Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 6 7 8 
(Read 32085 times)
Angel
5
*****
Offline

The Voice of an Angel

Posts: 742
Kranj
Gender: female
Re: konstruktivna komunikacija
Reply #105 - 17.06.2004 at 15:30:10
 
si se poglobil v detaljle. odlično.

ko smo ravno pri privlačnosti.

bo res, da se nasprotja privlačjo, pa podobnosti odbijajo.
ali pa se podobnosti nadgrajujejo in različnosti dograjujejo.
ali pa se podobnosti odbijajo in različnosti še bolj.

bi rekla, da je kljub vsemu vse samo stvar dogovora. poznam ljudi, ki se kljub privlačnosti na moč odbijajo, oziroma nekatere, ki jih podobnosti mamijo v različnost, ker človek nikoli ne ve, kaj bi se lahko od drucga naučil.

za otroke ponovno povdarjam je vse samo tipanje v temi, ker oni bi itak probal, pa tud če se na koncu opečejo, jih to niti ne moti, ker imajo v spominu eno veliko praznino. dojemajo pa vse dogodke, ljudi in stvari čisto drugače.

pri najstnikih pa se to poglobi do take mere, da se trmasto upirajo vsaki stvari, za njih je komunikacija en velik balast besed, ki so brez veze, nardijo pa zanalšč ravno obratno, kot bi jim mi odrasli sugerirali ali v dobronamernosti svetovali.

na vsaki stopnja razvoja je človek spoj mnogih reči. v središču je seveda samopodoba, vendar se v to središče osebnosti kakor špice proti osi kolesja sekajo mnogi drugi tokovi in sile. to so ljudje in dogodki v našem življenju, ki so lahko vir ali izvir velike osebne obogatitve.

vendar se v obrambni drži človeka, čigar ego je že načet in noče tvegati nadaljne ranljivosti, večina med nami zateka v en ali drug varnostni ukrep. previdno precenjamo različnosti, ki pride do nas po teh tokovih in silah v našem življenju.

in tako gre življenje naprej večini med nami v glavnem ves čas na isti ravnini.
vsak včeraj začne spominjati na danes in vsak danes bo podoben jutrišnjemu dnevu. to je priprava na mrtvilo, v katerem ne preostane nič drugega kot iskanje posameznih dražljajev ali izbiranje statusnih simbolov, na katere gledamo, kot star nogometaš gleda na svoje trofeje. to je slika človeka, ki le 10% živi, ki je ustvarjen za vožnjo z 8 cilindri, pa uporablja le enega.

brezplodno bi ga bilo soočiti z njegovim položajem. soočenje bi ga vrjetno le prestrašilo in moral bi reagirati v jezi, začeti s kakim sovražnim napadom, ki pravijo, da je najboljša obramba.

vprašal bi nas:<kaj zaboga pa misliš, da si?>

srečanja za razvijanje sposobnosti čustvovanja, tako priljubljena v 60 letih, ki so poskušala s tem brutalnim, čelnim napadom na človekove varnostne ukrepe, so se izkazala bolj za nevarna kakor koristna. takoimenovane učljive trenutke redkogdaj, če sploh kdaj, sproži snetje mask in ljudje ostanejo razgaljeni v zavesti svojih neuspehov. velikansko je tveganje, da se bodo še globje zaprli vase.

ven iz rutine, nad ustaljeno ravnino, ven iz smrti v življenje pridemo skozi vrhunska izkustva komunikacije. v polnejši perspektivi je doživljanje in nedoživljanje teh vrhunskih izkustev tisto, kar ustvarja ali trga ljubezensko razmerje.

brez teh trenutkov prodora v novo in vzajemno pozornost ljubezn izgubi živost, začne stagnirati in postane dolgočasna.
ljubimca začneta tipati povsod naokrog v iskanju kake dejavnosti, kakšne spodbude za svoj ego.
kar v vrtu človečnosti ne raste, umira.lp
Angel
Back to top
 

Angel*
 
IP Logged
 
en_bk
5
*****
Offline


Posts: 879

Re: konstruktivna komunikacija
Reply #106 - 18.06.2004 at 07:33:52
 
titud wrote on 17.06.2004 at 14:58:27:
Prosoto po hendrixu: klasičen primer privlačnosti introvertirane pa extroverirane osebnosti, ki se kljub svoji nasprotnosti blazno privlačta.    Čeprav  eden ne zna poslušat, drug pa se ne zna izražat, ju blazno  vleče  v družbo drug drugega in v ju  romatični fazi odnosa ju sploh ne moti, da   sta komunikacijsko čist nefunkcionalna, saj se intimnost itak gradi na neusreničljivih pričakovanjih. Ko pa intimnosti kot tistega vzjemnega   sugestivnega polja, v katrerm se edino lahko zdravi nezavedno, ni mogoče vzpostvljat  brez uresničevanja konkretnih  pričakovanj, je vzpostavitev konstruktivne komunikacije nujna. Včasih je to tko, kot da bi se dva otroka drug ob drugmu  znova učila govorit in poslušat:  od sestavljanja posmeznih zlogov do razumevanja  njihovih čisto  novih pomenov.


Sem se potolažil. Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: konstruktivna komunikacija
Reply #107 - 18.06.2004 at 17:26:13
 
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
gemba
4
****
Offline


Posts: 387
Slovenia
Gender: male
Re: konstruktivna komunikacija
Reply #108 - 05.08.2005 at 21:15:02
 
Knjiga zmaga ljubezni je tudi fajn.
Problem pa je če si samski.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 6 7 8