Quote:Lej spet se motiš,
sam sem bil točno v tej vlogi in tudi doživel sem kar nekaj zgodb samomorilcev, ki se jim je poskus ponesrečil, so se spametovali, ali pa njihovih bližnjih. Ne samo iz knjig, ampak prava, direktna čustva, situacije. Moj pogled ni ne filozofski, boh ne dej religiozen
, ampak je izkustveno-spiritualen.
A spiritualizem pa ni oblika ideologije, ali kako? Ker kakor si pristaš določene filozofije si pristranski, pa najsi je to politika, religija, new-age.... Tukaj ima licenco, da vrednosti in se opredeljuje izključno stroka – profesionalec, npr. spiholog ali psihater, psihoterapevt, etc...
Da ti povem primer: Palestinec, ki je po verski pripadnosti musliman, verjame, da bo prišel takoj v nebesa, če se razstreli v avtobusu polnem Izraelcev. Nasprotno – ortodoksen Jud, pa verjame, da so vsi ostali ljudje, ki niso židje, pogani in da je Bog samo na njihovi strani, da so Palestinci navadna drhal. kAteri ima prav?
Quote:prosim prihrani svoj gnev. kot prvo nikogar ne prosim, da me posluša.
Ja, a potem nimam pravice do subjektivnega mnenja kot ti recimo? Sploh pa se ne jezim, ampak ti skušam dokazati, da ne moreš dajati nekih ocen, če niso zato usposobljen, kvečjemu s takim vedenjem, po mojem osebnem mišljenju, povzročate škodo.
[quote]
kot drugo - sem na poti vase, ki je vsem skupna in se počutim povsem kompetentnega, da izrazim svoje mnenje. [/qote]
JA, imaš vso pravico, tako kot jaz. Nihče ti ne brani svobodo govora.
Quote:kot tretje - kako veš, da nisem bil deležen zelo dobrih usposabljanj?
čemu se upiraš delovanju kozmosa? lahko bi ugotovil, da je vse v najlepšem redu, da JE red v navideznem kaosu in da se dogaja točno tako kot se mora...
Ko vpletaš »kozmos«, si hudo pristranski, subjektiven, neznanstven, pri čemer osebna prepričanja apliciraš še na moralno-etični vidik samomora z dovtipom, kot da je tovje gledišče absolutno, do česar imaš seveda vso pravico, ampak lahko povzročiš škodo ljudem, ki so potrebni nasvetov strokovnjaka in ne laika, ker za to nimaš ustreznih kvalifikacij. Za delo s suicidalnimi osebami so usposabljeni le strokovnjaki (psiholog, psihiater), ker to je njihovo delo, za to so se šolali. Seveda imaš pravico do svojega menja, ampak mislim, da kakor hitro laik poseže v stroko, dela škodo.