titud
5 p

Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
Kolkr se jest spoznam na transakcijsko analizo, je njen terapetvski cilj predvsem vzpostavit funkcionalen odnos (partnerski, skupinski...). Funkcionalnost pa je zame dost jeben pojem, ker funkcionalnosti so potem podrejena tkorekoč vsa sredstva za dosego tega cilja. Ljubezenski odnos je v tem smislu za funkionalista lahko zarad svoje iracionalnosti nefunkcionalen odnos in zato je tak odnos med pripadniki tega foruma (če naj bi bil kot forum funkcionalen) v bistvu moteč, nezaželjen in celo patološki. Zato so tisti, ki jo javno izražajo/razglašajo (magri v obliki 'vseobsegajoče ljubezni'), za fukcionaliste vsaj potencialni če že ne dejanski vir nestabilnosti in nefunkcionalnosti foruma. V tem je zrno resnice kot je zrno resnice v tem, da so za pripadnike 'vseobsegajoče ljubezni' vir nestabinosti fukcionalisti, ker foruma ne uprabljajo za širjenje ljubezni in ker vanjga odkrito ne investirajo svoje pripravljenosti po šeranju ljubezni (magari da jo sprejemajo kot otroc ali dajejo kot starši/učitelji ali delijo med sabo na istem partnerskem/duhovnem nivoju). Vsega tega je za oboje 'kriva' odprtost tega foruma, ki je bla vsaj na začetku mišljenja (po moje in v kar sem se s svojim uvodnim postom tud jest napiču) za nekritično šeranje ljubezni s patološkimi posledicami za tiste, ki se tega šeranja ne udeležujejo. Takih kritikov in skeptikov se je na forumu po mojem prihodu razmnožilo ko rusov, forum pa se je po mnenju ustanoviteljev izrodil v šeranje 'svega i svačega' ob nikakršni pripravljenosti marsikakega udeležneca, da bi služu čemu drugmu kot lastnim interesom. Ta lastni interes naj bi se po logiki funcionalistov na tržnici interesov, ki jo je zanje predstavljal forum, po eni svoji lastni valuti stoplil v menjalno razmerje z drugimi in predvsem temu naj bi služu forum in to naj bi bil tud edini kriterij njegove fukcionalnosti. Le pod pogojem, če bi vsi pristal na to igro in se ne bi bi nihče vmešaval vanjo s svojimi pristranimi (ljubezenskimi) ambicijami, bi forum funkcioniral gladko in pravično....
Če bi prevladal tak funcionalističen pogled na forum (pa kolkr se dobr sliš) bi po moje moral postat strogo tematski ali totalno razpršen, kar bi blo zanjga po moje res začetek konca, ker takih strogo tematskih al pa svaštarijskih forumov je skor neskončna množica in bi se v njej tale forum zihr zgubu. Čar tega foruma tud za funkkcionaliste je po moje glih v njegovi pristranosti, ki jo v forum vnašamo tisti, ki verjamemo v ljubezen z njeno potencilano disfunkcionalnostjo vred. In ki rabmo funkcionliste, da nas na to pristranost opozarjate, ker drgač je ne bi niti ozavestli. In da nas opominjate na nujnost funcionalistično plati življenja in nas s tem ohranjate prizemljene.
|