Quote: V čem je point pisanja nekomu? Zadnjič sem spet slišala, tokrat res malo bolj slišala eno misel, ki je zelo res: da namreč ljudje v večini sploh ne znamo poslušat. V večini namreč le čakamo na svojo priložnost, da bomo povedali svoje, medtem ko sogovornik al pa kdo govori. Isto tako je z vsem ostalim, ta površnost, um bezlja, vedno nekaj hoče , nikol nismo tu, prav tu. To se mormo naučit - da smo tu. Al kaj?
Men se pa zdi, da je ravno na forumu težje nekomu odgovorit, če prej ne prebereš, kaj ti je napisal. če se pogovarjaš v živo, ti misli prej begajo in postaneš nepozoren. Na forumu pa, vsaj jaz, če hočem nekomu odgovorit, bom najprej prebral, kaj je napisal. In če se odločiš, da boš nekaj prebral, si potem na tisto osredotočen.
Lilith wrote on 29.12.2003 at 12:23:29:Tole Zvezdičino pisanje je v meni ponovno prebudilo že napol zatrto razmišljanje o tem, kako je internetno okolje, tudi ta forum, pravzaprav v psihohigienskem smislu precej onesnaženo in ogrožujoče okolje.
Pogosto opažam, da primanjkuje spoštovanja človekove osebe, da se osebno napada marsikoga, ki po svoje razmišlja. Da je dobronamernost pogosto omalovaževana in popljuvana...
Mislim, da ni toliko osebnih napadov. Se sicer dogajajo, ampak to je treba vzeti v zakup, saj se takšen človek hitro naveliča, če je ignoriran. Posebej, če so v igri še kakšne žaljivke.
Če pa jaz za nekaj trdim, da je črno, en drug pa mi dopoveduje, da je belo, pač imava vsak svoje mišljenje. In če ni žalitev, je to ok. Saj veš sto ljudi, sto čudi.
Si predstavljaš, kako osladen bi bil forum, če bi se vsi o vsem strinjali?

Tista primerjava s pijancem, pa je tako. Pijanec, se pravi alkoholik nima več okusa kaj je dobro in kaj ni dobro. Mislim pijačo. Važno mu je da pije in da prime čimprej. In če je mislil kaj boljšega, lahko predvidevamo, da je naprimer mislil na tisti ceneni brandy, ki hitro zadene. Ker zanj je to boljše.
LP Iga