wau, kok smeha
tkole no, se seveda strinjam že s predhodiki, ki so več kot zadovoljivo pojasnili takorekoč tudi moje stališče: da zanikanje telesa pač nikamor ne vodi, tako kot tudi pravzaprav zanikanje duha ne, ...
mislim, telo je potrebno vzeti v obzir in ga negovati in spoštovati, saj nas le dobro vzdrževani avto lahko kam pripelje, a ne?
in po moje se brez tehnik gibanja (pa naj si bodo to borilne veščine, joga, magične kretnje, ples, dihanje - mah, to je ful pomembno..) tud v duhovnosti daleč ne pride, ...
pa tud to ni point, da smo glih vegetarianci, ker duhovnost tudi ne gre zgolj skozi želodec ... saj to je po moje ravno temu avtomobilu, telesu pripisovati nek blazen pomen, ne vem, kaj ješ, kaj piješ in se v neskončnost s tem obremenjuješ, obremenjuješ se z nekim bencinom al kaj, povrh vsega pa še z izpušnimi plini
fizične potrebe -- hja, kam nas pa peljejo, čisto simpl ne, enkrat na sekret, enkrat pa v raj
čeprav bi bilo zanimivo debatirati tudi še naprej o tem, kaj je to fizična potreba -- eni zaradi psihičnih zavor pač ne morjo it srat, eni pa ne morjo doživet orgazma -- sploh pa, kje se poželenje začne? aja maya, sej vem -- do tega pa še nismo prišli
no, skratka, definitivno sem jaz to telo, tu in zdaj, ko tole pišem, pri polni zavesti, v budnem stanju, zbirna točka dokaj fiksna, trenutno ... dobro, bojda se nekateri sanjalci lahko tudi dematerializirajo -- sam tle sem jaz že mal skeptična -- ampak taki sanjalci so imeli definitivno dobro strenirano tudi telo
res ne vem zakaj bi bilo treba zanikati svoje telo, sprejet ga je treba, tako kot pač je, budisti pravijo, da si ga je treba predstavljati kako tam nekje trohni in gnije ... in se pol odvežeš od njega ... ampak men se bolj dopade ta varianta, da nas smrt z leve skoz gleda ... in dejmo se zavedat res te veličine in lepote trenutka, pa magari tega v tem našem telesu, saj skozi telo tu in zdaj delamo za duhovno evolucijo ... če pa zdej en pride le do tega spoznanja, da ni telo, pa OK, sam kakor jaz vem, se modreci kaj dosti pri tem vprašanju niso utavljali in tko zapravljali svojega dragocenega časa, tko kot tudi pri dokazih za božje bivanje ne