No, pa gremo naprej.
Bil sem v petem razredu osnovne šole, ko sem se nepopravljivo zagledal v eno prsato princesko, ki je štela dve pomladi več kot jaz.
Moje misli so se vrtele samo okoli nje. Zjutraj, čez dan, zvečer... Ne vem ali sem bolj gledal njene lase, obraz, joške, postavo ali cel paket z vso dodatno opremo.

So pa bili to tudi časi, ko so se začeli prebujati hormoni, kar je vsej stvari dalo zagon, kot bi ''laufal'' na kerozin.
Opazovanje in skrivno občudovanje sem izvajal še dobro leto kasneje, ko sem se dokopal do spoznanja, da bom nekaj moral narediti. Že zato, ker je bila bejba v osmem razredu in naslednje leto ne bi bilo več priložnosti za kako kamikaze dejanje. Uh, cel šesti razred sem zbiral pogum in ga končno zbral za dan mladosti.
Saj se še spominjate tega dneva? 25. maj, športni dan v šoli, toplo vreme, sprejem osmih razredov v mladinsko organizacijo Jugoslavije...

No, takrat sem bil pripravljen za ''živeti ali umreti''. Niti ne vem, kako sem prišel na idejo, da bi lahko punco impresioniral s tem, da bi ji čestital za sprejem v mladinsko organizacijo.
Vso stvar sem skrbno planiral in po kosilu odšel na bolj nevtralni teren - na pošto - in jo od tam poklical. Adrenalin in srčni utrip sta mi zletela v višave, ko sem vrtel številčnico in še bolj, ko sem zaslišal njen glas. S težavo sem izdal: ''Čestitam, da si sprejeta med mladinke...''
Jaz sem se pa počutil popolnoma glupo in mi sploh ni bilo jasno, kako sem lahko prišel na tako idejo.
No, pogovor se je obrnil v tako smer, da mi je ta bejba lepo razložila, da sem malo premlad zanjo in naj se javim čez par let. Ampak bila je vesela za moje voščilo - zdelo se ji je tako srčkano.
Jaz pa sem šel iz pošte domov lažji za kako kilo. Ker mi je kamen padel iz srca, da sem izpeljal to, kar sem planiral. Tudi njena zavrtnitev me ni preveč potrla, ker sem pač videl, da imam še premale topove, iz katerih sem streljal na njo.
In tako sem odšel novim zmagam naproti na, nove fronte...