni vzorci človeškega življenja se niso spremenili, razen če ni posameznik spočet v epruveti! Takšna oseba je potem samotno bitje svoje epruvetne družinske linije.


izvleček
Karmaplus
Back to top
 

5 krat na dan
 
IP Logged
 
Mae
5
*****
Offline


Posts: 818
Universe
Gender: female
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #1 - 01.11.2004 at 09:36:39
 
mislim, da je tuki na mestu vprašanje, oziroma, če bi mi kdo znal podat definicijo duha, duše in zavesti, ter razliko med njimi.

thx.  Smiley

sej si predstavljam, kaj to je, ampak lepo artikulirat v pisano besedo, no, če ima kdo na konc jezika, naj pove.
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #2 - 01.11.2004 at 13:47:04
 
gape wrote on 18.10.2004 at 22:08:16:
BITKA!

Tretji je Sin/Hči/Kristus - rojen iz ljubezni Božanske Matere (Sveti duh) in Boga očeta, Božansko Žensko in Božansko Moško. Dualnost je izključno v tem: ti in realnost sta ali moški/oče ali žanska/mati. To je pripeljalo do podreditve moških oziroma ženskih sil in do utvar, da je eden pomembnejši od drugega. Dejstvo, ki ostaja, pa je to, da brez obeh, združenih v Ljubezni, ne moreš narediti otroka. Ničesar ne moreš narediti brez dveh v božjem združenju. Mati forme, prepletena z očetom zavesti v stanju neprestane ekstatične združitve. (Dve kači, prepleteni okrog drevesa življenja.) Forma, ki vsebuje zavest. Forma, ki omogoča izraz zavesti v božanski sinergiji. Božansko Moško in Božansko Žensko znotraj nas v sočnem čutnem/seksualnem strastnem ustvarjanju Kristusa-Otroka v Ljubezni. Popolnoma novo Bitje Ljubezni-Svetlobe, ki v malem odslikava popolno ravnovesje. Bitje, v katerem sta paradoks enosti in ločenosti v popolni enotnosti in harmoniji. In skupaj kot Kristusovi Otroci, v čutni/seksualni enotnosti duš, ustvarjamo popolnoma novo Civilizacijo-Kristusove-Enosti, Brezpogojne Ljubezni in Svetlobe.gape wrote on 03.08.2004 at 21:50:05:
**********************************************
telesa, razuma in duha
fizično, nefizično in metafizično
Sin, Oče in Sveti duh.
podzavest zavest in nadzavest.
id, ego in superego.
materija energija in antimaterija.
razumu, srcu in duši.
telo, razum in duh.

preteklost, sedanjost in prihodnost = podzavest, zavest in nadzavest?

dejanje, beseda in misel
**********************************************
Miska wrote on 26.07.2004 at 21:47:23:
»V najširšem smislu tvoj duh hrepeni po tistem veličastnem trenutku, ko boš zavestno spoznal njegove želje in se združil z njim v radostno enost. Vendar duh nikoli in nikdar ne bo vsiljeval svojih želja tvojemu zdajšnjemu zavestnemu in telesnemu delu. Razum pogosto poskuša vsiliti svojo voljo telesu – in to se mu večkrat posreči. Telo pogosto poskuša obvladati razum – in to mu večkrat uspe. Vendar se niti telesu niti razumu ni treba truditi, da bi obvladala dušo, saj duša nima potreb, v nasprotju s telesom in razumom, ki sta njihova ujetnika, in tako telesu in razumu vseskozi dopušča, naj bo po njunem. Le na ta način lahko celota, imenovana »ti«, ustvarja in pri tem spoznava, kdo je v resnici. To mora storiti z dejanjem zavestnega hotenja in ne skozi dejanje nezavedne poslušnosti. Naloga duše je, da ti da vedeti, kaj si želi; ni njena naloga, da ti to vsili. Naloga razuma je izbrati med različnimi ponujenimi možnostmi. Naloga telesa je udejaniti to izbiro. Kadar telo, razum in duša ustvarjajo skupaj, v sozvočju in združeni, se Bog utelesi. Takrat se duša prepozna skozi lastno izkustvo.«

»Ljudje ste trojna bitja, sestavljeni iz telesa, razuma in duha. Vedno boste trojna bitja, ne le medtem ko živite na zemlji. Tudi po smrti telo in razum ne premineta. Telo spremeni obliko, pri čemer pusti za sabo svoj najotipljivejši del, vendar še vedno obdrži svojo zunanjo lupino. Tudi razum (ki ga ne smete zamenjevati z možgani) te še spremlja, z duhom in telesom se združi v eno samo energetsko gmoto s tremi raszežnostmi ali vidiki. V resnici ste vsi ista energija, s tremi med sabo razlikujočimi se značilnostmi.«

iz knjige Pogovori z Bogom 2, Donald Neal Walsh
gape wrote on 16.01.2004 at 11:49:02:
**Vsak deluje iz svoje podzavesti in kompleksov, da reagira pač tako, kot mu narekuje "software". **
tuki nastane razlika med nami ... med nami ki trdimo da imamo višjo zavest, da se več zavedamo, kot pa nezavedamo/podzavedamo tega kar delamo, po možnosti še preden naredimo. plus tega se zavedamo svojih komplexov kot jim praviš in iščemo za njih zdravilo. niti pod razno jih ne vzamemo zdravo za gotovo, ker to niso, ker to jest nism, v tem času in prostoru sicer sm ... v svojem bistvu pak ne. jest ne.
zdej tuki nastane jeba, ki je ne bom obrazlagu ker sm jo že, bistvo pa je v podzavesti, v vsem tistem kar ni v zavesti, pa niti ne v trenutni zavesti ampak v taki zavesti da je tisto dosegljivo brez izgube energije. in zdej point te podzavesti je da v njej obstajajo vzorci kako jest neki naredim, kar znam, kar vem ipd ... ob tem delovanju pa me vedno spremljajo filingi. zdej če je vzorc 'črn' zapacan, se mi bojo ob tem delu sproščali negativni filingi, če je vzorc 'bel' (ga u bistvu ni, je samo potka - povezava) nas valjda spremljajo (lahko) dobri filingi - se sproščajo. nujno ni ... lahko filingov ni. kar je itak najboljš ... edini filing je ljubezen, ko do tam prideš.
začneš pa tam kjer si ti zdej. exo. da imaš v zavesti da si u bistvu robot. od tuki se da štartat čist nice. je pa jeba again, ker se je dobr prov hitr zavedt da u bistvu vseen nisi človk, si v tem času in prostoru eno s človekom, ga prežemaš čez in čez ... tvoja energija ga prežema ... to si ti.  http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=svetovalnica;action=display;num=1...


http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?action=display;board=knjige_filmi;num=1...


gape wrote on 27.07.2002 at 09:52:56:
... v jezusu je učlovečen Bog, po imenu kristus, rajt?
tko nekako
BOG je za orlom in je neopisljiv, absoluten, nepredstavljiv in neoseben ... lahko si ga naprimer prestavljaš edinole kot ljubezen ki ti dovaja življensko energijo, nepreknjeno, rečmo mu (sveti) duh.
do orla je mega težko pridet, mimo orla, k BOGu pa še tsočkrat težje.
in to je naloga.
nekateri smo je zavestni nekateri ne
orel je nekako razsodnik, on ima vgrajen mehanizem ki 'poje' nabrano zavest (za BOGa) in ti da možnost da se vrneš nazaj in nabereš moči (energije) da prideš mimo njega.
ti si Bog ki je učlovečen v človeku
v človeškem telesu se ta Bog uči, nabira izkušnje, znanje, zavest, in sploh vse energetske zgodbe, ki jih bo lahko uporabljal tam kjer je BOG
tam je naslednji nivo, nivo o katerem ne vemo nič, dokler smo tukaj, nam je popolnoma nepredstavljiv, nam jaz-om, jaz-sem je precej nivojev višje in on tega ne rabi razumet, on to ve, njegov zapis to vsebuje, če se jaz z njim poveže, lahko izve tudi on.
jeba je edino to da niti Bog ne pozna RESNICE.


duh=BOG=enost=dao/tao
na poti do njega je orel (temno morje zavesti)
duša
nanj smo vsi - jaz sem = višji jaz - pripeti s svetlobnimi nitmi
(njemu nekateri rečejo tudi bog (v človeku))
8 - pred-enost (de/te)
med višjim jazom in jazom je še ena svetlobna nit
7 - Bog
na koncu te niti (pri zemlji), je svetlobna krogla
nebeško telo
6 - jasno vidim
duhovno telo
5 - učitelj
kavzalno telo
4 - ljubezen
intuitivno telo
3 - ego - strah - skorja skozi katero ne vidiš
mentalno telo
2 - sex
čustveno telo
1 - zemlja
eterično telo
(človek v materiji)

gape wrote on 16.06.2002 at 23:49:45:
to je pa res en boljših textov k sm jih bral u lajfu ...
VELIKA UČENJA VZHODA IN ZAHODA
http://ai.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/modrosti/ucenja.htm

sm čist poln idej ratu med branjem tega ... dons k je bil smak svijeta ...

lahko bi npr enciklopedijo začel gradit iz tega texta ... itd ... ostalo je samo v moji glavi ... še


malo txta za pokušino:

Človek je sestavljen iz osebnosti (ega, nižje narave) , individualne duše in enotnega duha (višje narave). Osebnost je sestavljena iz fizičnega telesa, življenjske energije (energijskega telesa), čustev (čustvenega telesa) in razuma (mentalnega telesa). duh je sestavljen iz (višje, čiste) inteligence (modrosti), (brezpogojne) ljubezni (dobrote) in (svobodne) volje (moči). duša je vmesni člen, ki povezuje osebnost z duhom (nekatera učenja se izogibajo besedi duša in večina učenj se izogiba besedi Bog, ker ju razum ne more spoznati).

Namen življenja je učenje modrosti in gojenje duhovnih vrednot: preprostosti, skromnosti in prave mere ponižnosti, sprejemljivosti, strpnosti in potrpežljivosti, vztrajnosti, iskrenosti in poguma, vere in zaupanja ter ljubezni in sočutja. Končni cilj je spoznati samega sebe in preko razsvetljenja (blaženosti, nirvane) združiti materialno z duhovnim, tako da učenec postane mojster modrosti, ki preseže svoj ego, vzpostavi nadzor nad svojo osebnostjo, živi duhovne vrednote in postane učitelj. Modrecu se razširi metafizično srce preko vseh ljudi in ne dela več razlik med ljudmi. Njegova zavest se razširi, da dojame, da smo vsi z vsemi povezani.

Temeljni princip, ki omogoča učenje in napredovanje na duhovni poti, je reinkarnacija: duša se spušča v (fizično) telo znova in znova, se uči in nabira izkušnje, dokler ne obvlada svoje osebnosti in ne doseže razsvetljenja.
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...


gape wrote on 25.12.2002 at 20:03:39:
sirij res zna povedat reči:
http://www.astrologija.org/forum/index.php?s=83555c9d9ee048afd3db9a29e71be464&ac...
..disk..IzvorDusSirij.htm

Najprej bi rad opozoril, da to kar pišem ni resnica, ampak samo odsev resnice (vsaj zame), ki je obarvan z mojimi predtavami in nato še z vašimi, ko to berete. Resnico lahko spoznate le sami, z intuicijo. Z besedami se resnice ne da opisati.
duša je neumrljivi del cloveka, je vir njegove zavesti, vir življenja. Clovek kot predstavnik 4. kraljestva je sticišce duha in materije in duša predstavlja duha. Vendar pa je tudi sama duša le posrednik božanske volje, modrosti in inteligence, ki prihaja od monade - iskre boga. Naš kozmos - kozmicni fizis (najnižja od sedmih kozmicnih ravni) je sestavljen iz sedmih ravni, od katerih je najvišja za naše pojme popoln duh, najnižja pa pa popolna materija. Ta prva raven se imenuje Adi. Na drugi ravni, Anupadaki, biva monada. duša biva na 3., 4., in 5. ravni. Na tretji, ki se imenuje atmicna raven, je duhovna volja, ki je odsev božaske volje monade. Na cetrti budijski ravni je ljubezen duše, ki je odsev monadine (božanske) modrosti (s te ravni izvira prava intuicija - vedenje brez razmišljanja in navdih za vse, kar se ljudje "domislimo". Peta raven je mentalna raven, ki se deli na dva dela, na višji mental in nižji mental. Višji mental zajema tri višje podravni mentalne ravni in na najvišji je manas, ki je odsev monadine božanske inteligence. Na 3. podravni mentala, ki je najnižja raven nemanifestiranega - duha, je kavzalno telo duše, ki je videti kot lotusov cvet z biserom v sredini. V tem kavzalnem telesu, ki je pac iz mentalne substance, se hranijo vse naše izkušnje iz prejšnjih inkarnacij. Kavzalno telo - lotus - ima 9 cvetnih listicev, po tri v vsakem ovoju. Na zacetku je kavzalno telo pusto in zaprt cvet, bolj ko pa je duša razvita, bolj se cvet razpira. Vsak listic ima prav poseben pomen, o katerem zdaj ne bi, in po tem, koliko listicev je odprtih in kliko svetlobe seva, re meri razvojna stopnja posameznika.
V bistvu ima clovek tri jaze. Najvišji jaz ali sebstvo je v monadi - to je božanski clovek - to smo res pravi mi - iskra boga. Ta iskra se odseva nižje v duši, ki smo zato tudi mi. duša je naš višji jaz, ki se ga zacnemo zavedati nekje pri drugem posvecenju. Ljudje na tej stopnji se pogosto dojemajo razcepljeno med dva jaza. Ob cetrtem posvecenju duša, kot posrednik ni vec potrebna. Takrat se dvigne kundalini - energija materije, in izžge kavzalno telo. Clovek postane eno z monado.
Imamo pa še nižji - osebnostni jaz. Jaz vedno nastane na stiku zavesti in materije. Ko zavest duše proseva z višjega na nižji mental, pride tam v stik z nižjo mentalno materijo. To je tako, kot bi z baterijo posvetil v meglo ali v dim. V cistem zraku svetlobe ne vidiš, ce gledaš s strani ali izza svetilke. Ce pa posvetiš v meglo, zagledaš svetlobni krog. Naš jaz je v bistvu zavedanje, ki nastane na stiku materije in zavesti.
Osebnost je clovek v izraznem svetu, ki ima 4 telesa, skozi katera se odsevajo tri kvalitete duše (v smislu principov). Imamo mentalno telo na nižji mentalni ravni, ki je odsev dušinega manasa. Imamo astralno telo, ki je sedež duševnosti, ta pa je odsev dušinih budijskih lastnosti (intuicija, ljubezen). Imamo etersko in fizicno telo, ki sta v bistvu oba fizicna, ker so eter samo štiri najvišje podravni fizicne ravni. To je odsev (v smuslu principa) dušine duhovne volje, ki se na fizicni ravni odraž kot nagoni fizicnega telesa.
Vsi ljudje imamo popolno zavest na fizicni ravni, redki med nami pa imajo tudi nadzor na fizicni ravni. To so tisti, ki so dosegli prvo posvecenje in ki so sposobni nadzirati elementale fizicnega telesa. To pomeni, da jih v življenju ne vodijo nagoni (potreba po spanju, hrani seksu, ležernosti, lenoba, pretirana aktivnost...) ampak oni vsaj do neke mere nadzirajo nagone.
Skoraj vsi imamo omejeno zavest na astralni ravni, nadzor na tej ravni pa samo tisti, ki imajo drugo posvecenje.
Mentalne ravni smo se šele dobro zaceli zavedati. Zavedamo se samo nijnižje podravni nižjega mentala, kijer je doma naš vele cenjeni intelekt. Nadzor nad nižjim mentalom imajo samoposvecenci tretje stopnje. Ti se tudi že dobro zavedajo svoje duše. Prvi stik z dušo clovek naveže malo pred prvim posvecenjem, prej pa ne. Tudi s hipnozo ne. Vse ostalo je astralna domišljija in kanaliziranje z astrala, ki je iluzorna raven in se z njo nikakor nima smisla ukvarjati.
Se pravi, duša, duševnost, duh, zavest in zavedanje so razlicne, a povezane stvari.
Fizicno telo je z dušo povezano z dvema energijskima nitma. Po eni tece zavest in je pripeta v sredino glave, po drugi pa življenjska sila, ta je pripeta v srce. Življenjska nit se pripne v telo dojencka, ko temu prvic utripne srce in ostane pripeta do telesne smrti. Smrt nastopi ravno zaradi prekinitve te povezave. zavestna nit se pa trdno zasidra šele med drugim in trtetjim letom starosti. Do takrat je pa malo pripeta malo odpeta, starejši kot je otrok, bolj je zasidrana. Se pa odne vedno, ko zaspimo. Takrat se nam zavest dvigne preko etra na astral (sanje) in nato na mental, vse do višjega mentala (trden spanec). Ko trdno spimo smo eno z dušo. Pri tretjem posvecenju se razvije neprekinjeno zavedanje, takrat se zavedamo prehoda iz bodnosti v spanec in tudi v smrt. Ce se pri starem cloveku zavestna nit pocasi natrga, postane clovek senilen in dementen. Ce se povsem pretrga je v komi in vegetira, lahko. Takrat ostane telo prazna lupina, ki lahko živi sama, samo zavesti ni v njej. Telo ima svoje mehanizme za življenje in nadzor svojih funkcij. Nekateri ljudje v komi preživijo vec let.
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?action=display;board=izventelesneizkusn...http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=985849...

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Mae
5
*****
Offline


Posts: 818
Universe
Gender: female
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #3 - 01.11.2004 at 15:42:36
 
gee, thx gape, ful si se potrudu. sem vse nadrobno preštudirala, naredila miselne vzorce in to, mam kar mozaik sestavljen, ... to sem rabla.

druga stvar, ki me zanima pa je, če kdo kej več ve kaj se zgodi z vsemi temi tremi pri "umiranju". ok, duh pa duša sta neumrljiva in vemo kam slednja gre, ampak zavest ? nekje sem brala (tut tam gor iz posta se da ugotovit, da je zavest v bistvu eno znanje, vedenje, življenje) da se v času umiranja zavest razkroji na majhne delce, in da se kakšen košček lahko prilepi na kakšno auro primernega hosta, kjer lahko živi skladno s svojimi potrebami naprej, in da se temu reče elemental.

moje vprašanje, zakaj in ob kakšnih pogojih se takšen delec prilepi na nekoga in zakaj ne gre tja kamor so šli ostali delci, ne vem, na tla npr.  Roll Eyes

in drugič, zakaj nekateri menijo, da so elementali zli. v bistvu so škodljivi, ker te izčrpavajo za lastno življenje, vendar zli ? ok, tut baje, da te npr. neustavljivo silijo jest npr. čokolado pa spicey things, pa rdeče meso pa rdeče vino.

v bistvu je moje vprašanje, kam gre zavest (le ta se namreč ne reinkarnira. predvidevam, da nekje ostane kot nek spomin, eterična sled) in kaj so elementali, entitete. (kako se umestijo med duha, dušo in zavest). al je to čist zgodba zase.

sem neki že tuki iskala, pa ni blo kej prou dost.

lp  Smiley
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #4 - 02.11.2004 at 00:33:04
 
pri zavesti je zanimivo da je zasledit
zavest
in
biološko zavest

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Mae
5
*****
Offline


Posts: 818
Universe
Gender: female
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #5 - 02.11.2004 at 08:02:59
 
se prau tehnično, ker na (biološko) zavest vplivajo fizične sile smrti (razkroj, teža, toplota), to sklepam, ker zavest kao razpade na koščke, je zavest poenostavljeno rečeno sestavni del fizičnega. ker se je nitka življenske sile že pretrgala, nitka zavesti se pa še ni hotla, predvidevam, da zato mal bluzi naokol in se pripne nekam kjer je dost silicija (to je čist mim) al pa takih kemičnih elementov na katere je navajena, al pa jst čist bluzim. nekak bi rada to tehniko ugotovila zakaj in kako zadeva dokončno ne razpade. mogoče bi mogla tuki bl razmišljat v smer kako to, da tut nekatera fizična telesa dokončno ne razpadejo ... mi zmanjka fizke pa kemije pa mistike...
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #6 - 02.11.2004 at 14:30:22
 
verjetn bi se dal rečt da ko se zgodi smrt telesa, da duh gre pač svojo pot, kot tudi duhovna zavest ... točno določeno pot, dočim ... bilološka zavest, je u bistvu materija, ki se je ozavestila (temu bi lahko reku tud ego). in gre svojo pot. se ne pokorava pravilom vesolja ... in dela po svoje, kar pač dela ...
zavest je pač zavest

podbno kot uni programi v matrici, ki so se odločl po svoje šponat in delat kar se jim pač zdi ...
so se odločl da oni pa ne grejo nazaj v izvor, ampak da se bojo še u matrici mal hecal ...

tuki nek ... bi se men zdel ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Mae
5
*****
Offline


Posts: 818
Universe
Gender: female
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #7 - 02.11.2004 at 20:13:37
 
good point ...
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Lilith
5
*****
Offline

..to be more like me and
less like you...
Posts: 1554

Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #8 - 02.11.2004 at 20:47:10
 
japka wrote on 23.10.2004 at 13:10:29:
. Sanje novo noseče matere lahko povedo, kakšno obliko duha je pritegnila. Te sanje so sporočila njene energije in so telesni jezik njenega notranjega komuniciranja.

A lahko o tem kaj več poveš?
Pa kaj je to Karmaplus - revija, knjiga....?
Back to top
 

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...
 
IP Logged
 
japka
5
*****
Offline


Posts: 1457

Gender: male
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #9 - 03.11.2004 at 11:38:19
 
Back to top
 

5 krat na dan
 
IP Logged
 
Mae
5
*****
Offline


Posts: 818
Universe
Gender: female
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #10 - 04.11.2004 at 08:22:59
 
gape, neki za študirat ...

http://zyphir.dzs.si/literat/biomreze/

lp  Smiley
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #11 - 04.11.2004 at 09:32:47
 
Mae wrote on 04.11.2004 at 08:22:59:
gape, neki za študirat ...

http://zyphir.dzs.si/literat/biomreze/

lp  Smiley


Nevronske mreže in njihove strukture ne razrešujejo problema, kje oz. na kašen način so zapisane vse informacije, s katerimi razpolagamo. Peruš se kljub zanstvenemu pristopu  k problemu in  kognitivni teoriji    mora po odgvore zatekat v lastne  mistićne uvide  (beri še kakšno druge njegove knjige) in špekulacije o kvantni determinronsti naše zavesti, ki jih po moje dost  dobr demistificira tomc. Nekaj  o več  tem tukaj: http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=101350...      
Back to top
 
 
IP Logged
 
Mae
5
*****
Offline


Posts: 818
Universe
Gender: female
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #12 - 04.11.2004 at 21:19:45
 
no, še bolš, primerjalna analiza, thx titud.  Smiley
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Mae
5
*****
Offline


Posts: 818
Universe
Gender: female
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #13 - 05.11.2004 at 07:57:40
 
kolk vidim, tomc bl na realnih tleh stoji. ampak men se ne da vsega tega brat, peruš ma pa res komplicirano predstavitev (še matematične formule so impresivne, s čimer implicira občutek eksplicitnosti), jst bi pa samo rada vedla, kam in kako gre zavest, ko odhaja in s katerim namenom se pripopa na nekogaršnjo avro, če je to sploh res. torej ugotavljam, da ima atribute življenja, eksistenčno pa sodi tudi na področje fizičnega. mogoče ma pa mal enih pa mal drugih značilnosti, mal razpade mal pa ne. torej se ljudje iz neznanja zatekamo k mistiki ali je mistika pač realna. ok, vem kaj boš rekel titud, mistika je realna v kolikor se je zavedamo, torej je zaradi zavedanja zavest realna in mistike sploh ni? vidim, da si ti specializiral na to temo, kakšno je tvoj osebni uvid v pojav razpada zavesti, ali pač njenega nastanka for that matter.

lp
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Mae
5
*****
Offline


Posts: 818
Universe
Gender: female
Re: Reinkarnacijske povezave
Reply #14 - 05.11.2004 at 08:01:47
 
ali pa gre za njej lastno dinamiko transformacije, neodvisno od fizičnega telesa. ker, če pogledamo npr. kolektivno zavest, se ta po moje nekak nonstop neki transformira, torej uničuje in nastaja hkrati torej se spreminja, po nekih zakonih. ali je to potem samo sekvenca iz morfološkega polja, resnično neodvisna od posameznikovega fizisa, osebnosti ipd. verjetn je to eno ne/osvetljeno informacijsko polje bolj kot ne ... od tod tudi podzavest, nezavest, nadzavest ...
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 2