exorcist wrote on 10.12.2003 at 09:48:19:Zate Bog je, za druge pa pač ni, ali pa si ga predstavljajo v drugačni obliki.
se strinjam, da ljudje marsikaj verjamemo ali zanikamo. ampak kot sem ti ze prej povedu, ne glede na nasa osebna verjetja, Bog, Absolutna, Vrhovna osebnost vecno obstaja. le tisti, ki se mu brezpogojno preda ga lahko spozna.
Quote:Lahko ti 1000x ponoviš, da Bog eksistira, ateist pa bo to 1000x zanikal.
tud s tem se strinjam. ampak ne glede na nasa argumentiranja, dokazovanja en drugemu itd. Bog se vedno vecno obstaja. nas cel obstoj in s tem delovanje in tudi argumentiranje je vecno odvisno od Njega.
Quote:Drugič, Bog je Ljubezen, ne pa krvoločni krvnik, sodnik, ki stoji na tronu in samo čaka, da bo kaznoval svoje neposlušne podanike, ter hlastal za vsako našo storjeno napako.
Bog je ljubezen ja. zato je nam, individualnim dusam (svojim otrokom) dal svobodno voljo, brez katere ljubezni ne more bit (ljubezen ne pozna prisile). ce obstaja svobodna volja morta bit tud vsaj dve moznosti, drgac nima smisla. individualne duse se lahko odlocamo o naklonjenosti ali nenaklonjenosti Bogu. v obeh primerih smo od Njega odvisni, le da v prvem primeru smo stalno pomirjeni in izpolnjeni v drugem pa stalno vznemirjeni in neizpoljeni. ta "kazen" za nenaklonjene duse je iz drugega vidika milost/ljubezen od Boga, nekaj podobnega kot Mamino kreganje porednih otrok (za njihovo dobrobit), ceprav v sebi jih ima se vedno rada.
Quote:To ni res, to je tvoja lastna predstava (vizualizacija) Boga, ti ga gledaš s človeškimi očmi, tako si ga ti predstavljaš, nekdo drugače, ne moreš pa trditi, da Bog nekaj je, če še ga sam ne poznaš, če je tebi tudi tujec - uganka.
jaz sprejemam vizualizacijo in opise Boga kot ga opisujejo vedski spisi in realizirani svetniki na celu s Sri Chaitanya Mahaprabhu-jem. v skladu s tem pisem tisto kar pisem. kolk pa sem jaz sam spoznal Boga pa je ze drugo vprasanje. ampak ne glede na to, lahko tako kot ti po mili volji trdim tisto kar trdim na podlagi svojih lastnih izkusenj in iz virov, ki sem ti jih zgori podal.
ti oz. ostali ljudje lahko poslusajo in sledijo navodilom od kogarkoli, ker imajo svobodno voljo.
Quote:Sorry, ampak za moje pojme vse preveč mistificiraš celotno stvar, se zapletaš, delaš vozlje, bolj kot je vse skupaj potrebno, gledaš na stvar vse iz svojega religioznega koordinatnega sistema, ki je zakoličen, fiksen, zato si še tako prepičan v svojo nezmotljivost,
do svojega mnenja imas seveda pravico.
Quote:pozabljaš pa, da smo vsi ljudje nepopolni, torej se vsi motimo.
se strinjam da smo ljudje (torej s cloveskim telesom pogojene individualne duse) zmotljivi. vsaka pogojena individualna dusa je v iluziji, eni bolj drugi manj. Bog sam pa ni nikoli pod vplivom iluzije (ker je njen gospodar). ce se ljudje lahko brezpogojno predamo Bogu, smo tudi mi lahko nezmotljivi, popolni.