Devi wrote on 21.12.2003 at 09:40:50:Kaj pa če pri tem problemu niti ni tolk pomembno dojet razlog pa vzorec nasilja, mogoče gre bolj za to, da nisi imela priložnosti nikol razviti kvalitete neskončne potrpežljivosti, ker nisi imela vzora za to.
Če bi ti recimo nekdo drug ves čas govoril, uh, še prepridna je tale tvoja punčka, to me kr mal skrbi, da ni dovolj samosvoja pa samostojna pa svobodna, pa če bi recimo mela priliko opazovat nekoga, kako je sposoben tud po 100x nežno spomnit pa skorigirat njeno obnašanje, pa spet ne vtikat se v vsako njeno raziskovanje, ne da bi kdaj povzdignil glas al pa izgubil živce, bi imela na tem vzoru priložnost skreirat si nov vzorec. Mogoče bi se mogla bolj družit z kom, ki ima razvite čist druge kvalitete in bi lahko preko njega ozavestila nekej novega. Dostkrat je tako najlažje, sam če si pripravljen opazovat pa dojemat...
(jaz, recimo, sem se ful dosti naučila o potrpežljivosti pa ljubezni na Darkovem odnosu s psom, kar je sicer čist druga stvar, sam zlo podobna kvaliteta...)
Če gledaš samo iz perspektive otroka, kar je v bistvu edino smiselno (saj je nepojmljivo sebično otroka sploh imet, če se v njegovo perspektivo- ki je v bistvu perspikatva otroka v nas - nismo sposobni vživet), pol je pomebno samo to, da generalno gledano dobi od staršev dobi eno čim bolj univerzalno izkušnjo. Zato je tko pomembno, da sta partnerja različna, da do njega vsak izražata ljubezen vsak kakor sam ve in zna. Če eden s strastjo, drugi s premislekom, če eden s podkupovanjem, drugi z zahtevanjem, če eden disciplino in strogostjo , drugi s popuščanjem in potrpežljivostjo.... Otrok je tle najboljše merilo v iskernosti v odnosu med partnerjema, ker čut, da je dobr vse, kaj je iskreno ne glede na pojavno obliko in vrednostno sodbo, ki jo imata starša do početja drugega. Večina razlik je itak posledica različnih teperamentov, karakterjev in vzorcev, ki s samo kavliteto na tak izražene ljubezni veze nimajo. Je pa lepo, tko kot ti ugotvljaš, devi, občudovat določene lastnosti partnerja, ker so teb nedosegljive in hkart tud mal nečimirno uživat v tem, da partner uživa v tvojih, ker so nedosegljiva njemu. Če ne bi blo otroka, ki prebudi otroka v nas, je tako občudovanje teže vpozpostvt, ker ni tko za videt njegovga učinka na nekom tretjem.