Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 
(Read 10206 times)
sparkle
Guest
Kako pozabiti določene besede?
30.01.2004 at 21:18:14
 
LP

Mogoč mal ponesrečn naslov, ampk kj bolšga mi ne pade na misu:)
Imam en manjši problemčk... Mojo mamico namrečSmiley Že od samega začetka ima zelo velik vpliv name-tako kot pač vsak starš na svojega otroka.. Sej drgač je krasna ženska, dobrega srca in ne bi nobenmu hudga nardila. Naj poudarim, da gre tukaj le za moje dojemanje njenih besed in za to,kako močno si jih vzamem k srcu.. vrjetn, če bi ji to rekla (kar sm enkrt ji tud že) si niti ne bi mislila, da majo njene besede tak vpliv name... In kaj je problem? To se boste križal Undecided

Ok stara sm že dost (sej vemo kolk Wink) pa doma še kar ne morm lagodno /ne upam povedat za mojga fantička Shocked včas je blo to pač navadn sej sm bla še premlada, pa bla bla bla... Kao doma ne vejo zanj, čeprov roko v ogn dam, da zih kej sumjo pa da jm je že kdo do sosedov, kolegov itd. omenu Smiley me niti ne zanima... Mi je pa dost smotan in se tud dost grozn počutm, ker sm pač že tok 'ogromn' (za take stvari več kot prevečSmiley) stara, ap še kr doma tak cirkus okol tega zganjajo... ok in kje ma vlogo tuki moja mami?
Se spomnim da sm bla u prvem razredu (to je zard unh vašh prvih spogledovanj Tongue) in je mamica pršla h men u sobo in sva se mal zgovarjale kako gre v šol pa kako mi je kej všeč in take reči.. pol je pa kr naenkrt me prašala, če sm v kerga v razredu zalublena Wink In jz res nism bla zalublena v nobenga.(pač sm bla bl fantovsk tip deklce in sm bla rajš njihova kolegica Wink pa ženska ni mogla vrjet in je še kr drezala vame da nj povem.. in ker sm valda jz taka ustrežljivka, sm zato, da bi jo 'razveselila', če ji to že tok pomen, rekla da nism v nobenga, če bi pa že mogla bit bi bla pa v Miha (sošolca k sva domov skup hodila, pa popoldne se je hodu h nam gujsat, pa mi bonbončke nosu Grin)... in pol se gre pametno delat, pa reče ''ja sej sm vedla''... Ok nj ji bo, da bo srečna Cheesy No in potem ko je šlo karkol narobe mi je naprej metala (sm mela občutk ko da me zajebava Sad) ''ja tega ne znaš narest, znaš bit pa zalublena v miha''(kej na tako foro).. ker je blo men to takrt tko grozn, sm sama pr seb, glede na to izkušno pogruntala, da vrjetn ni dobr bit zalublen, če marsikj drugega ne znaš???
No pol so tu še naši psiho sordoniki... ker sm se  družla pretežno s fantki je to raznm teticam in stricem šlo v nos, pa so doma mojm staršem težil, da nej me mal bol merkajo, da v kašno punco bom pa zrasla Shocked in se še kr spomnem k me je stric enkrt s sabo kr domov zjagou, češ nimam kaj počet s sosedi zunaj (ok sej doma so mu/jim starši razložl da so pač sosedje in da kje bo taka mularija karkol takega počela... ampk psihoti so psihoti Grin) no pa sm spet sama pr seb pogruntala, da tud s fantki se ni lih dobr družt, če vsi zganjajo tak cirkus okol tega... če prov pomislm sej se nism nehala druzt s sosedi, ampk skos sm mela nad sabo to 'preganjanje'..
No pa sm spet malo zrasla in pr 17 sm se prvič spravla malo vn v družbo.. Čist tko sva šle s sosedo Barbaro vsak petk/soboto v en mirn lokalčk 10 minut stran od doma peš Wink Mirn folk, fletni,prjazni ljudje.. Ob 22.00 sm bla zihr doma, brez kakrsnekol ure od doma(sm jim pač skos hotla ustrezat Wink).. no in ker me je spet moja mami zasliševala kako je bilo, sm ji pač povedala.. da fajn in nč posebnga se ni zgodl.. Pol je pa ona spet začela s svojm pridigam... ok sm zastopla da bi rada da končam sredno šolo in to ej bla tud moja želja in ok če že dela tak cirkus okol tega pol bo že kej na tem in bom rajš se izogibala fantov 8) (sej mi je zelo ratovalo Wink) Ok pa sm pol tut zelo uspešno, mogoče celo preuspešno Grin končala sredno šolo,sm se upisla na en fax, bla sprejeta in je blo vse srečno in veselo... pa sm si mislila evo, pridig konec, vse že vem kar je treba vedt Tongue zdj mam pa lahko fanta Wink, čeprov niti nism mela potrebe po njem, ampk če kaj pride pač pride in sm računala, da ne bo več teh cirkusov.. pa sm se šele na faxu spravla vn čez polnoč pa potem sm šla ze vsak vikend vn, pa pol celo v petk in soboto Shocked pol je blo po možnosti še tko, da me je kdo povabil še popoldne na pjačo, pa sm šla in sm doma povedala mamic, da grem na pjačo z enmu, k ga ona ne pozna sam sm ga jz pač spoznala itd. in poglej, pridige so kr popadale.. pa je začela, da nej ne bom naivna, da nj fantm ne zaupam, da so tud taki, da grejo kdaj pač stavt, da lahko kero osvojijo in je pol zard une stave z mano in bla bla bla Shocked če me ni pobral  Embarrassed pa še tko sram me je blo... pa sm ji rekla:'' mami, veš nism taka frajerka, da bi šu kdo zame stavt'' pa je rekla ja vem da nis taka frajerka ampk desci so taki Shocked.. ŠOK zame spet!!  sej parkrt me celo   ni pustila vn s kasnmu fantm, ampk ok sej mi itk ni blo tok pomembn,da bi se doma zatokregala Roll Eyes aha in pol najpomebnejš, da nj jz rajš fax končam fantje bodo pa itk skos kje v bližini.. Sej pravm nikol mi niso bli tok pomembni, da bi se zato z njo kregala, pa sm ji vsakič ustregla Roll Eyes  No zdej je pa kr mal grozn, k pač enga maš k z njim že skor en let hodš, pa doma še kr ne upaš povedat, pa se rajš zmenta, da te pobere nek na postaji kokr pred bajto.. pa se vrjetn unmu že zamal zdi, ampk je itk tok dobr, da se ne bo šu z mano kregat (ali pa mu tud tolk ne pomen to Grin)..
uglavnm ni point v tem kolk kdo kermu pomen.. mene sam zanima, kako se na lep način upret svoji mamici Undecided sej s faxm pridno in uspešno šibam prot koncu Grin ampk smo se očitno tko navadl na takle način življenja, da bi bla kakršnakol sprememba za kogarkol od nas šok Grin vsaj za njo.. in jo že kar vidm, k bom že diplomo mela, pa ne bo dobr zame zato ker... bo že kaj.Mislm mene osebno že mal matra tole 'skrivanje', samo se ne morem znebit tega občutka k mi ga je vcepla... in sicer jz čutm tako kot da je imeti fanta sramota... to je mene moja mami skoz vsa ta leta naučila... Pomoje se bom naskrivaj poročila pa preselila nekam delč stran, kjer me ne bo mogla vidt z možem, pa ne bo smela vedt, da mam otroke, ker kao kaksne packarije sm počela Grin ok to je bil hec zdjle!!
 lih tok da se spet mal izpovem, k mam dnevnik v LJ, da ga ne bi doma spet veselo prebiral Grin

ajd zdj se grem ap učit-pa ne zato da mam lahk fanta Grin Grin Grin

LN Kiss
Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10692

Gender: female
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #1 - 30.01.2004 at 21:25:22
 
((((((((((((((sparky))))))))))))))),

moja prva misel, ko sem prebrala je bila:

SKREGAJ SE, SPARK!!! Wink Shocked Grin Kiss
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
picola
5
*****
Offline

Življenje je lepo
Posts: 667
Novo mesto
Gender: female
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #2 - 01.02.2004 at 00:55:22
 
Postavi se zase.men je pa to oče skoz dajal takšen filing,sam malo bolj grobo,kot tebi tvoja mama.In sem se mu uprla.Na začetku valda panika pa kako moreš ti to men,jst sem teb oče in bla bla občutki krivde,potem se je pa navadu(al pa tut ne še...čist Sad).Sam postavi se zase,ker živet pod ogrinjalom krivde ni nikol ok.Mogla bo spoznat,da si svoja oseba in da lahko ti tud zdele faks pošlješ k vragu,če se ti tako zahoče in je to TVOJA odločitev,kaj šele,da si sama izbereš fanta,ki si ga sama želiš imeti ob sebi v SVOJEM življenju.Tvoja mama ima svoje življenje,ti pa svoje(hvalabogu... Grin).
Back to top
 

Ljubezen vedno prevlada!
 
IP Logged
 
Lance
Ex Member
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #3 - 01.02.2004 at 08:02:45
 
Uuu, Sparkle, neugodno, če se ta kontrola in manipulacija s strani mame že tako dolgo vleče.

Rešitev je po mojem mneju takšna, kot so jo podali tudi ostali v tem topicu. Moraš se postaviti zase in mami povedati, kaj je tisto, kar tebe veseli in kar bi rada počela in na kakšen način živela svoje življenje.

Vem, da ne bi rada prizadela mame, ampak verjemi: boljše je, da je mama bedeno prizadeta na začetku, kot pa da živiš svoje življenje v strahu, kaj bo pa mama rekla in če se spodobijo določene stvari ali ne.
Te stvari se lahko tako vtisnejo v podzavest, da jih boš nehote prenašala tudi na druge ljudi okrog tebe.

Sparkle, tukaj ne vidim nič drugega kot to, da s postaviš zase.

Khalil Gibran je lepo napisal staršem o odnosu do njihovih otrok:

''Vaši otroci niso naši otroci.
Sinovi in hčere klica Življenja k Življenju so.
Po vas prihajajo, a ne od vas.
Čeprav so z vami, niso vaša lastnina.

Lahko jim darujete svojo ljubezen, toda ne morete jim dati svojih misli,
kajti oni imajo svoje misli.
Lahko sprejmete njihova telesa, ne pa njihovih duš,
kajti njihove duše že prebivajo v hiši jutrišnjega dne, ki je vi niti v sanjah ne morete obiskati.
Lahko si prizadevate, da boste takšni kot oni, toda ne trudite se, da bi oni ravnali kot vi.
Kajti življenje ne teče nazaj in se ne ustavlja ob tem, kar je bilo včeraj.
Vi ste lok, iz katerega so kot žive puščice izstreljeni vaši otroci...''
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13592
The Land of YaBB
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #4 - 01.02.2004 at 10:31:06
 
resnica je čez vse ...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Gru Gru
5
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #5 - 01.02.2004 at 21:22:44
 

Kaj pa očka pravi? A je kar tiho.

Ga ni.


Življenje je tvoje in ne pusti, čeprav imaš svojo mamo zelo rada, da ti določa s kom boš hodila.

Razčistit čim prej.

Kt, da bi se mal zate (?zase?) bala.


Edi
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #6 - 01.02.2004 at 22:47:59
 
Samo potrdim, kar je ze rekel Edi pa se tole:

Glede na to, da nisi storila do sedaj nic kaj hudega tvoji mami, zaradi cesar bi lahko bila prizadeta, bi bilo dobro, da se zaves, da je mamina prizadetost predvsem in skoraj izkljucno problem tvoje mame. kot takega ga mora razresti predvsem tvoja mama in ne ti.

v primeru da bi se sprli, pa spor ni zaradi prizadetosti ampak je nastal prepir, kdo bo usmerjal tvoje zivljenje, ti ali ona. lahko se gres se nekaj casa otroka in se ji prepustis, prej ali slej se bos tega navelicala in ista rec se bo ponovila spet (in spet).

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #7 - 01.02.2004 at 23:30:50
 
Ti imaš verjetno starokopitne starše, če pa si še edinka je toliko težje.  Povej jim lepo kaj vse dobrega ti si in kaj vse slabega ti nisi.  Kajpak ne pozabi omeniti letnice rojstva in jo primerjat  z materino.  Zrelost današnjih punc je tudi drugačne obravnavana kot nekoč. Zato kaj češ. Pridi lepo enkrat skozi vrata domov in jim predstavi tvojega fanta.   Potem pa jim reci, da bo na večerji ostal, po večerji se gre pa itak spat.  Nimaš kaj.

Oh Sparkle, šele ob takih primerih kot ga ti navajaš vidim, da smo imeli nekateri doma raj. In posledica tega je, da imam vsaj jaz najboljše starše na svetu. Nič tajit, vse povedat pa je, ker če sta v redu starša bosta razumela vse.


Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
Lilith
Ex Member
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #8 - 02.02.2004 at 08:10:21
 
Se zdi, kakor da daješ na tehtnico odnos z materjo na eni strani ter svoje ostale potrebe (predvsem partnerski odnos) na drugi strani. In večinoma se odločaš v dobro odnosa z materjo, ker je ne želiš prizadeti.
Ampak vprašaj se, ali je mati v odnosu s teboj poštena. Ali pa je njeno vedenje skrajno sebično (pustiva sedaj razloge, itak verjetno ni faušija do tebe, pač pa njeni lastni strahovi in potreba po kontroli vsega okrog sebe...).  
In kakor je bp povedal, če sranje v vajin odnos vnaša predvsem mati, potem imaš ti dolžnost do sebe, da ne odreagiraš na to sranje in se postaviš zase. Ravno tako imaš dolžnost do matere, da je ne podpiraš v njeni patologiji.
Seveda se v teoriji vse krasno sliši. Smiley Pretehtaj realne možnosti - si sposobna osamosvojiti se? Ko se rešimo finančne odvisnosti od staršev, potem je razpucavanje čustvene odvisnosti veliko lažje.
Pa še v nekaj verjamem - morda bo malce dišalo po principu nedelovanja, pa vendar... Kadar bi morali storiti nekaj pomembnega zase, za svoj razvoj, pa tega zaradi strahov ne storimo, se življenje tako obrne, da se tisto itak zgodi, samo lekcijo takrat dražje plačamo (napr. če ti ne boš šla stran od matere prostovoljno, se bo slej ko prej nekaj v tej smeri zgodilo na silo - neodvisno od tvoje volje...)
Saj v vesolju je za stvari itak poskrbljeno. Samo fajn je (pa veliko manj boleče), če smo mi tisti, ki jih sprožimo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
sinjeoka
5
*****
Offline

No guts no glory!
Posts: 2783

Gender: female
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #9 - 02.02.2004 at 09:40:42
 
Zanimivi so tile replayi..postavi se zase...

..glede na to, da tvoja mami na tako grd način manipulira s tabo, ve zelo dobro kaj, kako in kdaj uporabiti manipulacijo in domnevam, da pozna tudi tisto "dokler si pod mojo streho in ješ moj kruh boš delala tako kot rečem jaz", pa verjetno zna tudi na očeta pritisnit, da kakšno reče..seveda tako kot ona žvižga...

manipulatorji nikoli ne izbirajo sredstev, važno je da obdržijo kontrolo...ne me razumet, da tvojo mamo obsojam...ker je sigurno prepričana, da vse kar počne, počne v tvoje dobro...in v končni fazi..tisto kar je povedala o moških in stavah, pa trofejnih ulovih tudi kar drži (seveda ne pri vseh tipih), je pa vedno več takih...

enostavno te skuša obvarovati pred bolečino..samo tapravega načina ni izbrala...in zato povzroča čedalje hujše travme...naučiti bi te namreč morala kako takšne tipsone prepoznati in se jim izogniti..pa tega očitno ne zna...

...zato to kar počne počne iz strahu...ali ji poveš, ali ne poveš to sploh ni bistveno...taka mama bo zmeraj s svojim večnim sumničanjem zastrupljala tvoje ljubezni...mame zanjo tisto.."zakaj pa nista skupi, pa zakaj si ga kar samga pustila..pa tja ko je šel so sami taki pa taki" enostavno tako dolgo, da te zgrabi paranoja...

postavi se zase...ob taki mami dokler živiš pod njeno streho je praktično mission impossibile...še najbolje se boš postavila zase, če boš svojemu dragemu razložila situacijo..če te ima zadosti rad tudi pobiranje na postaji ne bo problem...življenje je tvoje, in to da nekdo nosi naizv mama, še ne pomeni, da ima pravico, do vseh kotičkov tvojega lajfa (čeprav so mame kar prepričane v to)..zato res ne vidim enega pametnega razloga, da bi ji sploh šla razlagat...če je 1x izkoristila tvoje zaupanje in izigrala tvoja čustva jih bo spet, verjemi

...kolikor starejša boš toliko bolj boš plačevala vsako tako manipulacijo...

...manipulatorske mame se ne zavedajo kako izgubljajo svoje otroke na ta način (predvsem hčere)....koder so odnosi dobri in zaupni se bodo otroci radi vračali in to ne iz občutka "dolžnosti", ampak iz občutka "sprejetosti" in "pripadnosti"

jaz bi na tvojem mestu še naprej furala svoje ljubezensko življenje neodvisno od doma...v kančni fazi..stres mi res ni potreben
Back to top
 
 
IP Logged
 
sparkle
Guest
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #10 - 02.02.2004 at 10:49:35
 
no naj se najprej zahvalim za vse odgovore..
jap sej kaj bi lahko pričakovala, kot odgovor UPRI SE...
in ja kolkokrat je men na misel prišlo, da bi se uprla.
kolkokrat sm šla v sobo premislila o vsem in si rekla: Sej ne da mi to pa to tolk velik pomen, ampk je moja pravica, da si zase zberem kar jaz hočem in zdej grem tja v dnevno in ji bom povedala to + mami jz grem zdj vn s svojmu fantm (ponavad sej e to nakopičlo v takih primerih, ko je blo treba it vn z mojmu Grin)... in kaj se je potem zgodilo-mogoče sm malce načela to temo, da mam pravico si zbirat kar jz hočm (ne o fantih na splošno, ker taka 'manipulacija' je prisotna na vseh področjih Undecided).. pa me je prekinila in začela, da mi ona samo dobro hoče in bla bla bla, pa sm pol utihnila rajši. Ko je blo treba rečt, da grem vn s fantom je blo pa sam slišat, no grem... Kam? grem vn.. Kam ven, s kom ven? Emmm ne vem, najprej grem do- ime kere kol prjatlce- pol pa ne vem kam bova šle Embarrassed pa je blo... nism povedala.. kar je blo najhujš, k ne znam lagat in tud ne maram lagat sm se pol ceu večer sekirala, posebi, če sm šla z našim avtom, kaj če se to pa to zgodi na čisto drugem koncu kot pa ona pričakuje, kaj bo šele pol-kao zakaj sm lagala ??? in u glavnm ceu začarn krog

Quote:
Kaj pa očka pravi? A je kar tiho.  

Ga ni.

Očka je Cheesy Ni tiho, tud on zna še bl komplicirat kam grem, samo je pomojem mamic prepustu vzgojo otrok. On tud zna včash uro postavt Grin Pa ni tak tip, da bi plesal, kakor kdorkol žvižga Grin

Quote:
Se zdi, kakor da daješ na tehtnico odnos z materjo na eni strani ter svoje ostale potrebe (predvsem partnerski odnos) na drugi strani


točn to dajem na tehtnico jap. Če bi me kdo prsilu, da se odločam med tem, bi bla moja odločitev lahka.

Quote:
Ampak vprašaj se, ali je mati v odnosu s teboj poštena. Ali pa je njeno vedenje skrajno sebično (pustiva sedaj razloge, itak verjetno ni faušija do tebe, pač pa njeni lastni strahovi in potreba po kontroli vsega okrog sebe...).  
In kakor je bp povedal, če sranje v vajin odnos vnaša predvsem mati, potem imaš ti dolžnost do sebe, da ne odreagiraš na to sranje in se postaviš zase. Ravno tako imaš dolžnost do matere, da je ne podpiraš v njeni patologiji.


njeni strahovi so tisti, ki jo razjedajo, ker je moja teta (njena sestra), mela zlo slabo izkušnjo z najbolšo prjatlco, ki je bla hkrtai njuna sestrična in njenim takratnjim možem-taka santa barbara dogodek.. tko da dolg časa so ble tud vse moje prjatlce v uržah, da le-te znajo tud zabost nož v hrbet, pa da naj bom tud v odnosu z njimi previdna... ufff to je bla šele štorija, ko smo se s kolegicam menile, da bi prespale pr tisti, ki je bla sama doma, jaz nikol nisem smela Grin sm morala domov hodt spat Grin glede prjatlc sm se clo včash skregala, ampk itk neuspešno, pa takrt sm bla še dost mlajša... kdo ve, mogoč morm dons kdaj sprobat to, če lahk pr ker prjatlc prespim Grin
očitno jo podpiram v tej patologiji ??? ker mam zlo neubogljivega bratca, k je pa čisto nasprotje mene in me kar boli, ko vidm kako jih direkt v faco zaj*****. o-ov pa si mislim, naj bosta boga reveža vesela, da jima je vsaj pri enem uspelo Shocked Shocked to ap zdj ni dobr kar sm napisala...

Quote:
..glede na to, da tvoja mami na tako grd način manipulira s tabo, ve zelo dobro kaj, kako in kdaj uporabiti manipulacijo
manipulatorji nikoli ne izbirajo sredstev, važno je da obdržijo kontrolo...ne me razumet, da tvojo mamo obsojam...ker je sigurno prepričana, da vse kar počne, počne v tvoje dobro...


ok sinjeoka, sm sprva mela namen dat naslov, neki na foro da sm zmanipulirana, ampk bi se mi zdelo nefer do moje mamice, ker drgač res ni slab človek in ja drgač res vse počne v za njo moje dobro, sej zato ji pa niti ne zamerm tolk..

Quote:
enostavno te skuša obvarovati pred bolečino..samo tapravega načina ni izbrala...in zato povzroča čedalje hujše travme...naučiti bi te namreč morala kako takšne tipsone prepoznati in se jim izogniti..pa tega očitno ne zna...

jap to sm rabla, da bi, če me je že msilila na take stvari opozarjat, me morala naučit jih sploh prepoznat.. sej jz sm prepričana, če bi me na tak način učila, bi bla vrjetn ista oseba samo bolj 'zdrava'... zdj je pa tako, da sm sam napsihirana + ne prepoznavam takh barab Undecided

Quote:
še najbolje se boš postavila zase, če boš svojemu dragemu razložila situacijo..če te ima zadosti rad tudi pobiranje na postaji ne bo problem...življenje je tvoje, in to da nekdo nosi naizv mama, še ne pomeni, da ima pravico, do vseh kotičkov tvojega lajfa (čeprav so mame kar prepričane v to)..zato res ne vidim enega pametnega razloga, da bi ji sploh šla razlagat...če je 1x izkoristila tvoje zaupanje in izigrala tvoja čustva jih bo spet, verjemi

on tako in tako že vse od samega začetka ve. se spomnim, da je enkrt zagodrnjal, da kaj mislita da sta in da naj jima pač povem svoje, pa sm mu lepo rekla, da se jz ne mislm kregat z njima in je takrat utihnil in me pobira na postaj, čeprov mu vrjetn ni najbl fajn Wink ravno zard tega, ker je že parkrt zapraval moje zaupanje glede tega ji enostavno ne zaupam več..  in to sm ji tud enkrt v enm prepiru/pogovoru rekla, pa se je čudila, zakaj  ???

LP Kiss
Back to top
 
 
IP Logged
 
Gru Gru
5
p
*****
Offline


Posts: 2402

Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #11 - 02.02.2004 at 11:25:50
 
Ja kr neki lukenj pr vs doma se je našlo, skozi tvojo izpoved.

Očka, ma rajš mir.
Mami, hoče met totalno kontrolo.


Nardiš lahko le to:
- da starša globoko spomniš na njuno mladost, in da sta tudi sama imela najbrž podobne hece.
- da se postavš zase, ker izsiljevanje, da dokler te nekdo živi, da si s tem jemlje pravico upravljana, ne bo pripreljalo nikamor
- da poveš mami, da ne moreš bit skoz v vato zavita, ker ne boš sama razvila anti-telesc in se naučila sama prepoznavat dobre in manj dobre tipe

želim ti da bi ti uspelo.


Ma
Back to top
 
 
IP Logged
 
Kr_eden
Ex Member
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #12 - 02.02.2004 at 11:35:27
 
Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy  Mamina maza   Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
en_bk
5
*****
Offline


Posts: 879

Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #13 - 02.02.2004 at 12:05:06
 
Draga Sparkle

Sem le en bk, sem pa tudi oče dveh sinov, tvojih vrstnikov, tako, da se mi malček sanja, kako pristopiti k reševanju trenj na relaciji starš otrok. Bi ti poskusil predstaviti možno gledišče tvoje mame, ki je seveda lahko tudi popolnoma drugačno in, kaj storiti, da bo volk sit in koza cela, kot se kao reče.
Mama te ima neizmerno rada in te želi obvarovati pred vsemi možnimi in nemožnimi strahotami tega silno pokvarjenega sveta, predvsem moškega sveta, ki ti grozi na vsakem, še tako majhnem koraku, veš to, kajne. In to počne na neprimeren način, kar tudi veš, ona pa ne. Definitivno ti pa želi samo naj naj. Mogoče te želi obvarovati pred bolečimi izkušnjami, ki jih je sama preživljala, pri čemer se ne zaveda, da njena izkušnja ni tudi tvoja in da te z zavijanjem v vato siromaši za tvoje izkušnje, ki ti edine prinašajo samozavest in odgovornost zrele odrasle osebe. Mogoče pa je kriva izguba stika z realnim svetom tam zunaj in ga skozi medije doživlja popačeno, kot skupek prežečih nevarnosti za mlado, nebogljeno, naivno otroško bitje, kot vidi tebe.
Imaš več možnosti, kako presekati ta nezdrav in utrujajoč odnos za obe. Pogovor, ne prepir, je nujno potreben /pogovor je potreben vedno, v vsakem odnosu/. Lahko jo povabiš, da gre enkrat s teboj v ta grozni strašni nočni lajf med vikendom. Gotovo bo  razprla oči na velikost šalčk za kavo, ampak, če boš imela srečo, bo mogoče šla in se bo lahko sama, na licu mesta prepričala, da to grozečo fantovsko svojat sestavljajo čisto običajni, spodobni pobje, ki jim ni edini cilj onesrečiti njeno ljubko hčerko. Kar se fanta tiče, se le pogovori z njo in ji ga predstavi, kajti zagotovo je fest fant, če je tebi všeč. Tudi če bo nergala, se ne vdaj. Verjemi, da bo v bodoče manj v skrbeh, če bo vedela s kom in kje si. Ko boš doštudirala in se finančno osamosvojila, se čimprej odseli; za tvoje in mamino dobro. Pregovor, da morajo biti starši tako daleč, da ne morejo k tebi na obisk v copatih, velja.
In, hehe, tudi tvoja mama potrebuje čas zase, počitek, kajti skrb zate jo utruja in izčrpava in si mogoče nekje v podzavesti prav mičkeno želi, da se že osamosvojiš in greš na svoje.
Aja, še to, tvoja mama si ne bi nikoli oprostila, če bi se ti karkoli zgodilo, na kar te ni opozorila. Tudi to je eden od razlogov za njeno silno opozarjanje na nevarnosti..resnične in namišljene.

en bk
Back to top
 
 
IP Logged
 
lola
5
*****
Offline


Posts: 1056
Maribor
Gender: female
Re: Kako pozabiti določene besede?
Reply #14 - 02.02.2004 at 14:42:05
 
Draga Sparkle, vidim, da ti je res hudo, zlasti ker te vdiranje tvoje mame v tvoje življenje spremlja na vseh področjih in ves tvoj čas. Ko praviš, kako pozabiti na določene besede, imam občutek, da si njena "svarila" že tako ponotranjila, da te spremljajo tudi, ko mame ni zraven. In tako je vedno prisotna, ko sprejemaš odločitve o svojem življenju, v obliki nekakega notranjega glasu, ki te venomer opozarja, svari, tako da imaš vedno slab občutek, ko se odločaš v nasprotju z mnenjem matere. Če je tako, ti tudi fizična ločitev (finančna samostojnost, selitev) od matere ne bi prinesla olajšanja.

Ozaveščanje tega je že pot, po kateri lahko najdeš rešitev zase. To je tvoje razmišljanje, spraševanje, postavljanje stvari na pravo mesto - kaj je tvoj problem, kaj je materin problem, kaj je tvoja pravica, kje so meje tvoje zasebnosti, kam tudi mati nima vstopa.

Ja, bati se za svojega otroka in želeti mu najbolje so najpogostejši izgovori posesivnih mater za izvajanje kontrole in vdiranje v zasebnost otroka, tudi ko je ta že odrasel. Pa pričakovanje hvaležnosti za vse dobro, kar je naredila in žrtvovala.

Mame moramo sprejeti odraščanje svojih otrok in njihovo pravico do zasebnosti. Spremljati moramo njihovo odraščanje in zorenje in jim ob tem stati ob strani s svojo ljubeznijo in podporo. Ko naredi napako, ko mu je hudo, ko se mu zgodi krivica, ko doživi neuspeh, ga tolažimo in podpiramo, da se ob napakah uči, da ga neuspeh ne potre, da krivice preživi.

Za vsako nevarnost, zlasti nevarnost v obliki fanta, bo takšna mama našla primer iz bližnje okolice/sorodstva. Vendar, ker se je njeni prijateljici/sorodnici zgodila huda izkušnja s fantom, ni in ne more biti razlog, da tebe omejijo in ti preprečujejo izkušnje s fanti. Tudi ti lahko doživiš kakšno neprijetnost s fantom, pa se zaradi tega ni potrebno umakniti iz družabnega življenja in ostati samska in pritrjevati mami, ja saj si imela prav.  

Ti sama si odgovorna (in imaš hkrati pravico!) za svoje življenje, za svoje odločitve, da se zavzemaš za svoje pravice, da se učiš iz lastnih napak in se poteguješ za lastno srečo.

Naj ti bo lepo s tvojim fantom.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3