picola wrote on 28.08.2004 at 22:28:20:Kje pa piše,da se tudi mi ne trudimo biti nedvolični?Jaz zase že vem,da se(trudim).Najprej je treba pogruntat,da si dvoličen,potem je treba ugotovit,da to ni ok,potem pa naprej...Fajn,da kažeš ogledalo,samo ogledalo lahko nekomu vržeš v obraz(pa ti ga bo vrgel nazaj),lahko mu ga porineš direkt pred oči in mu zabrusiš,da naj se že enkrat pogleda vanj(in še vedno ne bo videl veliko,ker mu je preblizu),lahko ga pa postaviš predenj,20 centi od obraza in se mu nasmeješ in rečeš,lej to si ti...(naj povdarim,da tut sama tega velikokrat nisem zmožna naredit-se pa trudim-samo tolk,da me ne bo kdo mel za dvolično...

).
Lilith,fajn si...in mej se fajn.
Imaš čisto prav, stvari lahko povemo na različne načine...pa bodo tudi učinkovale različno...
Če želiš mene razumeti, potem poskusi izhajati iz moje osnovne predpostavke, da selektivno izbiram, koga maram in koga ne, komu dajem dovoljenje, da vstopa v moj osebni prostor in komu ne.
Mogoče je res problem tega forumskega prostora tak kot ga je nakazal titud, da vsi smejo vse... Ampak vidiš, jaz pa verjamem v pravila lepega vedenja mimo vseh "forumskih danosti", to pomeni, verjamem, da smem vstopiti v osebni prostor nekoga le, če sem povabljena. Povabljena pa sem lahko na dva načina...ali človek z lastnim samorazkrivanjem, namenjenim meni, signalizira, da si želi moje prisotnosti - in to je praviloma osnova za zbližanje,
ali pa človek nasilno vstopa v moj prostor (torej me začne nasilno analizirati, brez mojega dovoljenja) in s tem seveda tvega, da bom tudi jaz posegla v njegov prostor - in seveda bom posegla agresivno- v smislu samoobrambe. To pa vodi v razdor.
Saj je bp čisto vredu ugotovil, da je moja frustracijska toleranca vstopanja v moj prostor sila nizka. Ampak jaz še zmeraj mislim, da smo ljudje sposobni medsebojno se spoštovati...torej, če nekdo želi, da ga pustimo pri miru, potem ga pač pustimo pri miru.
Jaz nikoli nisem skrivala, da ljudi ne "ljubim" enako...eni ste mi bolj simpatični, eni pa čisto nič. Tistim simpatičnim je več dovoljeno, onim manj. Tako pač je. Če pa si kdo v odnosu do mene jemlje kompetence, ki mu ne pritičejo (torej nima mojega dovoljenja oz. me kot osebo ne upošteva), potem pač odreagiram in to so posledice, ki sledijo njegovemu dejanju. Akcija- reakcija.
Mislim pa, da sem sposobna konstruktivne komunikacije, če nasprotna stran pokaže pripravljenost...le v redkih primerih se mi človek tolikanj "zaserje", da ga sploh več ne trpim.